Codez Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 καλησπερα παιδια στην σχολη κανουμε γλωσσα c και πραγματικα δεν την καταλαβαινω θα μπορουσατε να μου πειτε καποιο σιτε η οτιδηποτε που να ειναι για αχαριους βημα βημα να σου μαθαινει,να καταλαβω το πως λειτουργει γιατι απο τον καθηγητη δεν..... ευχαριστω
8anos8888 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 καλησπερα παιδια στην σχολη κανουμε γλωσσα c και πραγματικα δεν την καταλαβαινω θα μπορουσατε να μου πειτε καποιο σιτε η οτιδηποτε που να ειναι για αχαριους βημα βημα να σου μαθαινει,να καταλαβω το πως λειτουργει γιατι απο τον καθηγητη δεν..... ευχαριστω Βιβλίο δεν σου δώσανε; Που είναι η σχολή σου;
dios231 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Αν θες να μαθεις C απλα για να περασεις το μαθημα δεν νομιζω να ειναι αναγκη να διαβασεις απο το βιβλιο ντε και καλα (οχι πως δεν θα σε βοηθησει ). Κοιτα καλυτερα για βιντεακια στο Youtube, για παραδειγμα ψαξε για "C tutorial ". Αν καταλαβεις 5-10 βασικα πραγματα οπως δεικτες, συναρτησεις, δομες δεδομενων, πινακες, ροη ελεγχου κτλ θα περασεις. Τωρα αν οντως θες να μαθεις προγραμματισμο και συγκεκρημενα C αλλαζει η κουβεντα.
stavrosyomafias Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Eιναι απο τα καλυτερα που εχω παρακολουθησει... Site: Youtube 1
Codez Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Ευχαριστω ενταξει με φωτοτυπιες κανουμε το μαθημα απο εκει μας δινει θελω να μαθω σιγουρα για να τα παω καλα στο μαθημα και να το περασω !και οτι μαθω καλο ειναι για το μελλον μου
k33theod Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Ένα αρκετά καλό βιβλίο για την C είναι το The C programming Language 2nd Edition BRIAN W KERNIGHAN DENNIS M. RITCHIE το οποίο νομίζω ότι είναι μεταφρασμένο και στα ελληνικά.Το χρησιμοποιούν και ως βιβλίο εκμάθησης κάποια ιδρύματα. Νομίζω αξίζει να το έχει κάποιος στη βιβλιοθήκη του. 1
groot Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Καλά τα βιβλία... αλλά εάν δεν λερώσεις τα χέρια σου... μην περιμένεις προκοπή. Οπότε, πάρε ένα arduino να παίζεις κιόλα. 1
kilon Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Ένα αρκετά καλό βιβλίο για την C είναι το The C programming Language 2nd Edition BRIAN W KERNIGHAN DENNIS M. RITCHIE το οποίο νομίζω ότι είναι μεταφρασμένο και στα ελληνικά.Το χρησιμοποιούν και ως βιβλίο εκμάθησης κάποια ιδρύματα. Νομίζω αξίζει να το έχει κάποιος στη βιβλιοθήκη του. Το συγκεκριμένο βιβλίο πρέπει να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ για κάθε προγραμματιστή C , μιας και έχει γραφτεί απο τον δημιουργό της C και είναι πολυ καλογραμένο εύκολο να διαβαστεί και απο ένα αρχάριο. Εχώ την ελληνική έκδοση , είναι απο τα ελάχιστα βιβλία προγραμματισμου που έχω στα ελληνικά, αλλά είναι τόσο καλα μεταφρασμένο που αξίζει και είναι πολύ εύκολο να το βρείς.
sundance_kid Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Συμφωνώ με τον αποπάνω. Το βιβλίο της C, πρέπει να το διαβάσεις και να μάθεις την γλώσσα, απο κει και πέρα, θα μπορείς να προγραμματίσεις οτι σκ@τά προγραμματίζειται. Ξεκίνα απο τον μεσιέ Alex Allain (εγώ θεωρώ τα λέει ωραία) και αν χρειαστείς compiler έχει εδώ έναν ονλάιν.
the other one Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Τι του λέτε μωρέ του παιδιού με KR θα μάθεις C; Πάρτο και κατέβασέ το στα αγγλικά να το χεις για reference. Αλλά αν θες κάτι να σε πάρει απ' το χεράκι πάρε κάτι άλλο γιατί αυτο δεν είναι βιβλίο εκμάθησης είναι για να το ανοίξεις να ψάξεις κάτι συγκεκριμένο ( που πλέον αυτη τη δουλειά τι κάνει και το internet και μάλιστα καλύτερα ). Δες το "Η γλώσσα C σε βάθος" ή το "C, από τη θεωρία στην εφαρμογή". Το πρώτο δεν έχω δική μου γνώμη αλλά έχω ακούσει καλά λόγια το 2ο το είχα εγώ για τη σχολή και με βόλεψε πολύ.
M2000 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Λοιπόν κρατάω στα χέρια μου το ST BASIC to C...Abacus edition...229 σελίδες του 1986! Οι εντολές της C έχουν στο τέλος της main() το gemdos(0x1); για να τερματίζει το πρόγραμμα περιμένοντας ένα πλήκτρο να πατηθεί! Αλλιώς έκλεινε η κονσόλα (μιλάμε πάντα για το 1986, την Alcyson C σε Atari ST, 16bit υπολογιστή με 512kbyte μνήμη - όχι Megabyte...). Μπορείς να διαβάσεις ότι βιβλίο θέλεις για τη C αλλά μια εντολή για να κρατάει τη κονσόλα ανοιχτή...δεν θα βρεις εύκολα γιατί θεωρείται ειδική για συγκεκριμένο περιβάλλον. Έτσι το ερώτημα είναι να μάθεις C για ποιο περιβάλλον; Έχουν ορίσει κάτι συγκεκριμένο ή θα γίνονται όλα στο χαρτί;
kaliakman Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Με ένα getchar() δεν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου? Αυτό είναι που βάζουν και οι ide αυτόματα για να μην κλείνει..
the other one Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Και το getchar() μπορεί να μη φτάνει αν το stdin σου έχει πράμα μέσα ( πχ μετά από μια scanf ). Αλλά αυτά προσωπικά δε τα θεωρώ χαρακτηριστικά της γλώσσας, η C θα σου παράξει ένα πρόγραμμα που θα κάνει ό,τι κάνει και θα τερματήσει, αν στο τερματισμό σου κλείσει και η κονσόλα δεν είναι θέμα της γλώσσας είναι παραξενιά της πλατφόρμας που το τρέχεις. η πιο safe περίπτωση για αυτό νομίζω είναι ένα system("pause") ή αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το τρέξεις μεσα από την κονσόλα δε το ξέρω.
kaliakman Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Ε βάζεις ένα fflush stdin και δουλεύει αλλά αυτό που λες ισχύει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα