Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρειάζεται να κάνω pin τα σάιτ που δουλεύω στο toolbar του Edge και αυτό δεν γίνεται. όσο δεν γίνεται δεν μπορώ να τον χρησιμοποιώ. Επίσης το Bing είναι σαφώς κατώτερο του Google search. Σίγουρα όμως είναι αξιόλογη προσπάθεια.

Δημοσ.
Σύμφωνα με σημερινό άρθρο του windows central έρχεται σύντομα το ad block

http://m.windowscentral.com/adblock-plus-extension-coming-soon-microsoft-edge

Απο τότε που βγήκε ο edge έχω πει αντίο για τα καλά στον chrome.

Πέρασα σε ενα netbook Lenovo idea pad του 2010 τα W10 και είναι η πρώτη φορά που δεν lagαρει καθόλου κάποιος browser. :P

Πάνω σ αυτό, έχω κι εγώ λάπτοπ του '10 και αναρωτιομουν αν θα υπάρχουν συμβατοί drivers ώστε να του περάσω τα Win10. Να μην είναι πιο γρήγορος αλλά να πάψει να λειτουργεί το touchpad πχ. Έχει κάποιος εμπειρία επί του θέματος, με λάπτοπ 5ετιας και windows 10;

Δημοσ.

Αργά και σταθερά. Είμαι υπέρ αυτής της λογικής. Άντε να έρθει και το Clear history on exit να γίνει default επιτέλους.

Δημοσ.

ΤΟ άσχημο είναι ότι έχω τα 10αρια αλλα εξακολουθούμε να έχουμε τον chrome και δεν νομίζω ότι ακόμα τα έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών..

Δημοσ.

Πάνω σ αυτό, έχω κι εγώ λάπτοπ του '10 και αναρωτιομουν αν θα υπάρχουν συμβατοί drivers ώστε να του περάσω τα Win10. Να μην είναι πιο γρήγορος αλλά να πάψει να λειτουργεί το touchpad πχ. Έχει κάποιος εμπειρία επί του θέματος, με λάπτοπ 5ετιας και windows 10;

εγω εχω toshiba satellite με amd 2core , ati 4500 του 2009 και τα εβαλα και ολα τρεχουν σωστα και βρηκε απο μονο του τους drives 

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η MS είναι πολύ πίσω τεχνολογικά στην υλοποίηση των web τεχνολογιών.

Τα plugins είναι πταίσμα και στο όριο του αδιάφορου.

Το σημαντικό , που δεν ξέρει ο χρήστης, είναι ότι αργούν πολύ στην υλοποίηση των web standards. Αποτέλεσμα αυτού είναι ένας που γράφει μια web app και θέλει να υποστηρίξει και MS browsers, πρέπει να χρησιμοποιεί polyfills με αποτέλεσμα να γίνετε σαφώς πιο αργή μια εφαρμογή σε αυτούς του browsers και δυσκολότερο το debugging γενικά.

Γενικά Chrome και Firefox είναι οι μόνοι browsers που υλοποιούν γρήγορα όλες αυτές τις νέες τεχνολογίες, που έρχονται για να αλλάξουν τελείως τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το δίκτυο

Για παράδειγμα οι service workers που έρχονται για να αλλάξουν ένα σωρό πράγματα στις web εφαρμογές (offline , notifications and much more) δεν είναι καν στον πρόγραμμα

Για να μην μιλήσω για τα web components που και πάλι ο chrome είναι πολύ μπροστά, και παμπολές ακόμη λειτουργίες. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ. Προσωπικά δεν θεωρώ option τους browsers πλην firefox και chrome για ΣΟΒΑΡΕΣ εφαρμογές.

Τέλος έρχεται και η ECMA2015 (ES6) . Η νέα έκδοση της javascript. Εκεί είναι που θα κλάψουν μανούλες..

Γιαυτό συμβουλή. Chrome και Firefox, για ένα απλό λόγο. Με τον τρόπο αυτό "αναγκάζετε" τους άλλους browsers να βελτιωθούν και διευκολύνετε τους developers να γράφουν καλύτερο κώδικα και καλύτερες εφαρμογές. Αν βλέπω οτι το "κοινό" μου είναι 95% αυτοί οι 2 που υποστηρίζουν πολλές δυνατότητες, θα γράψω καλύτερες εφαρμογές που ωφελεί όλους...(δεν μιλάω για μένα... για τον Χ προγραμματιστή μιλάω.. σε περίπτωση που δεν γίνετε κατανοητό)

acid3 test :  Microsoft Edge: 100/100.

επίσης κοιτάμε και εδώ:  http://kangax.github.io/compat-table/es6/

Όσο για την ΕS6, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η Microsoft παρακολουθεί από πολύ κοντά το θέμα, καθώς η ίδια η Typescript έχει προ πολλού υλοποιήσει constructs της ES6. (πρακτικά η ES6 θα ακολουθεί την Typescript)

Υ.Γ. Αν τα polyfills είναι η επανάσταση στο Web, τότε ζήτω που καήκαμε...

Δημοσ.

Έχει μια τακτική η Microsoft με την οποία διαφωνώ. Βγάζει ημιτελή προιόντα στην αγορά με αποτέλεσμα να απογοητεύει τους χρήστες της. 

Το θέμα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο τον ξενερώνεις τον άλλο και όταν με τον καιρό κάνεις το προιόν σου γαμάουα κανείς δεν ακολουθεί,όλοι είναι σε φάση "πφφφφφφφ yeahh yeahhh yeahhh".

Τέτοια ήταν τα WP7, ο Edge, το Outlook.com κ.α

Γαμώ τα λειτουργικά το WindowsPhone αλλά κανείς δεν του δίνει σημασία.

Τες πα,who am i ξέρω γω, καλος φαίνεται ο Edge,συγκρίνεται με τον Chrome και σε ταχύτητα και σε ρουφιανιά,μια χαρά

Δημοσ.

Που να βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο.

Aπο τη στιγμή που ο υπέροχος Firefox κουβαλάει την αδιάφθορη πανοπλία που λέγεται NoScript plugin,  και ο πιό αργός ιστο-πλοηγός στον κόσμο να γίνει (που δεν θα γίνει), πάλι παραμένει ο κορυφαίος όλων !

Νumber 1..

Οι υπόλοιποι tech-fashion victims και trend junkies ας σερφάρουν FTL με περηφάνεια, με τους τρύπιους ιστο-πλοηγούς της μSoft.

Όπως θα σερφάρουν γρήγορα, έτσι γρήγορα θα κολλάνε "παράσημα" κατά τις περι-ηγήσεις τους.

Ο νοών νοείτο.

• Like 1
Δημοσ.

acid3 test :  Microsoft Edge: 100/100.

επίσης κοιτάμε και εδώ:  http://kangax.github.io/compat-table/es6/

Όσο για την ΕS6, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η Microsoft παρακολουθεί από πολύ κοντά το θέμα, καθώς η ίδια η Typescript έχει προ πολλού υλοποιήσει constructs της ES6. (πρακτικά η ES6 θα ακολουθεί την Typescript)

Υ.Γ. Αν τα polyfills είναι η επανάσταση στο Web, τότε ζήτω που καήκαμε...

Εσύ αυτό κατάλαβες? Τα polyfills αγαπητέ μου είναι javascript libraries που καλύπτουν λειτουργίες που δεν υπάρχουν στους διάφορους browsers. ΔΕΝ είναι web τεχνολογία. Καμιά απολύτως σχέση.

Από την στιγμή που δεν είσαι προγραμματιστής (γιατί προγραμματιστής τέτοια απάντηση δεν θα έδινε) καλύτερα να απαντάς με άλλο τόνο.

Κατα δεύτερο, η Typescript είναι superset της Javascript δεν έχει άμεση σχέση με ES6 (κάποιες λειτουργίες της ES6 , πχ arrow functions, rest parameters, classes, modules, υπάρχουν και στην typescript). Και αυτή χρησιμοποιεί transpiler για μεταγλωτισμό σε javascript. Native στον browser δεν θα υποστηριχθεί ποτέ. Είναι πολύ χρήσιμη και ήδη την χρησιμοποιεί η Angular 2... αλλά είμαστε τελείως εκτός θέματος. Απλά είναι ήδη πίσω στην υλοποίηση (https://typescript.codeplex.com/wikipage?title=ECMAScript%206%20Status&referringTitle=Roadmap)

Σου ανέφερα πιο πάνω 2 (από τις ΔΕΚΑΔΕΣ) τεχνολογίες που δεν υποστηρίζει η MS (web components και service workers)

Δημοσ.

καλος ειναι αλλα τον chrome για να τον εκθρονισει θελει πολυ ψωμι ακομα

προσωπικα παρακολουθω τον vivaldi ,μολις ωριμασει λιγο ακομα αντε γεια chrome

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...