jeanthira7 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Καλημέρα σας, Εχω στην κατοχή μου ένα σκληρό δίσκο με USB 3.0 τον οποίο και συνδέω σε υποδοχή για USB 2.0. Παρατηρώ ότι ενώ στην ανάγνωση δεδομένων είναι πολύ γρήγορος, στην μεταφορά τους κολλάει... Π.χ. ενώ έχω κάνει copy ένα πακέτο δεδομένων και τρέχει π.χ. με ταχύτητα 89 ξαφνικά για κάποιο λόγο η πράσινη μπάρα μένει "παγωτό" και ξαναφορτώνει σταδιακά με χαμηλότερη ταχύτητα.... Φταίει η ασυμβατότητα USB?
Xristaras12 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 το usb2.0 δεν μπορεί να μεταφέρει με παραπάνω απο 28-30MB/s. Αυτά τα 89 που βλέπεις ειναι πιθανότατα επειδή cach-άρονται τα δεδομένα απ το πρόγραμμα αντιγραφής πριν ξεκινήσει η μεταφορά. 1
SaFiS Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Βάλε το Teracopy για να βελτιωθούν οι ταχύτητες αλλά μην περιμένεις θαύματα...
jeanthira7 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο δεν είναι τόσο η ταχύτητα όσο το ότι κολλάει κάποια στιγμή (η πράσινη μπάρα μένει "άγαλμα") χωρίς όμως να κλείνει το παράθυρο της αντιγραφής (δεν κάνει επανεκκίνηση). Η ίδια συμπεριφορά και στον άλλο σκληρό 3 tb με επίσης USB 3.0.
Xristaras12 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 δες την υγεία του δίσκου που παίρνεις αντίγραφα με το hard disk sentinel.
Xristaras12 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 όπως αναφέρθηκε και παραπάνω,δοκίμασε με αλλο πρόγραμμα αντιγραφής,πχ teracopy. το χρησιμοποιώ και γω χρονια γιατι μπορείς να κάνεις παυση,διακοπη,συνέχιση κλπ,συν τις επιλογές που έχει(πχ αντικατάσταση ΜΟΝΟ παλαιότερων αρχείων και οχι ολων κλπ) πιθανότατ το πάγωμα της γραμμής ειναι για να έρθει στα "ισια" η εικονική μεταφορά με την πραγματική(όπως εγραψα και πριν 89ΜΒ/s σε usb2 ΔΕΝ βλεπεις που να χτυπιέσαι,δεν παει πανω απο 30ΜΒ/s) 1
jeanthira7 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Εγκατέστησα το Teracopy και είδα την ταχύτητα να κλειδώνει στο 26 και για τους δύο δίσκους χωρίς να έχω κενά διαστήματα συγκριτικά με το απλό copy-paste...
Xristaras12 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Εγκατέστησα το Teracopy και είδα την ταχύτητα να κλειδώνει στο 26 και για τους δύο δίσκους χωρίς να έχω κενά διαστήματα συγκριτικά με το απλό copy-paste... κοινώς επιβεβαιώνεις αυτά που έγραψα παραπάνω. Εαν δεν έχεις κάποιο θέμα,μείνε με το teracopy κάνει πολύ καλύτερα την δουλειά του. προσωπικά το χρησιμοποιώ κοντά 2+ χρόνια απροβλημάτιστα σε 7/8.1 και τώρα στα 10άρια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα