SupaCoopa Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2003 Γειά σας παληκαρια. Δυστυχως δεν γραφω για καλο, τα λαμακισμενα τα Windows την κανανε παλι... Είχα τα Windows XP Pro (με SP1 και σχεδον ολα τα hotfixes) σε ένα partition 127GB ενός 160GB S/ΑΤΑ δίσκου. Το υπόλοιπο του δίσκου ηταν δεύτερο partion αφου τα XP δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ολόκληρο τον 160αρη ως ένα partition στο setup. Ειχα λοιπον το partition C: για system και το partition D: που κρατουσα ολα τα αρχεια της δουλειας. Χθες λοιπον παω να άνοιξο το PC και κολλαει στο boot λεγοντας "NTLDR is missing. Press Ctrl+Alt+Del to restart". Το μηχανακι εντωμεταξυ επαιζε μια χαρα το προηγουμενο βραδυ, τίποτα περίεργο, δεν αλλαξα ουτε εγκατεστησα τιποτα. Αφου εκανα διακοσια restart και κατεβασα ολα τα καντηλια, δοκιμασα απο το recovery console ολα τα κολπακια που προτεινονται για την περιπτωση (copy NTLDR απο το CD των XP, fixboot, fixmbr και τα λοιπα) και απετυχαν ολα. Eκανα λοιπον και εγω repair installation απο πανω. Τελικα περασαν ενταξει και μπηκα στα Windows. Μου κρατησε settings, drivers και προγραμματα και ολα δουλευουν οπως πριν αλλα ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ PARTITION!!! Στον exprorer το partition εμφανίζεται ως Local Disk D: (εχασε το ονομα του) αλλα αν παω να μπω σε αυτο μου λεει "The disk is corrupted". Στα properties εχει ως file system RAW, used space 0 GΒ και capacity 0 GB. Στο Disk Management το partition φαινεται ως 27GB (οπως ειναι) και γραφει οτι ειναι Healthy! Δοκιμασα το Easy Recovery Pro, το οποιο ομως βλεπει μονο το partition C:, απο το δευτερο ουτε φωνη ουτε ακροαση... Απο το recovery console παλι, οποτε παω να μπω στο D: μου λεει οτι "The disk has a serious error" και δεν μπορω ουτε dir να κανω, δεν κανει ουτε Check disk ουτε τιποτα. Format απο τα Windows υποψιαζομαι οτι μπορω να κανω (βγαζει τα format options) αλλα μετα θα χαθει καθε ελπιδα να παρω πισω τα αρχειακια μου... Οποιαδηποτε συμβουλη εχετε θα μου ηταν πολυτιμη, μου ερχεται να το πιασω το ρημαδι και να το σπασω! Ευτυχως πριν απο κανα μηνα ειχα παρει ενα backup και δεν καταστραφηκα εντελως αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι στο διαολο εγινε. Το βραδυ ολα δουλευουν ρολόι και το πρωι (στα ξαφνικα που λενε και οι Xaxakes) εχει χαθει ενα ολοκληρο partition με 25GB πολυτιμων αρχειων ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ....
XIONATOS Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2003 Kane recovery me ena kalo programataki, P.X. Ontrack easyrecovery kai meta format sto 2o partition.
paravatis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2003 ego ekana kata lathos tis proalles format se ena partition fat32 se win2k kai meta mporesa kai ekana reocver me to easy recovery professional sxedon ola ta arxeia pou ithela kai malista ta perissotera me ta original filenames tous!! vevaia den mporo na ksero ti exei ginei stin periptosi sou alla pistevo pos exeis kales pithanotites na to soseis. apla molis kaneis format kane amesos recovery xoris na grapseis tpt pano sto partition afto.
SupaCoopa Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2003 Να κανω ΠΡΩΤΑ format και μετα να χρησιμοποιησω το EasyRecovery? Γιατι ετσι οπως ειναι τωρα η κατασταση, το EasyRecovery Pro 5.1 δεν βλεπει καβολου το partition... Thanks
mike8 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2003 oxi file mou ean kaneis format xathikan ola!den mporeis na kaneis recover tpt meta...
CyberWalker Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Εαν κάνει format δεν χάθηκαν όλα. Χάθηκε ίσως το 6ο από το τέλος σωσμένο MBR. (η κατάταξη των συνήθως 6 MBR είναι χρονολογική) Πληροφοριακά : μπορείς να γράψεις κάτι και μετά να το πανωγράψεις όχι μια αλλά τουλάχιστον 12 φορές και να εξακολουθείς να έχεις μεγάλες πιθανότητες να ανακτήσεις ακέραιο το αρχείο. (όταν λέω 'πανωγραφή' εννοώ στις 'ίδιες' μαγνητικές περιοχές του σκληρού φυσικά) Αν σβήσεις ένα αρχείο τότε το ξαναβρίσκεις αρκεί να ξαναθέσεις έναν descriptor. Το θέμα είναι εάν το πανωγράψεις τι γίνεται; Λοιπόν και πάλι μπορείς να το ανακτήσεις αλλά ...με περισσότερο κόπο ή χρήμα! Ακόμα και πατάτα λοιπόν να κάνετε αν έχετε μερικά εκατομύρια τα δεδομένα σας έχουν ελπίδα...
LEFteriz Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Δοκίμασε και το Getdataback από http://www.runtime.org
keeper Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 apo dos plikrologise FDISK /MBR i xrisimopoiise tin recovery console tvn win xp kai plikrologise FIXMBR kai meta FIXBOOT
CyberWalker Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2004 Παιδιά συγνώμη, αλλά το topic δημιουργήθηκε το Νοέμβριο. Λογικά το παιδί έχει ξεπεράσει το πρόβλημα. Εγώ απλά ξανάγραψα (και ξάθαψα το topic) για να διευκρινίσω σε όσους ξαναπέσουν πάνω σε αυτές τις γραμμές ότι τα δεδομένα τελικά δε χάνονται (ευτυχώς) τόσο εύκολα όσο μέχρι τώρα όλοι πιστεύαμε... Anyway, όσο πιο πολλές συμβουλές τόσο καλύτερα φαντάζομαι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.