SolGiannis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Γεια χαρά. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο τρόπο ώστε να μπορώ από δω και στο εξής να bootάρω με φλασάκι, χωρίς σκληρό δίσκο, σε dell inspiron 3521. Όταν έχω συνδεδεμένο το φλασάκι, μου το εμφανίζει σαν επιλογή στο boot menu, οπότε υποθέτω πως γίνεται. Όσο το δυνατόν πιο λεπτομερή καθοδήγηση για το οποιοδήποτε τρόπο θα την εκτιμούσα.
Rumpelstiltskin Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 μπορεις να φτιάξεις ένα bootable φλασακι και να μπαίνεις απο εκει.κατεβάζεις τη διανομή linux που θες, πχ mintκατεβάζεις ένα πρόγραμμα για να γράψεις το iso, πχ rufusτρέχεις το πρόγραμμα και καις το iso, οπότε κανεις bootable το φλασάκι. 1
SolGiannis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Θα είναι εφικτό να αποθηκεύω δεδομένα, όπως έκανα π.χ. με windows σε ένα σκληρό, ή θα χάνοντε με κάθε τερματισμό; Το φλασάκι είναι 16άρι και άδειο. Τέλος, έχεις να μου προτείνεις κάποια διανομή για το συγκεκριμένο laptop;
Rumpelstiltskin Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 γίνεται να κρατάς κάποιες ρυθμίσεις, για δεδομένα γενικά δεν είμαι σίγουρος.στο universal installer εχει αυτη την επιλογη, το rufus δε θυμαμαι.αν το λαπτοπ σου είναι αυτό http://www.skroutz.gr/s/2745368/Dell-Inspiron-15-3521-i3-3217U-4GB-500GB-W8.htmlμπορεις να περάσεις όποια θες, ξεκίνα με το mint αν θες που ειναι πιο user-friendly. γιατι ομως θες να εχεις μονιμα το φλασακι? δε θα πηγαίνει όπως πριν το λάπτοπ, να το ξέρεις.
SolGiannis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Το laptop είναι αυτό http://www.skroutz.gr/s/3623093/Dell-Inspiron-3521-887-2GB-320GB.html. Θα δοκιμάσω λοιπόν τα mint για αρχή. Χάλασε ο σκληρός και επειδή αυτό το laptop είναι πραγματικά της υπομονής, ακόμα και για τις απλούστερες εργασίες, σκοπεύω να πάρω καινούριο. Επίσης δε παίζουν φράγκα αυτό το διάστημα και δεν αξίζει καθόλου να αγοράσω σκληρό, είτε hdd είτε ssd για ένα τέτοιο σύστημα.
Rumpelstiltskin Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 θα σε ταλαιπωρήσει πολύ.ξεκίνα και αν δεις ότι εχεις απορίες ρώτα οτι θες.τσέκαρε αγγελίες μπας και παίζει κανένας 2.5" πολύ φθηνός, μήπως βολευτεις ετσι.
SolGiannis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Δε το χα σκεφτεί, θα το ψάξω. Λοιπόν έγινε, ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις, ήσουν πολύ εξυπηρετικός, για ό,τι νεότερο θα ενημερώσω. Καλό βράδυ!
Rumpelstiltskin Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 αν βρεις δίσκο, να προσέξεις την υγεία του.αυτή μπορείς να την δεις με το hdsentinel για παράδειγμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα