Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

i) Διατιθέμενο ποσό : από 280 έως 350 € (πλην κάρτας γραφικών).

ii) Tη χρήση του υπολογιστή : Οικιακός υπολογιστής, γενική χρήση, χρήση Pinnacle (5 video / έτος μην φανταστείτε 20-30 video τον μήνα, ελαφρύ gaming (μεταγενέστερα όχι άμεσα)

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Pinnacle (έκδοση δεν υπάρχει συγκεκριμένη - αναλόγως τι θα μου φέρει ο "θείος")

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Οθόνη δεν χρειάζεται. Υπάρχει οθόνη (Dell 2209WA) 

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? 'Οχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Προτιμώ Πλαίσιο - eshop καθώς θέλω καταστήματα με φυσική παρουσία στην πόλη μου (Λάρισα)

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Self service συναρμολόγηση

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Όχι. Υπάρχει λειτουργικό. Τriple boot Windows 7 (Windows 10 αργότερα), Linux Mint, OSX86.

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> Όχι. συνήθως κρατάω την ίδια διαμόρφωση (εκτός από προσθήκη μνήμης, δίσκων κλπ). Διπλές κάρτες γραφικών αποκλείονται.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> ΟΧΙ (κατηγορηματικά)

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> ΟΧΙ (κατηγορηματικά)

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:

SSD, Hard Disks, Case (coolermaster CM690), PSU (coolermaster 600W silent pro).

Αφού συμπλήρωσα την φόρμα αναβάθμισης, να συμπληρώσω ότι είμαι ανάμεσα σε υλοποίηση socket 1150 (chipset B85 ή Ζ97 ή Η97) ή socket 1151 (B150, H170). Δεν ξέρω αν με την αναβάθμιση στην καινούρια πλατφόρμα (και σε DDR4 ) θα δώ σημαντική διαφορά ή καλύτερα να μείνω στην πιο παλιά και δοκιμασμένη λύση. (ο πωλητής στο πλαίσιο πάντως μου πρότεινε να μείνω στο socket 1150 το οποίο θεωρούσε καλύτερο από το socket 1151).

Ο επεξεργαστής θα είναι κάποιος i3 σίγουρα αν και σκέφτομαι την υπέρβαση και να χρεωθώ λίγο παραπάνω και να πάω σε i5 (δεν ξέρω ακόμα- θα βάλω τα οικονομικά μου)

Όσο για την κάρτα γραφικών για την αρχή λέω να μείνω με την ενσωματωμένη και λίγο πιο μετά να πάω σε καινούρια ή μεταχειρισμένη κάρτα η οποία να είναι τουλάχιστον ισάξια της GTS250 που είχα μέχρι σήμερα.

Δημοσ.

με τέτοιο ποσό πας σε 1151 socket που είναι καλύτερο του 1150 και άσε τον πωλητή του πλαισίου να λέει τα δικά του.

Πάρε έναν ι5 6500,Η170 μοβο & 8GB ram.Θα δώσεις και τα 350 όμως για skylake.

Για haswell i5 4460,B85-H97 mobo & 8GB ram.Σε αυτό θα είσαι κοντά 300-320.

Πάντος αφού κάνεις έστω και ελαφρύ edit πήγενε τουλάχιστον σε 4πύρηνο.Εγώ θα σου έλεγα να έχεις υπόψην και κάνα amd 8320 build αν αλλάξεις γνώμη για overclock.

• Like 1
Δημοσ.

Amd τους έχω σε υψηλή εκτίμηση. Πρέπει να ήμουν από τους πρώτους στην Ελλάδα που αγόρασε τον πρώτο athlon που βγήκε. Αλλά με το osx86 δεν τα πάνε και τόσο καλά. Ούτε οι skylake θα μου πεις, αλλά πιστεύω ότι εκεί είναι θέμα χρόνου.

Για μνήμη τελικά να παρω ddr4, θα δω ουσιαστική διαφορά ή να προτιμησω Ddr3 για λόγους κόστους?

Δημοσ.

αν πας σε 1151 πήγαινε σε ddr4 μνήμη.
τώρα με το osx δε ξέρω κατα πόσο είναι εύκολο να το στήσεις σε κάθε πλατφόρμα (μη παίζει καμια ασυμβατότητα), υπαρχουν πιο ειδικοί για αυτό.

Δημοσ.

Δυστυχώς από ότι ειδα οι skylake έχουν προβλήματα ακόμα,οι haswell είναι σαφώς καλύτερα. Απλά παίρνεις skylake και κανείς υπομονη.

Αν και ίσως βγαινω λίγο off topic, αν έκανα το αντίστοιχο ερώτημα για πλατφόρμα smd (fx vs a8 ή a10), ποια θα ήταν ή καλύτερη επιλογή για τα παραπάνω χρηματα (cpu/chipset mobo)?

Δημοσ.

Για amd? FX 8320 με Gigabyte 970A-UD3P για κάτι σχετικά οικονομικό με oc δυνατότητα.

Οθόνη να κοιτάξεις κάποια στιγμή.Επιμένω γιατί ξέρω τι σου λέω.

Δημοσ.

Τελικά κατέληξα σε τρεις προτάσεις (η επιλογή έγινε από καταστήματα που υπάρχουν στην Λάρισα - δεν έχω υπομονή να περιμένω παραδόσεις από Αθήνα ή Θεσ/νικη - επίσης ειδικά για τα e-shop προϊόντα επιλέχθηκαν μόνο προϊόντα που είναι άμεσα διαθέσιμα καθώς θέλω το PC μέχρι το ΣΚ) :

α. Full πακέτο Skylake - Σύνολο 430.97 ή 420.84 (ξεφεύγει όμως αρκετά από τον αρχικό προϋπολογισμό)

CPU    : i5-6500 (e-shop 232.90)

Mobo  : Gigabyte  H170-HD3 (Πλαίσιο 129.90) ή ASROCK H170M PRO4 (e-shop 119.77)

RAM   :  CORSAIR CMK8GX4M1A2400C14R VENGEANCE LPX RED 8GB DDR4 2400MHZ (e-shop 68.17)

β. Economy πακέτο Skylake - Σύνολο 369,70

CPU:i5-6500 (e-shop 232.90)

Mobo:ASUS B150M-A D3 RETAIL (e-shop 89.90) ή Gigabyte B150M-HD3 (πλαίσο 89.90)

RAM   : KINGSTON HX318C10F/8 8GB DDR3 1866MHZ HYPERX FURY BLUE SERIES (e-shop - 46.90)

γ. Πακέτο Haswell (για πλήρη συμβατότητα με OSX86 - ελεγμένο από tonymac) - Σύνολο 353.7 € ή 371.7 €

CPU    : i5-4460 (e-shop - 209.90)

Mobo  : ASROCK H97 PRO4 RETAIL (e-shop - 96.90) ή Gigabyte  Z97-HD3 (114,90)

RAM   : KINGSTON HX318C10F/8 8GB DDR3 1866MHZ HYPERX FURY BLUE SERIES (e-shop - 46.90)

Θα ήθελα τις γνώμες σας για τις παραπάνω συνθέσεις. Καθώς το οικονομικό είναι παράγοντας που παίζει ρόλο, εαν αλλάξω τον i5-6500 με τον i5-6400, για να γλυτώσω κανά 30ευρο, θα δω σημαντική διαφορά στις επιδόσεις;

Δημοσ.

Πολυ ακριβα τα δυο πρωτα και το 3ο εχει χασει το οποιο vfm ειχε για intel.Δεν εχουν τις μεγαλες διαφορες.

Καλυτερα να κρατουσες και καποια χρηματα για οθονη.

Δημοσ.

Οθόνη δεν μπορώ τώρα για οικονομικούς λόγους , εκτός και αν πάρω i3 τώρα και αναβαθμίσω μετά σε i5 με μτχ και πάλι μιλάμε για καμιά οθόνη των 120 € max.

Διαφορετικά αν μείνω σε i5, oθόνη θα πάρω μόνο αν συμβεί κάποιο "ατύχημα - βλάβη" στην υπάρχουσα και μπορώ να δικαιολογήσω την αγορά της (οι παντρεμένοι καταλαβαίνουν)......

To 3o μπορεί να έχει χάσει το vfm αλλά είναι 100 % συμβατό με τον οδηγό αγοράς του tonymacx86 για ΟSX86.

Για AMD είχα σκεφτεί τα παρακάτω :

AMD FX-8320 3.5GHZ 8-CORE BOX, ASROCK FATAL1TY 970 PERFORMANCE RETAIL (την έχει σε προσφορά στα 109.90 στο e-shop newsletter) και μνήμη την παραπάνω kingston, για κάρτα γραφικών μια μτχ από εδώ μέσα 

AMD A10 7850K 3.70GHZ BOX, GIGABYTE GA-F2A88X-D3H RETAIL και μνήμη την παραπάνω kingston, χωρίς κάρτα γραφικών προς το παρόν.

Και τα 2 είναι σίγουρα στον προϋπολογισμό μου αλλά δεν έχω συμβατότητα με το OSX86.

Δημοσ.

Τελικά κατέληξα - το αγόρασα και πλέον γράφω απο αυτό το σύστημα :

Ήταν μια απόφαση στιγμής μπήκα για χαρτί Α4 στο Πλαίσιο, βλέπω το κόσμο στην ουρά με πιάνει το καταναλωτικό και πριν καλά καλά το σκεφτώ ήμουν στο ταμείο :

1.  CPU i5-6500

2.  RAM Crucial Desktop RAM Ballistix Sport 8GB 2400MHz DDR4

3.  Motherboard MSI B150M PRO-VDH  

Σύνολο 405 € (τα αγόρασα σε τιμές internet - το κάνουν στο Πλαίσιο αν τους πεις ότι είσαι καλός πελάτης), ίσως αν είχα υπομονή και έπαιρνα από σκρουτζομάγαζα να γλίτωνα κάνα 20 € και να είχα καμιά ελαφρώς καλύτερη μητρική αλλά ήταν αυθόρμητο πιστέψτε με.... 

Το μόνο που με προβληματίζει λίγο ήταν η επιλογή της μητρικής που ήταν η μοναδική διαθέσιμη με DDR4 (υπήρχε και μια με MSI Gaming - αλλά ήταν πολύ πάνω από το αποθεματικό μου - ήδη βγήκα εκτός κατά 100 € από το αρχικό προγραμματισμό), θα ήθελα κάτι καλύτερο και πιο επεκτάσιμο - αλλά δεν πειράζει αν θέλω ποτέ να την αλλάξω, υπάρχουν και οι αγγελίες του Insomnia.

Eπόμενος σταθμός κάρτα γραφικών (στην γιορτή μου 7 Ιαν....). Παρακαλώ να κλείσει το θέμα και ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...