mphxths Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Φαντάζομαι τις ίδιες απόψεις έχεις ας πούμε για το Windows phone? ή αυτό εξαιρείται του κανόνα γιατί έχει μια μεγάλη εταιρεία από πίσω? Αν πάντα ήταν θέμα το support τότε το Mac OS X απλά δεν θα υπήρχε, αν το πάμε έτσι....η άποψη σου,αν δεν έχει καμία προκατάληψη και στηρίζεται σε αυτά που εκφράζεις με τις απόψεις σου τότε και το Windows 10 για arm ή αλλιώς για Windows phone δεν είναι και αυτό άλλη μια αποτυχία, βάσει πάντα των όσο στηρίζεις με τις απόψεις σου. Αν όχι , τοτε είσαι προκάτελειμενος και νομίζω πως ξέρω το λόγο.... Δεν μπορω να πω οτι μπορεσα να ακολουθησω τον συλλογισμο σου. Αναφερεσαι σε διαφορετικα πραγματα..λειτουργικα μεν , διαφορετικος προσανατολισμος δε. Το mac os x το στηριζει μια εταιρια..εχει μια μακρα ιστορια..και ειτε μας αρεσει το λειτουργικο ειτε οχι..δεν ειναι αποτυχια..πορευεται μια χαρα. Αν ειναι κλειστο του κερατα , εχει λαθος φιλοσοφια κλπ κλπ..εκ του αποτελεσματος φαινεται να ειναι ενα επιτυχημενο λειτουργικο. Μετα πιανεις το windows phone ..ασχετο τελειως..μιλαμε για ενα λειτουργικο τηλεφωνου..μια προσπαθεια της microsoft να μπει σε αυτον τον τομεα (λειτουργικο τηλεφωνου) και παραλληλα μια προσπαθεια να ενοποιησει τα προιοντα της σε pc/tablets/smartphones. Αν αυτο επιτυχει , αν το windows phone τραβηξει ή οχι ειναι αλλο καπελο..Εχει κανει μια νεα προσπαθεια σε εναν καινουργιο για αυτην τομεα..με μεγαλο ανταγωνισμο και επειδη ειναι εταιρια κολοσσος δεν παει να πει οτι θα επιτυχει οπως και δηποτε. @Red_Phantom Λαθος συμπερασμα βγαζεις απο τα λεγομενα μου. Ποτε δεν ειπα οτι δεν ειναι σοβαρο λειτουργικο...οταν εγραψα να σοβαρευτει..εννοουσα..και το εβαλα σε παρενθεση αν θυμαμαι καλα "να σοβαρευτει περισσοτερο". Εδω μιλαμε για το HOME USER EXPERIENCE.. δεν μιλαμε για σερβερς. Και απο οτι βλεπω απο αυτα που γραφεις συμφωνεις με αυτα που λεω..οτι στα desktops ακομα πασχει. Αυτο δεν σημανει οτι δεν μπορει καποιος να κανει την δουλεια του με το λινουξ..προφανως και μπορει και πολλοι την κανουν. Παραυτα εχει τα θεματακια του...και θεματακια που αλλα λειτουργικα τα χουν λυσει προ πολλου και ασχολουνται με αλλα θεματακια..πιο προχωρημενα. Προς το παρον ναι toy για nerds 1ον) πολλες διανομες εχουν αυτο το target group 2ον) χρειαζεται τετοιες γνωσεις 3ον)χρειαζεται τοσο χρονο. Οσο για την πιπιλα του privacy..εχει κουρασει.Ο νεοελληνας εχει μεγαλο θεμα με το privacy..προστασια προσωπικων δεδομενων..και δεν συμμαζευεται. Μην παρακολουθει τον δισκο μου η NSA , μην μαζευει δεδομενα το λειτουργικο , μην κρυφοκοιταει απο την καμερα το FBI... Και μενα δεν μου αρεσει να με παρακολουθουν..αλλα ειμαι σιγουρος οτι ολες αυτες οι υπηρεσιες δεν θα μπορουσαν να τους νοιαξει λιγοτερο τι κανω εγω , εσυ , ο αλλος ...ατομα χαμηλου ρισκου/ενδιαφεροντος κλπ. Αρα δηλ πας σε ενα λειτουργικο που κανει την δουλεια σου κατα π.χ. 80% απο ενα που κανει την δουλεια σου 100% αλλα σε παρακολουθει ο BIG BROTHER..απλα και μονο απο θεμα εγωισμου ε?απλα απο θεμα κομπλεξ ? δεν θελω να με παρακολουθειτε παρολο που ξερω οτι κανεις δεν δινει σημασια στα δεδομενα μου.. Αυτα δεν τα σκεφτεται ενας επαγγελματιας..κοιταει να κανει την δουλεια του.το χω πει χιλιαδες φορες... Οσο για το start button και μενα με χαλασε να σου πω την αληθεια..οπως και πολλα απο αυτα που εισηγαγαν τα 8αρια/10αρια..αλλα οκ..στην τελικη σου λεει αυτο ειναι το λειτουργικο αν το γουσταρεις..αν δεν το γουσταρεις τραβα αλλου... Σκεψου ομως την ειρωνια της καταστασης...τα windows σου χουν ενα στανταρ στοιχειο εδω και δεκαετιες..το βγαζει , κραξιμο. Στο λινουξ εχουμε 20 διαφορετικα desktop enviroments , τιποτα σταθερο..δεν μας νοιαζει..γαμαει το λινουξ. Πλακα πλακα ομως ακουει την κοινοτητα τελευταια η microsoft..το ξαναφερε το start button κατα καποιον τροπο. http://xkcd.com/386/ Η συνεισφορα σου ειναι απαραμμιλης σημαντικοτητας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Επίσης τα πειράματα με το start button δείχνουν ότι δεν έχουν να κάνουν με πελάτες , αλλά με πρόβατα του στυλ "Οχι ρε θα χρησιμοποιήσετε το start που εμείς θέλουμε" Το πάλεψαν και τελικά κατάφεραν να δημιουργήσουν το χειρότερο start menu ever! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Το πάλεψαν και τελικά κατάφεραν να δημιουργήσουν το χειρότερο start menu ever! Προσπαθουν να φτιαξουν ενα λειτουργικο πολυσουγια..για ταμπλετς..πισι..κινητα..δεν ξερω αν τους βγει...μπορει και οχι..μπορει να βγει ενα εκτρωμα στο τελος..δεν αποκλειεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Η συνεισφορα σου ειναι απαραμμιλης σημαντικοτητας. Η σημασία της συνεισφοράς μου είναι αντίστοιχη της σημασίας του thread. Επίσης, οι νοήμονες άνθρωποι κάποια στιγμή συμφωνούν ότι διαφωνούν και το λήγουν εκεί πέρα. Τα υπόλοιπα είναι απλή ψυχοθεραπεία. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Η σημασία της συνεισφοράς μου είναι αντίστοιχη της σημασίας του thread. Επίσης, οι νοήμονες άνθρωποι κάποια στιγμή συμφωνούν ότι διαφωνούν και το λήγουν εκεί πέρα. Τα υπόλοιπα είναι απλή ψυχοθεραπεία. Μαλλον δεν ειμαστε νοημοντες..αν ημασταν θα συζητουσαμε με gifs..που να μας κοψει ομως. Aυτο το πολλα βαρυ υφακι μερικων... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Red_Phantom Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Οσο για την πιπιλα του privacy..εχει κουρασει.Ο νεοελληνας εχει μεγαλο θεμα με το privacy..προστασια προσωπικων δεδομενων..και δεν συμμαζευεται. Μην παρακολουθει τον δισκο μου η NSA , μην μαζευει δεδομενα το λειτουργικο , μην κρυφοκοιταει απο την καμερα το FBI... Σωστός. Ο νεοέλληνας γεννήθηκε κουρασμένος. Τα ξέρει όλα και δεν έχει να κρύψει τίποτα. Φυσικά έννοιες όπως Ιδιωτικότητα (η οποία είναι θεμελιώδες Συνταγματικό Δικαίωμα) είναι λεπτομέρειες. Η έννοια του Σεβασμού στην Προσωπικότητα του Ανθρώπου άγνωστη. Ας δούμε τι λέει ο ΤεχνόΒλαχος bruce schneier: https://www.schneier.com/blog/archives/2006/05/the_value_of_pr.html Το τι θα κάνω με τα δεδομένα μου είναι δικό μου θέμα. Όπως και το τι θα κάνω με τα λεφτά μου. Όπως το τι θα κάνω με την γυναίκα μου. Αυτό είναι μια λεπτομέρεια για τα "Σοβαρα" ΛΣ. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 @red_phantom ο νεοελληνας δεν ξερει καν τι σημαινει privacy.. Συσταθηκε η αρχη προστασιας προσωπικων δεδομενων για ακυρα πραγματα.. οχι για αυτα που κανεις ΜΕΣΑ στο σπιτι σου..αλλα για αυτα που κανεις ΕΞΩ απο αυτο. Μην τραβανε οι καμερες τα αμαξια , μην γραφει το θρησκευμα στην ταυτοτητα..μην το ενα μην το αλλο Δεν υπηρξε κατι που αναφεροταν για θεματα ΕΝΤΟΣ σπιτιου..γιατι πολυ απλα ηταν εξασφαλισμενα αυτα.. Απλα συσταθηκε αυτη η αρχη..απλα για να εχουμε να λεγαμε... Και φτασαμε στο σημειο να γινεται καμμια ληστεια..και να μην μπορουμε να εχουμε ενα πλανο απο τους ληστες που τρεχουν στον δρομο γιατι απαγορευεται καμερα καταστηματος να "χτυπαει" στο πεζοδρομιο/δρομο (true story). Και φτανουμε και στο αλλο σημειο να λεω σε φιλο μου να βαλει τις επαφες του στο gmail ωστε το ανδροιδ κινητο του να τις συγχρονιζει αμεσα..και δεν θελει γιατι δεν θελει να χει η γοογλε τις επαφες του! λες και ειχε μια εννοια η γοογλε... Ή τον αλλον φιλο μου που εδινε ψευτικο ονομα στον πιτσαδορο...λες και η πιτσαρια ηταν "βιτρινα" της ΚΥΠ. Καλη πιπιλα το "ιδιωτικοτητα" , "σεβασμος της προσωπικοτητας" και αλλα τετοια ομορφα..αλλα ειναι απλα για να ικανοποιουμε τον εγωισμο μας. Σε αλλα πιο σοβαρα θεματα δεν ειμαστε τοσο "ευαισθητοι"... Μην παρεξηγηθω , και γω θελω την ιδιωτικοτητα μου..αλλα ξερω οτι σε πολλες περιπτωσεις και να χει καποιος τα στοιχεια μου/δεδομενα μου/whatever ειναι αμελητεας σημασιας γιατι πολυ απλα αυτοι που τα χουν...δεν τα χρησιμοποιουν..δεν ασχολουνται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δεν μπορω να πω οτι μπορεσα να ακολουθησω τον συλλογισμο σου. Αναφερεσαι σε διαφορετικα πραγματα..λειτουργικα μεν , διαφορετικος προσανατολισμος δε. Το mac os x το στηριζει μια εταιρια..εχει μια μακρα ιστορια..και ειτε μας αρεσει το λειτουργικο ειτε οχι..δεν ειναι αποτυχια..πορευεται μια χαρα. Αν ειναι κλειστο του κερατα , εχει λαθος φιλοσοφια κλπ κλπ..εκ του αποτελεσματος φαινεται να ειναι ενα επιτυχημενο λειτουργικο. Μετα πιανεις το windows phone ..ασχετο τελειως..μιλαμε για ενα λειτουργικο τηλεφωνου..μια προσπαθεια της microsoft να μπει σε αυτον τον τομεα (λειτουργικο τηλεφωνου) και παραλληλα μια προσπαθεια να ενοποιησει τα προιοντα της σε pc/tablets/smartphones. Αν αυτο επιτυχει , αν το windows phone τραβηξει ή οχι ειναι αλλο καπελο..