Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην κοινότητα! Αποφάσισα τώρα στις γιορτές να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου, ένα καινούργιο PCάκι! Διάβασα και άλλα θέματα της ενότητας και έχω κάποια πράγματα κατά νου. Πάμε στα βασικά

Η φόρμα:

Ποσό που διαθέτουμε : 1400 ευρώ μαξ

Χρήση υπολογιστή : Gaming (σχετικά ελαφρύ, Dota2, LOL, CS:GO, αλλά να υπάρχει περιθώριο και για πιο βαριά games!), Office, ταινίες κτλ

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Κανένα συγκεκριμένο

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Θα χρειαστούμε οθόνη. Από αντίστοιχο thread είδα μια καλή και δε ξέρω αν υπάρχει καλύτερη πρόταση σε αυτά τα χρήματα https://www.skroutz.gr/s/6233928/Dell-UltraSharp-U2515H.html

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι δε χρειαζόμαστε τίποτα, θα αγοραστούν ξεχωριστά!

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?  Από ένα κατάστημα καλύτερα. Ίσως να προτιμούσα το e-shop (εκτός άμα υπάρχει καλύτερη πρόταση)

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Γνωρίζουμε να το συναρμολογήσουμε, αλλά εφόσον θα τα πάρουμε όλα τα κομμάτια από το ίδιο κατάστημα γιατί να μη το συναρμολογήσουν εκεί; :D 

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Εχμ όχι.. Θα περαστούν Windows10 με υπάρχον κλειδί από τα 7

Κάποιες παρατηρήσεις. Θέλουμε το PC να είναι σχετικά αθόρυβο. Ίσως χωράει και κάποια υδρόψυξη σε αυτό το budget για να μην υπάρχει καθόλου θόρυβος από τα ανεμιστήρια; Δεν ξέρω ας απαντήσουν οι ειδικοί!

Είδα σε κάποιο άλλο θέμα το εξής κουτί που μου αρέσει αρκετά, οπότε ίσως να προτιμούσα να προχωρήσουμε με αυτό (εκτός άμα υπάρξει καλύτερη πρόταση προφανώς): https://www.skroutz.gr/s/4862110/Phanteks-Enthoo-Pro-Window.html

Δεν θα γίνει κάποιο overclock στο μηχάνημα!

Νομίζω δεν ξέχασα κάποια πληροφορία! Ευχαριστώ όσους ασχοληθούν για να βοηθήσουν έναν άγνωστο και καλές γιορτές σε όλους! :D

Δημοσ.

Καποιος λογος για να μην σου το συναρμολογησουν στο καταστημα ειναι πχ οτι ετσι θα εισαι σχεδον σιγουρος οτι δεν σου εβαλαν μεταχειρισμενα κομματια.επισης θα εχεις κουτια και παρελκομενα σε μελλοντικι περιπτωση που χρειαστει να το πουλησεις.

υδροψυξη δεν θα χρειαστεις εαν δεν κανεις overclock.πισης δεν χρειαζεται να εξαντλησεις το budget σου.σε καμια περιπτωση.(η οθονη ειναι μεσα στο υπαρχον budget η θα παει ξεχωριστα)?

Just saying....

Δημοσ.

Καποιος λογος για να μην σου το συναρμολογησουν στο καταστημα ειναι πχ οτι ετσι θα εισαι σχεδον σιγουρος οτι δεν σου εβαλαν μεταχειρισμενα κομματια.επισης θα εχεις κουτια και παρελκομενα σε μελλοντικι περιπτωση που χρειαστει να το πουλησεις.

υδροψυξη δεν θα χρειαστεις εαν δεν κανεις overclock.πισης δεν χρειαζεται να εξαντλησεις το budget σου.σε καμια περιπτωση.(η οθονη ειναι μεσα στο υπαρχον budget η θα παει ξεχωριστα)?

Just saying....

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση!

Δεν θα σκεφτόμουν ποτέ το ενδεχόμενο να βάλουν μεταχειρισμένα κομμάτια στο κουτί άμα το φτιάξουν στο μαγαζί!!! Κάνουν τέτοια πράγματα;;; Ε τότε εννοείται να το φτιάξω εγώ, να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο!

Την υδρόψυξη την πρότεινα καθαρά λόγω θορύβου, καθώς όπως αναφέρω στην πρώτη μου απάντηση θέλω να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στα 0dB το μηχάνημα! :D

Η οθόνη ναι είναι μέσα στο budget των 1400 ευρώ και δεν πρέπει να είναι απαραίτητα αυτή που linkάρω, απλά μου φάνηκε καλή και είπα να την προτείνω!

Για το άμα πρέπει να εξαντλήσουμε όλο το budget, νομίζω καλύτερα ναι. Προτιμώ να ρίξω τώρα πολλά χρήματα και να με βγάλει 3-4 χρόνια χαλαρά χωρίς αλλαγές, παρά κάθε τόσο να ασχολούμαι με το pc!

Δημοσ.

ναι υπαρχει περιπτωση να σου βαλουν η μεταχειρισμενα μεσα η κομματια απο επιστροφες.προσωπικα δεν θα ηθελα να μου συμβει κατι τετοιο και ας δουλευουν ολα αψογα.τα πληρωνω για καινουργια.εχει συμβει παντως αρκετες φορες ειδικα πιο παλια.

τα παρελκομενα κατα 80% δεν θα σου τα στειλουν και εαν το κανουν καποια θα λειπουν....

η υδροψυξη δεν ειναι αθορυβη οπως λες.σε αρκετες περιπτωσης κανει θορυβο και η αντλια περα απο τους ανεμιστηρες.

με μια ψυχτρα των 30-40 euros θα ειναι παρα πολυ καλα και απο θορυβο και απο θερμοκρασιες.

η οθονη αφου θα ειναι μεσα στο budget τοτε γνωμη μου ειναι να παρεις καποια πολυ καλη που θα σου μεινει κιολας.

επεξεργαστης CPU INTEL CORE I5-6500 3.20GHZ LGA1151 232.90 € 

μητρικη ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS Z170-P RETAIL 137.54 € (και ας μην κανεις Overclock,ειναι πιο πληρης)

μνημη KINGSTON HX424C15FBK2/16 16GB (2X8GB) DDR4 2400MHZ DDR4 HYPERX FURY 128.90 €

τροφοδοτικο THERMALTAKE W0393RE BERLIN 630W ATX23 72.18 €

κουτι ZALMAN Z12 PLUS BLACK 72.76 €

ssd SAMSUNG MZ-75E250B/EU 850 EVO SERIES 250GB 2.5'' SATA3 97.90 €

hdd HDD WESTERN DIGITAL WD10EZEX 1TB CAVIAR BLUE SATA3 56.90 €

καρτα γραφικων 

ψυχτρα επεξεργαστη  RAIJINTEK THEMIS EVO 42.79 €

συνολο 

βασικα παιρνεις μια ιδεα τωρα....πριν βαλω καρτα γραφικων το παρατησα το θεμα γιατι μου την δινει να βλεπω οτι εχουν εκτοξευτει οι τιμες στον θεο.κουτια που παλια εκαναν 40 euros τωρα εχουν 70,ψυχτρες που ειχαν 25 τωρα πηγαν 40 και τετοια.αν ειναι δυνατον.εχουν ανεβει πολυ οι τιμες.

τεσπα δες οτι περιπου εβαλα για το που περιπου θα κινηθεις.αφου θα το στησεις μονος σου τοτε δεν χρειαζεται να επιλεξεις eshop,μπαινεις και βλεπεις μαγαζια και τιμες και τα παραγγελνεις.

(καλα εκανα και σταματησα να ασχολουμαι με συνθεσεις,οι τιμες ειναι στον θεο την τρελα μου).

Δημοσ.

ναι υπαρχει περιπτωση να σου βαλουν η μεταχειρισμενα μεσα η κομματια απο επιστροφες.προσωπικα δεν θα ηθελα να μου συμβει κατι τετοιο και ας δουλευουν ολα αψογα.τα πληρωνω για καινουργια.εχει συμβει παντως αρκετες φορες ειδικα πιο παλια.

τα παρελκομενα κατα 80% δεν θα σου τα στειλουν και εαν το κανουν καποια θα λειπουν....

η υδροψυξη δεν ειναι αθορυβη οπως λες.σε αρκετες περιπτωσης κανει θορυβο και η αντλια περα απο τους ανεμιστηρες.

με μια ψυχτρα των 30-40 euros θα ειναι παρα πολυ καλα και απο θορυβο και απο θερμοκρασιες.

η οθονη αφου θα ειναι μεσα στο budget τοτε γνωμη μου ειναι να παρεις καποια πολυ καλη που θα σου μεινει κιολας.

επεξεργαστης CPU INTEL CORE I5-6500 3.20GHZ LGA1151 232.90 € 

μητρικη ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS Z170-P RETAIL 137.54 € (και ας μην κανεις Overclock,ειναι πιο πληρης)

μνημη KINGSTON HX424C15FBK2/16 16GB (2X8GB) DDR4 2400MHZ DDR4 HYPERX FURY 128.90 €

τροφοδοτικο THERMALTAKE W0393RE BERLIN 630W ATX23 72.18 €

κουτι ZALMAN Z12 PLUS BLACK 72.76 €

ssd SAMSUNG MZ-75E250B/EU 850 EVO SERIES 250GB 2.5'' SATA3 97.90 €

hdd HDD WESTERN DIGITAL WD10EZEX 1TB CAVIAR BLUE SATA3 56.90 €

καρτα γραφικων 

ψυχτρα επεξεργαστη  RAIJINTEK THEMIS EVO 42.79 €

συνολο 

βασικα παιρνεις μια ιδεα τωρα....πριν βαλω καρτα γραφικων το παρατησα το θεμα γιατι μου την δινει να βλεπω οτι εχουν εκτοξευτει οι τιμες στον θεο.κουτια που παλια εκαναν 40 euros τωρα εχουν 70,ψυχτρες που ειχαν 25 τωρα πηγαν 40 και τετοια.αν ειναι δυνατον.εχουν ανεβει πολυ οι τιμες.

