Προς το περιεχόμενο

55" hd η 50" 4k

gbak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μοvie Mode

warm2 color

backlight δεν προβλέπεται ( και λόγω διακύμανσης από κομμάτι σε κομμάτι και επειδή δεν ξέρουμε τι φωτισμό έχεις ή αν βλέπεις σε σκοτάδι )

brightness, contrast, sharpening κατέβασε το AVS HD 709 και κάνε τα, είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ.

Color & Tint τα αφήνεις στο κέντρο ( 50-50 & 50 αντίστοιχα, στο 99% των περιπτώσεων δεν θέλουνε άγγιγμα ποτέ )

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

backlit υπαρχει αυτοματη ρυθμιση με σενσορα που δουλευει καλα οπου μπορεις να ρυθμισεις το μινιμουμ επιπεδο δλδ 11

επισης ρυθμιζεις τα red green blue magenta cyan yellow πως ακριβως συντιθενται (πραγμα που δεν γινεται με το ματι)

οπως επισης το grayscale σε κλιμακες ανα 10% (κ αυτο δεν γινεται χωρις εξειδικευμενα πατερνακια)

γενικως παιξε το βιντεακι για να δεις οτι δεν γινονται ολα αυτα χωρις εργαλειο κ ανθρωπο που να ξερει

• Like 1

Αυτό λέω.

ότι πέραν από τα "brightness", "contrast", "sharpness" και backlight ( το αυτόματο καλό μόνο για φάσεις μη calibration με μηχάνημα ).

To οποίο backlight επηρεάζει και άλλα πράγματα οπότε δεν είναι "παίξε γέλασε" ακόμα και για ρύθμιση της TV με το "μάτι".

Προσωπικά τέτοιες TV θα τις έκανα calibration σωστό ( υπάρχουνε και άτομα που κάνουνε calibration με προσιτές τιμές, όχι τα γνωστά 150άρια ανά input, κρίμα είναι να μπορεί να παίξει τάπα η TV και να παίζει μετριότατα στην καλύτερη )

οπως νομιζει ο καθενας

εγω που ειμαι επαρχια καλιμπραρισμα σωστο δεν θα μπορουσα να της κανω αλλα σιγα μην πληρωνα κ κατι 200+ που ακουω

95%+ ειναι οκ ,το panel ειναι ακριβως το ιδιο η διαφορα πριν με μετα τεραστια

εχει πιο φυσικα χρωματα κ απο την panasonic plasma που ειχα κ ωραιο μεστο μαυρο ,καθαρα χωρις καψιματα λευκα χωρις να χανονται λεπτομερειες

αν εχεις την τιβι περνα τις ρυθμισεις κ θα με θυμηθεις

εγω που ειμαι επαρχια καλιμπραρισμα σωστο δεν θα μπορουσα να της κανω αλλα σιγα μην πληρωνα κ κατι 200+ που ακουω

Οι τιμές παίζουν ανάλογα το τύπο καλιμπραρίσματος ( βασικό ή ISF, εξαρτάται και τις διαθέσιμες ρυθμίσεις που έχει η TV ή ο επεξεργαστής εικόνας αν έχεις ) και τον καλιμπράτορα.

Άλλοι θέλουνε 150€ ανά είσοδο, άλλοι 100€ ανά είσοδο, για ISF ( full ) calibration.

Για το βασικό άλλοι θέλουνε 80€, άλλοι 50€, και υπάρχουνε και άλλοι με 30-40.

Τώρα ένας Αθηναίος π.χ. να έρθει εκεί μόνο για εσένα, δύσκολο να σου κάνει πολύ καλή τιμή ( βάλε βενζίνες, διόδια, φαγητό του, κλπ ).

Αν από την άλλη όμως μαζευτείτε π.χ. 4-5-6 άτομα τότε μια χαρά την βγάζετε και με καλύτερη τιμή.

95%+ ειναι οκ ,το panel ειναι ακριβως το ιδιο

Δεν υφίσταται κάτι τέτοιο.

Ναι, 10 κομμάτια UE55H6400 π.χ. φοράνε και τα 10 το ίδιο πάνελ της LG ( τυχαία αναφορά ).

Σαν συμπεριφορά όμως το κάθε πάνελ είναι διαφορετικό.

Μπορείς να δείς video στο youtube που δείχνουνε διάφοροι calibrators και μη να δοκιμάζουνε ρυθμίσεις από reviewers ή από άλλους με την ίδια TV που κάνανε calibration με ειδικό, και οι ρυθμίσεις τους δεν κάνουνε στην TV του άλλου παρότι είναι ίδιο ακριβώς μοντέλο.

π.χ.

https://www.avforums.com/threads/copying-calibration-settings.1044524/

Εγω πλήρωσα για να κάνουν τις TV μου ρύθμιση, και είδα τα αποτελέσματα μπροστά μου πόσο διαφορετικά είναι.

Πρίν έρθει ο τεχνίτης είχα βάλει ρυθμίσεις που είχα βρεί στο internet από sites σαν το lcdtvbuyingguide.com, cnet.com, hdtvtest.co.uk, κλπ

Μπροστά μου πείραξε τις ρυθμίσεις αυτές και έβλεπα τα νούμερα π.χ. στο grayscale στο 40% από R +3 G +2 B 0 να γίνονται R -11 G-14 B -7, το backlight από 10 να πηγαίνει στο 7, το contrast από το 100 να πηγαίνει στο 96 με πασιφανή διαφορά ώπου αν έβλεπες γκρί μπάρες μόλις πήγαινες το contrast στο 100 αυτές κοκκίνιζαν ενώ από το 95 και κάτω γίνονταν κανονικά γκρί, κλπ.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...