Ultron Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα, υπάρχει κάποιο λινκ για το εργαλείο το οποίο χρησιμοποιηθηκε για το benchmark? Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
crmaris Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 πιο εργαλείο από όλα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sirdiman Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 το να ρυθμίσει κανείς τις Windows Server εκδόσεις δεν είναι και τόσο εύκολο και σε μερικές λειτουργίες τα NAS με το Linux λειτουργικό είναι απείρως πιο εύκολα στο χειρισμό. Βασικά, εάν πρέπει να ρυθμίσεις το λειτουργικό των NAS και όχι απλά να πειράξεις τα settings τότε πιστεύω ότι το 80% + των χρηστών θα είναι πολύ ποιο άνετοι να ρυθμίσουν τον server που θα τρέχει Windows απ' ότι τα Linux. Όσο για την ταχύτητα των NAS, δεν είναι μόνο το λειτουργικό που την διαμορφώνει αλλά 1002 πράγματα.... Sorry αλλα ενα μεγαλο /facepalm... Καλη τυχη να ρυθμισει καποιος ασχετος windows server σε σχεση με οτι προσφερει καποια freebsd(freenas) / linux (xpenology νομιζω) διανομη φτιαγμενη για αυτο το σκοπο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ghost_Man2329 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 καλη φαση το μηχανιματακι πιστευω οτι θα μπορουσε να εχει καλυτερο ssd και μια καλυτερη τιμη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christar Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Με αφορμή το άρθρο, μια βοήθεια παρακαλώ αν μπορείτε (όποιος μπορεί): Έχω γεμίσει μ' ένα κάρο εξωτερικούς δίσκους, που 'χω αποθηκευμένα τις ταινίες μου, τα αρχεία μου, μουσική κτλ., οκ; Θέλω να τα βάλω ΟΛΑ ΑΥΤΑ σ' έναν NAS, ο οποίος να 'χει (από πίσω) Ο ΙΔΙΟΣ μια (τουλάχιστον) HDMI θύρα, οπότε απλά να συνδέω τον NAS με την TV και να βλέπω άμεσα την εκάστοτε ταινία που θέλω, δίχως να ξεσυνδέω USB flash HHD και να μεταφέρνω 10-10 τις ταινίες στην τηλεόραση - καθώς και να ΑΔΕΙΑΣΕΙ Ο ΧΟΡΟΣ απ' τους 4-5 εξωτερικούς (με τροφοδοτικά!) δίσκους που έχω. Τί μου προτείνετε; Ξέρετε; Μια smart tv βλεπει και αναπαραγει κανονικα τα αρχεια του NAS αν ειναι συνδεδεμενα στο ιδιο ρουτερ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thessgr Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Αν θέλετε σοβαρή λύση NAS σε λογικό κόστος και είστε διατεθειμένοι να ασχοληθείτε λίγο μαζί του μέχρι να το φέρετε στα μέτρα σας τότε η λύση λέγεται FreeNAS και όλα τα άλλα θα σας φαίνονται απλώς παιχνιδάκια. Διαβάστε λίγο (όσοι δεν γνωρίζετε) για το εκπληκτικό!!! ZFS, το RAID-Z, τα snapshots, το copy on write, το RSync, την ανεξαρτησία του λειτουργικού από το hardware αλλά και για τις δυνατότητες του προϊόντος και μετά συγκρίνετε τις δυνατότητες με τις υπόλοιπες λύσεις της αγοράς. Φυσικά, αν θέλετε ευκολίες στο UI, όμορφο περιβάλλον και λοιπά "μπιχλιμπίδια" τότε δείτε τα Synology, QNAP κλπ. Αν όμως θέλετε ένα NAS που θα είναι αυτό ακριβώς που σημαίνει η λέξη τότε παιδευτείτε λίγο (ή και περισσότερο) και στραφείτε προς την λύση του FreeNAS. Αναγνωρίζω βέβαια ότι δεν ενδείκνυται για αρχάριους στην πληροφορική αλλά νομίζω ότι πιο εύκολα μαθαίνεις τις βασικές δυνατότητες του ZFS παρά τις λειτουργίες των Windows Server του Thecus. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pW Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Α και μην ξεχάσω. Αν θέλετε hyperv support ξεχάστε τα Linux nas. Απλά δεν. SMB 3 σε Linux δεν παίζει σωστά με hyperv Δεν ξέρω απο που και πως το βγάζεις αυτό το συμπέρασμα... Εχω δουλέψει.. Και δουλεύουν hyperv cluster εγκαταστάσεις με synology 210, 814, qnap 4 bay δεν θυμαμαι μοντέλο και παίζουν ΑΨΟΓΑ πάντα με iscsi. Δεν ειναι SAN αλλα για τα λεφτά τους μόνο χαρούμενος θα μπορούσα να είμαι απο την απόδοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yimmiyimmi Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 εγω που εχω ενα ftp σε ενα μηχανακι με debian νοιωθω παρακατιανος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ultron Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 πιο εργαλείο από όλα? Καλησπέρα, το NAS TEST utility by aristedes (crmaris). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα