Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα χρειαστω υπολογιστη για το καταστημα.

Η χρηση του υπολογιστη θα ειναι απλη. Ουσιαστικα internet, office, αντε και καμια ταινια αν δεν υπαρχει δουλεια. Επισης να πω πως θα υπαρχει ειδικο προγραμμα στον υπολογιστη (δεν ξερω ακομα ποιο) για εκδοση τιμολογιων-αποδειξεων.

Αυτο που θελω ειναι ο υπολογιστης να ειναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ μιας και θα υπαρχουν μεσα αρχεια αγορων, πωλησεων, χρωστουμενα κλπ. Και φυσικα να μην κολλαει, ζοριζεται κλπ

Το μπατζετ δεν με ενδιαφερει αρκει να ικανοποιουνται τα παραπανω. Δηλαδη αξιοπιστια και κανενα κολλημα-ζορισμα για την χρηση που το θελω.

Εννοειται δεν θα παρω και μηχανημα με δυνατοτητες να κανω και ....καφε ενω δεν το χρειαζομαι.

Και παμε στο ερωτημα... Να παρω laptop ή pc?

Θα ηθελα την φορητοτητα του laptop αν και η δουλεια δεν την απαιτει αυτη την φορητοτητα (δεν χρειαζεται δηλαδη να μετακινουμε και να πρεπει να εχω υπολογιστη μαζι μου)

Επισης αφου ακουσω τις γνωμες σας για το διλλημα pc ή laptop θα ηθελα και ενδεικτικα να προτεινετε καποια συστηματα (laptop και pc).

Αφου κατασταλλαξω βεβαια θα γραψω και στα αντιστοιχα topic για προτασεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για κατάστημα συνήθως παίρνουμε ένα επώνυμο desktop όπως Dell για να υπάρχει η εγγύηση των 5 χρόνων.

σωστός.. τα lap top ναι μεν είναι ποιο συμμαζεμένα και όμορφα αλλα πάνω στο 12ορο λειτουργίας θα μπορείς να μαγειρέψεις επάνω του από την θερμοκρασία. ότι βάση και να βάλεις δεν ενδεικνύονται για πολύωρη χρήση.

αλλιος γυρο στα 500-700max μπορει να βγει συνθεση σε mini tower desktop με οθονη,λογισμικο,περιφερειακά. σε ενδιαφερουν αυτα? εχεις λογισμικο κτλ? 

Επεξ/σία από madnifestah
Δημοσ.

Αν παω σε pc θα χρειαστω τα παντα (οθονη και περιφερειακα)...

Σε dell θα παω σχεδον σιγουρα αν αποφασισω για laptop.

Αλλα ακομα και σε Pc να παω για dell? Μηπως ειναι λιγο too much και πληρωνω τσαμπα κερατιατικα?

Αν εφτιαχνα π.χ. μονος μου ενα μηχανημα με τα αντιστοιχα χαρακτηριστικα με αυτο το dell ποσο θα εβγαινε πανω κατω? Αν ειναι μικρη η διαφορα ok...

Δημοσ.

Αλλα ακομα και σε Pc να παω για dell? Μηπως ειναι λιγο too much και πληρωνω τσαμπα κερατιατικα?

Αν εφτιαχνα π.χ. μονος μου ενα μηχανημα με τα αντιστοιχα χαρακτηριστικα με αυτο το dell ποσο θα εβγαινε πανω κατω? Αν ειναι μικρη η διαφορα ok...

Αν φτιάξεις pc μόνος σου η μονάδα θα σου βγει λιγότερα αλλά υπολόγισε ότι για μαγαζί πρέπει να αγοράσεις και τα win οπότε πάνω κάτω στα ίδια. Όλα αυτά χωρίς την οθόνη βέβαια. Αυτό που λέω όμως με ένα επώνυμο ότι θα έχεις την υποστήριξη για 5 χρόνια χωρίς εσύ να κάνεις τίποτα. Δίνεις το pc στην εταιρία και αναλαμβάνει αυτή. Αν πας σε laptop (καλύτερα με 17άρα οθόνη) η εγγύησή του θα είναι για 2 χρόνια. Πιστεψέ με τα 5 χρόνια δεν είναι λίγα. Ζύγισε τα πράγματα και αποφάσισε.

Δημοσ.

Αν εφτιαχνα μονος μου την μοναδα με τα ιδια χαρακτηριστικα με το dell υπολογισα (χοντρικα) πως θα χρειαστω περιπου 370 ευρω (χωρις λειτουργικο). Αντε και κανενα 60-70αρι για τα windows 7 παμε στα 430-440.

Περιπου 100 ευρω κατω δηλαδη...

Τεσπα θα τα ζυγισω και θα δω.

Απο την μια εχουμε την εγγυηση, απο την αλλη χαμηλοτερο κοστος συν (το γεγονος οτι μπορω να βαλω οτι συνδυασμους θελω μεσα.

Ειδα και αυτα τα dell σε αλλο νημα.

http://www.skroutz.gr/s/6932924/Dell-Optiplex-3020-MT-i3-4160-4GB-500GB-W7.html

Τον παραπανω τον βλεπω ακριβως ιδιο με αυτον εκτος απο το κουτι. Μηπως μου ξεφευγει κατι?

Επισης ειδα και αυτον με i5

http://www.skroutz.gr/s/5206097/Dell-Optiplex-3020-MT-i5-4590-4GB-500GB-W7.html

Δεν ξερω αν αξιζει να παω σε αυτον συμφωνα με οσα ζηταω ή ειναι υπερβολικα...

Δημοσ.

Το τελευταίο με i5 είναι υπερβολή. Πήγαιβε όσο παρακάτω γίνεται και όχι μεγαλύτερο επεξεργαστή από i3. 

Βέβαια αν το φτιάξεις μόνος πήγαινε στην νέα πλατφόρμα γιατί έχει μεγαλύτερο μέλλον φυσικά.

Δημοσ.

Όθονη δεν έχετε ε; Κοίταξε πόσα θα δώσεις και για αυτή.Η αλήθεια είναι οτι πληρώνεις αρκετά παραπάνω.

Δημοσ.

σωστός.. τα lap top ναι μεν είναι ποιο συμμαζεμένα και όμορφα αλλα πάνω στο 12ορο λειτουργίας θα μπορείς να μαγειρέψεις επάνω του από την θερμοκρασία. ότι βάση και να βάλεις δεν ενδεικνύονται για πολύωρη χρήση.

Διαφωνώ κάθετα με την παραπάνω δήλωση. Χρησιμοποιώ λάπτοπ HP(600-700ε η αξία του περίπου) στη δουλειά μου 10 ώρες μίνιμουν τη μέρα και δεν έχει το παραμικρό θέμα εδώ και 1μιση χρόνο. Το ίδιο και όσοι συνάδελφοι μου έχουν λαπτοπ εδώ. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...