Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια θα ηθελα να μου εξηγησει καποιος καποια πραγματα που δεν καταλαβαινω. Να το θέσω ως εξης. Εχω dsl και συναγερμο και αναγκαστικα το φιλτρο πρεπει να περαστει με απογυμνωση του απο την μια πλευρα.

Στο πανελ του συναγερμου εχει 4 καλωδια τηλεφωνιας χρωματων : Ροζ+Ασπτρο και Κιτρινο+Μαυρο. Αν αυτα δεν ειναι ενωμενα στο συνδυασμο που αναφερω ολο το σπιτι δεν εχει τηλεφωνο. 

1η ερωτηση: Τι ειναι αυτα τα 4 και για ποιο λογο δεν εχει ολο το σπιτι τηλεφωνο αν δεν ειναι ενωμενα ετσι.

Η αλλη μου απορια ειναι η εξης: Ο συναγερμος εχει ενα αρσενικο rj11 2 καλωδιων (πρασινο και κοκκινο). Το αρσενικο μπαινει στο θυλικο του φιλτρου και απογυμνωνουμε την αλλη μερια που πρεπει να παει στην τηλεφωνικη γραμμη. 

2η ερωτηση: Παιζει ρολο ποια 2αδα θα παει στο αντιστοιχο ενα του φιλτρου? Δλδ (Ροζ+ασπρο) στο πρασινο/κοκκινο του φιλτρου?

3η ερωτηση: Δεν καταλαβαινω γιατι ερχονται εν τελη 4 καλωδια στον τοιχο καθε μπριζας αλλα ολα τα rj11 εχουν μονο 2? Καπου διαβασα ειναι για 2η γραμμη? 

Δημοσ.

ωραια να τα παρουμε απο την αρχη.δεν θα αναφερω ακριβως χρωματα γιατι μπερδευτηκα λιγο αλλα θα πιστευω οτι θα τα εξηγησω απλα.εχω γραψει καποια θεματα για συναγερμους στο θεμα της υπογραφης αλλα δεν θυμαμαι τι εχω γραψει οποτε τα ξαναλεω.

α.ο συναγερμος εχει 4 υποδοχες πως να το πω.2 ζευγαρια στην ουσια.το ενα ζευγαρι ειναι που ερχεται η γραμμη στο συναγερμο και το αλλο ζευγαρι που φευγει απο το συναγερμο για το υπολοιπο σπιτι.μπορει να τα αναφερει σαν line και το δευτερο σαν phone μπορει και σαν t-r και το δευτερο ζευγαρι που παει στο σπιτι σαν t1-r1.μπορει το καθε ζευγαρι να ειναι διπλα με το αλλο ή μπορει να ειναι το ενα στα 2 μεσαια και το αλλο στα 2 εξωτερικα.αυτο το βλεπεις απο το χαρτι του συναγερμου ή πανω απο τον ιδιο τον συναγερμο. 

οποτε εσυ στην ουσια εχεις ενα ζευγαρι που μπαινει στον συναγερμο και ενα ζευγαρι που φευγει απο τον συναγερμο .

τι κανεις τωρα ενα ενα βημα.

α.βγαζεις το ζευγαρι που μπαινει στον συναγερμο και βγαζεις και το ζευγαρι που βγαινει απο τον συναγερμο και τα ενωνεις ενα προς ενα σαν να μην ειχες συναγερμο και να ηθελες να δωσεις τηλεφωνο σε ολο το σπιτι.

β.στην εισοδο του συναγερμου πχ t-r βαζεις ενα ζευγαρι καλωδιων που θα ειναι γυμνα και πιανουν κατω απο τις βιδες και απο την αλλη πλευρα θα βαλεις rj11 κλιπ..

γ.στο rj11 clip θα βαλεις ενα φιλτρο.το θυληκο μερος του φιλτρου θα κουμπωσει στο rj11 εννοειται.

δ.την μυτη του φιλτρου που εχει rj11 θα την κοψεις και τα 2 μεσαια καλωδια(συνηθως εχει μονο δυο) θα τα ενωσεις εκει που εγινε το α.

θα εχεις δηλαδη κατι σαν αναποδο Τ.

και εισαι ετοιμος.

η γραμμη πλεον μπαινει με φιλτρο στο συναγερμο ενω η γραμμη χωρις φιλτρο προχωραει στο υπολοιπο σπιτι.

προσοχη τωρα

χρησιμοποεις μονο την εισοδο του συναγερμου δηλαδη μονο τις 2 υποδοχες(1 ζευγαρι) απο τις 4 υποδοχες(2 ζευγαρια).

αν το βαλεις σε λαθος υποδοχη απλα δεν θα παιξει ο συναγερμος οποτε καντον δοκιμη.αν ολα πανε καλα στην εισοδο του συναγερμου θα πρεπει να εχεις και ταση 51 volt ή οσο δινει ο παροχος.μετρας την ταση πανω στις βιδες.επισης θα δινουν ταση και οι βιδες που ειναι η εξοδο του συναγερμου

1η ερωτηση: Τι ειναι αυτα τα 4 και για ποιο λογο δεν εχει ολο το σπιτι τηλεφωνο αν δεν ειναι ενωμενα ετσι.

Η αλλη μου απορια ειναι η εξης: Ο συναγερμος εχει ενα αρσενικο rj11 2 καλωδιων (πρασινο και κοκκινο). Το αρσενικο μπαινει στο θυλικο του φιλτρου και απογυμνωνουμε την αλλη μερια που πρεπει να παει στην τηλεφωνικη γραμμη. 

2η ερωτηση: Παιζει ρολο ποια 2αδα θα παει στο αντιστοιχο ενα του φιλτρου? Δλδ (Ροζ+ασπρο) στο πρασινο/κοκκινο του φιλτρου?

3η ερωτηση: Δεν καταλαβαινω γιατι ερχονται εν τελη 4 καλωδια στον τοιχο καθε μπριζας αλλα ολα τα rj11 εχουν μονο 2? Καπου διαβασα ειναι για 2η γραμμη? 

1.εισοδο εξοδο οποτε αμα δεν τα βαλεις δεν εχει το υπολοιπο σπιτι γιατι η γραμμη περναει πρωτα απο τον συναγερμο (αυτο εγινε διοτι ετσι το κανε ο ηλεκτρολογος.δεν ισχυει παντα.μπορει να ειναι και παραλλλα ο συναγερμος.

το υπολοιπ της ενα το απαντησα

2.παντα χρησιμοποιουμε τα 2 μεσαια.

3.ναι μπορει σε καθε πριζα να φτανουν 2 ζευγαρια.ειτε βαζεις διπλη πριζα ειτε χρησιμοποιεις μια πριζα και παιζεις στα 2 μεσαια και στα 2 ακριανα για 2 γραμμες.συνηθως βολευει να βαλεις διπλη πριζα για να μην χανεις την μπαλα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...