τεσπα δες οτι περιπου εβαλα για το που περιπου θα κινηθεις.αφου θα το στησεις μονος σου τοτε δεν χρειαζεται να επιλεξεις eshop,μπαινεις και βλεπεις μαγαζια και τιμες και τα παραγγελνεις.

(καλα εκανα και σταματησα να ασχολουμαι με συνθεσεις,οι τιμες ειναι στον θεο την τρελα μου).

Πάνω κάτω έτσι σκεφτόμουν ότι θα βγει η σύνθεση, με αυτόν τον cpu. Όλο μαζί βγαίνει ~836 ευρώ. Για την οθόνη που έγραψα πιο πάνω τι πιστεύεις; Είναι καλή; Γιατί άμα μπει αυτή στη σύνθεση, τότε μένουν μόνο 200 ευρώ για κάρτα που μου φαίνονται σχετικά λίγα :(

Μήπως πρέπει να κόψουμε από κάπου αλλού; Για κάρτα σκεφτόμουν μια 970

Δημοσ.

Η παραπανω οθονη ειναι οκ γενικα.Το θεμα ειναι ομως οτι για πιο βαρια παιχνιδια(βλεπε witcher)θες αναγκαστικα λογω αναλυσης την 970.Για τα παραπανω παιχνιδια που αναφερεις και η 950/960 ειναι υπεραρκετες.

Δημοσ.

Από οθόνη κοίτα την iiyama B2783QSU.Αν παίζεις πολύ περισσότερο και αρκετά απαιτητικά CS GO,BF κλπ προσανατολίσου σε 144Hz.Γενικά δώσε βάρος στην οθόνη ακόμα και αν δεν αξιοποιηθεί άμεσα με τη κάρτα.

Δημοσ.

Ok, βγάζοντας την ψήκτρα (άμα χρειαστεί λόγω θορύβου θα αγοράσουμε στο μέλλον :( ) και με 8 GB RAM, η εξής σύνθεση βγαίνει στα 1016,22 ευρώ (από το φθηνότερο στο skroutz).

Οπότε μας μένουν 383,78 για κάρτα γραφικών και χωράει η 970. Πιστεύετε ότι θα είναι αρκετή; Ποια υλοποίηση να προτιμήσω; (καλό θα ήταν να μη καταναλωθούν και τα 380 για την κάρτα, λόγω του ότι θα ανέβει το κόστος της σύνθεσης από τα μεταφορικά έξοδα. Αν όμως αξίζει τόσο πολύ η διαφορά, χαλάλι)

Δημοσ.

Just saying....

επειδή λες οτι σου έχει συμβεί πως το καταλαβες ?

Δημοσ.

Η u2515h εχει ψειρες γραμματα και στα λεφτα της βρισκεις οθονες που'ναι καλυτερες για παιχνιδια.Δες αυτη που σου πα ή την 29UM67P.Με 360-380ε παιρνεις Gigabyte 390 G1 8gb.

Δημοσ.

τροφοδοτικο βαλε αυτο. ειναι καλυτερο και Modular.

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=33506&cat=17

Όντως το modular είναι πολύ βολικό για να μη γίνει μακαρονάδα το pc μέσα! Κατά τα άλλα είναι καλύτερο από αυτό που προτάθηκε παραπάνω;

Η u2515h εχει ψειρες γραμματα και στα λεφτα της βρισκεις οθονες που'ναι καλυτερες για παιχνιδια.Δες αυτη που σου πα ή την 29UM67P.Με 360-380ε παιρνεις Gigabyte 390 G1 8gb.

Κοίτα αυτή που μου είπες ( iiyama B2783QSU) η αλήθεια είναι πως την φοβάμαι λίγο, ίσως επειδή δεν ξέρω την μάρκα. Για να είμαι ειλικρινής δεν την έχω ξανακούσει πότε :D Είναι αξιόπιστη; Γιατί σαν οθόνη, προφανώς θα προτιμούσα 27" με 1440p ανάλυση.

Για την κάρτα το σκέφτηκα και εγώ για την 390 λόγω διπλάσιας μνήμης. Θα φτάνει όμως το τροφοδοτικό (630watt);

Δημοσ.

Ναι ειναι αξιοπιστη παλια εταιρια.Μπορει να μην εχει τη φημη αλλων αλλα δεν ειναι και αγνωστη.Kοιτα αν μπορεις και για καλυτερες 27'' 1440p.

To τροφοδοτικο φτάνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...