Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω στα χερια μου ενα laptop Αcer μια καλης φιλης το οποιο οταν το αναβω δεν δειχνει τιποτα στην οθονη αλλα ο δισκος αναβοσβηνει που σημαινει οτι φορτωνει το λειτουργικο.

Δοκιμασω πριν λιγο να το συνδεσω μεσω dsub σε μια εξωτερικη οθονη Samsung. Ουτε και εκει δειχνει.

Τον σκληρο τον εβαγλα και παιρνω backup αυτην την στιγμη που γραφω.

Η φιλη μου μου ζητησε αν μπορω να καταλαβαω αν εχει καει η καρτα γραφικων που απο οτι φαινεται αυτο -ειναι γιατι αλλιως θα εδδιεχνε στην δευτερη οθονη σωστα?

Επισης δοκιμασα να βαλω βγαλω μνηεμς παλι το ιδιο.

Μπορει να φταιει κατι αλλο?

Να φταιει η μητρικη?

Πως θα το ψαξω περισσοτερο? Αcer FL92 ειναι το ακριβες μοντελο.

Δημοσ.

Εχω στα χερια μου ενα laptop Αcer μια καλης φιλης το οποιο οταν το αναβω δεν δειχνει τιποτα στην οθονη αλλα ο δισκος αναβοσβηνει που σημαινει οτι φορτωνει το λειτουργικο.

Δοκιμασω πριν λιγο να το συνδεσω μεσω dsub σε μια εξωτερικη οθονη Samsung. Ουτε και εκει δειχνει.

Τον σκληρο τον εβαγλα και παιρνω backup αυτην την στιγμη που γραφω.

Η φιλη μου μου ζητησε αν μπορω να καταλαβαω αν εχει καει η καρτα γραφικων που απο οτι φαινεται αυτο -ειναι γιατι αλλιως θα εδδιεχνε στην δευτερη οθονη σωστα?

Επισης δοκιμασα να βαλω βγαλω μνηεμς παλι το ιδιο.

Μπορει να φταιει κατι αλλο?

Να φταιει η μητρικη?

Πως θα το ψαξω περισσοτερο? Αcer FL92 ειναι το ακριβες μοντελο.

Η μητρική παρέδωσε πνεύμα είτε έχει καεί είτε είχε αποκολληθεί η γραφικών πάλι το ίδιο συμπέρασμα είναι το laptop είναι άχρηστο μόνο για ανταλλακτικά (οθόνη ,δίσκο ,μνήμες .....) 

Δημοσ.

Mαλιστα.

Σε περιπτωση που εχει αποκολληθει η καρτα γραφικων και δεν εχει καει η motherboard μπορει να επισκευαστει?

Και αν ναι πως και ποσο θα κοστισει?

Δημοσ.

Σε περιπτωση που εχει αποκολληθει η καρτα γραφικων και δεν εχει καει η motherboard μπορει να επισκευαστει?

Και αν ναι πως και ποσο θα κοστισει?

Ναι, με reballing και κόστος γύρω στα 100€.

Δημοσ.

Μαλιστα. Που μπορω να το στειλω?

Επισης σε περιπτωση που εχει πραγματικα καει η καρτα μπορω να παραγγειλω αλλη και να την κολλησω?

Δημοσ.

Επισης σε περιπτωση που εχει πραγματικα καει η καρτα μπορω να παραγγειλω αλλη και να την κολλησω?

είσαι σίγουρος ότι θες να μπεις σε αυτήν την διαδικασία και εάν δεν γίνει θα παν άδικα τα χρήματα καλύτερα ψάξε να βρεις μια άλλη μητρική λειτουργική    

Δημοσ.

Στην Θεσσαλονίκη, εδώ:

http://www.rebootyourpc.gr/

Όταν λέμε κάηκε η κάρτα, συνήθως εννοούμε την αποκόλλησή της GPU που διορθώνεται ή με reflow, ή με reballing.

Reflow δεν θα σου συνιστούσα να κάνεις, γιατί είναι μη ελεγχόμενη επισκευή με αμφίβολα αποτελέσματα.

Με το reballing γίνεται αποκόλληση της GPU, καθαρισμός, έλεγχος και επανακόλληση.

Αν χρειαστεί, που συνήθως δεν χρειάζεται, γίνεται αντικατάσταση.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά θα σου έλεγα να μην μπεις σε τετοια διδικασία μητρικής κάρτας γραφικών κτλπ γιατι μετα και να βάλεις αλλη μητρική μπορεί να μην ειναι ακριβώς η ίδια να μην κάτσει καλα στο laptop και να εχεις προβλήματα ή ακομα και να ειναι χαλασμένη η μητρική και τα 100 euro που χρειαστείς για την αγορά μητρικής + αλλα τόσα για να στην αλλάξουν κτλπ ανεβάζει το κόστος και δουλειά δεν θα γίνει

• Like 2
Δημοσ.

Βασικά θα σου έλεγα να μην μπεις σε τετοια διδικασία μητρικής κάρτας γραφικών κτλπ γιατι μετα και να βάλεις αλλη μητρική μπορεί να μην ειναι ακριβώς η ίδια να μην κάτσει καλα στο laptop και να εχεις προβλήματα ή ακομα και να ειναι χαλασμένη η μητρική και τα 100 euro που χρειαστείς για την αγορά μητρικής + αλλα τόσα για να στην αλλάξουν κτλπ ανεβάζει το κόστος και δουλειά δεν θα γίνει

Μα θα αγοραζα καινουργια μητρικη βαση της συγκεκριμενης μαρκας-μοντελου που εχω Acer FL92 και θα την εδινα σε καποιον που μπορει να την τοποθετησει σωστα.

Εσυ προσωπικα τι προτεινεις να κανω?

Στην Θεσσαλονίκη, εδώ:

http://www.rebootyourpc.gr/

Όταν λέμε κάηκε η κάρτα, συνήθως εννοούμε την αποκόλλησή της GPU που διορθώνεται ή με reflow, ή με reballing.

Reflow δεν θα σου συνιστούσα να κάνεις, γιατί είναι μη ελεγχόμενη επισκευή με αμφίβολα αποτελέσματα.

Με το reballing γίνεται αποκόλληση της GPU, καθαρισμός, έλεγχος και επανακόλληση.

Αν χρειαστεί, που συνήθως δεν χρειάζεται, γίνεται αντικατάσταση.

α) Μεχρι τωρα ειχ την εντυπωση πως οταν καιγεται μια καρτα γραφικων στην ουσια καιγεται το τσιπακι της λογω υπερθερμανσης.

Δεν ισχυει αυτο?

Η μηπως εννοεις οτι λογω υπερθερμανσης το 1ο που καταστρεφεται ειναι ενας απο τους ακροδεκτες(ποδαρακια) που ηταν συγκολλημενο με την μητρικη?

β) Το reflow ειναι στην ουσια πιστολι θερμουα αερα το οποιο επειχειρι να κολλησει το αποκολλημενο ποδαρακι της καρτας γραφικων με την μητρικη?

γ) reballing ειναι οταν βγαζεις ολα τα παλια ποδαρακις της καρτας γραφικων που ενωνοταν με την μητρικη και φτιαχνεις νεα?

δ) Πως διακρινω αν ειναι καμμνενη η καρτα ως τσιπακι ή αν απλα εχει αποκολληθουν καποια απο τα ποδαρακια της στην μητρικη?

Δημοσ.

Το οτι θα αγοράσεις για το ίδιο μοντέλο δεν σημαίνει οτι θα ειναι και ακριβώς ίδια μπορεί να ειναι αλλο serial number για αλλη χώρα κτλπ και δεν ξέρεις αν θα έχει πρόβλημα ή οχι γιατι και η συγκεκριμένη απο καποιο αλλο μηχάνημα βγήκε .. προσωπικά θα έλεγα να μην ασχοληθείς καν αν το κόστος ανέβει πολύ εκτος και αν δεν εχεις πρόβλημα να δώσεις τα οποια χρήματα και να το παίξεις κορώνα γράμματα

Δημοσ.

Ρωτησα ηδη και μου ειπαν 75€ + ΦΠΑ με 3 μηνες εγγυηση καλης λειτουργιας και αυτο προσπαθωντας να επιδιορθωσουν την ιδια καρτα, δηλαδη να μην χρειαστει αντικατασταση GPU.

Δημοσ.

Ρωτησα ηδη και μου ειπαν 75€ + ΦΠΑ με 3 μηνες εγγυηση καλης λειτουργιας και αυτο προσπαθωντας να επιδιορθωσουν την ιδια καρτα, δηλαδη να μην χρειαστει αντικατασταση GPU.

Σου είπαν όμως ότι τα 75€ θα τα πληρώσεις πετύχει δεν πετύχει η κολλήσει της κάρτας? 

Δημοσ.

Σου είπαν όμως ότι τα 75€ θα τα πληρώσεις πετύχει δεν πετύχει η κολλήσει της κάρτας? 

Αν δεν πετύχει, δίνεις 15€

http://www.rebootyourpc.gr/vlavi-laptop/episkevi-kartas-grafikwn/

Μεχρι τωρα ειχ την εντυπωση πως οταν καιγεται μια καρτα γραφικων στην ουσια καιγεται το τσιπακι της λογω υπερθερμανσης.

Δεν ισχυει αυτο?

Όχι.

Κανένα τσιπάκι δεν καταστρέφεται λόγω θερμοκρασίας, γιατί υπάρχει διαρκής παρακολούθηση και το σύστημα κλείνει αυτόματα σε περίπτωση υπερθέρμανης.

Κατεστραμμένα τσιπάκια θα έχεις μόνο από κακή τροφοδοσία ή βραχυκυκλώματα.

β) Το reflow ειναι στην ουσια πιστολι θερμουα αερα το οποιο επειχειρι να κολλησει το αποκολλημενο ποδαρακι της καρτας γραφικων με την μητρικη?

γ) reballing ειναι οταν βγαζεις ολα τα παλια ποδαρακις της καρτας γραφικων που ενωνοταν με την μητρικη και φτιαχνεις νεα?

Εντελώς μπακάλικα, έτσι είναι.

Στην πραγματικότητα στο reflow υπάρχει διαρκής ηλεκτρονικός έλεγχος της θερμοκρασίας και ακολουθείται συγκεκριμένο πρόγραμμα θέρμανσης - απόψυξης.

Η θέρμανση μπορεί να γίνει είτε με θερμό αέρα, είτε με υπέρυθρες.

Για τις διαφορές reflow - reballing δες εδώ:

http://www.xcubicle.com/blog/rework-analysis-reflow-vs-reballing-repair-techniques-ps3-and-xbox-360-consoles

Πως διακρινω αν ειναι καμμνενη η καρτα ως τσιπακι ή αν απλα εχει αποκολληθουν καποια απο τα ποδαρακια της στην μητρικη?

Εσύ δεν μπορείς.

Τα εργαστήρια έχουν testers.

Μα θα αγοραζα καινουργια μητρικη

Και πως θα εξασφάλιζες ότι θα είναι καινούρια, και όχι επισκευασμένη?

Η συντριπτική πλειοψηφία των mobo που πουλιούνται μέσω internet είναι επισκευασμένες.

Μα θα αγοραζα ... βαση της συγκεκριμενης μαρκας-μοντελου που εχω Acer FL92

Ποτέ, μα ποτέ δεν αγοράζουμε ανταλλακτική motherboard βάσει του μοντέλου του laptop, αλλά αποκλειστικά βάσει του PART NO που είναι τυπωμένο πάνω της.

Ο συγκεκριμένος τύπος μπορεί να φορά περισσότερες από ενός είδους motherboards.

Δημοσ.

Αν δεν πετύχει, δίνεις 15€

http://www.rebootyourpc.gr/vlavi-laptop/episkevi-kartas-grafikwn/

Όχι.

Κανένα τσιπάκι δεν καταστρέφεται λόγω θερμοκρασίας, γιατί υπάρχει διαρκής παρακολούθηση και το σύστημα κλείνει αυτόματα σε περίπτωση υπερθέρμανης.

Κατεστραμμένα τσιπάκια θα έχεις μόνο από κακή τροφοδοσία ή βραχυκυκλώματα.

Εντελώς μπακάλικα, έτσι είναι.

Στην πραγματικότητα στο reflow υπάρχει διαρκής ηλεκτρονικός έλεγχος της θερμοκρασίας και ακολουθείται συγκεκριμένο πρόγραμμα θέρμανσης - απόψυξης.

Η θέρμανση μπορεί να γίνει είτε με θερμό αέρα, είτε με υπέρυθρες.

Για τις διαφορές reflow - reballing δες εδώ:

http://www.xcubicle.com/blog/rework-analysis-reflow-vs-reballing-repair-techniques-ps3-and-xbox-360-consoles

Εσύ δεν μπορείς.

Τα εργαστήρια έχουν testers.

Και πως θα εξασφάλιζες ότι θα είναι καινούρια, και όχι επισκευασμένη?

Η συντριπτική πλειοψηφία των mobo που πουλιούνται μέσω internet είναι επισκευασμένες.

Ποτέ, μα ποτέ δεν αγοράζουμε ανταλλακτική motherboard βάσει του μοντέλου του laptop, αλλά αποκλειστικά βάσει του PART NO που είναι τυπωμένο πάνω της.

Ο συγκεκριμένος τύπος μπορεί να φορά περισσότερες από ενός είδους motherboards.

απλά εμένα μου ζήτησαν 70€ και δεν εκαναν και τιποτα για να τουσ παρω τηλεφωνο μεχρι σημερα η συνεργασια μας ηταν αποψογη αλλα κοιτα τι μαθαινει κανεισ στα ξαφνικα 

Δημοσ.

Επετρεψε μοθ λιγο ακομη να σε ρωτησω:

1) O υπολογιστης σβηνει και σε περιπτωση υπερθερμανσης της GPU δηλαδη?  Νομιζα μονο στην CPU αφορουσε αυτο. Τοτε πως καιγεται το τσιπακι μιας GPU αν οχι απο υπερβολικη θερμοκρασια ή αποκολληση?

2) Υπαρχει καποιο εξαρτημα που μπορω να αγορασω το οποιο θα μου επιτρεψει να ελεγξω κατα ποσο ειναι αγωγιμοι οι ακροδεκτες της GPU καθως και να κανει ηλεκτρονικο ελεγχο στο τσιπακι της καρτας? Ας κοστισει και καποια χρηματα.

3) επισκευασμενες μητρικες τι ειναι ακριβως? επιδιορθωμενες εννοoυν? αυτα που αναφερουν ως refurbished?

4) Ποτέ, μα ποτέ δεν αγοράζουμε ανταλλακτική motherboard βάσει του μοντέλου του laptop, αλλά αποκλειστικά βάσει του PART NO που είναι τυπωμένο πάνω της.

Ευκλειδη για να καταλαβω:

Part No = ο αριθμος της παρτιδας του laptop? Πρακτικα τι σημαινει αυτο?

Γιατι ο αριθμος μοντελου δεν ειναι αρκετος οπως κανουμε στα desktop? Και πρεπει να λυσω ολο το λαπτοπ για να δω αυτον τον αριθμο ή μηπως φαινεται και στο πισω μερος του λαπτοπ?

Οταν λες ο συγκεκριμένος τύπος μπορεί να φορά περισσότερες από ενός είδους motherboards εννοεις οτι:

το Acer FL92 μπορει να παιρνει περισσοτερες του ενος μητρικες? Αν ισχυει αυτο τοτε δεν θα μιλουσαμε για ξεχωριστο μοντελο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...