AggelosTz Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Οποίος δεν έχει δουλέψει σε mac δεν μπορεί να έχει άποψη. Έχω desktop με win i7,16gbram,ssd κλπ Κ επίσης ένα MacBook Pro 15 i7 8gb. Photoshop,premiere,after effects traktor και αλλά αν θέλω να τελειώσω δουλειά την κάνω στο Macbook . Πως να το κάνουμε έχει πολύ καλύτερο λειτουργικό. Τώρα ότι τα Windows 7 πλησίασαν αρκετά το OS X ισχύει αλλά ακόμη θέλουν δουλειά (δοκίμασα Κ τα 10 αλλά μπα!) τι σχέση έχει το os στα προιόντα της adobe αφού είναι πανομοιότυπα και στα δύο λειτουργικά Και λειτουργουν ακριβώς το ίδιο... 1
AggelosTz Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 αν τον χρονο που τρωτε για να κραξετε σε καθε apple topic , τον επενδυατε σε εργασια , θα ειχατε και εσεις τα απαραιτητα χρηματα ωστε να μπορεσετε να αγορασετε ενα mac / iphone ωραία λογική...όπως η λογική των χρηστών διαφόρων apple products
djvavai Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Και στην Ελλάδα τα χρησιμοποιούν πιο πολύ οι Djs στο επάγγελμα Κλαρί-νον-στοπ mix και για τα τρακτορ η βιρτουαλ η ότι άλλο προγραμμα τα κάνει μόνο του αλλά και για το φωτεινό μήλο που βλέπει το κοινό και ξεχωριζει(αφού δεν ξεχωρίζει ο DJ). 4
gnsX Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Το μπιπ και ψοφησε παλληκάρια, είπαμε. Δεν είναι μόνο οι γραφίστες που χρησιμοποιούν Mac (οχι MAC, λες κ ειναι MAC address), είναι ενα ολοκληρωμένο UNIX OS με οτι θετικό συνεπάγεται αυτο. (και να φανταστεις οτι εχω Mac και ειμαι υπερ των Windows, αλλα μη το παραχεζουμε, και σε OSX δουλεύω επαγγελματικά,απλά με άλλο τρόπο και αλλα εργαλεία, πχ λογω αθλιου Oracle Client παίρνω με SSH access στον Oracle server αντι για απλη χρηση του client στα Windows )
Salvation81 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Χμμμ δεν ηξερα πως τα MAC δεν ειναι βασικα PC πλεον......Να και σε κατι που οι διαφορες "unbiased" "ερευνες" αποδειχτηκαν καλες.....
Basil G Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Μπορείς να μου πεις ποια είναι τα κριτήρια για έναν γραφίστα να πάει σε OS X και όχι win? Ρωτάω γιατί το ακούω συνέχεια και δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά.Ούτε αυτό το καταλαβαίνω. Τι εννοείς παιδικές ασθένειες? Τι σημαίνει ότι είναι πιο σταθερό? Θα σου πω εγώ που είμαι της δουλειάς... Κανένα, απλά οι περισσότεροι έχουν συνηθήσει από τους παλιούς που χρησιμοποιούσαν Mac την δεκαετία του 90 που ήταν ισχυρότεροι λόγω επεξεργαστή Risk και καλύτερης-γρηγορότερης RAM. Ε όλοι αυτοί συνήθισαν και το λειτουργικό, οπότε σήμερα προωθούν ακόμα τα Mac με την τότε λογική που δεν ισχύει πλέον ( από το 2003 τουλάχιστον). Ποιό πολλές φορές μου έχει κρασάρει το Photoshop σε macOS παρά σε windows και χρησιμοποιούσα Mac μόνο την περίοδο 2010-2012, αυτό λέει πολλά. Εγώ τα έβριζα ώσπου αναγκάστηκα λόγω εργασιακού χώρου να χρησιμοποιώ ένα, από τότε δεν τα αγγίζω καν... Γενικά οι χρήστες mac είναι "αργοί" έχουν αργή νοοτροπία, όπως και το λειτουργικό τους, ώσπου να κουνήσουν το ένα πόδι βρωμάει το άλλο, διότι είναι έτσι κατασκευασμένα τα συστήματά αυτά που δεν σε βάζουν στο τρυπάκι να μάθεις γενικά ποιά είναι η δομή ενός PC. Δεν είναι τυχαίο που οι χρήστες Mac είναι άσχετοι από hardware και καθόλου ψαγμένοι στο software... Αν δεν ξέρουν να κάνουν κάτι κάθονται και το κοιτούν σαν μάπες, δεν μπορούν να σκεφτούν. Παράδειγμα imac 2010 με επεξεργαστή i5 πρώτης γενιάς. Ανεβάζει θερμοκρασίες σαν τρελός... Έπρεπε να πάω εγώ για να σκεφτώ το ποιό απλό... Να ψάξω για φωτογραφίες του στο google, να δω το εσωτερικό και να διαπιστώσω τι ανεμιστήρες και αν είχε. Μετά κατέβασα ένα πρόγραμμα που ρυθμίζει την ταχύτητά τους, 10 λεπτά υπόθεση... Ας αναλογιστέι κανείς ότι 2 χρήστες του συστήματος πριν από εμένα, Macάκες δεν το είχαν καν σκεφτεί, αλλά και η ίδια η apple έφτιαξε PC το οποίο δεν είχε μια απλή ρύθμιση των στροφών των ανεμιστήρων... Συμπληρώνω για να μην αδικήσω, το MacOS έχει καλύτερη υποστήριξη στις γραμματοσειρές, ειδικά στη γλώσσα μας. Αυτό όμως δεν είναι κριτήριο αγοράς τους, ιδιαίτερα τη στιγμή που μπορεί κανείς πλέον να σχεδιάσει σε σύστημα με απλό διπύρηνο Pentium και 4GB RAM. Δεν χρειάζονται πολοί πόροι για να τρέξει κανείς Photoshop, illustrator, QuarkXpress, in design, draw κτλ. Στις γραφικές τέχνες κόστος δεν είναι ο πύργος, αλλά οι εξειδικευμένες οθόνες (όταν χρειάζονται), γραφίδες, τα προγράμματα σχεδιασμού και προφανώς τα συστήματα εκτύπωσης. 5
mpentenis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 δεν ξερω για γραφεια αν ισχυει, παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι τα προτιμουν οι επαγγελματιες dj s σε βαθμο 90% Ξέρουμε για ποιο λόγο? γιατι να σου πω την αλήθεια, σε γνωστό νυχτομάγαζο στα Χανιά υπήρχε MacBook με XP γιατι το "γαματο" προγραμμα υπήρχε μονο για XP. Ισως είναι ο ίδιος λογος που το είχαν ΠΑΝΩ απο τις κονσόλες, ΨΗΛΟΤΕΡΑ απο το bar για να φαίνεται το λευκό μήλο το στον χαμηλωμένο φωτισμό...
tulipas Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 δεν ξερω για γραφεια αν ισχυει, παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι τα προτιμουν οι επαγγελματιες dj s σε βαθμο 90%Πιο ποζερια απο αυτούς δεν υπάρχουν.Οι αθεόφοβοι, φοράνε ακόμα και τις σαπιλες Beats by Dre.
Tableto Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Απο προσωπική πείρα στο χώρο τών εκδόσεων , οι περισσότεροι εκδοτικοί οίκοι χρησιμοποιούν mac , αλλά πολλές φορές εκφράζουν δυσαρέσκεια και το κάνουν σάν αναγκαίο κακό γιατί έτσι έχει περάσει στην πιάτσα πρέπει να δουλεύεις mac , μία διευθύντρια μου είπε ότι είναι " δύσκολα και ιδιαίτερα μηχανήματα και έχουν πρόβλημα στο service , πολλοί γραφίστες δουλεύουν και τα δύο mac και pc και λένε ότι δέν έχει καμμία διαφορά , ότι κάνει το ένα κάνει και το άλλο , επίσης τα mac ανεβάζουν πολύ το κόστος για μιά επιχείρηση , απόκτηση , συντήρηση κτλπ 1
georgepppo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Ξέρουμε για ποιο λόγο? γιατι να σου πω την αλήθεια, σε γνωστό νυχτομάγαζο στα Χανιά υπήρχε MacBook με XP γιατι το "γαματο" προγραμμα υπήρχε μονο για XP. Ισως είναι ο ίδιος λογος που το είχαν ΠΑΝΩ απο τις κονσόλες, ΨΗΛΟΤΕΡΑ απο το bar για να φαίνεται το λευκό μήλο το στον χαμηλωμένο φωτισμό... ξέρω εγώ τον λόγο να σου πω,επειδή το virtual dj κάποιες φορές κρασάρει σε windows την ώρα που δουλεύει παίρνουν mac,γιατί φαντάσου να πέσει η μουσική σε όλο το μαγαζί απο το λάπτοπ.....και το λένε πολλοί dj αυτό για τα mac επειδή δεν πρέπει με καμία παναγία να κρασάρει το πρόγραμμα. όχι το λειτουργικό προσοχή μόνο το πρόγραμμα κρασάρει. 1
zio10 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 ξέρω εγώ τον λόγο να σου πω,επειδή το virtual dj κάποιες φορές κρασάρει σε windows την ώρα που δουλεύει παίρνουν mac,γιατί φαντάσου να πέσει η μουσική σε όλο το μαγαζί απο το λάπτοπ.....και το λένε πολλοί dj αυτό για τα mac επειδή δεν πρέπει με καμία παναγία να κρασάρει το πρόγραμμα. όχι το λειτουργικό προσοχή μόνο το πρόγραμμα κρασάρει. Ξέρω 2-3 περιπτώσεις που έγινε το ίδιο σε ανθρώπους που παίζανε με μακ, αλλά δεν είμαι σίγουρος με ποιο πρόγραμμα παίζανε!
georgepppo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Πιο ποζερια απο αυτούς δεν υπάρχουν. Οι αθεόφοβοι, φοράνε ακόμα και τις σαπιλες Beats by Dre. μπράβο το βρήκες ! σκάνε ενάμισι χιλιάρικο για pc ενώ με 5 κατοστάρικα κάνανε την δουλειά τους για να δείξουν μούρη σε γκόμενες που δεν ξέρουν οι περισσότερες τι είναι καν το μακ μπράβο ! 1
wnet Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 μπράβο το βρήκες ! σκάνε ενάμισι χιλιάρικο για pc ενώ με 5 κατοστάρικα κάνανε την δουλειά τους για να δείξουν μούρη σε γκόμενες που δεν ξέρουν οι περισσότερες τι είναι καν το μακ μπράβο ! Ακριβώς!! Πιθανότατα να κολλάει πιο σπάνια, αλλά και στο laptopaki των 500 άν δε βάζανε ότι βρίσκανε αλλά μόνο τα 2-3 προγράμματα για τη δουλειά τους (όπως κάνουν στο mac) το ίδιο θα ήτανε.... 2
κβαντικος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Kαποιος που δεν εχει πολλες γνωσεις παντως δεν σκαει ρε παιδι μου 1.5 χιλιαρικο ομως. Ειναι σαν να αγοραζει Ferrari ο τυπος που μετα βιας ξερει να ξεπαρκαρει. 1
gnsX Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 μπράβο το βρήκες ! σκάνε ενάμισι χιλιάρικο για pc ενώ με 5 κατοστάρικα κάνανε την δουλειά τους για να δείξουν μούρη σε γκόμενες που δεν ξέρουν οι περισσότερες τι είναι καν το μακ μπράβο ! Ακριβώς!! Πιθανότατα να κολλάει πιο σπάνια, αλλά και στο laptopaki των 500 άν δε βάζανε ότι βρίσκανε αλλά μόνο τα 2-3 προγράμματα για τη δουλειά τους (όπως κάνουν στο mac) το ίδιο θα ήτανε.... Καλό θα ήταν να μην έχει internet στο laptopaki των 500 ,μη του αναβαθμισει σε 10αρια την ωρα που παίζει, εχει ένα νέο συνήθειο η MS να μη ρωτάει πλέον.Μπορεί να εχει ηδη 10αρια βέβαια και απλά να φάει στη μάπα ενα restart επειδή εκανε update,πλέον κάποιες φορές δεν ρωτάει ούτε αυτό.Laptop με 7 ή XP ο dj λοιπον για να ναι κομπλέ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις