Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας σε ένα προγραμματάκι C.

Αν έχω έναν πίνακα με 25 αριθμούς  δύο διαστάσεων (5Χ5)  και θέλω να τσεκάρω  αν ο αριθμός είναι ιδιος με τη θέση του πίνακα. Αν είναι το προγραμμα τερματίζεται αν δεν είναι ο επόμενος έλεγχος γίνεται στο κουτί που λέει ο αριθμός. Δηλαδή

Εστω ο πρώτος αριθμός είναι 24 που σημαίνει ότι είναι διαφορετικός από την πρώτη θέση του πίνακα που είναι η 1 1. Άρα ο επόμενος έλεγχος θα γίνει στη θέση 2 και 4 και συνεχίζουμε μέχρι να είναι ίδια.

Σε περίπτωση που υπάρχει αριθμός που ικανοποιεί τη σχέση τυπώνουμε όλες τις προηγούμενς θέσεις (τη διαδρομή δηλαδή για να βρεθεί το μαγικό τετράγωνο.)

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κανένα τετράγωνο που δεν ικανοποιεί τη σχέση θα πρέπει να βγάζει μήνυμα το προγραμμα.

Δημοσ.

Το σκέφτομαι χρησιμοποιώντας μια συνάρτηση.

int thisavros (int arraydozens[5][5],int arrayunits[5][5])
{
   int i,j,k,m,temp[25];
   for (i=0;i<5;i++)
    for (j=0;j<5;j++)
    {

if(arraydozens[j]==i &&  arrayunits[j]==j)
     printf("You found the treasure Diadromi:%d%d",i,j);

else
    {
     temp[0]=i&&j;
     printf("You didnt found the treasure Diadromi:%d%d");
    }

Τους αριθμούς (25) τους διαβάζω από ένα αρχείο txt και σκέφτηκα να τους χωρίζω σε δεκάδες και μονάδες για να είναι πιο εύκολή η σύγκριση με τις θέσεις του πίνακα. Τώρα η συνάρτηση που δεν είμαι σίγουρος αν ειναι σωστό δέχεται σαν όρισματα τους δύο πίνακες δηλαδή τις δεκάδες και τις μονάδες (των αριθμών) και ξεκινάω την σύγκριση. Αν είναι ο πρώτος αριθμός έχει καλός αν δεν είναι εκεί αρχίζουν τα ζόρια. Δε μπορώ να υλοποιήσω να πηγαίνω στη θέση πίνακα που λέει ο αριθμός να αποθηκεύω το αποτυχημένο τετράγωνο σε εναν νεο πίνακα και να ξανακάνω τον έλεγχο καλώντας και πάλι τη συνάρτηση( λογικά συνάρτηση μεσα σε συνάρτηση). Μέχρι να βρώ το σωστό και να τυπώσω τον προσωρινό μου πίνακα για να βρω στην ουσία και τη διαδρομή. Τα τετράγωνα που απέτυχαν.

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να ακολουθούσες άλλη λογική. Να έχεις τον κανονικό πίνακα μέσα στη συνάρτηση και να σπας εκεί κάθε φορά τους αριθμούς σε δεκάδες (i) - μονάδες (j), ώστε να να πηγαίνεις κατευθείαν στην επόμενη θέση του πίνακα.

Άσχετο, για να διαβάζεται ο κώδικας στο forum, καλό θα ήταν να μπαίνει σε code tags.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...