palamosteliaro Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ. Ένα περίεργο πρόβλημα που με απασχολεί χρόνια, έχοντας αλλάξει εταιρίες και μοντεμ/ρουτερ. Έχω σε όλα τα παιχνίδια/servers ping > 80ms. Αυτο συμβαίνει εδώ και 6 χρόνια που μένω Άνω Ιλίσια Ζωγράφου, με Tellas, Wind, CYTA, Forthnet και περίπου 6-7 router που έχω αλλάξει (των εταιριών και original που είχα αγοράσει πιστεύοντας ότι θα λύσω το πρόβλημα μου) Μέχρι και fast path είχα ζητήσει απ τη Cyta. αλλά παραήταν αναξιόπιστη η σύνδεση για 20ms ping κέρδος. Είχα παρατήσει τις προσπάθειες για καλύτερο ping έκτοτε, θεωρόντας ότι δεν γίνεται καλύτερο λόγω θορύβου, απόστασης απ το κέντρο κλπ. μέχρι που έβαλε Cyta ο γείτονας στο διπλανό (κολλητά) διαμέρισμα και όταν συνδέομαι στο wifi του έχω 40ms λιγότερο ping παντού! Σε servers που έχω 80 έχει 40, 110 έχει 70 κ.ο.κ. Να σημειώσω ότι δεν έχει να κάνει το wifi ή ο τρόπος που συνδέομαι στο δικό μου router (κανονικά είναι με ethernet, αλλά έχω τα ίδια ακριβώς pings και με wifi) οπότε προφανώς και έχει να κάνει η σύνδεση στο internet. Μου φαίνεται μεγάλη η διαφορά των 40ms και πιστεύω ότι σημαίνει πως δεν έχει να κάνει η απόσταση απ το κέντρο, μιας και είναι ακριβώς δίπλα. Παραθέτω εδώ τα δικά μου στοιχεία απ το router (Technicolor TD5136v2) όσο αφορά ταχύτητα και θόρυβο και πιο κάτω του γείτονα (ZTE ZXV10 H201L) : DSL Type: ADSL2+ Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1010 / 9422 Max Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1019 / 10652 Data Transferred (Sent/Received) [b/B]: 15763652 / 225435072 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12.0 / 21.5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 18.5 / 31.0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 8.0 / 8.3 Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 FEC (Up/Down): 0 / 171351 CRC (Up/Down): 0 / 1050 Γείτονας: Link Status Connected Rate (Up/Down) 510/4095 kbps Noise Margin (Up/Down) 25.5/10.9 dB Modulation Type ADSL_2plus Line Attenuation (Up/Down) 17/24.9 dB Output Power (Up/Down) 12.4/17.4 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Max Rate(Up/Down) 1084/10324 kbps Interleave depth 8 Annex Type AnnexA CRC errors 0 Υπάρχει περίπτωση αυτά τα 6db στο θόρυβο να βγάζουν τόσο μεγάλη διαφορά στο ping? Ίσως επειδή ο γείτονας έχει 4άρα σύνδεση μόνο του βγάζει καλύτερο ping? Αν κάποιος γνωρίζει να με διαφωτίσει θα του είμαι για πάντα ευγνώμον!
Dantε Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Αρκετα πιθανο να εχει θεμα η γραμμη του διαμερισματος σου. 1
keravnos21 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Εχεις κανει ελεγχο στην εσωτερικη καλωδιωση του σπιτου μηπως το πρόβλημα προερχεται από εκει, από την στιγμη που λες ότι εχεις αλλαξει τοσες εταιριες και παραμενει το πρόβλημα σου.
palamosteliaro Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Πρόκειται για καινούρια κατασκευή (2006) και μικρό διαμέρισμα (32 τετραγωνικά) 2 μπρίζες τηλεφώνου έχει και η σύνδεση είναι ίδια και στις δυο. Πως μπορώ να κάνω έλεγχο? Μιλάμε για απώλειες από κακής ποιότητας καλώδια πχ ή από εξωτερικούς παράγοντες πχ ψυγείο wifi κλπ?
keravnos21 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Κακης ποιοτητας καλωδια και υγρασία μπορει να είναι η αιτια δεν παιζει ρολο αν είναι καινουργια κατασκευη αν δεν εχει γινει σωστη δουλεια . 1
palamosteliaro Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Μπορώ να τον κάνω μόνος μου τον έλεγχο? με κάποιο πολύμετρο πχ είναι στάνταρ νούμερα που πρέπει να έχω? Αν χρειάζεται τεχνικός τί ειδικότητα πρέπει να είναι? Θέλω να το ψάξω περισσότερο μην μου στείλουν κανένα τσουτσέκι απ τη φορθνετ.
keravnos21 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Θα μιλησεις με ηλεκτρολογο αφου του εξηγήσεις περι τινος προκειται, κανονικα θα πρεπει να παρει μετρήσεις από το κουτι που εχετε κατω και από την πριζα στο διαμερισμα. Εναλλακτικα μπορεις να ζητήσεις τεχνικο από τον παροχο σου αλλα αν δεν βρει εσωτερικη βλαβη στην καλωδιωση σου χρεωνει επισκεψη, διαλέγεις και παιρνεις. 1
palamosteliaro Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Ευχαριστώ πολύ φίλε για τις απαντήσεις σου. Θα καλέσω στη φορθνετ κ ελπίζω να καταφέρω να τους πείσω ότι πρόκειται για βλάβη και να βγάλω άκρη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα