Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!! Αγόρασα το Turbo-x WLR-302 και προσπαθώ να το εγκαταστήσω σε ένα λειτουργικό Ubuntu.

To IP tou Router είναι 192.168.1.1 και το ΙΡ του ρεπήτερ είναι 192.168.10.1. Θα κάνω χειροκίνητη ρύθμιση των ΙΡ θα βάλω ΙΡ ρηπήτερ 192.168.1.2 Subnet 255.255.255.0 Προεπιλεγμένη πύλη 192.168.1.1 και DNS 192.168.1.1 Θα είναι σωστά; DHCP κλείσιμο.

Το σύστημα έχει ήδη ένα ρηπήτερ.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!! Μήπως ξέρεις πώς θα αλλάξω την ΙΡ του pc μου σε περιβάλλον Ubuntu 14.04;

Έχω καταφέρει να συνδεθώ με το ρηπήτερ ασύρματα. Μπήκα στο interface του ρηπήτερ μέσω 192.168.10.1 από το pc.

Τί αλλαγές πρέπει να κάνω στο ρούτερ;

Δημοσ.

Στο router τίποτα. Στο μενού του repeater θα επιλέξεις mode repeater (όχι ΑΡ) και θα του ορίσεις να συνδεθεί με την ασύρματη εκπομπή του router, βάζοντας και τα σωστά στοιχεία ασφάλειας.

• Like 1
Δημοσ.

Αν θέλω να το ρυθμίσω σαν ΑΡ τί ρυθμίσεις πρέπει να κάνω; Πρέπει να αλλάξω την static IP του pc όπως μου δείξατε προηγουμένως για να το βρω; και για DNS ποια διεύθυνση; και πύλη;

Δημοσ.

Για να συνδεθείς στο μενού του θα κάνεις ότι και προηγούμενα.

Καλό είναι να του ορίσεις μια σταθερή διεύθυνση στο ίδιο εύρος με του modem/router που έχεις, ώστε να μην αλλάζεις κάθε φορά την διεύθυνση του PC για να το ρυθμίσεις. Ούτως ή άλλως σαν ΑΡ πρέπει να την αλλάξεις, σε repeater δεν έχει σημασία.

Παράδειγμα, αν το modem έχει 192.168.1.1 θα του βάλεις 192.168.1.253. Στη συνέχεια επιλέγεις λειτουργία ΑΡ και ορίζεις κανάλι και ρυθμίσεις ασφάλειας. DNS και Gateway θα βάλεις την διεύθυνση του modem/router.

Υπόψη ότι η λειτουργία ΑΡ είναι διαφορετική από Repeater. Σε αυτήν παίρνει ενσύρματα την σύνδεση από το modem/router και την μοιράζει ασύρματα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...