Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα...μια απλή ερώτηση.

Η μνήμη που υπάρχει στην κάρτα γραφικών (πχ GTX 970 4GB GDDR5) παίζει κάποιον ρόλο στο παιχνίδι μέσα ή είναι απλά για παραπάνω οθόνες ;

Ας πούμε έχω δει στο GTA V πριν τις ρυθμίσεις σε άλλους να λέει ραμ 2048 και σε αλλους 4000++ μέχρι 8000++ . Αυτό έχει σχέση με τη κάρτα γραφικών ή είναι η ραμ του υπολογιστή ;

Δημοσ.

Η κάρτα γραφικών έχει την δικιά της μνήμη και λέγεται VRAM. Εάν η κάρτα σου έχει πολύ VRAM μπορείς να ανεβάσεις κατα πολύ την ποιότητα των textures και την ανάλυση. Αρα ναι, είναι σημαντική εάν παίζεις σε πολλαπλές οθόνες.

Μεγάλη σημασία έχει το μοντέλο της κάρτας σου. Υπάρχουν φτηνές κάρτες που, για λόγους marketing, έχουν 2 και 4 γιγα VRAM αλλά δεν μπορούν να αξιοποιήσουν ούτε το μισό.

Λογικά η ρύθμιση του GTA V αναφέρεται στην VRAM.

Δημοσ.

το video memory ειναι η Vram της κάρτας.

Δεν έχει σχέση η ραμ του συστήματος με την Vram.

Πρακτικά λοιπόν χρειάζομαι πιστεύω τουλάχιστον 3GB Vram για να είμαι καλυμένος σχετικά ;

Δημοσ.

Μια αδύναμη κάρτα με vram 4gb είναι κατώτερη απο μια καλύτερη με 2 gb vram γιατί η πρώτη δεν μπορεί να αξιοποιήσει την μνήμη της λόγο του πιο αδύναμου επεξεργαστή γραφικών που έχει.

Πχ. μία gtx 960 με 2gb vram θα παίξει πολυ καλύτερα το gta v από μια gtx 950 με 4gb vram .

Δημοσ.

Μια αδύναμη κάρτα με vram 4gb είναι κατώτερη απο μια καλύτερη με 2 gb vram γιατί η πρώτη δεν μπορεί να αξιοποιήσει την μνήμη της λόγο του πιο αδύναμου επεξεργαστή γραφικών που έχει.

Πχ. μία gtx 960 με 2gb vram θα παίξει πολυ καλύτερα το gta v από μια gtx 950 με 4gb vram .

Να φανταστω μια GTX 970 4GB θα παίξει ακόμα καλύτερα ; :P

Δημοσ.

Εννοείτε  :-) ,απλά όπως σου είπανε και οι συνφορουμήτες απο πάνω μην πέφτεις στα κόλπα του μάρκετινγκ με τα πολλά gb σε σχετικά αδύναμες κάρτες γραφικών,εκτός του ότι δεν μπορούνε να τα αξιοποιήσουν πολλές φορές τα αδερφάκια τους με την λιγότερη vram παίζουνε αν όχι το ίδιο,μερικές φορές και καλύτερα.

Δημοσ.

Εννοείτε  :-) ,απλά όπως σου είπανε και οι συνφορουμήτες απο πάνω μην πέφτεις στα κόλπα του μάρκετινγκ με τα πολλά gb σε σχετικά αδύναμες κάρτες γραφικών,εκτός του ότι δεν μπορούνε να τα αξιοποιήσουν πολλές φορές τα αδερφάκια τους με την λιγότερη vram παίζουνε αν όχι το ίδιο,μερικές φορές και καλύτερα.

Ναι...αυτο ειναι σιγουρο...αλλα κατα ποσο να σε κοροιδεψει ένα μοντέλο όπως η MSI ή η GeForce από τη στιγμή που θεωρούνται από τις πλέον αξιόπιστες ; Δηλαδή θέλω να καταλήξω στο ότι αν πάς ας πούμε για κάρτα 200++ ευρώ γνωστου μοντέλου (πχ MSI ) θα είναι αυτό που λέει.

Δημοσ.

Ναι...αυτο ειναι σιγουρο...αλλα κατα ποσο να σε κοροιδεψει ένα μοντέλο όπως η MSI ή η GeForce από τη στιγμή που θεωρούνται από τις πλέον αξιόπιστες ; Δηλαδή θέλω να καταλήξω στο ότι αν πάς ας πούμε για κάρτα 200++ ευρώ γνωστου μοντέλου (πχ MSI ) θα είναι αυτό που λέει.

δεν είπα ότι θα σε κοροιδέψει η εταιρία απλά οτι αν δεν είναι αρκετά δυνατή η κάρτα γραφικών δεν αξίζει να πληρώσεις για την παραπάνω vram μιας και δεν μπορεί να την διαχειριστει.Αν βρεις την ιδια κάρτα σε έκδοση στα 2 και στα 4gb στα ίδια λεφτά τότε επέλεξε την έκδοση με τα 4gb,εάν όμως η μια έχει 200€ ας πούμε η έκδοση με τα 2 και 240€ η έκδοση με τα 4gb τοτε δεν νομίζω να αξίζει η διαφορά στην τιμή μιας και δέν θα δείς διαφορά στην απόδοση.Δές και ένα σχετικό βιντεάκι για του λόγου το αληθές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...