Mr_Proper Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Το να βάλουμε τσιπάκι στην ταυτότητα είναι σαν να βάζουμε tablet στα ελληνικά σχολεία... καλή ιδέα με προοπτικές κτλ αλλά εντελώς άχρηστο στην πράξη γιατι δεν υπάρχει η υπόλοιπη υποδομή και μπαίνει σαν φερετζές να πούμε πως κάτι κάναμε αντί να εστιάσουμε στα πραγματικά προβλήματα....θέλω να μπορώ να πάρω λεφτά απο τον λογαριασμό μου στο ταμείο της τράπεζας με το δίπλωμα οδήγησης ή το διαβατήριο αν δεν έχω πάνω μου την ταυτότητα...θέλω να μπορώ να νοικιάσω ενα DVD για να το παίξω hipster χωρίς να χρειάζομαι την ταυτότηταθέλω να πληρώσω με πιστωτική κάρτα και να μην χρειάζεται να βγάζω το πορτοφόλι να ψάχνω ταυτότητα να την ξεσφηνώσω απο την θέση της να την δείχνω να την βάζω ξανά μεσα κτλ κτλ κτλ...Δεν θέλω να πάω σε κεπ να βγάλω φωτοτυπία την ταυτότητα μου να την επικυρώσω για να βάλω έναν god damn αριθμό τηλεφώνου ή για να κάνω μια σύνδεση στο internet λες και παντρεύομαι ή και εγώ δεν ξέρω τι.... Γενικά η ταυτότητα θα πρέπει να είναι ενα δημόσιο έγγραφο που να χρειάζεται σε απόλυτα ακραίες και επίσημες καταστάσεις όχι για δοσοληψίες/αγορές κτλΓια όλα τα απλά πράματα το οποιοδήποτε άλλο πιστοποιητικό θα πρέπει να είναι αρκετό (δίπλωμα διαβατήριο φοιτητικό ή άλλο πάσο κτλ ) Διορθώστε πρώτα το μπουρδέλο της pretentious "γραφειοκρατίας" σας (που το δεύτερο συνθετικό "κρατία" υπάρχει καθαρά καταχρηστικά στην περίπτωση της χώρας μας γιατι ενα μπάχαλο είναι κανένας δεν βγάζει άκρη και όλη απλά κάνουν copy paste βήματα για να είναι εντάξει....)και μετά όχι τσιπάκια.... 4g soc server με GPS εγκαταστήστε στην ταυτότητα μου no problem. 1
pcuser Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Από τα σχόλια φαίνεται ότι υπάρχουν παρανοήσεις μικρές και ΜΕΓΑΛΕΣ. (1) Πρώτα πρώτα όλα τα στοιχεία από τις παλιές ταυτότητες έχουν περαστεί ηλεκτρονικά. Άρα είμαστε όλοι "φακελλωμένοι". (2) Μετά, το αν κάποιος αλλάζει την ταυτότητά του μόνο εάν θέλει θυμίζει αυτό που κάποιος πληρώνει τους φόρους εάν θέλει. Ο "ξυπνιος" και το "κορόιδο" δηλαδή. (3) Όσοι έχουν FB κτλ. είναι τόσο "φακελλωμένοι" που καμία δημόσια αρχή δεν θα το καταφέρει ποτέ. (4) Τέλος, η ταυτότητα είναι ένα απλό δημόσιο έγγραφο. Εάν κάποιος νομίζει ότι ένα κομμάτι πλαστικό καθορίζει την προσωπικότητά του (και γράφει κατεβατά ολόκληρα γι' αυτό), τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα... 3
nvel Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Αλλά πρεπει να έχει δίπλωμα οδήγησης! Δεν έχουν όλοι οι πολίτες... που το είδες ότι είναι υποχρεωτικό να έχεις δίπλωμα οδήγησης στο ηνωμένο βασίλειο;
Stoliver Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 που το είδες ότι είναι υποχρεωτικό να έχεις δίπλωμα οδήγησης στο ηνωμένο βασίλειο; Για να κάνεις εξακρίβωση στοιχείων σε κλαμπς, σουπερ μαρκετ (όταν αγοραζεις αλκοόλ/τσιγαρα). Provisional ή κανονικό διπλωμα.
Moderators stormrain Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Πολλά σχόλια εδώ μέσα, (από αυτούς μωρέ της απόλυτης "προόδου"), αποδεικνύουν περίτρανα, γιατί μας καρφώσανε Τρίτο Μνημόνιο και δήμευση ορυκτού πλούτου. Άντε πάρτε μας και τα σπίτια, φέρτε και την Κάρτα του Πολίτη και π@@@ε μας ανελέητα, ούτως η άλλως και πάλι, η πλειοψηφία στο μαντρί της Ελίτ θα είναι. Live your myth in Greece. Καταπίνουμε αμάσητα τα πάντα και γουστάρουμε βρε αδερφέ! Εξάλλου, όλα γίνονται για το καλό μας ... έτσι δεν είναι; Ε ρε κατάντια. Αν σου δεσμευσουν τον ορυκτο πλουτο, δεν εχεις ορυκτο πλουτο. Αν σου παρουν το σπιτι, δεν εχεις σπιτι. Αν σου βαλουν 3ο μνημονιο, πληρωνεις. Αν σου αλλαξουν ταυτοτητα ποια ειναι ακριβως η συνεπεια που θα εχεις. Ακριβως ομως ε, γιατι τα οσα προανεφερες εχουν συγκεκριμενες αρνητικες επιπτωσεις, η αλλαγη της ταυτοτητας τι εχει και το συνδεεις? Παρακαλω για συγκεκριμενες απαντησεις, οχι τυπου "καποιοι καπου θα μας παρακολουθουν και θα ξερουν τι μπορει να κανουμε ανα πασα στιγμη και καποτε θα το εξελιξουν με το number of the beast" κλπ γραφικα. 3
mertaghon Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 πόλεμο αποπροσανατολισμου μας κανουν ρε αυτοι.. τσιπακι λεει.. μεταξυ ενφια,κατασχεσεων,υπερχρεωσεων αγαθων,υπερφορολογησης με αντικειμενεικες προ 10ετιας,κυβερνησεων 50 χρονια τωρα με ελλειψη οποιουδηποτε απλου ελεγχου της καταστασης και φερεφονων ξενων συμφεροντων ειμαστε και μας λένε τσιπάκι. ρε θα κατεβω στο δρομο με τους κκεδες και τους χριστινους κιοποιοναλλο κατεβει ρε αι ρε χαμενοι παιδια λυκοι υπαρχουν οσο υπαρχουν αρνια.. οι αχρηστοι και ανελεγκτοι τετοια πρωτοποριακα βγαινουν και λενε..
Stoliver Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 πόλεμο αποπροσανατολισμου μας κανουν ρε αυτοι.. τσιπακι λεει.. μεταξυ ενφια,κατασχεσεων,υπερχρεωσεων αγαθων,υπερφορολογησης με αντικειμενεικες προ 10ετιας,κυβερνησεων 50 χρονια τωρα με ελλειψη οποιουδηποτε απλου ελεγχου της καταστασης και φερεφονων ξενων συμφεροντων ειμαστε και μας λένε τσιπάκι. ρε θα κατεβω στο δρομο με τους κκεδες και τους χριστινους κιοποιοναλλο κατεβει ρε αι ρε χαμενοι Μάλλον επειδή δεν ξέρεις πολλά. -- ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ! -- Το τσιπάκι έχει τα στοιχεία σου σε ηλεκτρονικη μορφη. (φωτογραφία σου, το ονοματακι σου κ.α. Τα ιδια στοιχεία που βλεπεις στην ταυτοτητα σου, θα ειναι και στο τσιπακι) Τι δεν καταλαβαίνεις???
Nerdlogic Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Ένα στοιχείο ταυτοποίησης απλά αρκεί. Εφόσον είναι αποτύπωμα δεν θα πρέπει να γίνει δεκτή κεντρική διαχείριση των δεδομένων αυτών για προφανείς λόγους.
Mr_Proper Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 50 χρονια τωρα με ελλειψη οποιουδηποτε απλου ελεγχου της καταστασης και φερεφονων ξενων συμφεροντων ειμαστε
defacer Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Ναι αλλά η ταυτότητα είναι κάτι παραπάνω. Ένα σύμβολο να έχει επάνω είναι πολύ σημαντικό. Σκέφτηκες ότι η ταυτότητά σου είναι και σύμβολο, συμβολίζει εσένα, “αυτό” είσαι “εσύ”. Κάτσε λίγο να το σκεφτώ.... μπά όχι. Η ταυτότητά μου είναι ένα αναγκαίο κακό που πρέπει κάθε τόσο να το δείχνω σε κάποιον για να κάνω μια δουλειά. Χέστηκα αν έχει επάνω ανεμόμυλους, την προτομή του Σωκράτη ή το δικέφαλο. Ε, ρε φακέλωμα που θα πέσει.. Θα ξέρουν κάθε στιγμή που είμαστε και τι κάνουμε αλλά φυσικά ως γνήσια πρόβατα θα το δεχτούμε επειδή το λένε αυτοί. Όπως λέει και ένα φιλαράκι μου που είμαστε ίδια ηλικία(21) αν γίνει κάτι τέτοιο θα πάρει τα βουνά. Ε, κάτι τέτοιο λέω να κάνω και εγώ. Προσπάθησε να μορφωθείς λίγο πριν πάρεις τα βουνά γιατί μετά θα είναι δύσκολο χωρίς internet και τηλέφωνο. Που υποθέτω δε θα έχετε εκεί πάνω, αλλιώς πάλι θα ξέρουν πού είστε. 1
Regulus Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Είναι μάλλον γελοίο να μιλάμε για φακέλωμα έχοντας λογαριασμούς σε twitter, facebook, instagram, pinterest υπολογιστή με windows 10 ή ios και smartphone. Συν-insoμνήτες κάντε την αυτοκριτική σας.
jmirko15 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Το RFID αυτού του τύπου όχι, εκτός και αν εγκατασταθούν δέκτες κάθε 10 μέτρα. Αν είχες ένα RFID με χαμηλότερη συχνότητα και αυτόνομη μπαταρία τότε ναι θα μπορούσαν. Υπάρχει όμως η δυνατότητα. Μπορεί δηλαδή να βλέπει από που περνάς πχ άμα υπάρχουν δέκτες κτλ.
iLuxus Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Nα πω και εγώ την άποψη μου. Με ελληνική ταυτότητα του 2006' κυκλοφορώ ελευθέρα (και πτήσεις εξωτ.) σε Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία. Οι δυο τελευταίες πιο παλιά, αλλα οι δυο πρώτες χώρες σχεδόν καθημερινά μιας που είμαι μόνιμος κάτοικος Γαλλίας. Μονο οι Άγγλοι παραλίγο να μην με άφηναν να περάσω από τη Μάγχη λόγο ταυτότητας. Η αλήθεια είναι ότι γουρλώνουν λίγο τα ματια στην αρχή όταν βλέπουν ελληνικούς χαρακτήρες, αλλα ευτυχώς με σώζουν οι δυο λατινικές λέξεις που προσθέσανε στα λατινικά στις σχετικά πρόσφατες ταυτότητες. (ον.επών.) Τώρα για το 'διαβολικό' τσιπάκι που γίνεται μπάχαλο, η αλήθεια κρύβεται αλλου, και λίγο στα γρήγορα που διάβασα το τοπικ, δυστηχως δεν είδα καπου να αναφέρεται! Το ότι θα είναι RFID είναι λογικό όπως εξήγησαν ήδη και κάποια παιδιά παραπάνω, και δεν είναι είναι εκεί το πρόβλημα. Λογικό είναι, αλλιώς θα έπρεπε να βγαίναμε με την μπαλαντέζα βόλτα, για να τη συνδέουμε σε κάθε έλεγχο. Η αλήθεια εννοείται δεν είναι ότι θα μας αναγνωρίσει το 'τέρας΄λογο του χαράγματος 666 (πάλι καλα να λεμε :Ρ ) αλλα αν ποτε ζητήσουν σκανάρισμα ρετινας, καπου σε ένα κοντινό μέλλον, για λόγους ασφαλείας πάντα υποτίθεται, επιστημονικά εκεί την κάτσαμε τη βάρκα! Ενώ στο αποτύπωμα του χεριού αναγνωρίζονται σε κάτι εκατοντάδες τα σημεία ασφάλειας, στη ρετινα (όχι ίριδα) πάμε στα εκατομμύρια! Δεν είναι λ.χ. τυχαίο που όταν ένας γιατρός θέλει να αξιολογήσει τη νευρολογική κατάσταση ενός ασθενούς, του ρίχνει φως στα μάτια – ούτε ότι τραβάει το βλέφαρο προς τα κάτω, για να δει το χρώμα στο εσωτερικό του και να κάνει μια πρώτη εκτίμηση για το ενδεχόμενο αναιμίας. Νόσος του Graves, υπέρταση, εγκεφαλικό, επεισόδιο, σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδής αρθρίτιδα, σαρκοείδωση, AIDS, κτλ. είναι οι αρρώστιες που μπορούν να ανιχνευθούν σε ένα βιομετρικό σκανάρισμα της ρετινας. ''Retinal scanning also has medical applications. Communicable illnesses such as AIDS, syphilis, malaria, chicken pox well as hereditary diseases like leukemia, lymphoma, and sickle cell anemia impact the eyes. Pregnancy also affects the eyes. Likewise, indications of chronic health conditions such as congestive heart failure, atherosclerosis, and cholesterol issues first appear in the eyes.'' ... Αυτά από ένα αμερικάνικο φόρουμ βιομετρικής τεχνολογίας. Φαντάζεστε λοιπόν παρτυ που θα κάνουν πολυεθνικές, για να βάλουν στο χέρι τους αυτά τα αρχεία. Και εκεί πραγματικά χεστήκατε αν τα γνωρίζει η χωρα σας, η η αστυνομία, μιας που θα έχετε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα να αντιμετωπίσετε. Όταν πχ θα πατε να ασφαλιστείτε σε μια μεγάλη διεθνής ασφαλιστική εταιρία (ονόματα δε λέμε) και σας ζητήσουν τα τριπλάσια, γιατί θα γνωρίζουν ότι κινδυνεύετε από εγκεφαλικό, μεσα στα επόμενα 5 με 10 χρόνια, θα πείτε ''γιατί ρε π@υστη μου, και εγώ άνθρωπος δε είμαι, οικογένεια δεν έχω και εγώ, δε δούλεψα σκληρά τόσα χρόνια; επίτηδες αρρώστησα δλδ; ''! Εκεί πιστέψτε με, χεστήκατε και για την εκκλησιά, και το χάραγμα, γιατί θα έχετε μόλις συνειδητοποιήσει ότι η ζωη σας άλλαξε για πάντα, και ανεπιστρεπτί. Θα καταλάβετε τι σημαίνει να είσαι πολίτης χωρίς ελευθερία, χωρίς δικαίωμα επιλογής, χωρίς λόγο, χωρίς αύριο. Καλώς ήρθατε στη Gattaca... ;-) 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις