panther_512 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Για να είναι ασφαλή τα δεδομένα σου από καταστροφή/κλοπή κλπ, χρειάζεσαι 3 αντίγραφα σε διαφορετικές τοποθεσίες. Το NAS προσφέρει τη δυνατότητα συγκέντρωσης και διαμοίρασης των δεδομένων σου από τοπική συσκευή, η οποία ελέγχεται αποκλειστικά από τον χρήστη/ιδιοκτήτη. Εφόσον είναι μία φυσική συσκευή, δεν αποτελεί συνολική λύση backup. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ από την αλλη πριν λίγο καιρό αγοράσα ενα HP proliant microserver Gen8. Έχω βαλει xpenology και εχω βρεί την υγειά μου. Όλα τα δεδομενα γίνονται αυτόματα backup σε εξωτερικους USB 3 σκληρους καθε 2 μέρες. Κατεβαζει και ανεβάζει όλη μέρα. Εχω περάσει και sickrage και κατεβάζει τα παντα μόνο του (σειρες, υποτιτλους κλπ). Πρόσβαση από παντου στα αρχεία μου με webUI ή μεσω των εφαρμογων στο κινητό. Ταχύτατο και αθόρυβο. Και φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό να περάσεις xpenology. Μπορείς να βαλεις ότι θες 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
unforgiven Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Ερώτηση Ανιδεου... Παίρνεις nas(σοβαρό 4-6bays) ωστε να βαλεις καποιους σκληρούς μεσα για να κανεις ενα raid 5 να εισαι σιγουρος για το υλικο σου.. Ολα καλα... Αλλα ποιος μου λεει οτι αν πάθει κάτι το ίδιο το nas εγω μετα δε θα τρεχω; δεν ειναι συν αλλος ενας παραγοντας απωλειας του σημαντικού υλικού σου; η υπαρχει τροπος προστασίας απο αυτο; Υ.Γ δεν θεωρω λύση αυτά που διαβάζω ότι παίρνεις ενα ιδιο τα κάνεις stack οπότε έχεις backup του backup.... Δεν ειναι ολοι Justin Bieber. Sry αν ειναι off-topic... Δεν τρέχεις. Αγοράζεις κάποιο άλλο της ίδιας εταιρίας και δεν χάνεις τίποτα. Έχω ένα Synology 4ρι σπίτι, και όπως προειπώθηκε, δεν θα το άλλαζα παρά με ένα άλλο Synology. Απλά, ξεχνάς πως υπάρχει. Κατεβαστήρι και seed πανεύκολο, backup των αρχείων του υπολογιστή, φωτογραφίες, video, όλα εκεί, πολύ εύκολη απομακρυσμένη διαχείριση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
crmaris Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 το xpenology ομολογώ ότι δεν το ήξερα! Καλά πως άφησε η Synology να γίνει αυτό και δεν τους έχει σκίσει στις αγωγές; Πολύ καλή φάση πάντως μιας και το DSM θερίζει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BELL Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 καπου διαβασα οτι μπορεις να μετατρεψεις ενα pc σε synology server. εχει κανεις υποψιν του το πως; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 καπου διαβασα οτι μπορεις να μετατρεψεις ενα pc σε synology server. εχει κανεις υποψιν του το πως; http://xpenology.me/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Για να είναι ασφαλή τα δεδομένα σου από καταστροφή/κλοπή κλπ, χρειάζεσαι 3 αντίγραφα σε διαφορετικές τοποθεσίες. Το NAS προσφέρει τη δυνατότητα συγκέντρωσης και διαμοίρασης των δεδομένων σου από τοπική συσκευή, η οποία ελέγχεται αποκλειστικά από τον χρήστη/ιδιοκτήτη. Εφόσον είναι μία φυσική συσκευή, δεν αποτελεί συνολική λύση backup. Έχω όλα μου τα αρχεία σε συνεχή συγχρονισμό στο μεγάλο δίσκο του desktop, στο Onedrive και στο Synology NAS με versioning, καθώς και ένα μπακάπ σε έναν εξωτερικό offline δίσκο που το ανανεώνω μια φορά το μήνα, αλλά και ένα λίγο πιο παλιό στο mega. Ε του πστη! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BELL Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Αποθηκεύεις συνεχώς αρχεία; Πήγαινε σε ψυχολόγο! Για όλους εμάς που το κάνουμε μονίμως πηγή: Βήμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ndragonlord Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 μονο εγω "βλεπω" οτι το οικιακο μελλον ειναι το πολυ γρηγορο ιντερνετ και το αποκεντρωμενο cloud? αυτα τα συστηματα ειναι εξαιρετικα χρησιμα για εταιριες με servers. Ναι!!! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Το raid δεν είναι backup. I think not RAID1, RAID10... Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2015 από michael92 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ai8erovamon Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Εχω δει 4 διαφορετικά .... Απογοήτευση ...αργά, κακό interface, αναξιόπιστα(απώλειες δεδομένων απο raid failures), τα περισσότερα Επίσης δεν έχουν auto power on after power failure.έχω δει αρκετά qnap, πολυ Καλά με ωραίο interface και αξιοπιστα. Η κορυφή όμως είναι synology. Πολυ μπροστα και σε λειτουργίες-Υπηρεσίες και σε interface, και φυσικά σε αξιοπιστία. Μακράν ανώτερα απο όλα τα άλλα! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ai8erovamon Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 I think not RAID1, RAID10... Το raid ΔΕΝ είναι backup.- 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SwAToNeR Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Το raid δεν είναι backup όντως. Αλλά είναι redundancy. Σε Nas περιβάλλον και εγώ ποια προτιμώ synology μακράν. Thecus απλά μακρυά. Αν και είχα σε εκτίμηση και την digital Sima που τα κάνει εισαγωγή με τα Thecus δεν θέλω να ξαναμπλεχτω. Κολλάνε, δεν έχουν power on. Και όταν έχεις σκάσει 2000 σε Nas δεν νοείται να παίζει το ads integration οπότε θέλει και σε updates να μην παίζει καν. Καλύτερα να δώσω λίγα παραπάνω και να πάω σε μικρές λύσεις San. Για να μην πω και άλλα και κραζω. Όσο για Nas και pc αν πάτε σε καλό nas δε θα ξανά κοιτάξει για custom nas λύσει. Ότι γλυτώνεις σε λεφτά θα τα σκάσεις σε μνήμες. Nas 4 free κλπ. Όσο για synology ένα θα πω. Cloudsync απλά αντέ γειά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SwAToNeR Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Α και μην ξεχάσω. Αν θέλετε hyperv support ξεχάστε τα Linux nas. Απλά δεν. SMB 3 σε Linux δεν παίζει σωστά με hyperv Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leonidascaptain Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Παίρνεις ένα μικρό κουτί, μετά μια mobo με ενσωματωμένη CPU Atom για χαμηλή κατανάλωση (σαν αυτήν που έχω χρόοοονια Intel D945GCLF2), κοτσάρεις 2GB RAM, 2 δίσκους 3,5'' Green, ας πούμε 2x2=2TB RAID1 ή 2x2=4TB RAID0, συν κανένα εξωτερικό USB άμα δεν σου φτάνει. Μετά στήνεις ένα FreeNAS σε φλασάκι ή σε SD card από το οποίο μπουτάρει, κοτσάρεις το μηχανάκι στο GigaEthernet, το πετάς στην υπόγα κι έχεις για Home ή και SOHO περιβάλλον φτηνό ΚΑΙ αξιόπιστο συστηματάκι με το μισό της τιμής του έτοιμου στα ίδια ή και δυνατότερα χαρακτηριστικά. Και έχεις κι εκείνη τη χαρά... ξέρεις όταν το στήνεις μοναχός, έχει άλλη χάρη... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα