Προς το περιεχόμενο

NetGear Nighthawk D7000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έχοντας πλέον κουραστεί με τα μέτρια modem-router των παρόχων αλλά και της TP-LINK (τουλάχιστον όσα έχω αγοράσει εγώ) αποφάσισα να πάρω ένα κορυφαίο modem αξιόλογης εταιρείας που θα το έχω για πολλά χρόνια.

Ποια η άποψή σας για αυτό του τίτλου;

Θα τρέχει σε ADSL2+ γραμμή με βλέψεις σύντομα για VDSL 50άρα.

Δημοσ.

εξαρτατε τι θες.

αν θες ρουτερ με τρελλα χαρακτηριστικα πας ειτε σε αυτο

ειτε σε asus

ASUS DSL-AC68U DUAL-BAND WIRELESS AC1900 GIGABIT ADSL/VDSL PSTN/ISDN MODEM ROUTER

ειτε σε αντιστοιχα fritz,d-link(http://www.e-shop.gr/d-link-dir-890l-ac3200-ultra-wi-fi-tri-band-gigabit-router-p-PER.615432) με τετοια χαρακτηριστικα.

αν θες απλα κατι πολυ σταθερο σε θεματα firmware και γενικα να κανει πολλα πραγματα αλλα χωρις τρελλα χαρακτηριστικα τοτε βλεπεις για draytek 2760n για παραδειγμα.

εξαρτατε τι χρηση το θες παντα

Δημοσ.

Κατ'αρχάς ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο σου φίλε Poulino.
Θέλω ένα modem-router που να είναι πολύ πολύ αξιόπιστο με σταθερό firmware χωρίς bugs κλπ, Wi-Fi AC1900 γιατί έχω Macbook Pro Retina 2015 και iPad Air που αξιοποιούν το εν λόγω πρωτόκολλο, να συγχρονίζει σταθερά και να εκμεταλλεύεται σωστά τη γραμμή, με Gigabit Ethernet και ποικίλες δυνατότητες Port Forwarding, FTP Server κλπ.

Ποια θα ήταν η προσωπική σου σύσταση κι επιλογή με αυτά τα χαρακτηριστικά;

Δημοσ.

το draytek το βγαζουμε εκτος.

μετα ειναι μια μεγαλη απορια ποιο απο ολα διοτι δεν θα βρεις ατομα που να τα εχουν δουλεψει ευκολα λογω πολυ μεγαλου κοστους.παιζει να μην εχω δει κανεναν να εχει τετοια ρουτερ.

η netgear πχ εχει ενα νορμαλ ονομα εκει εξω για τα δικτυακα οπως και η dlink αν και απο αυτα 2 θα προτιμουσα την Netgear.η asus οκ σε mobo μια χαρα αλλα σε router παλι δεν θα βρεις μεγαλο κοινο να τα εχει αγορασει.

και η tp link εχει καποια μοντελα που απλα την θεωρω value for money.

οποτε αν ηταν να αγορασω προσωπικα θα πηγαινα σαν πρωτη επιλογη το netgear σαν δευτερη το dlink και σαν τριτη την asus.πριν παρεις κατι απλα δες και σε reviews τι αναφερουν.το καλυτερο βεβαια θα ηταν να ειχες καλωδια παντου και να επαιζες ethernet γιατι οκ καλο το ac αλλααμα εχεις εμποδια δεν θα παιξει ποτε τοσο πολυ.επισης προσεχε γιατι το ac1900 μπορει να σημαινει οτι ειναι συνδυαστικο.πχ 1000mbps σε5 ghz και 900 σε 2,4 ghz.δεν σημαινει δηλαδη οτι θα εχεις 1900 απευθειας σε μια συσκευη.

πχ το netgear γραφει

WiFi Performance
  • AC1900 (600 Mbps + 1300 Mbps)†
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω εγώ το D7000. Δεν το έχω πολύ καιρό αλλά σε σχέση με το draytek vigor που είχα κλείδωνε 1-2 mbps χαμηλότερα. 14,123 το d7000 και 15,5 με 16 το vigor. Αυτό γιατί η netgear έχει δώσει έμφαση στη σταθερότητα (το snr ήταν 13.1). Με telnet πήγα το snr στο 8.1 και η ταχύτητα αγγίζει τα 19 Mbps. Όσον αφορά το wifi, τουλάχιστον στα 2.4 ghz δεν είναι τρομακτικές αλλαγές. Το draytek ήταν εξαιρετικό. Να ξέρεις πάντως ότι η τηλεφωνία πάει προς voip, οπότε δεν ξέρω πόσο value είναι η αγορά ακριβού modem αυτή τη στιγμή.

Επεξ/σία από achilles_g_
Δημοσ.

Έχω εγώ το D7000. Δεν το έχω πολύ καιρό αλλά σε σχέση με το draytek vigor που είχα κλείδωνε 1-2 mbps χαμηλότερα. 14,123 το d7000 και 15,5 με 16 το vigor. Αυτό γιατί η netgear έχει δώσει έμφαση στη σταθερότητα (το snr ήταν 13.1). Με telnet πήγα το snr στο 8.1 και η ταχύτητα αγγίζει τα 19 Mbps. Όσον αφορά το wifi, τουλάχιστον στα 2.4 ghz δεν είναι τρομακτικές αλλαγές. Το draytek ήταν εξαιρετικό. Να ξέρεις πάντως ότι η τηλεφωνία πάει προς voip, οπότε δεν ξέρω πόσο value είναι η αγορά ακριβού modem αυτή τη στιγμή.

το snr το καθοριζει ο παροχος οχι το ρουτερ.εκτος αν το εχεις ορισει εσυ διαφορετικα πχ να πειραξεις το snr.

δεν ξερω αν καποιο απο αυτα τα ρουτερ κυκλοφορει και σε εκδοση voip αν και το κακο ειναι οτι και voip router να παρει ο παροχος δεν θα του δωσει τα στοιχεια για να σεταρει το voip μεσα στο ρουτερ.ειναι λιγο πονεμενη ιστορια.το 2760 draytek παντως βγαινει και σε εκδοση voip.βεβαια ακομα και να παρει αυτο και να χρειαστει voip(ας πουμε οτι βρισκει τα στοιχεια εκει θα μπορουσε να βαλει spa adapter).δεν ειναι πολυ ακριβοι.

απο ρουτερ σε ρουτερ τωρα ναι υπαρχει διαφορετικο chipset οποτε και πιθανες διαφοροποιησεις στο συγχρονισμο.

• Like 1
Δημοσ.

Άλλαξα το snr με telnet και τις κλασσικές εντολές για broadcom chipset. (Το asus έχει μέσα στις ρυθμίσεις του μενού του την αλλαγή snr).

απλα χωρις να πειραξεις snr Θα πρεπει με οποιοδηποτε ρουτερ και να βαλεις πανω το ιδιο snr(+-0,5) ασχετα που το καθενα θα συγχρονιζει σε διαφορετικη ταχυτητα.

αν τωρα το πειραξεις ναι εκει αλλαζει το πραγμα.καλη φαση που το εχουν μεσα απο το interface.δεν το ηξερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...