gtzapal Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 καλησπέρα σας όπως λέει και ο τίτλος επιλογή φακού ψάχνω για μια αναβάθμιση από τον κιτ 15-50 διαθέτω μια ταπεινή d3200 nikon και είμαι ανάμεσα σε δύο επιλογές τον Nikon AF-S Nikkor 16-85mm f/3.5-4.5 ED VR σε used η τον 18-105vr καινούργιο η αν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε στα 300eur ταβάνι ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για των χρόνο σας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
defacer Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Τι είδους χρήση κάνεις όμως; Εγώ για γενικό walkaround φακό πήρα τον Tamron 18-270 και γενικά είμαι ευχαριστημένος. Απ' ότι βλέπω βέβαια τώρα Ελλάδα βγαίνει στα 330-340 (εγώ τον είχα πάρει 275 από Amazon). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtzapal Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 η χρήση που κάνω είναι λίγο από όλα δεν τραβάω πχ μόνο τοπία το ξέρω είναι δύσκολο να τα κάνεις όλα με ένα φακό λογικό αλλά ψάχνω μια μέση λύση μαζί με μια αναβάθμιση από τον 18-55 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Musicfanatic Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Γεια σου φίλε Όταν λέμε αναβάθμιση φακού εννοούμε ότι πέρνουμε φακό υψηλότερων προδιαγραφών και όχι απλά διαφορετικής εστιακής απόστασης. Γενικά να ξέρεις ότι οι zoom φακοί έχουν λο΄γω κατασκευής υποδυέστερη ποιότητα σε σχέση με τους φακούς σταθερής εστιακής απόστασης (prime φακοί). Παλιά, λέγαμε ότι κάθε σοβαρός ερασιτέχνης πρέπει να έχει 3 σταθερούς φακούς: α)έναν ευρυγώνιο 24mm (περίπου 18mm για τις crop DSLR όπως η 3200) για τοπία, β) έναν normal 50mm (περίπου 35mm σε crop DSLR) για γενική χρήση και γ)έναν μεσάιο τηλεφακό 105-135mm (περίπου 70-85mm σε crop DSLR) για πορτραίτα. Όλα αυτά βέβαια έχουν ξεχαστεί σήμερα και όλοι μας ψάχνουμε για έναν zoom που να τα κάνει όλα! Λοιπόν μια πρότασή μου είναι να πάρεις τον SUPER!!!!!! prime Nikkor 35mm 1,8 (τιμή περίπου 180 ευρώ) ώστε να αρχίσεις σιγά σιγά να κτίζεις ένα σοβαρό σύνολο φακών που θα το έχεις για πάντα. Επίσης αν θες zoom να κυττάζεις πάντα σε φακούς με σταθερό διάφραγμα 2,8: εκεί είναι που θα δεις την διαφορά. Πρόταση: Tamron AF 17-50mm f/2.8 SP XR Di II LD Aspherical [iF] VC: 380 ευρώ, Τέλος, από τους δύο που σκέφτεσαι θα έλεγα τον 18-105. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Γεια σου φίλε Όταν λέμε αναβάθμιση φακού εννοούμε ότι πέρνουμε φακό υψηλότερων προδιαγραφών και όχι απλά διαφορετικής εστιακής απόστασης. Γενικά να ξέρεις ότι οι zoom φακοί έχουν λο΄γω κατασκευής υποδυέστερη ποιότητα σε σχέση με τους φακούς σταθερής εστιακής απόστασης (prime φακοί). Παλιά, λέγαμε ότι κάθε σοβαρός ερασιτέχνης πρέπει να έχει 3 σταθερούς φακούς: α)έναν ευρυγώνιο 24mm (περίπου 18mm για τις crop DSLR όπως η 3200) για τοπία, β) έναν normal 50mm (περίπου 35mm σε crop DSLR) για γενική χρήση και γ)έναν μεσάιο τηλεφακό 105-135mm (περίπου 70-85mm σε crop DSLR) για πορτραίτα. Όλα αυτά βέβαια έχουν ξεχαστεί σήμερα και όλοι μας ψάχνουμε για έναν zoom που να τα κάνει όλα! Λοιπόν μια πρότασή μου είναι να πάρεις τον SUPER!!!!!! prime Nikkor 35mm 1,8 (τιμή περίπου 180 ευρώ) ώστε να αρχίσεις σιγά