Προς το περιεχόμενο

CrazySundays Samsung EP-TA20EWE Fast Charging 8.90 € [ΤΕΛΟΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχην πιο σωστος ορος ειναι τροφοδοτικο και οχι φορτιστης. Ο φορτιστης (το κυκλωμα φορτισης) ειναι μεσα στην καθε συσκευη και ειναι εκεινο που καθοριζει ποσο γρηγορα (με τι ρευμα) θα φορτιζει η μπαταρια της.

Εδω εχουμε ενα τροφοδοτικο 5V 2A. 2Α ειναι το ΜΕΓΙΣΤΟ ρευμα που μπορει να δωσει αυτο το τροφοδοτικο. Δεν ειναι ολα 2Α (οπως λες για τα "απλα"). Επισης εκτος απο το κυκλωμα φορτισης της καθε συσκευης, το ρευμα μπορει να στο περιορισει και το καλωδιο που χρησιμοποιεις αν δεν ειναι ικανο για μεγαλα ρευματα.

Μιας και πιάσαμε λίγο offtopic συζήτηση, και περάσαμε και στο επιστημονικό κομμάτι, χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο, ούτε να προσβάλλω τον Matrixxx , το πόσο γρήγορα φορτίζει ένας φορτιστής μια μπαταρία, δεν εξαρτάται από τον φορτιστή (τροφοδοτικό) άλλα από την εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας (την οποία φορτιζει), μιας και αυτή καθορίζει το ρευμα το οποιο θα τραβήξει για να φορτιστεί. Φυσικα αν ενας φορτιστης ειναι 1Α και μια και φορτιζει μια μπαταρια που εχει την δυνατότητα να τραβήξει περισσότερο ρευμα απο 1Α που δινει ο φορτιστης, φυσικα και θα φορτισει με το μεγιστο ρευμα που εχει διαθεσιμο, δηλαδή 1A.

Υ.Γ. Τα παραπάνω ισχύουν για σταθερή πηγή τάσης και συγκεκριμένα στην συζήτησή μας 5V

Sorry ξανά και για το offtopic :-)

• Like 1
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ερώτηση.. Κάνει ο συγκεκριμένος για raspberry pi 2? Ένας κινέζικος του 1A όταν συνδέω έναν εξωτερικό σκληρό δεν του φτάνει το ρεύμα.. Η να πάω σε dedicated φορτιστή για το raspberry?

Δημοσ.

Ερώτηση.. Κάνει ο συγκεκριμένος για raspberry pi 2? Ένας κινέζικος του 1A όταν συνδέω έναν εξωτερικό σκληρό δεν του φτάνει το ρεύμα.. Η να πάω σε dedicated φορτιστή για το raspberry?

Kάνει. Kι εγω αυτο εχω στο raspberry

Δημοσ.

Αυτά τα ηλεκτρολογικά που λέτε παραπάνω δεν τα ξέρω(και με εμπερδέψαν λίγο...), πάντως ο φορτιστής είναι πολύ καλός.

Όταν το κινητό μου είναι με μπαταρία κάτω από 50% ο φορτιστής δίνει 1.5Α (έχω πρόγραμμα στο Android που το μετράει). Ο μανίσιος φορτιστής της ZTE το φόρτιζε με 0.859A.

Επίσης 2 άλλους no name φορτιστές που είχα αγοράσει τους έκαψα μέσα σε μερικές μέρες...οπότε μόνο επώνυμους φορτιστές.

Δημοσ.

Οπως και να χει και για να επανελθουμε λιγο στο θεμα ο φορτιστης ειναι αυτος που συνοδευει στις συσκευασιες τους τα ΝΟΤΕ 4 και NOTE EDGE συνεπως για δευτερος φορτιστης η τιμη του μια χαρα ειναι!

Δημοσ.

Αν εννοείς να δίνει αρκετό ρεύμα το raspberry από usb για 2.5 εξωτερικό δίσκο δύσκολο, εκτός αν ο συγκεκριμένος δίσκος που φοράει έχει πολύ χαμηλές απαιτήσεις σε ρεύμα.

Αν σκεφτείς ότι έχω ένα raspi2 με ethernet/hdmi ως kodi machine που παίρνει ρεύμα από το usb port του router μου και άλλο ένα B+ με hdmi/usb wifi dongle που παίρνει ρεύμα από την usb θύρα της τηλεόρασης, και το 1Α θα έπρεπε να σου δίνει επαρκές ρεύμα για να τρέξεις τον δίσκο.

Γνώμη μου είναι να χρησιμοποιείς μόνο δίσκους με δική τους τροφοδοσία σε όλα τα sbc γιατί με τα ρεύματα που βγάζουν δεν τα πάνε καλά.

Τα ίδια τραβάω με ένα banana pi που έχω για ένα βασικό nas και μόνο ssd μπορώ να τροφοδοτήσω από αυτό(κι ας έχω φορτιστή στα 5V/3Α στα χαρτιά τουλάχιστον), ακόμα και 2.5άρηδες στις 5400 με χαμηλές απαιτήσεις ρεύματος δεν μπόρεσα να τους βάλω να ξεκινήσουν να spinάρουν. Τώρα περιμένω τροφοδοτικό που βγάζει 2Α σε 5 και 12 volts σε molex καλώδιο για να τροφοδοτώ από αυτό 3.5άρι δίσκο και το banana μαζί.

Δημοσ.

Αν εννοείς να δίνει αρκετό ρεύμα το raspberry από usb για 2.5 εξωτερικό δίσκο δύσκολο, εκτός αν ο συγκεκριμένος δίσκος που φοράει έχει πολύ χαμηλές απαιτήσεις σε ρεύμα.

Αν σκεφτείς ότι έχω ένα raspi2 με ethernet/hdmi ως kodi machine που παίρνει ρεύμα από το usb port του router μου και άλλο ένα B+ με hdmi/usb wifi dongle που παίρνει ρεύμα από την usb θύρα της τηλεόρασης, και το 1Α θα έπρεπε να σου δίνει επαρκές ρεύμα για να τρέξεις τον δίσκο.

Γνώμη μου είναι να χρησιμοποιείς μόνο δίσκους με δική τους τροφοδοσία σε όλα τα sbc γιατί με τα ρεύματα που βγάζουν δεν τα πάνε καλά.

Τα ίδια τραβάω με ένα banana pi που έχω για ένα βασικό nas και μόνο ssd μπορώ να τροφοδοτήσω από αυτό(κι ας έχω φορτιστή στα 5V/3Α στα χαρτιά τουλάχιστον), ακόμα και 2.5άρηδες στις 5400 με χαμηλές απαιτήσεις ρεύματος δεν μπόρεσα να τους βάλω να ξεκινήσουν να spinάρουν. Τώρα περιμένω τροφοδοτικό που βγάζει 2Α σε 5 και 12 volts σε molex καλώδιο για να τροφοδοτώ από αυτό 3.5άρι δίσκο και το banana μαζί.

Ήσουν σαφής ευχαριστώ...

Δημοσ.

Μιας και πιάσαμε λίγο offtopic συζήτηση, και περάσαμε και στο επιστημονικό κομμάτι, χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο, ούτε να προσβάλλω τον Matrixxx , το πόσο γρήγορα φορτίζει ένας φορτιστής μια μπαταρία, δεν εξαρτάται από τον φορτιστή (τροφοδοτικό) άλλα από την εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας (την οποία φορτιζει), μιας και αυτή καθορίζει το ρευμα το οποιο θα τραβήξει για να φορτιστεί. Φυσικα αν ενας φορτιστης ειναι 1Α και μια και φορτιζει μια μπαταρια που εχει την δυνατότητα να τραβήξει περισσότερο ρευμα απο 1Α που δινει ο φορτιστης, φυσικα και θα φορτισει με το μεγιστο ρευμα που εχει διαθεσιμο, δηλαδή 1A.

Υ.Γ. Τα παραπάνω ισχύουν για σταθερή πηγή τάσης και συγκεκριμένα στην συζήτησή μας 5V

Sorry ξανά και για το offtopic :-)

Εξαρταται απο πολλους παραγοντες και απο το φορτιστη και απο το κυλωμα φορτισης (με ποσο ρευμα επιτρεπει να φορτιστει η μπαταρια) αλλα και απο την εσωτερικη αντισταση της μπαταριας που σε βαθος χρονου αυξανεται με τη χρηση της. Ο τελευταιος ομως παραγοντας ειναι κατι που δεν εχει νοημα να το συζηταμε αφου δεν μπορουμε να το αποφυγουμε και για αυτο επικεντρωνομαστε στους 2 πρωτους (φορτιστη και μεγιστο επιτρεπομενο ρευμα φορτισης απο το κυκλωμα).

Εξυπακουεται βεβαια οτι το 2000mAh σε φορτιστη ειναι ακυρη εκφραση εκτος αν θελουμε να ξαναγραψουμε τη φυσικη...

Στα ontopic ειχε βγαλει προσφατα σε newsletter τον SAMSUNG ETA-U90E 2A στα 7,3€.

Edit: Που ομως βλεπω ισχυει ακομα (μεχρι τις 19/12)

http://www.e-shop.gr/offer.phtml?id=151125oei9zbnf96ryd26pp0sp&o=176035

• Like 1
Δημοσ.

Εχω ένα παλιότερο μοντέλου αυτου http://www.amazon.co.uk/Release-Anker-PowerPort-Charging-Multi-Port/dp/B00VTI8K9K/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1450042420&sr=8-7&keywords=anker

εγω έχω το powerport 2 , φανταζομαι αντίστοιχα καλό είναι και αυτό. Σίγουρα θα υπάρχουν και φτηνότερες αντίστοιχα καλές επιλογες.

Γενικώς με Anker είμαι ευχαριστημένος (και για αυτοκίνητο) απο την ποιότητα τους.

Ζημιά δεν θα κανει, είναι τροφοδοτικό τάσης πρακτικά και δίνει ρεύμα όσο (μπορεί <2Α) και όσο ζητάει (και αντέχει) η συσκευή.

Ευχαριστώ θα το ψάξω λίγο ακόμα

Δημοσ.

παρέλαβα και γω.

επιβεβαιώνω το σακουλάκι και το πλαστικό περιτύλιγμα του τροφοδοτικού.

ελπίζω να βγει αξιόπιστο κομμάτι.

• Like 1
Δημοσ.

μήπως αυτός συμφέρει πιο πολύ; ίδιοι μου φαίνονται

Επειδή ο φορτιστής του θέματος μέχρι χθες ήταν εξαντλημένος παράγγειλα αυτόν του newsletter. Οπότε με ενδιαφέρει και εμένα αν έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...