Προς το περιεχόμενο

Επιλογη καταλληλης διανομης

Alex-V

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ubuntu mate 15.10 με linux mint mate 17.3, το ίδιο και το αυτό είναι από θέμα resources και ταχύτητας;

όπως και ο φίλος που άνοιξε το thread έψαχνα/ψάχνω κάτι εύκολο, σταθερό και γρήγορο για E-450 στα 1.65 με 4Gb Ram.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Έχοντας σα βασικό σύστημα debian με standalone openbox, θα συμφωνήσω για την ταχύτητά του και την καταλληλότητα σε τέτοιου είδους μηχανήματα. Από κει και πέρα, αν σεταριστεί σωστά, είναι το ίδιο εύχρηστος αν όχι πιο πολύ, από οποιοδήποτε "εύχρηστο" περιβάλλον. Έχοντας αυτό σα βάση και το κέρδος των πόρων που εξασφαλίζει, δεν είναι πολυτέλεια ακόμη και ένα plank dock για τις συνηθισμένες του εφαρμογές και τα ανοιχτά παράθυρα.

Μόλις συνηθίσει το σύστημα θα απορεί γιατί υπάρχει οτιδήποτε άλλο ή τι έκανε τόσα χρόνια στα windows. :)

υγ. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι γιατί από ότι κατάλαβα την εγκατάσταση θα την κάνει άτομο που γνωρίζει και όχι ο ίδιος, μιας και δεν έχει καθόλου εμπειρία σχετικά.

• Like 1

ubuntu mate 15.10 με linux mint mate 17.3, το ίδιο και το αυτό είναι από θέμα resources και ταχύτητας;

όπως και ο φίλος που άνοιξε το thread έψαχνα/ψάχνω κάτι εύκολο, σταθερό και γρήγορο για E-450 στα 1.65 με 4Gb Ram.

Τα ίδια πάνω κάτω. Άμα θέλεις εύκολο στήσιμο Linux Mint Mate θα έλεγα. Άντε και κανένα Linux Lite. Άλλα μην περιμένεις και τεράστια διαφορά σε σχέση με cinnamon.

Thom το autologin δεν το πετυχα. Μπηκα στο config, εβαλα το username μου στο κενο πατησα αποθηκευση αλλα τιποτα. Με το touchpad τα ιδια.

Έβγαλες τη δίεση που έχει απο μπροστά; Για το touchpad προσπάθησες να το σετάρεις με το synaptiks;

Οπ δεν ηξερα οτι επρεπε να βγαλω τις διεσεις.  Ολα οκ τωρα. Επισης ολα μια χαρα και με το synaptiks το εβαλα να κανει και autostart ;) Αυτο με το ιντερνετ το wifi δεν ξερεις γιατι το κανει ε? Επισης περασα το numix theme, εγκατεστησα το murrine engine και οταν παω στον synaptic, ειναι καταμαυρος στο θεμα και πολυ αθλια εμφανιση.

Sorry τώρα το πρόσεξα αυτό για τη σύνδεση. Βγάλε εντελώς το wicd και βάλε το network-manager. Για το theme κάποια ασυμβατότητα παίζει για αυτό το κάνει. Βάλε το Adwaita θέμα για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα παίξει ασυμβατότητα.

Εβαλα το network-manager και σαν gui εβαλα το network-manager-gnome. Επισης αφαιρεσα τελειως το wicd. Τι γινεται ομως τωρα. Ολα μια χαρα, φαινεται οτι ειναι συνδεμενο, αλλα δεν εχει καν ιντερνετ. Δεν μπαινει σε σελιδες. Με το που ανοιξω το pc και μπω στον chrome, εχω ιντερνετ για 10 δευτερολεπτα. Μετα δειχνει οτι ειμαι συνδεμενος αλλα τιποτα. Επισης αν αφησω σε αναμονη το λαπτοπ για καποια λεπτα, μετα δεν κουνιεται ουτε ο κερσορας (ο σκληρος ειναι τεσταρισμενος) Σορρυ αν πρηζω, αλλα δεν ειμαι και master στo troubleshooting του linux. Για windows καλος ειμαι :P

Εβαλα το network-manager και σαν gui εβαλα το network-manager-gnome. Επισης αφαιρεσα τελειως το wicd. Τι γινεται ομως τωρα. Ολα μια χαρα, φαινεται οτι ειναι συνδεμενο, αλλα δεν εχει καν ιντερνετ. Δεν μπαινει σε σελιδες. Με το που ανοιξω το pc και μπω στον chrome, εχω ιντερνετ για 10 δευτερολεπτα. Μετα δειχνει οτι ειμαι συνδεμενος αλλα τιποτα. Επισης αν αφησω σε αναμονη το λαπτοπ για καποια λεπτα, μετα δεν κουνιεται ουτε ο κερσορας (ο σκληρος ειναι τεσταρισμενος) Σορρυ αν πρηζω, αλλα δεν ειμαι και master στo troubleshooting του linux. Για windows καλος ειμαι :P

Για δώσε αυτή τη εντολή:

cat /etc/network/interfaces

Ρίξε μια ματιά και εδώ: https://wiki.debian.org/WiFi

https://wiki.debian.org/WiFi/HowToUse

Κανένας δεν ήταν master απο την αρχή στο troubleshooting. Θέλει αρκετό διάβασμα, γκουγκλαρισμα και συνεχόμενες αποτυχημένες δοκιμές για να αρχίσεις να καταλαβαίνεις το τι παίζει ακριβώς στο λειτουργικό σύστημα. Είναι εντελώς διαφορετική φιλοσοφία απο τα Windows :)

πάντως στο δικό μου σύστημα που δεν είναι δυνατό όπως και του φίλου, τα Win7 είναι πιο γρήγορα σε σχέση με Mint Cinnamon (έχω dual boot). Θα δοκιμάσω MATE ίσως.

πάντως στο δικό μου σύστημα που δεν είναι δυνατό όπως και του φίλου, τα Win7 είναι πιο γρήγορα σε σχέση με Mint Cinnamon (έχω dual boot). Θα δοκιμάσω MATE ίσως.

Σε αυτό μπορεί να παίζει ρόλο ο driver της κάρτας γραφικών. Ποια κάρτα γραφικών έχεις;

6320.

ότι driver έβαλε by default το Mint. πρέπει μήπως να βάλω τίποτα άλλο;

είναι ένα ideapad s205

Το Linux Mint by default σου έχει τον open source driver (radeon) που καμία φορά σε μερικές κάρτες δεν έχει και τις καλύτερες επιδόσεις. Μπορείς να περάσεις τον proprietary driver της AMD για να δεις άμα πάει καλύτερα. Πήγαινε στον Driver Manager και διάλεξε τον AMD Proprietary Driver Recommended, πάτα activate και κάνε επανεκκίνηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...