Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello λινουξακηδες. Εχω το συγκεκριμενο λαπτοπ

http://www.e-shop.gr/hp-compaq-presario-cq60-220ev-p-PER.900798

Αποτι βλεπετε, ειναι καπως αδυναμο, μονοπυρινος στα 2.00 και 1gb ram. Την μνημη αντε την πας στα 3gb με ενα στικακι ακομη, τον επεξεργαστη ομως οχι. XP δεν παιρνει γιατι ειδα δεν υπαρχουν drivers, περασα τα 7 premium και οταν λεμε σερνεται, ουτε σαν χελωνα. Ειδικα οταν πατησω να ψαξει για ενημερωσεις, ο επεξεργαστης βαραει 100σταρα!!! Anyway, ποια διανομη προτεινετε? Ελεγα κατι αναμεσα σε mint 17.3 MATE η zorin os lite (μιας και με την lubuntu ειχα προβληματα). Για λιγο youtube και facebook θα ειναι και λιγο online ραδιο. Να σημειωσω θα ειναι για αλλο ατομο οχι για εμενα. Οποτε θελουμε κατι σχετικα σταθερο.

Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα Debian Stable Net-install. Τo προτείνω γιατί θα διαλέξεις εσύ ο ίδιος τα πακέτα που θα εγκαταστήσει εκτός βάσης, έτσι θα είναι ελαφρύ χωρίς σαβούρα και πολύ σταθερό επίσης. Για γραφικό περιβάλλον θα πρότεινα openbox.

• Like 1
Δημοσ.

Thomas ωραια επιλογη, αλλα δεν νομιζω να τον βολεψει ο openbox, θα μπερευτει. Ηθελα κατι σε πιο "windows". Το παιδι ξερει τα βασικα. Να ανοιγει φακελους browser κτλ κτλ.

Δημοσ.

Thomas ωραια επιλογη, αλλα δεν νομιζω να τον βολεψει ο openbox, θα μπερευτει. Ηθελα κατι σε πιο "windows". Το παιδι ξερει τα βασικα. Να ανοιγει φακελους browser κτλ κτλ.

Άμα το σετάρεις με ενα tint2 και του πεις ότι με δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας ανοίγει όποιο πρόγραμμα θέλει, δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Επίσης στη tint2 μπάρα μπορείς να βάλεις και launcher, για να ανοίγει κατευθείαν τις εφαρμογές που θέλει. Μπορεί να του φανεί διαφορετικό στην αρχή, αλλά θα συνηθίσει. Άμα του βάλεις DE, ότι και να είναι, θα γονατίσει το σύστημα. Άμα θες οπωσδήποτε DE μπορείς να δοκιμάσεις το LXQT που είναι πολύ ελαφρύ, αλλά είναι ακόμα σε development και δεν ξέρω πόσο σταθερό είναι αυτή τη στιγμή.

Δημοσ.

Ναι το εχω δει το lxqt και οντως ειναι ασταθες πιστευω. Ενταξει παιδες θα δω τι μπορω να κανω ευχαριστω πολυ :) Ερωτηση, πως τον κανεις επεξεργασια τον openbox? Πχ οταν πατας δεξι να σου βγαζει αυτα που θες εσυ.

Δημοσ.

ή ενα lxpanel κατω με το menu του/launchers/tray κλπ.

να το δικο μου

ετσι περιπου το εχω και στη μανα μου να φανταστεις...

Ερωτηση, πως τον κανεις επεξεργασια τον openbox?

Ματωνοντας. Πολυ splatter.

post-34599-0-63092200-1449927150_thumb.png

• Like 1
Δημοσ.

δεξια και πανω αριστερα ειναι conky

αριστερα κατω το menu του lxpanel

κανοντας δεξι κλικ στο desktop εμφανιζεται το menu του openbox

τωρα αν θες και εικονιδια στο desktop, κοτσαρεις ενα xfdesktop ή pcmanfm για file manager και τον βαζεις να σου διαχειριζεται και το desktop

επιλογες υπαρχουν.

Δημοσ.

Ελεγα κατι αναμεσα σε mint 17.3 MATE η zorin os lite (μιας και με την lubuntu ειχα προβληματα).

Προχώρα με το Mint MATE. Αυτό θα σου πρότεινα.

Αν και το ιδανικό θα ήταν ένα Arch με MATE, ναι υπάρχουν μικρο-διαφορές σε ότι αφορά τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές, υπηρεσίες..κλπ, θέλει όμως ψάξιμο και στήσιμο το Arch.

Το MINT είναι έτοιμο. Για αρχή καλό είναι.

Δημοσ.

Εβαλα το debian τωρα. Και εγω για mint ημουν. Λοιπον, ολα μια χαρα προς το παρον. 3 προβληματακια. Δεν μπορω να ενεργοποιησω το autologin, το click στο touchpad δεν λειτουργει και τελος, πρεπει να βαλω καποιο πακετο για την γραφικων? Περασα το firmware-linux-nonfree. Α επισης μετα απο καποια ωρα κοβεται η συνδεση και πρεπει να παω στον wicd για να ξανασυνδεθω

Δημοσ.

Εβαλα το debian τωρα. Και εγω για mint ημουν. Λοιπον, ολα μια χαρα προς το παρον. 3 προβληματακια. Δεν μπορω να ενεργοποιησω το autologin, το click στο touchpad δεν λειτουργει και τελος, πρεπει να βαλω καποιο πακετο για την γραφικων? Περασα το firmware-linux-nonfree. Α επισης μετα απο καποια ωρα κοβεται η συνδεση και πρεπει να παω στον wicd για να ξανασυνδεθω

1. Άμα έχεις βάλει τον LightDM δες εδώ στο autologin

2. Για το touchpad δες εδώ

3. Δεν χρειάζεται. Και με τον open source driver λογικά κομπλέ θα είναι.

Δημοσ.

παιδιά το mint cinnamon με το mint mate έχουν διαφορά στην ταχύτητα και στο responsiveness;

καθώς έβαλα το τελευταίο mint cinnamon (17.3), θα έλεγα πως είναι φανταστικό (ούτε κολλήματα, στήνονται/τρέχουν όλα χωρίς πολλά πολλά) ωστόσο θέλει σχετικά δυνατό μηχάνημα...τα resources του μηχανήματός μου (E-450, dualcore 1.65) θα ήθελαν κάτι λιγότερο ενεργοβόρο.

Αν γυρίσω στο Mate 17.3 θα έχω καλύτερα αποτελέσματα;

Δημοσ.

παιδιά το mint cinnamon με το mint mate έχουν διαφορά στην ταχύτητα και στο responsiveness;

καθώς έβαλα το τελευταίο mint cinnamon (17.3), θα έλεγα πως είναι φανταστικό (ούτε κολλήματα, στήνονται/τρέχουν όλα χωρίς πολλά πολλά) ωστόσο θέλει σχετικά δυνατό μηχάνημα...τα resources του μηχανήματός μου (E-450, dualcore 1.65) θα ήθελαν κάτι λιγότερο ενεργοβόρο.

Αν γυρίσω στο Mate 17.3 θα έχω καλύτερα αποτελέσματα;

Ναι το Mate καταναλώνει λιγότερους πόρους, αλλά γενικά το Mint δεν θεωρείτε και πολύ ελαφρύ. Υπάρχουν αρκετές διανομές που καταναλώνουν λιγότερους πόρους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...