σιγά να κτίζεις ένα σοβαρό σύνολο φακών που θα το έχεις για πάντα. Επίσης αν θες zoom να κυττάζεις πάντα σε φακούς με σταθερό διάφραγμα 2,8: εκεί είναι που θα δεις την διαφορά. Πρόταση: Tamron AF 17-50mm f/2.8 SP XR Di II LD Aspherical [iF] VC: 380 ευρώ, Τέλος, από τους δύο που σκέφτεσαι θα έλεγα τον 18-105. Ακριβως τα ιδια θα ελεγα με τον συμφορουμιτη.. Ισως να προσθετα στους υποψην και τον αντιστοιχο sigma 17-50 2.8 και επιπλεων δες και τον 18-105 σε μεταχειρισμενο και οχι καινουργιο(στα ~150ευρω) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtzapal Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που δώσατε ! με λίγο ψάξιμο σε φόρουμ και στο net. είδα ότι με τους prime που πρότεινε musicfanatic έχει απόλυτο δίκιο! αλλά επειδή ακόμη είμαι αρχάριος λέω να πάρω των 18-105 nikkor που είναι και βολικό για All around φωτογραφίες και αφού γίνω και λίγο ποιο έμπειρος να πάρω μερικούς prime τι λέτε σωστά σκέφτομαι? ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hunter2000 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Έχω πάρει τον prime 35, τρομερός φακός αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση all around, τι να το κάνεις το f/1.8 για να βγάζεις πρασινάδες,για τοπία και εκδρομές θες σίγουρα ζοομ φακό. Ο 18-105 είναι πολύ καλή επιλογή για αρχή, στην πορεία θα δεις τι σου αρέσει να τραβάς περισσότερο και τότε θα πάρεις ποιό εξειδικευμένους φακούς. Αλλά μπορείς να δεις και σε sigma ή tamron, έχουν πολύ καλούς φακούς all around Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skopelos_Island Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Φίλε μου ότι σου είπαν οι προλαλήσαντες ισχύει, οι prime φακοί είναι σαφώς ανώτεροι ποιοτικά ειδικά ο 35mm 1.8 είναι ένας εξαιρετικός φακός, αρκετά φθηνός για αυτά που σου προσφέρει και σίγουρα αξίζει να τον έχεις στον εξοπλισμό σου. Τώρα καταλαβαίνω ότι θέλεις ένα μεγαλύτερο εύρος zoom με όποια θυσία στην ποιότητα, βάρος κτλ αυτό συνεπάγεται. Προσωπικά σαν all round φακό όταν ταξιδεύω ή έχω περιορισμό βάρους-όγκου έχω τον Nikkor 18-140. Είναι ικανοποιητικός φακός για γενική χρήση τον έχω δει μεταχειρισμένο να κυμαίνεται στα 250 ευρώ ίσως και κάτι λιγότερο (Καινούριος έχει 325). Επίσης γύρω στα 300 ευρώ μεταχειρισμένο μπορείς να βρείς και τον Nikkor 18-200 που είναι επίσης ικανοποιητικός φακός για το εύρος του (υπάρχει σε δύο εκδόσεις την παλαιότερη VR1 και την τρέχουσα VR2). Σε κάθε περίπτωση το καλύτερο είναι να δοκιμάσεις κάποιον από τους φακόυς που ενδιαφέρεσαι να πάρεις. Αν δεν μπορείς αυτό το site μπορεί να σου δώσει μία εικόνα σχετικά με την εστιακή απόσταση των φακών:http://imaging.nikon.com/lineup/lens/simulator/ Αν ήμουν στη θέση σου πάντως ίσως σκεφτόμουν και τον 55-300 ο οποίος ειναι αρκετά καλός φακός για τα χρήματα του (300 ευρώ καινούριος 220-250 μεταχειρισμένος) σε περιορίζει όμως ότι θα χρειάζεται να αλλάζεις φακούς.Για οποιαδήποτε άλλη απορία στη διάθεση σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Τι είδους χρήση κάνεις όμως; Εγώ για γενικό walkaround φακό πήρα τον Tamron 18-270 και γενικά είμαι ευχαριστημένος. Απ' ότι βλέπω βέβαια τώρα Ελλάδα βγαίνει στα 330-340 (εγώ τον είχα πάρει 275 από Amazon). δε θελω να σε απογοητευσω, αλλα αυτος ο φακος ειναι Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ. αφου ο φιλος εχει τον 18-55 να παρει ενα 35mm 1.8g, μεταχειρισμενος ειναι 120-130 ευρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blu3_orion Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Και για αλλη μια φορα θα διαφωνησω για τoυς Prime οχι γιατι κατι απο ταπαραπανω δεν ισχυει..ολα ειναι αληθειες...αλλα ειναι αναλογα με τις αναγκες του καθενος. εγω εχω 2, σπανια τους κουμπωνω ακομα δεν εχουν κανει ψυχολογικη αποσβεση! μια στο τοσο βεβαια που θα τους χρειαστω, με βγαζουν παλικάρι! Θεωρω πως καθε ερασιτεχνης πρεπει να εχει εναν τουλαχιστον στη συλλογη του με ξεκινημα τον super value for money 35 που αναφερεται παραπανω! Εμενα που μου αρεσουν κατα 90% τα τοπια μου ειναι σχεδον αχρηστοι! Παντως ουτε τον 18-105 θα επαιρνα γιατι θελω χειροκινιτη εστιαση στο απειρο και δεν εχει για νυχτερινα τοπια. Το IQ μετριο θα ελεγα. Οπότε θα ελεγα οτι ειναι παντα με βαση τις αναγκες του καθενος! Αν το εβαζες με ποσοστα πχ. τοπια % πορτρετα% κτλπ??? νομιζω θα ηταν καλυτερο για να εχεις μια πιο συγκεκριμμενη απαντηση. Και για αλλη μια φορα επισης θα πω οτι ο καλυτερος φακος που μπορει να ξεκινησει καποιος αν και ακριβος (και ειναι πιθανο αν δεν ειναι τερμα κολλημενος με το σπορ να μην ξαναλλαξει ποτε φακο) ειναι οπως ειπαν τα παιδια παραπανω sigma η tamron 17-50 2.8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
defacer Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) δε θελω να σε απογοητευσω, αλλα αυτος ο φακος ειναι Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ. αφου ο φιλος εχει τον 18-55 να παρει ενα 35mm 1.8g, μεταχειρισμενος ειναι 120-130 ευρω. Έψαξα πολύ πριν επιλέξω και σίγουρα δε μιλάμε για το αποκορύφωμα της οπτικής αλλά ο χειρότερος που υπάρχει; Γιατί το λες αυτό; Και γω τον 35mm πήρα για πρώτο φακό, αλλά το έκανα για πολύ συγκεκριμένο λόγο. Αν έχεις ήδη τον 18-55 και χωρίς να έχεις δηλώσει είδος χρήσης (πόσο μάλλον όταν μετά ξεκαθαρίζει ότι είναι αρχάριος και θέλει "γενικό" φακό) τι να τον κάνεις τον 35; Πέραν του ότι δεν έχεις βελτιώσει καθόλου το range σου, το f/1.8 θέλει και επιδέξιο κώλο -- κι αν δε το χρησιμοποιήσεις (ή έστω κάτι εκεί κοντά) σε τι χρησιμεύει ο prime? Ο 18-105 θα είναι πολύ χρησιμότερος αλλά και πάλι είναι νομίζω φανερό ότι αυτό που θα αντιληφθεί πρώτα ο TS πως του λείπει είναι ακόμα μεγαλύτερο ζουμ. Εξού και ο superzoom. Εντωμεταξύ βλέπω ότι ένας φίλος παραπάνω προτείνει τον 55-300 που τον σκεφτόμουν και γω αντί για τον Tamron, επίσης όμως αναφέρει και το κρίσιμο (για μένα) μειονέκτημά του: δε μπορείς να κουμπώσεις τον 55-300 και να πας στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Ενώ με τον 18-270 μπορείς. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2015 από defacer Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Έψαξα πολύ πριν επιλέξω και σίγουρα δε μιλάμε για το αποκορύφωμα της οπτικής αλλά ο χειρότερος που υπάρχει; Γιατί το λες αυτό; Και γω τον 35mm πήρα για πρώτο φακό, αλλά το έκανα για πολύ συγκεκριμένο λόγο. Αν έχεις ήδη τον 18-55 και χωρίς να έχεις δηλώσει είδος χρήσης (πόσο μάλλον όταν μετά ξεκαθαρίζει ότι είναι αρχάριος και θέλει "γενικό" φακό) τι να τον κάνεις τον 35; Πέραν του ότι δεν έχεις βελτιώσει καθόλου το range σου, το f/1.8 θέλει και επιδέξιο κώλο -- κι αν δε το χρησιμοποιήσεις (ή έστω κάτι εκεί κοντά) σε τι χρησιμεύει ο prime? Ο 18-105 θα είναι πολύ χρησιμότερος αλλά και πάλι είναι νομίζω φανερό ότι αυτό που θα αντιληφθεί πρώτα ο TS πως του λείπει είναι ακόμα μεγαλύτερο ζουμ. Εξού και ο superzoom. Εντωμεταξύ βλέπω ότι ένας φίλος παραπάνω προτείνει τον 55-300 που τον σκεφτόμουν και γω αντί για τον Tamron, επίσης όμως αναφέρει και το κρίσιμο (για μένα) μειονέκτημά του: δε μπορείς να κουμπώσεις τον 55-300 και να πας στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Ενώ με τον 18-270 μπορείς. δες τα συγκριτικα του dxomark ειναι τελευταιος πανηγυρικα http://www.dxomark.com/lenses/mount_type-Nikon_F_DX#hideAdvancedOptions=false&viewMode=list&yDataType=rankDxo o 18-55 δεν εχει καμια σχεση με τον 35ρη μιλαμε για απειρως καλυτερη φωτεινοτητα (ακομα και στο ιδιο f) και ποιοτητα εικονας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
defacer Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) δες τα συγκριτικα του dxomark ειναι τελευταιος πανηγυρικα Προσωπικά δε δίνω καμία αξία στα σκορ του dxomark. Κατανοώ ότι μπορεί να διαφωνείς και δε με ενδιαφέρει να ανοίξω τέτοιο θέμα, αλλά καθαρά για όσους μπορεί να μας διαβάζουν θα παραθέσω μερικά points που περιγράφουν το σκεπτικό μου: 1. Τα reviews πολύπλοκων πραγμάτων (όπως φακοί, ηλεκτρικές συσκευές, ταινίες, computer games, you name it) έχουν αξία όχι για να πάρεις ένα νούμερο και να πας σπίτι σου, αλλά για να διαβάσεις τα συν και τα πλην του προϊόντος όπως τα κρίνει ο reviewer. Δε θα πήγαινα ποτέ να αγοράσω παιχνίδι στα τυφλά επειδή έχει 85 στο metacritic ούτε να δω ταινία επειδή έχει 8.5 στο imdb. Έτσι δε βασίζω και την επιλογή του φακού στο dxomark. Υπάρχουν εκτενή reviews για το συγκεκριμένο φακό τα οποία διάβασα προσεκτικά και θα σου πρότεινα να διαβάσεις και συ αν θέλεις μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. 2. Τα scores του dxomark βασίζονται σε μετρήσεις χαμηλού φωτός. Αυτό σημαίνει ότι το να τα προβάλλει κανείς ως γενικά αντιπροσωπευτικά της ποιότητας ενός φακού ή της καταλληλότητάς του για συγκεκριμένη χρήση εμένα μου φαίνεται άτοπο. 3. Tα scores του dxomark (επίσης στο παραπάνω link) είναι linear open scale. Αυτό σημαίνει ότι αν σήμερα ένας wide βγάζει σε κάποια κατηγορία Α σκορ 8 με τον καλύτερο φακό να βγάζει 10, και αύριο κυκλοφορήσει ένας tele που βγάζει στην ίδια κατηγορία 100, κοιτώντας όλη την κλίμακα μπορεί κάποιος να πει ότι ο wide είναι μούφα γιατί βγάζει 8 εκεί που ο tele βγάζει 100. Κάποιος άλλος (πχ εγώ) μπορεί να πει ότι αυτά είναι βλακείες και ότι ούτε να συγκριθεί μπορεί ο wide με τον tele, ούτε ξαφνικά έγινε κακός φακός ο wide των Χ ευρώ επειδή κυκλοφόρησε στην αγορά ο tele των Y ευρώ. 4 (σχετικό με το παραπάνω). Παρεμπιπτόντως, στη σύγκριση που δίνεις ο "καλύτερος" superzoom είναι ο Nikkor 18-300 ο οποίος αν διαβάσεις reviews δεν κάνει βέβαια θαύματα (κανένας superzoom δε μπορεί να κάνει θαύματα) και επιπλέον κοστίζει παραπάνω από τα διπλάσια χρήματα. Ακόμα κι έτσι, it's only good enough για να βρεθεί στο μέσο της κατάταξης. Εμένα αυτό μου λέει ότι η συγκεκριμένη κατάταξη είναι πολύ κακό κριτήριο όσον αφορά την ποιότητα ενός superzoom. Εσένα μπορεί να σου λέει κάτι άλλο. 5. Τα scores του dxomark είναι 100% συνθετικά. Όπως δεν αγοράζω CPU με βάση τα συνθετικά benchmarks, έτσι δεν αγοράζω και φακό. Εσύ όταν θες να αγοράσεις CPU πώς επιλέγεις; Η ύπαρξη στην αγορά ενός 16 core Xeon που κάνει 5Κ καθιστά έναν dual core i3 για τα μπάζα όταν ψάχνεις CPU για γενική χρήση; 6. Παραθέτω τα final words από το conclusion του dpreview: The Tamron 18-270mm F/3.5-6.6 Di II VC PZD is a decent-enough option if you're interested in buying a lightweight, long range general-purpose lens. It won't gave the same image quality as two separate lenses covering the same range, but then again it's less to carry around, and you won't miss shots changing lenses. Αυτό ακριβώς (σε συνδυασμό με τη λογική τιμή) είναι που έψαχνα σε ένα walkaround φακό. Υπάρχει καλύτερη επιλογή με λογικό κόστος στην ίδια κατηγορία; Όταν έψαχνα εγώ τουλάχιστον όχι. Το να λέμε ότι άλλοι φακοί άλλου προσανατολισμού ή/και τιμής είναι "καλύτεροι" δε μου λέει τίποτα, γιατί de facto δεν είναι καλύτεροι για τη χρήση που θέλω να κάνω εγώ. Συμπερασματικά, και επειδή ήδη είπα πολλά: α) εγώ είμαι ικανοποιημένος από το φακό (και σαν εργαλείο και σαν αγορά) όπως και πολλοί άλλοι χρήστες του, β) το dxomark δε μου λέει τίποτα, γ) αν πάρεις ένα station wagon και το μετρήσεις συγκριτικά με αμάξι πίστας και offroad όλα τα νούμερα θα λένε ότι είναι άχρηστο -- στην πραγματικότητα όμως, για μένα, άχρηστο είναι το αμάξι πίστας και το offroad. Στο station wagon θα βάζω μέσα όλη την οικογένεια και θα πηγαίνω camping. o 18-55 δεν εχει καμια σχεση με τον 35ρη μιλαμε για απειρως καλυτερη φωτεινοτητα (ακομα και στο ιδιο f) και ποιοτητα εικονας Το πρόβλημα που προσπαθεί να λύσει ο TS είναι ότι δε βγάζει καλές και φωτεινές φωτογραφίες με τον 18-55 ή ότι θέλει να βελτιώσει την all around δυνατότητά του να βγάζει; Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2015 από defacer 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gagarin Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Αν θες εναν φακό για να εχεις μεγαλύτερο εύρος zoom κ γενικά πιο "ευέλικτο" με οτι συνεπάγεται αυτό στην ποιότητα των φωτογραφιών τότε πας στον 18-105!!!Προσωπικά ο πρώτος μου φακός ειναι ο 35αρης(ειναι ο αντίστοιχος 50αρης σε dslr full frame) της Nikon με το καταπληκτικό διάφραγμα f1,8 φτηνός κ πολυ καλός!!!!Θα μάθεις να καδραρεις γρήγορα με τον καιρό (το ποδαροζουμ ειναι δυςκολο) αλλα πίστεψε με άλλη ποιότητα αυτό αν είσαι φωτογράφος τοπίων κ γενικά εξωτερικών χώρων...Αν θες να βγάζεις πορτραίτα πας επίσης σε prime αλλα στα 50mm κ εδώ με πολυ καλή φωτεινότητα!!!ειναι σαν να εχεις εναν σταθερό μίνι τηλεφακο....Για μενα άκου τι θα κανεις...Βγες έξω μια μέρα κ σταθεροποίησε τον φακό σου στα 35mm(μην χρησιμοποιήσεις καθόλου ζουμ) κ πειραματισου...την άλλη μέρα σταθερά στα 50mm...Δες τι σου ταιριάζει αν δεν θες ποδαροζουμ κ δεν σου κάνει καμία απο τις δυο εστιακές αποστάσεις να τις εχεις σταθερά τότε πας σε 18-105 διαφορετικά οτι σου κάτσει καλύτερα!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα