Perambulator Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Το iOS 6 ήταν η πρώτη έκδοση του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος που είχε προεγκατεστημένους τους χάρτες της Apple και όχι το Google Maps. Ωστόσο, οι χάρτες της Apple αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα κατά την κυκλοφορία τους, εφόσον διέθεταν πολλές ανακρίβειες ως προς τη χαρτογράφηση και τα σημεία ενδιαφέροντος και επίσης, το σύστημα 3D προβολής δεν ήταν βολικό. Εξαιτίας αυτών, τους ασκήθηκε μεγάλη κριτική και μάλιστα, πολλοί χρήστες δίσταζαν να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους σε iOS 6 εξαιτίας των χαρτών. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά αναβάθμισης σε iOS 6 αυξήθηκαν κατά 29% μόλις κυκλοφόρησε το Google Maps στο App Store. Από τότε όμως έχουν περάσει τρία χρόνια και, σύμφωνα με δήλωση της Apple στην Associated Press, όσον αφορά τους χρήστες iPhone και iPad, οι χάρτες της Apple χρησιμοποιούνται 3 φορές περισσότερο από το Google Maps. Μάλιστα, στην εφαρμογή χαρτών της Apple πραγματοποιούνται παραπάνω από 5 δισεκατομμύρια map-related requests κάθε εβδομάδα. Παρόλο που βασικός παράγοντας της παραπάνω διαφοράς είναι ότι οι Apple Maps είναι προεγκατεστημένοι στις συσκευές της Apple, σημαντικός αριθμός χρηστών που προτιμούσαν το Google Maps, έχουν επιστρέψει στην native εφαρμογή της Apple. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέοι χρήστες iPhone δεν αντιμετώπισαν τα αρχικά προβλήματα των χαρτών της Apple εφόσον, όταν ξεκίνησαν να τους χρησιμοποιούν, τα περισσότερα προβλήματα είχαν ήδη λυθεί. Οι Apple Maps μπορεί να επικρατούν στις συσκευές της Apple, εάν όμως αναφερθούμε σε όλα τα smartphone η Google επικρατεί εφόσον, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Google Maps έχει δύο φορές περισσότερους χρήστες από τα Apple Maps. Η διαφορά αυτή οφείλεται και στο γεγονός ότι τα Apple Maps είναι διαθέσιμα μόνο στο iOS, ενώ το Google Maps είναι διαθέσιμο και σε Android και σε iOS. Τα τελευταία χρόνια η Apple προσπαθεί να βελτιώσει την υπηρεσία των χαρτών της, εφόσον έχει εξαγοράσει εταιρείες όπως την Coherent Navigation και την Placeable και επίσης, συνεργάζεται με εταιρείες όπως το Foursquare. Επιπλέον, η Apple έχει στη διάθεσή της ειδικά οχήματα που συλλέγουν δεδομένα χαρτογράφησης και επιτρέπουν λειτουργίες όπως την παροχή πληροφοριών αναφορικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Site: MacRumors
Questioner Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Στον περίγυρο μου πάντως 6-7 άτομα που έχουν iPhone χρησιμοποιούν μόνο Google Maps. Δεν ξέρω πως τα πηγαίνουν οι χάρτες της Apple στην Ελλάδα, αλλά τα Google Maps είναι μακράν ο,τι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει. Ειδικά τώρα που έχει ενεργοποιηθεί και η υπηρεσία για την κίνηση στους δρόμους. 14
Neg Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Μπορώ να πω, ως κάτοικος Γερμανίας (3D Maps, Turn by Turn και ενημερωμένο υλικό για κίνηση, μαγαζιά κλπ) οτι οι χάρτες έχουν βελτιωθεί αφάνταστα και χρησιμοποιώντας τους συχνά, κάνουν και εξοικονόμηση μπαταρίας σε σχέση με τους Google Maps. Φυσικά μην ξεχνάμε ότι είναι Native εφαρμογή σε αντίθεση με τους Google Maps οι οποίοι σαφώς είναι πιο πρακτικοί σε Android συσκευές. 3
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Στον περίγυρο μου πάντως 6-7 άτομα που έχουν iPhone χρησιμοποιούν μόνο Google Maps. Δεν ξέρω πως τα πηγαίνουν οι χάρτες της Apple στην Ελλάδα, αλλά τα Google Maps είναι μακράν ο,τι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει. Ειδικά τώρα που έχει ενεργοποιηθεί και η υπηρεσία για την κίνηση στους δρόμους. Μια χαρά τα πάνε πλεον οι χάρτες της Apple και στην Ελλάδα. Η κίνηση όμως στους χάρτες της Google είναι ένα Plus! 3
Neg Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Μια χαρά τα πάνε πλεον οι χάρτες της Apple και στην Ελλάδα. Η κίνηση όμως στους χάρτες της Google είναι ένα Plus! Η κίνηση όπως έγραψα και παραπάνω είναι δυστυχώς διαθέσιμη μόνο στις δυτικές χώρες, εκεί παίρνει το Plus η Google με την υποστήριξη στις ανατολικές χώρες. +Street View 1
lupus_Hegemonia Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Eγώ πήγα με Google Maps (στο 4άρι μου, ΤΟΤΕ, πριν πάρω το 6άρι) μέχρι ένα "τελειωμένο" no-name ξενοδοχείο στα Λουτρά Κηλίνης ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ... και με πήγε τέλεια, δίχως κανένα πρόβλημα - εννοώ και με το navigation του Google maps. Δεν λέω, καλοί κι οι χάρτες της "μαμάς" (Apple), αλλά άμα έχεις συνηθίσει στο ΚΑΛΥΤΕΡΟ (πώς να το κάνουμε, είναι καλύτεροι χάρτες) γιατί να μη χρησιμοποιείς το καλύτερο;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Eγώ πήγα με Google Maps (στο 4άρι μου, ΤΟΤΕ, πριν πάρω το 6άρι) μέχρι ένα "τελειωμένο" no-name ξενοδοχείο στα Λουτρά Κηλίνης ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ... και με πήγε τέλεια, δίχως κανένα πρόβλημα - εννοώ και με το navigation του Google maps. Δεν λέω, καλοί κι οι χάρτες της "μαμάς" (Apple), αλλά άμα έχεις συνηθίσει στο ΚΑΛΥΤΕΡΟ (πώς να το κάνουμε, είναι καλύτεροι χάρτες) γιατί να μη χρησιμοποιείς το καλύτερο; Βασικά και γω για "σοβαρές" διαδρομές έχω αγοράσει την ευρωπαϊκή έκδοση του Navigon. 1
Neg Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Eγώ πήγα με Google Maps (στο 4άρι μου, ΤΟΤΕ, πριν πάρω το 6άρι) μέχρι ένα "τελειωμένο" no-name ξενοδοχείο στα Λουτρά Κηλίνης ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ... και με πήγε τέλεια, δίχως κανένα πρόβλημα - εννοώ και με το navigation του Google maps. Δεν λέω, καλοί κι οι χάρτες της "μαμάς" (Apple), αλλά άμα έχεις συνηθίσει στο ΚΑΛΥΤΕΡΟ (πώς να το κάνουμε, είναι καλύτεροι χάρτες) γιατί να μη χρησιμοποιείς το καλύτερο; Ο Χαρακτηρισμός καλύτερο θα έλεγα οτι εξαρτάτε από την χώρα που κατοικείς, μου έχει τύχει να με βάζουν να κάνω κύκλους οι χάρτες της Google σε αντίθεση με τους Apple Maps. Αλλά αμα χρειάζεσαι συχνά πλοήγηση και αξιόπιστη τότε αγοράζεις εφαρμογή ειδικά για αυτή τη χρήση
Sapadak Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Ώρα είναι να μας πούνε οτι οι χάρτες της Ginius χρησιμοποιούνται περισσότερα στα κινητά turbo-X από οποιαδήποτε άλλα κινητά 5
Antonis_V Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Προσωπικά θεωρώ τους Apple Maps (της ΤΟΜ ΤΟΜ) πάρα πολύ καλούς και ενημερωμένους. Λόγου δουλείας τους χρησιμοποιώ καθημερινά με πάρα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Και με βόλεψαν ποιο πολύ σε σχέση με τα GoogleMaps. Μιλάω για IOS 9 πάντα, γιατί στο 8 ήταν τραγική η εφαρμογή και είχε πάρα πολλά προβλήματα. (δεν βρίσκανε διευθύνσεις). 2
l337 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Η κίνηση όπως έγραψα και παραπάνω είναι δυστυχώς διαθέσιμη μόνο στις δυτικές χώρες, εκεί παίρνει το Plus η Google με την υποστήριξη στις ανατολικές χώρες. +Street View Το traffic μπορεί να παίξει οπουδήποτε και στην Ελλάδα και λειτουργεί άψογα αρκεί να χαραμίσεις μισό λεπτό από τον χρόνο σου. http://www.androidpolice.com/2015/11/19/psa-you-can-enable-google-maps-traffic-view-in-countries-and-regions-where-its-not-available/
Neg Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Το traffic μπορεί να παίξει οπουδήποτε και στην Ελλάδα και λειτουργεί άψογα αρκεί να χαραμίσεις μισό λεπτό από τον χρόνο σου. http://www.androidpolice.com/2015/11/19/psa-you-can-enable-google-maps-traffic-view-in-countries-and-regions-where-its-not-available/ Αναφερόμουν στους Apple Maps, γνωρίζω πως οι Google Maps έχουν Traffic View γιαυτό και τους δίνω +Plus
l337 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Αναφερόμουν στους Apple Maps, γνωρίζω πως οι Google Maps έχουν Traffic View γιαυτό και τους δίνω +Plus Να με συγχωρείς τότε, δεν το κατάλαβα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα