Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Το σύστημα που έχω τώρα είναι το παρακάτω

CPU: Intel E8400

MOBO: Asus 5pq-e

RAM: Kingston 4x2GB 1066 DDR2

2x GPU E5450

2x500GB HDD Raid 0

Θέλω να το αναβαθμίσω και είμαι μεταξύ των 3ών παρακάτω επιλογών

1x INTEL CPU Core i7-6700
1x ASUS MOTHERBOARD H170-PRO. S1151, DDR4, ATX
4x KINGSTON Memory HX421C14FB/8, DDR4, 2133MHz, Dual Rank, 8GB

Κόστος: 704 €

1x Μητρική Gigabyte 990XA-UD3
1x AMD FX 8-Core Black Edition FX-8350
4x Μνήμη Kingston DDR3 HyperX Fury White 8GB 1866MHz

Κόστος : 525 €

μια άλλη επιλογή είναι να πάω σε workstation μεταχειρισμένο

Dell Precision T5500 Workstation 2x Xeon E5620 36GB RAM 128GB SSD Quadro FX 1800

Τιμή : Απο 555 €

Ασχολούμαι κυρίως με ανάπτυξη εφαρμογών, MS visual Studio, android, και τρέxει πάντα ένας apache web server και ένα με 2 VM εκ των οποίων το ένα είναι windows server. Στο δεύτερο VM στο υπάρχων σύστημα τα πράγματα γίνονται  τραγικά, σε γενικές γραμμές όμως για δουλειά λίγης ώρες είναι οκ. Παιχνίδια δεν παίζω γιατί δεν έχω καλή κάρτα γραφικών αλλά το έχω σε δεύτερη μοίρα..

Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε άποψη. Ευχαριστώ

Δημοσ.

φιλε ειναι 2 διαφορετικα πραγματα...το καταλαβαινεις και απο τις τιμες...και οι 2 κανουν για τις δουλειες που το θες αλλα ο ενας το κανει καλυτερα απο τον αλλον και κανεις και ανοιγμα στην νεα πλατφορμα...αν εχεις τα λεφτα πηγαινε για την Intel 

Δημοσ.

φιλε ειναι 2 διαφορετικα πραγματα...το καταλαβαινεις και απο τις τιμες...και οι 2 κανουν για τις δουλειες που το θες αλλα ο ενας το κανει καλυτερα απο τον αλλον και κανεις και ανοιγμα στην νεα πλατφορμα...αν εχεις τα λεφτα πηγαινε για την Intel 

Ευχαριστώ για την απάντηση. αυτό που με προβληματίζει δεν είναι το κόστος αλλά αν τελικά θα κάνω τη δουλειά μου όπως την θέλω. Λόγο των vm και των emulators που τρέχω για mobile app αυτό που χρειάζομαι περισσότερο είναι cores και κλείνω περισσότερο προς το DELL λόγο dual CPU. Τα συμβατικά από την άλλη όμως τα αναβαθμίζεις πιο εύκολα. Απο την άλλη, αν θέλω η αναβάθμιση αν έχει βάθος χρόνου πρέπει να πάω σε μια απο τις δύο πρώτες μιας και το DELL έχει ήδη 5 χρόνια στην πλάτη του.

Δημοσ.

αν πρώτη σου προτεραιότητα είναι τα VM πας στο XEON workstation , μακράν καλύτερη επιλογή για VMs.

αν πρώτη προτεραιότητα είναι είναι η γρήγορη χρήση στα WIN τότε ίσως να πας στις άλλες λύσεις

στην 2η περίπτωση ενδεχομένως ο AMD 8350 να αξίζει περισσότερο τα λεφτά του από τον Ι7. Γιατι σε χρήσεις σαν αυτές που περιγράφεις ο Ι7 δεν θα έχει και πολύ μεγάλο προβάδισμα. Απλά για τον AMD θα υπολογίσεις μια καλή αερόψυξη π.χ. evo212 γιατί όταν ζορίζεται η ψύκτρα του γίνεται ανυπόφορα θορυβώδης. Γενικά οι INTEL έχουν σοβαρό προβάδισμα στο gaming για όλες τις άλλες χρήσεις χωράει συζήτηση & έρευνα μήπως ο AMD μας κάνει την δουλειά μας αποδοτικά με λιγότερα χρήματα.

Σε όλες τις περιπτώσεις η αναβάθμιση της απόδοσης και των δυνατοτήτων θα είναι τόσο μεγάλη που σίγουρα θα μείνεις ικανοποιημένος.

Δημοσ.

Σε όλες τις περιπτώσεις η αναβάθμιση της απόδοσης και των δυνατοτήτων θα είναι τόσο μεγάλη που σίγουρα θα μείνεις ικανοποιημένος.

Αυτό τελικά είναι το μόνο σίγουρο. Μάλλον θα προτιμήσω τον DELL λόγο DUAL CPU και των 16 threads που μου δίνει. Δέχεται και νεότερους επεξεργαστές (μοντέλα μέχρι το 2014) για την ώρα όμως δεν με απασχολεί. Ο Ε8400 μου πήγε περίπου 7 χρόνια και ακόμη καλά κρατεί. Με τον dell μια πενταετία θα την βγάλω πιστεύω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 

Δημοσ.

Και οι 3 σε καλύπτουν.Αν κοιτάς το μεγαλύτερο value για τα λεφτά ο FX είναι η καλύτερη λύση (ή ένας φτηνότερος με κάποιο oc).After market ψύξη θα χρειαστείς σε κάθε περίπτωση,ειδικά για τέτοια χρήση που λες.

Δημοσ.

Αρχικά, σκεφτόμουν τον FX μιας και τα παιχνίδια δεν με ενδιαφέρουν. Από την άλλη ο i7 είναι ολοκαίνουριος όμως θεωρώ πως δεν θα μου δώσει κάτι παραπάνω για την δουλειά που θέλω να κάνω οπότε τα 200+ της διαφοράς μπορώ να τα επενδύσω κάπου αλλού.. Tα workstations έχουν καλύτερη κατασκευαστική ποιότητα και με 2 CPU όσο να 'ναι είσαι καλύτερα. Τελικά θα επενδύσω στο DELL γιατί 

α) Δεν είχα ποτέ στην κατοχή μου τέτοιου είδους Η/Υ

β) Θα έχω 16 threads 
γ) Καλύτερη ποιότητα hardware
δ) ECC RAM
ε) Λιγότερο downtime

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Επανέρχομαι στο θέμα. Τελικά επένδυσα σε μεταχειρισμένο workstation Dell precision T7500 2x X5680 24 threads 48GB RAM. Φυσικά καμιά σχέση με αυτό που είχα (λογικό άλλωστε). Έχω πλέον μηδενικό downtime, Τρέχω 3 Vm χωρίς πρόβλημα android & windows phone emulator ανοίγουν πολύ γρηγορότερα. Έχει πολύ καλό performance για την δουλειά που το θέλω. Πιστεύω και ελπίζω πως θα είναι ο υπολογιστής μου για τα επόμενα 5-6 χρόνια ή τουλάχιστον μέχρι να λήξει η υποστήριξη των windows 10. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...