Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τρέχει ένα promo στο amazon.co.uk μέχρι 20/12/15 (και πολύ πιθανο και σε άλλα amazon)

που πληρώνεις 3 κομμάτια από ένα προϊόν και σου δίνει 4 (απο το ίδιο προιον) βάζοντας κωδικό HNG4FOR3 .

Όποιος δεν βαριέται μπορεί να ψάξει και να μας ενημερώσει και εμάς τι βρηκε καθώς τα προϊόντα ειναι πάρα πολλά σε "διάφορες υποκατηγορίες" του home & garden.

http://www.amazon.co.uk/b/ref=me_amb_779971547_1/?aid=B0029NZW5E&apid=779971547&arc=7101&arid=1821EZ9Q70YSHT8PPN8W&asn=product-alert&node=8880924031

Την προσφορά την έφερε στο φως άλλο παιδί απο το forum που συζητάμε να αγοράσουμε μαζί το παρακάτω η κάποιο παρόμοιο προϊόν.

Πχ έχει αφυγραντηρα edit: eco air με έκπτωση και με την προσφορά αποκτά έξτρα έκπτωση.

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00474K8SY?psc=1&redirect=true&ref_=od_aui_detailpages00

Αν δεν κάνω λάθος κοστίζει 147 ευρώ με τα μεταφορικά, οταν Ελλάδα ξεκινάει απο edit: 215.

Τσεκάρετε και με τις εγγυήσεις τι παίζει πριν προχωρήστε σε αγορές κσι ποστάρετε τι βρηκατε.

• Moderators
Δημοσ.

Αλλαγη τιτλου απο  "Amazon - πλήρωσε 3 πάρε 4 (διάφορα εκπτωτικά και μη)"  σε 

"Amazon - πλήρωσε 3 πάρε 4 (στην κατηγορια Home and Garden)".

Προσεξτε λιγο την καταναλωση αυτων των μηχανηματων, αφου για καθε 24ωρο θελουν 15-20KW, χοντρικα κανενα 5€ την ημερα δηλαδη!

Αυτος που δινεις ειναι μαρκας eco air και οχι delonghi.

Στην Ελλαδα δεν εχει απο 280 που λες, αλλα απο 215

http://www.skroutz.gr/s/5723185/Ecoair-DD122-FW-Simple.html

Απο 280 ειναι αλλο μοντελο (ΜΚ5) το οποιο ξεχωριζει αν προσεξεις τις φωτογραφιες, απο το πανω μερος του με τα κουμπια του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακυρο η τιμή ειναι ακόμα χαμηλότερη το άλλαξα και στο πρώτο ποστ.

Βγαινει στα 147 ευρώ με τα μεταφορικά.

Αφυγραντηρας σημαίνει υγεία όσοι εχουν θεματάκια καταλαβαίνουν τι λεω.

Συν ότι σε γενικές γραμμές κερδίζεις 1-2 βαθμούς γιατί ο χώρος ζεσταίνει γρηγορότερα γιατί υπάρχουν λιγότερα μόρια στον αέρα.

Στο θέμα με την κατανάλωση παιζουν γενικά στα 300watt μέσο όρο για 90 τετραγωνικά .

Πολύ σημαντικό ρόλο στην απόδοση παίζει η θερμοκρασία του καθε σπιτιού και η υγρασία βέβαια.

Οσο μεγαλώνει η θερμοκρασία δουλεύει καλύτερα.

Αν έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες τότε αντί για αφυγραντηρα με αέρια παμε σε αφυγραντηρα με ζεολιθο που καει περισσότερο η βασιζόμαστε οτι είναι αληθεια αυτα που λένε οι κατασκευαστές οτι οι σύγχρονοι με αέριο "αποδίδουν" σε χαμηλές θερμοκρασίες

Επεξ/σία από drdedus
Δημοσ.

Αρα ειναι αυτος που ζηταει 520 watt

Τώρα τους κοιτάω, έβαλα εναν σαν παράδειγμα γιατί αφαιρούν την έκπτωση και δεν αξίζει μετα η αγορά.

Όπως με έναν που βλέπαμε χτες.

Δημοσ.

Αφυγραντηρας σημαίνει υγεία όσοι εχουν θεματάκια καταλαβαίνουν τι λεω.

Συν ότι σε γενικές γραμμές κερδίζεις 1-2 βαθμούς γιατί ο χώρος ζεσταίνει γρηγορότερα γιατί υπάρχουν λιγότερα μόρια στον αέρα.

Ανάλογα το σπίτι πάντα.

Δύο καλοί/έντονοι αερισμοί (5-10') σε σπίτια που δεν έχουν μεγάλο πρόβλημα μόνωσης είναι απείρως καλύτεροι απο έναν αφυγραντήρα.

Το μεγαλύτερο λάθος που γίνεται, είναι ότι επειδή ο αέρας δεν γεμίζει υγρασία νομίζουμε ότι είναι και καθαρός. Και τελικά αερίζουμε λιγότερο με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται επιμολυντές στο εσωτερικό του σπιτιού (απο τις άπειρες πηγές μόλυνσης που έχουν πλέον τα σπίτια).

Επίσης αν έχουμε υγρασία μέχρι 65-70% και δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα υγείας τότε δε χρειαζόμαστε αφυγραντήρα. 

(Τα γράφω έχοντας ζήσει σε σπίτι με αφυγραντήρα και επειδή είναι της μόδας τελευταία στην Ελλάδα)

Τέλος, τα μόρια του νερού δίνουν τη δυνατότητα στον αέρα να χωράει/μεταφέρει περισσότερη θερμότητα. Μή φτάσουμε και στο άλλο άκρο δηλαδή.

Το

ο χώρος ζεσταίνει γρηγορότερα γιατί υπάρχουν λιγότερα μόρια στον αέρα.

είναι υπο περιπτώσεις. 

πχ. τα καλοριφέρ όταν τα πρωτοανοίγουμε πασχίζουν να μεταφέρουν θερμότητα. Ο πιο χρονοβόρο στάδιο είναι να φύγει η θερμότητα απο το σώμα στον χώρο/αέρα. Οπότε χρειαζόμαστε υγρασία για να βοηθήσει τη μεταφορά.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την διευκρίνηση.

Αν μπορείς δώσε μια απάντηση και σε μια "λεπτομέρεια"

Υπάρχει ο philco air dry 16 για 95 τετραγωνικα που καίει 265 watt και ο airdry 30 για 185 τετραγωνικά που καίει 600 watt.

Σε διαμέρισμα πχ 90 τετραγωνικά με λογική παραπάνω υγρασία, αν ζητήσουμε να μας ρίξει την υγρασία στο 60% και βάλουμε τον μεγάλο θα αντισταθμίσουμε το παραπάνω ρεύμα απο τον χρόνο λειτουργίας?

Επειδή είναι καινούργια μοντέλα και δεν ξέρουμε την βασικότερη παράμετρο μίλα γενικότερα αν δεν τους γνωριζεις

Δημοσ.

Καλά με 70% υγρασία ότι δεν χρειάζεται αφυγραντήρας έλα και πες το σπίτι μου με τα 2 μουσικά όργανα που μου χουν βγεί άχρηστα από τέτοια (65-70% μετρημένα συνέχεια με υγρασιόμετρο) υγρασία και απ το άσθμα που έχω πάθει καθώς και την μούχλα σε 2-3 σημεία του σπιτιού που παλεύω τόσα χρόνια (και φαινομενικά έχω κερδίσει για φέτος...) και ναι να σε προλάβω αερίζουμε κάθε μέρα σωστότατα, αν ένας χώρος έχει πρόβλημα ότι και να κάνεις... και ναι το 65-70% μόνιμα είναι πρόβλημα και το "αν δεν έχουμε πρόβλημα υγείας" είναι ότι πιο επικίνδυνο να πει κάποιος (πρώτα για τον εαυτό του, να μην παρεξηγηθώ), γιατί φυσικά και δεν θα έχεις μέχρι να το πάθεις ακριβώς απ αυτό που δεν λαμβάνεις υπόψιν, την υγρασία.

Τώρα γιατί δεν έχω ακόμα? ...το κόστος μηχανήματος και η κατανάλωση με κρατάνε ακόμα για την κίνηση αλλά ήρθε η ώρα σιγά σιγά για αγορά (βλέπεις έτσι και εγώ αψήφιστα το έπερνα.. "αν δεν έχεις θέμα υγείας εντάξει" και φέτος τα έπαθα όλα μαζί.. άσθμα, σκεβρωμένες 2 κιθάρες ευτυχώς τα άλλα την γλύτωσαν γιατί ήταν αλλού και δεν συμμαζεύεται. Τώρα που την πάτησα ψάχνω για αφυγραντήρα και όχι λόγω "μόδας".. εκτός αν και η πνευμονολόγος μου επιμένει γιατί είναι fashion victim :)).

Τώρα για τις καταναλώσεις. Μην τα λέμε με τέτοια ευκολία βρε παιδιά τέτοια πράγματα... 580w άρα 14kw την μέρα. Δηλαδή μια τέτοια συσκευή όταν φτάσει την επιθυμητή υγρασία (γιατί σε 1-2 μέρες θα την φτάσει) θα συνεχίσει να λειτουργεί συνέχεια? φυσικά όχι.. σίγουρα θα δουλεύει κάποιες ώρες την μέρα αλλά μετά την 2η-3η μέρα (φαντάζομαι δεν έχω ακόμα αφυγραντήρα) σίγουρα δεν μιλάμε για 24ωρο, ίσως ούτε καν 6-7 ώρες την μέρα. Είναι σαν να λέμε πχ ένα aircondition καίει 500watt άρα 12kw την μέρα... όχι φυσικά γιατί αν το έχεις ρυθμίσει σε μια νορμαλ θερμοκρασία την μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας θα είναι σβηστό. Τώρα αν πάει κάποιος και ζητήσει από έναν αφυγραντήρα (όπως αντίστοιχα σε θερμοκρασία απο ένα air condition) Να του ρίξει την υγρασία απ το 70 στο 30 τότε εκεί θα του δουλεύει συνέχεια και θα έχει τέτοιες καταναλώσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι και έτσι δεν καίνε αυτά τα μαραφέτια, κάπου, δεν θυμάμαι που, είχε πάρει το μάτι μου έναν πρόχειρο υπολογισμό για 60-80 ευρώ μέσο όρο επιβάρυνση το δίμηνο στον λογαριασμό της ΔΕΗ για έναν μέσο αφυγραντήρα σε ένα σπίτι με μέση κατανάλωση, εγώ θα πω άντε 100... είναι λίγα τα 40-50 πχ τον μήνα? φυσικά όχι αλλά και 5 την μέρα είναι υπερβολή να το λέμε με απλοϊκούς υπολογισμούς.

Anyway ξεφύγαμε :) Ο καθένας σπίτι του ότι θέλει βάζει και αναλαμβάνει και την ευθύνη :)

Δημοσ.

Καλά με 70% υγρασία ότι δεν χρειάζεται αφυγραντήρας έλα και πες το σπίτι μου με τα 2 μουσικά όργανα που μου χουν βγεί άχρηστα από τέτοια (65-70% μετρημένα συνέχεια με υγρασιόμετρο) υγρασία και απ το άσθμα που έχω πάθει καθώς και την μούχλα σε 2-3 σημεία του σπιτιού που παλεύω τόσα χρόνια (και φαινομενικά έχω κερδίσει για φέτος...) και ναι να σε προλάβω αερίζουμε κάθε μέρα σωστότατα, αν ένας χώρος έχει πρόβλημα ότι και να κάνεις... και ναι το 65-70% μόνιμα είναι πρόβλημα και το "αν δεν έχουμε πρόβλημα υγείας" είναι ότι πιο επικίνδυνο να πει κάποιος (πρώτα για τον εαυτό του, να μην παρεξηγηθώ), γιατί φυσικά και δεν θα έχεις μέχρι να το πάθεις ακριβώς απ αυτό που δεν λαμβάνεις υπόψιν, την υγρασία.

Τώρα γιατί δεν έχω ακόμα? ...το κόστος μηχανήματος και η κατανάλωση με κρατάνε ακόμα για την κίνηση αλλά ήρθε η ώρα σιγά σιγά για αγορά (βλέπεις έτσι και εγώ αψήφιστα το έπερνα.. "αν δεν έχεις θέμα υγείας εντάξει" και φέτος τα έπαθα όλα μαζί.. άσθμα, σκεβρωμένες 2 κιθάρες ευτυχώς τα άλλα την γλύτωσαν γιατί ήταν αλλού και δεν συμμαζεύεται. Τώρα που την πάτησα ψάχνω για αφυγραντήρα και όχι λόγω "μόδας".. εκτός αν και η πνευμονολόγος μου επιμένει γιατί είναι fashion victim :)).

Τώρα για τις καταναλώσεις. Μην τα λέμε με τέτοια ευκολία βρε παιδιά τέτοια πράγματα... 580w άρα 14kw την μέρα. Δηλαδή μια τέτοια συσκευή όταν φτάσει την επιθυμητή υγρασία (γιατί σε 1-2 μέρες θα την φτάσει) θα συνεχίσει να λειτουργεί συνέχεια? φυσικά όχι.. σίγουρα θα δουλεύει κάποιες ώρες την μέρα αλλά μετά την 2η-3η μέρα (φαντάζομαι δεν έχω ακόμα αφυγραντήρα) σίγουρα δεν μιλάμε για 24ωρο, ίσως ούτε καν 6-7 ώρες την μέρα. Είναι σαν να λέμε πχ ένα aircondition καίει 500watt άρα 12kw την μέρα... όχι φυσικά γιατί αν το έχεις ρυθμίσει σε μια νορμαλ θερμοκρασία την μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας θα είναι σβηστό. Τώρα αν πάει κάποιος και ζητήσει από έναν αφυγραντήρα (όπως αντίστοιχα σε θερμοκρασία απο ένα air condition) Να του ρίξει την υγρασία απ το 70 στο 30 τότε εκεί θα του δουλεύει συνέχεια και θα έχει τέτοιες καταναλώσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι και έτσι δεν καίνε αυτά τα μαραφέτια, κάπου, δεν θυμάμαι που, είχε πάρει το μάτι μου έναν πρόχειρο υπολογισμό για 60-80 ευρώ μέσο όρο επιβάρυνση το δίμηνο στον λογαριασμό της ΔΕΗ για έναν μέσο αφυγραντήρα σε ένα σπίτι με μέση κατανάλωση, εγώ θα πω άντε 100... είναι λίγα τα 40-50 πχ τον μήνα? φυσικά όχι αλλά και 5 την μέρα είναι υπερβολή να το λέμε με απλοϊκούς υπολογισμούς.

Anyway ξεφύγαμε :) Ο καθένας σπίτι του ότι θέλει βάζει και αναλαμβάνει και την ευθύνη :)

Πάμε στα γρήγορα.

Με τον αερισμό αν τον κάνεις σωστά, αφαιρείς σε ελάχιστο χρόνο τεράστιες ποσότητες νερού.

Οπότε, για το σπίτι σου που εάν κάνεις σωστά αερισμό και έχεις πάλι υγρασίες, το bold σου, όσο και να το θές, δεν θα γίνεται γιατί συνεχώς το σπίτι σου θα γεμίζει νερά. Άρα ο αφυγραντήρας θα δουλεύει σχεδόν συνέχεια. Εγώ είχα σε σπίτι 60-70τμ αφυγραντήρα για 120 τετραγωνικά και σταματούσε ελάχιστα γιατί τα κουφώματα έμπαζαν αέρα.

Τώρα που μετακόμισα, το βράδυ που αερίζω, απο 70% ρίχνω την υγρασία στο 60-63%. Τον αφυγραντήρα 

Ψάξε για σχετική/απόλυτη υγρασία και βρές ένα διάγραμμα με ποσότητα νερού ανα θερμοκρασία αέρα για να δείς πόσο καλός και άμεσος αφυγραντήρας είναι ο αερισμός. 

Η μούχλα προκύπτει απο τις θερμογέφυρες σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία.

Οπότε είτε φτιάχνεις την αιτία μία φορά, είτε χρησιμοποιείς για πάντα αφυγραντήρα/αερισμό.

Τέλος, εάν είναι προσωρινό το σπίτι θα πρότεινα χρήση αφυγραντήρα έξω απο τα υπνοδωμάτια εκτός αν δεν έχετε πρόβλημα να πληρώνετε πολλά στο ρεύμα. 

Ευχαριστώ για την διευκρίνηση.

Αν μπορείς δώσε μια απάντηση και σε μια "λεπτομέρεια"

Υπάρχει ο philco air dry 16 για 95 τετραγωνικα που καίει 265 watt και ο airdry 30 για 185 τετραγωνικά που καίει 600 watt.

Σε διαμέρισμα πχ 90 τετραγωνικά με λογική παραπάνω υγρασία, αν ζητήσουμε να μας ρίξει την υγρασία στο 60% και βάλουμε τον μεγάλο θα αντισταθμίσουμε το παραπάνω ρεύμα απο τον χρόνο λειτουργίας?

Επειδή είναι καινούργια μοντέλα και δεν ξέρουμε την βασικότερη παράμετρο μίλα γενικότερα αν δεν τους γνωριζεις

Γενικά μιλώντας, αν τα δύο μοντέλα είναι ίδιας τεχνολογίας ο μικρότερος αφού καλύπτει το χώρο σου θα έχει και λιγότερες απώλειες.

Επίσης διάβασε στην απάντησή μου για τον απο πάνω.

• Moderators
Δημοσ.

56€+μεταφορικα=τελικη 70 ευρω . Εκτος αν μιλας για αναγωγη μοναδας σε αγορα  4αδας κατι που θα πρεπει να αναφερεται. ;)

Δημοσ.

Γενικά μιλώντας, αν τα δύο μοντέλα είναι ίδιας τεχνολογίας ο μικρότερος αφού καλύπτει το χώρο σου θα έχει και λιγότερες απώλειες.

Επίσης διάβασε στην απάντησή μου για τον απο πάνω.

Μίλα λίγο ξεκάθαρα δεν κατάλαβα τιποτα το ουσιαστικό.

Αν μπορώ πάντα υποθετικά να εχω 10% παραπάνω κατανάλωση αλλά να πετυχαίνω το επιθυμητό αποτέλεσμα σε λιγο παραπάνω απο τον μισο χρονο που θα κάνει ο μικρός είμαι ικανοποιημένος.

56€+μεταφορικα=τελικη 70 ευρω . Εκτος αν μιλας για αναγωγη μοναδας σε αγορα 4αδας κατι που θα πρεπει να αναφερεται. ;)

Ειναι για τετράδα με τα μεταφορικά όπως και το θέμα.
  • Moderators
Δημοσ.

Ειναι για τετράδα με τα μεταφορικά όπως και το θέμα.

Να βλεπουμε τελικη τιμη τετραδας τοτε, οχι μοναδας αφου δεν υπαρχει μοναδα. ;)

Δημοσ.

Δυστυχώς πάει υποχρεωτικά τετράδα εκτός αν τα λαγωνικά ανακαλύψουν κατι άλλο.

Αν βρει κάποιος ρολόι με θερμομετρο υγρομετρο κλπ θα κολλάει και με τα προηγούμενα.

Και είναι οτι πρέπει η τετράδα, σπιτι, χωριο, κλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...