Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Έχω αυτό το powerline, εκ των οποίων το ένα είναι συνδεδεμένο στην πρίζα του router και το άλλο είναι στο πισί μου στο γραφείο.

Θέλω να συνδέσω το δίκτυο ενσύρματα και στην κρεβατοκάμαρα, με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος (μάξιμουμ 50άρικο), χωρίς όμως να μπλέξω με δεύτερη πρίζα στο router. Τι πρέπει να αγοράσω για να το καταφέρω αυτό;

Νομίζω ότι ένα τέτοιο θα έλυνε το πρόβλημά μου, αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος ότι θα δουλέψει όπως το θέλω. Θα συνέδεα αυτό με δύο etherner ports του router (το ένα για το γραφείο και το άλλο για την κρεβατοκάμαρα) και αυτό που έχω τώρα στο router θα το έβαζα στην κρεβατοκάμαρα. Το διπλό powerline όμως, θα μπορεί να ξεχωρίσει μετά τα άλλα δύο μονά powerlines ή θα μπλέκεται και θα τα κάνει αχταρμά;

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να συνδεθεί με 2 καλώδια ο router με το PLC. Μόνο ένα φθάνει για να μοιράσει την σύνδεση σε άλλα.

Όταν βλέπεις 2 ή παραπάνω θύρες σε κάποιο PLC, αυτές είναι για να συνδεθούν αντίστοιχες δικτυακές συσκευές, σαν να είχες ένα switch.

Αυτό που θέλεις είναι ένα ακόμη PLC της ίδιας εταιρείας στην κραβατοκάμαρα και θα το συνδέσεις στο ήδη υπάρχον δίκτυο.

Πόσα συνολικά μπορούν να συνδεθούν στο ίδιο δίκτυο, το βλέπεις από τον σχετικό πίνακα.

• Moderators
Δημοσ.

Κάτσε, περίμενε, το powerline είναι συνδεδεμένο σε 1 ethernet port του router. Πώς γίνεται το 1 port να συνδεθεί με δύο συσκευές; Θα δουλεύουν με την ίδια ip ξέρω 'γω;

(Δεν είμαι μετρ στα δίκτυα, μπορεί να λέω και μαλακιες ε!)

Δημοσ.

Όπως ειπαν παραπάνω, χρειάζεσαι απλώς αλλό ένα powerline (δέκτη) και το βέλτιστο ειναι να ειναι της ίδιας εταιρείας (αν και πολλά παίζουν και με άλλες εταιρείες). Τον πομπό τον εχεις στο router (όπως τώρα) και τους δυο δέκτες (τώρα εχεις ενα) τους βάζεις όπου θες. Για ip, διαμοιρασμό, κλπ αναλαμβάνουν μόνα τους τα powerline. Το μόνο επιπλέον που εχεις να κάνεις ειναι να τους συγχρονίσεις και τους τρεις (όπως συγχρονίζεις ένα ζευγάρι - δες το manual). 

Αναλογα μπορείς να βάλεις και 3ο, 4ο δέκτη, κλπ

Δημοσ.

Κάτσε, περίμενε, το powerline είναι συνδεδεμένο σε 1 ethernet port του router. Πώς γίνεται το 1 port να συνδεθεί με δύο συσκευές; Θα δουλεύουν με την ίδια ip ξέρω 'γω;

(Δεν είμαι μετρ στα δίκτυα, μπορεί να λέω και μαλακιες ε!)

Θέλεις ένα μόνο PLC να μετατρέψει τα δεδομένα του router σε κατάλληλη μορφή ώστε να διακινούνται στα ηλεκτρικά καλώδια.

Μετά σε όποιο δωμάτιο θέλεις να συνδέσεις κάποια δικτυακή συσκευή, θέλεις άλλο ένα PLC ώστε να μετατρέψει ανάποδα τα δεδομένα σε Ethernet ώστε να λάβει η συσκευή που θα συνδέσεις.

Τα PLC που έχουν 2 ή παραπάνω θύρες δικτύου, είναι ουσιαστικά ένα switch που μοιάζει τοπικά τα δεδομένα στις αντίστοιχες θύρες.

Υπάρχουν και PLC με δυνατότητα ασύρματης εκπομπής. Απλά μοιράζουν ασύρματα τα δεδομένα που παίρνουν μέσω του ηλεκτρικού δικτύου.

Με απλά λόγια θέλεις ένα ακόμη PLC για την κρεβατοκάμαρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...