Προς το περιεχόμενο

case fans enthoo pro m

pelekakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

λοιπόν έγινε η παραγγελία... πήρα τελικα 2χ http://www.e-shop.gr/phanteks-ph-f140sp-140mm-fan-red-led-black-white-p-PER.815664

έχουν 5 χρονια εγγύηση αντί για 1 που έχουν τα corsair και τα αλλα που κοίταζα..είναι πιο αθόρυβα και με καλύτερο airflow, το κουτι μου περιλαμβάνει ήδη ενα τέτοιο χωρίς led.. θα τοποθετηθούν ως ιντακε μπροστά και πάνω θα βάλω δύο παλιά coolermaster που έχω ως exhaust..αργότερα αν με ενοχλούν θα πάρω αλλα δυο phantkes αν μείνω ευχαριστημένος..

πήρα επίσης το phanteks hub http://www.e-shop.gr/phanteks-pwm-fan-hub-retail-black-p-PER.814720υπάρχει θέση γιαυτό, όπως και για ssd στην πίσω μεριά του κουτιού (πίσω απτη μητρικη απο κεί που θα περάσουν τα καλώδια)

και τέλος, ένα 40μμ φαν http://www.e-shop.gr/sharkoon-low-noise-case-fan-40mm-p-PER.804033

σε περίπτωση που χρειαστεί αν ζεστένονται τα vrm και έχω throtling... αυτη είναι η μητρική μου http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4434#ovέχω διαβάσει ότι έχει θέμα με τα vrm..

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

παιδια χθές έγινε η μετακόμιση απτο παλιο κουτι στο καινούριο...

πραγματικά είναι απίστευτο κουτι..Για να σας θυμήσω ειναι το (phanteks enthoo pro M)..τοποθετήθηκε επίσης cpu cooler (noctua NH D14 ογκόλιθος)

εχω όμως ένα μικρό θεματάκι που δεν περίμενα...

το κουτί στην πάνω μεριά έχει ένα radiator bracket,

2vj55dw.jpg

όπου εκεί μπαίνουν τα φανς, τα βιδώνεις απην απο κάτω μεριά και μπαίνουν μέσα συρταροτά, κάτι το οποίο φυσικά και βολευει αρκετά, οταν θέλεις να τα καθαρίσεις.. το θέμα είναι ότι λογο της noctua που είναι ψηλή τα φανς δεν γίνεται να μπουν, οπότε ξεβίδωσα όλο το κουτι απο πάνω, βίδωσα τα φανακια πάνω στο συρταράκι και όχι απο κατω, το εβαλα και ξαναέκλεισα το κουτί απο πάνω, με δυσκολια βέβαια..επίσης έβαλα 2 βίδες στο ένα και 3 στο άλλο, γτ για να τις έβαζα όλες θα έπρεπε να ξαναβγάλω την ψύχτρα..

δυστηχώς αν κάποια στιγμή θέλω να τα αλλάξω η να τα καθαρίσω θα πρέπει να ξαναγίνει όλη αυτή η διαδικασία...

δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια άλλη λύση..μήπως υπάρχουν φανάκια που να είναι πιο λεπτά??

• Like 1

φιλε εχεις δυο intake fans και τρεις exhaust? μηπως ειναι καλυτερα να εχεις περισσοτερους in? το αναφερω γιατι κατα τη δικη μου εμπειρια ειναι καλυτερο να μενει περισσοτερος κρυος αερας ωστε να εχει καλυτερη ψύξη το κουτι.

ευχαριστώ φιλε μου, θα τα κοιτάξω..αν βρω και 140ρια ακόμα καλύτερα.

φιλε εχεις δυο intake fans και τρεις exhaust? μηπως ειναι καλυτερα να εχεις περισσοτερους in? το αναφερω γιατι κατα τη δικη μου εμπειρια ειναι καλυτερο να μενει περισσοτερος κρυος αερας ωστε να εχει καλυτερη ψύξη το κουτι.

ναι φίλε μου...βέβαια προστοπαρών δουλεύει ένας μόνο ανεμιστήρας πίσω exhaust..τους πάνω φανσ τους έχω τοποθετήσει όπως περιέγραψα αλλα δεν τους έχω συνδέσει ακόμα...αύριο πιστέυω να μου έρθουν οι αλλοι 2 που θα μπούν μπροστά + ένα hub και θα τους συνδέσω όλους εκεί.....παρόλα αυτά ακόμα και έτσι χαμηλες θερμοκρασιές έχω :P

Πώς αλλιώς θα μπορούσα να πετύχω καλύτερο airflow???

πες μου την γνώμη σου. θα μπουν 2 140ηδες μπροστα intake ένας 140 πίσω που υπάρχει ήδη exhust και δύο πάνω (120ρηδες που έχω απτο παλιο κουτι) πάλι exhust..

ευχαριστώ φιλε μου, θα τα κοιτάξω..αν βρω και 140ρια ακόμα καλύτερα.

ναι φίλε μου...βέβαια προστοπαρών δουλεύει ένας μόνο ανεμιστήρας πίσω exhaust..τους πάνω φανσ τους έχω τοποθετήσει όπως περιέγραψα αλλα δεν τους έχω συνδέσει ακόμα...αύριο πιστέυω να μου έρθουν οι αλλοι 2 που θα μπούν μπροστά + ένα hub και θα τους συνδέσω όλους εκεί.....παρόλα αυτά ακόμα και έτσι χαμηλες θερμοκρασιές έχω :P

Πώς αλλιώς θα μπορούσα να πετύχω καλύτερο airflow???

πες μου την γνώμη σου. θα μπουν 2 140ηδες μπροστα intake ένας 140 πίσω που υπάρχει ήδη exhust και δύο πάνω (120ρηδες που έχω απτο παλιο κουτι) πάλι exhust..

να σου πω, αν ημουν στη θεση σου θα ειχα τους δυο 140ριδες in μπροστα και τον εναν πισω out. ετσι (κατα τη γνωμη μου παντα) θα πετυχαινα καλυτερη ψυξη γιατι δε θα ανανεωνεται τοσο γρηγορα ο αερας και θα μενει περισσοτερο ο δροσερος απο τους μπροστα ανεμιστηρες.πανω δε θα εβαζα κατι και θα το ειχα για μελλοντικο watercooling.

εν παση περιπτωση μπορεις απο μονος σου να κανεις δοκιμες ωστε να πετυχεις το καλυτερο αποτελεσμα ψυξης.

μεγια το νεο case!

να σου πω, αν ημουν στη θεση σου θα ειχα τους δυο 140ριδες in μπροστα και τον εναν πισω out. ετσι (κατα τη γνωμη μου παντα) θα πετυχαινα καλυτερη ψυξη γιατι δε θα ανανεωνεται τοσο γρηγορα ο αερας και θα μενει περισσοτερο ο δροσερος απο τους μπροστα ανεμιστηρες.πανω δε θα εβαζα κατι και θα το ειχα για μελλοντικο watercooling.

εν παση περιπτωση μπορεις απο μονος σου να κανεις δοκιμες ωστε να πετυχεις το καλυτερο αποτελεσμα ψυξης.

μεγια το νεο case!

Ωραίος, Σευχαριστώ για την συμβουλή...

θα το τσεκάρω να δώ αν όντως υπάρχει διαφορά στις θερμοκρασίες..είχα απλα ένα βιντεάκι στο youtube 

που στην ουσία δείχνει ότι me 2 intake brosta ena piso kai ena pano είναι το ιδανικο..ακόμα και όταν πήγε στα 2 φανς πάνω αντι για ένα οι θερμοκρασίες ήταν ακριβώς η ίδιες...όταν πάλι δεν έβαλε καθόλου πάνω οι διαφορά ηταν μικρή, μιλάμε για 1-2 βαθμούς...

μεγια το νεο case!

Καλά να μπαίνει ο αέρας. Πως βγαίνει όμως. Για καλύτερη ψύξη πρέπει να έχεις περισσότερα fan για έξοδο και λιγότερα για είσοδο. Να δημιουργήσεις δηλαδή αρνητική πίεση. Αυτό που λες λέγεται θετική πίεση δεν έχεις τις θερμοκρασίες που κάνει η ανρητική πίεση αλλά και πάλι είναι καλές και παράλληλα εμποδίζεις την σκόνη να εισέρχεται.

Ωραίος, Σευχαριστώ για την συμβουλή...

θα το τσεκάρω να δώ αν όντως υπάρχει διαφορά στις θερμοκρασίες..είχα απλα ένα βιντεάκι στο youtube 

που στην ουσία δείχνει ότι me 2 intake brosta ena piso kai ena pano είναι το ιδανικο..ακόμα και όταν πήγε στα 2 φανς πάνω αντι για ένα οι θερμοκρασίες ήταν ακριβώς η ίδιες...όταν πάλι δεν έβαλε καθόλου πάνω οι διαφορά ηταν μικρή, μιλάμε για 1-2 βαθμούς...

Μην τρελένεσαι με τις θέσεις. Αν έχεις καλές θερμοκρασίες κάνε αυτό που ο Gregvibe και μη μαστορεύεις το κουτί σου. Αν θες ανέβασε και ένα HWmonitor.

• Like 1

Καλά να μπαίνει ο αέρας. Πως βγαίνει όμως. Για καλύτερη ψύξη πρέπει να έχεις περισσότερα fan για έξοδο και λιγότερα για είσοδο. Να δημιουργήσεις δηλαδή αρνητική πίεση. Αυτό που λες λέγεται θετική πίεση δεν έχεις τις θερμοκρασίες που κάνει η ανρητική πίεση αλλά και πάλι είναι καλές και παράλληλα εμποδίζεις την σκόνη να εισέρχεται.

Μην τρελένεσαι με τις θέσεις. Αν έχεις καλές θερμοκρασίες κάνε αυτό που ο Gregvibe και μη μαστορεύεις το κουτί σου. Αν θες ανέβασε και ένα HWmonitor.

λοιπον σε idle οι θερμοκρασίες 

103g384.jpg

και σε small fft με prime 95 για κάνα τέταρτο το άφησα μόνο

2wp798n.jpg

τα φανς δουλεύουν αρκετά χαμηλά και κάτι πρέπει να κάνω μαυτο..θα το ψάξω όταν έχω χρόνο..

τα δυο φανς που έβαλα μπροστά μπήκαν με πολύ κόπο, εκτός και αν υπήρχε πιο έυκολος τρόπος και έκανα βλακεία, δεν ξέρω..αλλα έκατσα και ξεβίδοσα αυτο που κρατάει τους δίσκους όταν τους βάζεις συρταρωτά.. δεν ξέρω αν μπορεί να βγεί το καλύμμα ολόκληρο που κρύβει τροφοδοτικο και δίσκους..

Τέλος να ενημερώσω ότι έχω τον 8320 στα 4 ghz με

undervolt -0.100

turbo kleisto

hpc enabled

llc normal

cool n quiet c1 c6 ενεργοποιμένα, δεν προξενούν κανένα throttle προστοπαρών, αρχικά τα είχα κλειστά μέχρι να γίνει το overclock..

επίσης σχετικά με τα φανς..η μυτρική μου έχει

cpu fan

sys fan 1 (4pino) ρυθμιζεται απο bios

sys fan 1 (3pino)

στο προηγούμενο κουτί είχα ένα coolermaster fan 120 το οπόιο είχα συνδέσει στο sys fan1 και έλεγχα τις στροφές απο το bios κανονικότατα..

τώρα στο καινούριο κουτί ακόμα και σκέτο το φαν της phanteks που περιέχεται το  στο κουτί να συνδέσω στο sys fan 1, οποιαδήποτε ρύθμιση και να κάνω στο bios δεν ξεπερνάει τις 600 στροφές, παρα μόνο για 2-3 δευτερόλεπτα μέχρι να φορτώσει το bios..δεν έχω ιδέα γτ το κάνει αυτο...τώρα στο sys1 σύνδεσα το fan hub χωρίς την εξτρα τροφοδοσία και όλα τα φανάκια πάνω στο hub..θα κοιτάξω να δώ πως γίνεται η άλλη συνδεσμολογία  που του δίνεις ρεύμα και απο τροφοδοτικό και συνδέεις και το cpu fan πάνω να δω διαφορές, όπως μου είχε αναφέρει και ο blueblood7

Η θερμοκρασία σου για 4000 Mhz είναι καλά. Στα 3500 θα έχεις καλύτερες θερμοκρασίες εννοείται. Ποια ψύκτρα έχεις?

Το hub πρέπει να το συνδέσεις με το τροφοδοτικό να πάρει ρεύμα μέσω sata.

Χρόνια πολλά για τις Άγιες ημέρες.

Η θερμοκρασία σου για 4000 Mhz είναι καλά. Στα 3500 θα έχεις καλύτερες θερμοκρασίες εννοείται. Ποια ψύκτρα έχεις?

Το hub πρέπει να το συνδέσεις με το τροφοδοτικό να πάρει ρεύμα μέσω sata.

Χρόνια πολλά για τις Άγιες ημέρες.

Χρόνια πολλάά .. :-)  :-)  :-)  :-)

έχω την noctua nh d14 kai hub ayto http://www.phanteks.com/PH-PWHUB.html

Ρε παιδια αγορασα το enthoo pro m χθες σε πολλα ξενα φορουμ λενε πως μπαινουν 2 14αρηδες μπροστα αλλα απο οτι βλεπω μπαινει μονο ενας η 2 12αρηδες!!Κανω κατι λαθος?

Ρε παιδια αγορασα το enthoo pro m χθες σε πολλα ξενα φορουμ λενε πως μπαινουν 2 14αρηδες μπροστα αλλα απο οτι βλεπω μπαινει μονο ενας η 2 12αρηδες!!Κανω κατι λαθος?

Κάτι λάθος κάνεις. 3χ120 ή 2χ140.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...