Εχει κανει μια νεα προσπαθεια σε εναν καινουργιο για αυτην τομεα..με μεγαλο ανταγωνισμο και επειδη ειναι εταιρια κολοσσος δεν παει να πει οτι θα επιτυχει οπως και δηποτε. @Red_Phantom Λαθος συμπερασμα βγαζεις απο τα λεγομενα μου. Ποτε δεν ειπα οτι δεν ειναι σοβαρο λειτουργικο...οταν εγραψα να σοβαρευτει..εννοουσα..και το εβαλα σε παρενθεση αν θυμαμαι καλα "να σοβαρευτει περισσοτερο". Εδω μιλαμε για το HOME USER EXPERIENCE.. δεν μιλαμε για σερβερς. Και απο οτι βλεπω απο αυτα που γραφεις συμφωνεις με αυτα που λεω..οτι στα desktops ακομα πασχει. Αυτο δεν σημανει οτι δεν μπορει καποιος να κανει την δουλεια του με το λινουξ..προφανως και μπορει και πολλοι την κανουν. Παραυτα εχει τα θεματακια του...και θεματακια που αλλα λειτουργικα τα χουν λυσει προ πολλου και ασχολουνται με αλλα θεματακια..πιο προχωρημενα. Προς το παρον ναι toy για nerds 1ον) πολλες διανομες εχουν αυτο το target group 2ον) χρειαζεται τετοιες γνωσεις 3ον)χρειαζεται τοσο χρονο. Οσο για την πιπιλα του privacy..εχει κουρασει.Ο νεοελληνας εχει μεγαλο θεμα με το privacy..προστασια προσωπικων δεδομενων..και δεν συμμαζευεται. Μην παρακολουθει τον δισκο μου η NSA , μην μαζευει δεδομενα το λειτουργικο , μην κρυφοκοιταει απο την καμερα το FBI... Και μενα δεν μου αρεσει να με παρακολουθουν..αλλα ειμαι σιγουρος οτι ολες αυτες οι υπηρεσιες δεν θα μπορουσαν να τους νοιαξει λιγοτερο τι κανω εγω , εσυ , ο αλλος ...ατομα χαμηλου ρισκου/ενδιαφεροντος κλπ. Αρα δηλ πας σε ενα λειτουργικο που κανει την δουλεια σου κατα π.χ. 80% απο ενα που κανει την δουλεια σου 100% αλλα σε παρακολουθει ο BIG BROTHER..απλα και μονο απο θεμα εγωισμου ε?απλα απο θεμα κομπλεξ ? δεν θελω να με παρακολουθειτε παρολο που ξερω οτι κανεις δεν δινει σημασια στα δεδομενα μου.. Αυτα δεν τα σκεφτεται ενας επαγγελματιας..κοιταει να κανει την δουλεια του.το χω πει χιλιαδες φορες... Οσο για το start button και μενα με χαλασε να σου πω την αληθεια..οπως και πολλα απο αυτα που εισηγαγαν τα 8αρια/10αρια..αλλα οκ..στην τελικη σου λεει αυτο ειναι το λειτουργικο αν το γουσταρεις..αν δεν το γουσταρεις τραβα αλλου... Σκεψου ομως την ειρωνια της καταστασης...τα windows σου χουν ενα στανταρ στοιχειο εδω και δεκαετιες..το βγαζει , κραξιμο. Στο λινουξ εχουμε 20 διαφορετικα desktop enviroments , τιποτα σταθερο..δεν μας νοιαζει..γαμαει το λινουξ. Πλακα πλακα ομως ακουει την κοινοτητα τελευταια η microsoft..το ξαναφερε το start button κατα καποιον τροπο. Η συνεισφορα σου ειναι απαραμμιλης σημαντικοτητας. Δεν θα κάτσω να γράψω δικαιολογιες για τίποτα. Ολα έχουν πολλά μείον και πολλά συν ταυτόχρονα. Δεν είναι το Linux η καταδίκη του Windows αλλά και ούτε το Windows η καταδίκη του Linux. Το Linux μπορεί να σταθεί επάξια πλέον ως λειτουργικό για τον απλό χρήστη. Αποτελεί εναλλακτική επιλογή και δεν ήταν τυχαία η επιλογή του Jobs, όταν έθαβε το OS 9 για χάρη του UNIX. Καταλαβαίνω ότι κρίνεις εκ του αποτελέσματος, αλλά το αποτέλεσμα δείχνει ότι όλοι πάνε προς το open source όπου εκεί το Linux έχει το προβάδισμα και θα αναθεωρήσεις πολλές από τις τώρα απόψεις σου στο μέλλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rage_unseen Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Να πω κ εγω την εμπειρια μου κατα το καλοκαιρι που σκασανε τα 10αρια με το που καταλαβαινω που το πανε το πραγμα (κ ποσο πιο ασχημα θα γινουν οταν τα παντα θα ειναι cloud based) αποφασιζω οτι θα αλλαξω συνηθειες κ εφυγα για linux οχι dual boot κ μλκες, λεω θα ζοριστεις αλλα θα ξεφυγεις απο τους ρουφιανους ,θα γλιτωσεις κ τις βεβιασμενες αναβαθμισεις ,γενικως παμε για φρηντομ πρεπει να εκανα τα απειρα φορματ τοτε ,δοκιμασα mint (φλαγκσιπ διανομη ,πραγματικα κανουν οτι μπορουν κ δεν μπορουν για να φερουν νεο κοσμο) ,elementary ,debian ,ubuntu ,manjaro κ εκει αραξα ,οπα λεω ρεουσα που παιζει με το aur εδω ειμαστε δεν μου ελειψε τπτ ,μαθαινα συνεχεια ,εφτιαχνα τα bash σκριπτακια μου κ ετοιμαζομουν για arch ελευθερια ρε φιλε ,οτι ηθελες το πειραζες αλλα διαβασμα ,πολυ διαβασμα ολα πηγαιναν καλα ,ειχα στησει το πισακι μου οπως το ηθελα κ εκανα οτι εκανα κ στα win κανα διμηνο ολα ζαχαρη ενα μεσημερι μετα την δουλεια ανοιγω kodi να δω μια σειρα κ απο πισω ειχε σκασει ενα πακετο αναβαθμισεων περι τα 450mb ,λεω οκ αστο κ μετα το απογευμα θα δουμε τι εκανε καφεδακι το απογευμα ,ανοιγω το πισι καιhttp://www.insomnia.gr/topic/586490-%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B7-%CE%BF%CE%B8%CE%BF%CE%BD%CE%B7-%CE%BA-%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82-mouse-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%B9/ εφαγα φρικη ,μεχρι το βραδυ εψαχνα λυση κ τπτ ,κατι πρεπει να ειχε σχεση με τον fglrx αλλα δεν εβρισκα ακρη την επομενη εβαλα πισω win 10 ,τωρα στο βασικο πισι αν δεν ειμαι ετοιμος δεν θα μπει τπτ αλλο ,παρολα αυτα ψαχνω κανα παλιο laptop να χωθω arch αλλα εκ του ασφαλους συμπερασματικα θελω να πω οτι τπτ στην ζωη δεν ειναι ασπρο η μαυρο ,γενικοτερα τα παντα ειναι γκρι κ ευχεσαι να βρεις το γκρι που σου ταιριαζει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eru Iluvatar Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 ^ Κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Κι εγώ λογώ αναβάθμισης σε Kubuntu (που δεν πήγε) καλά, αναγκάστικα να κάνω format. Πρέπει να κρατάς πάντα πισινή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kesmarag Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Οσο για την πιπιλα του privacy..εχει κουρασει.Ο νεοελληνας εχει μεγαλο θεμα με το privacy..προστασια προσωπικων δεδομενων..και δεν συμμαζευεται. Μην παρακολουθει τον δισκο μου η NSA , μην μαζευει δεδομενα το λειτουργικο , μην κρυφοκοιταει απο την καμερα το FBI... Μακάρι να είχε θέμα με το privacy, αλλά δεν το πιστεύω. Τα iphones για παράδειγμα στην Ελλάδα μια χαρά κυκλοφορούν. Εντάξει το καταλάβαμε ότι βολεύεσαι με windows, δυστυχώς ο νεοέλληνας πάνω από όλα κοιτάει τη βολή του θα έλεγα εγώ. Πριν λίγο καιρώ παράτησα τη matlab για το license και διάλεξα το δύσκολο δρόμο (οποίος ξέρει από scientific computing θα με καταλάβει). Ναι με βόλευε πιο πολύ η matlab αλλά νιώθω καλά για την επιλογή μου. Και μια ερώτηση, αν θέλεις απαντάς. Στα windows έχεις license για κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιείς ? Μακάρι να απαντήσεις ναι! count++; ps: Μάλλον πρέπει να αλλάξω avatar γιατι να ακουστούν fanboy ktl, είναι πολύ κοντά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thomasG4 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Να πω κ εγω την εμπειρια μου κατα το καλοκαιρι που σκασανε τα 10αρια με το που καταλαβαινω που το πανε το πραγμα (κ ποσο πιο ασχημα θα γινουν οταν τα παντα θα ειναι cloud based) αποφασιζω οτι θα αλλαξω συνηθειες κ εφυγα για linux οχι dual boot κ μλκες, λεω θα ζοριστεις αλλα θα ξεφυγεις απο τους ρουφιανους ,θα γλιτωσεις κ τις βεβιασμενες αναβαθμισεις ,γενικως παμε για φρηντομ πρεπει να εκανα τα απειρα φορματ τοτε ,δοκιμασα mint (φλαγκσιπ διανομη ,πραγματικα κανουν οτι μπορουν κ δεν μπορουν για να φερουν νεο κοσμο) ,elementary ,debian ,ubuntu ,manjaro κ εκει αραξα ,οπα λεω ρεουσα που παιζει με το aur εδω ειμαστε δεν μου ελειψε τπτ ,μαθαινα συνεχεια ,εφτιαχνα τα bash σκριπτακια μου κ ετοιμαζομουν για arch ελευθερια ρε φιλε ,οτι ηθελες το πειραζες αλλα διαβασμα ,πολυ διαβασμα ολα πηγαιναν καλα ,ειχα στησει το πισακι μου οπως το ηθελα κ εκανα οτι εκανα κ στα win κανα διμηνο ολα ζαχαρη ενα μεσημερι μετα την δουλεια ανοιγω kodi να δω μια σειρα κ απο πισω ειχε σκασει ενα πακετο αναβαθμισεων περι τα 450mb ,λεω οκ αστο κ μετα το απογευμα θα δουμε τι εκανε καφεδακι το απογευμα ,ανοιγω το πισι και http://www.insomnia.gr/topic/586490-%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B7-%CE%BF%CE%B8%CE%BF%CE%BD%CE%B7-%CE%BA-%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82-mouse-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%B9/ εφαγα φρικη ,μεχρι το βραδυ εψαχνα λυση κ τπτ ,κατι πρεπει να ειχε σχεση με τον fglrx αλλα δεν εβρισκα ακρη την επομενη εβαλα πισω win 10 ,τωρα στο βασικο πισι αν δεν ειμαι ετοιμος δεν θα μπει τπτ αλλο ,παρολα αυτα ψαχνω κανα παλιο laptop να χωθω arch αλλα εκ του ασφαλους συμπερασματικα θελω να πω οτι τπτ στην ζωη δεν ειναι ασπρο η μαυρο ,γενικοτερα τα παντα ειναι γκρι κ ευχεσαι να βρεις το γκρι που σου ταιριαζει ^ Κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Κι εγώ λογώ αναβάθμισης σε Kubuntu (που δεν πήγε) καλά, αναγκάστικα να κάνω format. Πρέπει να κρατάς πάντα πισινή. Για αυτό το λόγο το distro-hopping έχει γίνει συνήθεια για μερικούς. Το arch και το manjaro (λιγότερο) λόγω bleeding edge είναι πιθανό να σπάσει η εγκατάσταση κατά την αναβάθμιση πακέτων. Όχι ότι δεν φτιάχνεται η ζημιά, απλά θέλει ψάξιμο και χρόνο. Άμα το έχεις σαν κύριο λειτουργικό και θέλεις να κάνεις δουλειά καλώς η κακώς δεν θα ψάξεις και πολύ να βρεις τη λύση και θα κάνεις format. To (Κ)ubuntu πάλι επειδή δεν είναι rolling release και έχει releases κάθε χρόνο, υπάρχει πολύ συχνά το φαινόμενο απο release σε release μετά απο αναβάθμιση να σπάει η εγκατάσταση. Η λύση είναι να βάζεις LTS έκδοση. Γενικά και το ubuntu πάντως δεν θεωρείτε τέρας σταθερότητας. Για μένα η καλύτερη λύση άμα θες σταθερότητα είναι debian stable με χρήση backports. Έχεις ένα τέρμα σταθερό λειτουργικό με ρέουσα αναβάθμιση και άμα χρειάζεσαι ένα πιο καινούριο πακέτο κάνεις εγκατάσταση το πακέτο απο τα backports repos. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Red_Phantom Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 @red_phantom ο νεοελληνας δεν ξερει καν τι σημαινει privacy.. Συσταθηκε η αρχη προστασιας προσωπικων δεδομενων για ακυρα πραγματα.. οχι για αυτα που κανεις ΜΕΣΑ στο σπιτι σου..αλλα για αυτα που κανεις ΕΞΩ απο αυτο. Μην τραβανε οι καμερες τα αμαξια , μην γραφει το θρησκευμα στην ταυτοτητα..μην το ενα μην το αλλο Δεν υπηρξε κατι που αναφεροταν για θεματα ΕΝΤΟΣ σπιτιου..γιατι πολυ απλα ηταν εξασφαλισμενα αυτα.. Απλα συσταθηκε αυτη η αρχη..απλα για να εχουμε να λεγαμε... Και φτασαμε στο σημειο να γινεται καμμια ληστεια..και να μην μπορουμε να εχουμε ενα πλανο απο τους ληστες που τρεχουν στον δρομο γιατι απαγορευεται καμερα καταστηματος να "χτυπαει" στο πεζοδρομιο/δρομο (true story). Και φτανουμε και στο αλλο σημειο να λεω σε φιλο μου να βαλει τις επαφες του στο gmail ωστε το ανδροιδ κινητο του να τις συγχρονιζει αμεσα..και δεν θελει γιατι δεν θελει να χει η γοογλε τις επαφες του! λες και ειχε μια εννοια η γοογλε... Ή τον αλλον φιλο μου που εδινε ψευτικο ονομα στον πιτσαδορο...λες και η πιτσαρια ηταν "βιτρινα" της ΚΥΠ. Καλη πιπιλα το "ιδιωτικοτητα" , "σεβασμος της προσωπικοτητας" και αλλα τετοια ομορφα..αλλα ειναι απλα για να ικανοποιουμε τον εγωισμο μας. Σε αλλα πιο σοβαρα θεματα δεν ειμαστε τοσο "ευαισθητοι"... Μην παρεξηγηθω , και γω θελω την ιδιωτικοτητα μου..αλλα ξερω οτι σε πολλες περιπτωσεις και να χει καποιος τα στοιχεια μου/δεδομενα μου/whatever ειναι αμελητεας σημασιας γιατι πολυ απλα αυτοι που τα χουν...δεν τα χρησιμοποιουν..δεν ασχολουνται... Εγω σε ξαναρωταω.Εχω το δικαιωμα ειτε λογω εγωισμου ειτε λογω μεγαλομανιας ειτε λογω παρανιας το κειμενο που εγραψα "Ο αι βασιλης εκανε πιπιλα την ιδιωτκοτητα" και να το βλεπω μονο εγω;; Ειμαι ο αποκλειστικος χρηστης του μηχανηματος μου; Το μηχανημα το ελεγχω εγω η κανει οτι θελει απο μονο του. Πριν απο 2 εβδομαδες ηθελα να κανω μια παρουσιαση στο laptop μου. Ειχα κρατησει την εκδοση 10240 γιατι δουλευε μια χαρα γιαυτο που το ηθελα. Ανοιγω το pc 10 λεπτα πριν και εντρομος ανακαλυπτω οτι ξεκινησαν το update απο μονα τους σε 10586. Τον αυγουστο κανω φορματ σε pc φιλου που το χρησιμοποιει για την δουλεια του με backup, addon στο word κτλ. Το pc το ηθελε αμεσα. Κανω φορματ win7 του το σετταρω και του το παω. Με το που το παω του βγαζει μυνημα για win10. Αφου του εξειγω γιατι πρεπει να μεινει στα 7 (μηχανημα δουλειας μπλα μπλα μπλα) κανω την βλακεια να πατησω κρατηση ωστε στο μελλον αν θελει να αναβαθμησει.Ε το αποτελεσμα ηταν να κολλησει το update τω windows και να θελει με το ζορι να αναβαθμησει σε 10. Τελικα αναγκαστηκα να κλεισω εντελως το update. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tuxpower Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 @ mphxths Επειδή στο privacy, δεν παίζουν τα windows, κάτι πρέπει να πούμε. Ας πούμε για πιπίλα ιδιωτικότητας, έτσι και θα τους κολλήσω στον τοίχο, και θα είμαι απο πάνω. Ας ρίξω και NSA,FBI μέσα να φουσκώσει το φαγητό. Ξεχνάς όμως την επικοινωνία λειτουργικού σου με την μαμά και τα στοιχεία που στέλνει. Την πρώτη φορά που θα τρέξεις ένα αρχείο executable (.exe), θα σταλεί το application για αναγνώριση. Τώρα αν η microsoft κάνει και μια αντιστοιχία με το ip σου, μάντεψε.... και όλα αυτά μέσω Smartscreen Feature-φυσικά για την "προστασία" σου. Ε λοιπόν η microsoft, κάνει μια αντιστοιχία αυτού, με άλλες πληροφορίες που συλλέγει όπως Microsoft Account μπορεί να αντιστιχίσει ονόματα με executables. Στο group policy των windows θα βρείς πάνω απο 20 "communication features" τα οποία αυτόματα επικοινωνούν με τους servers της μαμάς ή το κάνουν μετά απο κάποια συγκεκριμένη "εντολή". Ξέρεις πόσα υπάρχουν ακόμα? Πολλά μιας και είναι κλειστός κώδικας και κανείς δεν γνωρίζει τι υπάρχει hardcoded inside. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imitheos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Ρε παιδιά δεν βαρεθήκατε ακόμη ? Από τα 225 μηνύματα που υπάρχουν μέχρι τώρα, ζήτημα να λένε κάτι σωστό τα 22,5 και τα υπόλοιπα είναι θόρυβος. Για να προλάβω κάποιους, δεν γράφω από την άποψη ότι ενοχλήθηκα με αυτά που διαβάζω γιατί εννοείται πως όποιος δεν του αρέσει το νήμα μπορεί να κάνει unsubscribe και όντως έχω κάνει εδώ και καιρό. Αυτό που γράφω το κάνω σκεπτόμενος κάποιον που θα θελήσει πραγματικά να μάθει γιατί να βάλει linux και όταν διαβάσει το νήμα θα αρχίσει τα xanax. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα