leonidastria Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 καλημερα ! Εγω μια σειρα απο λεντακια συνδεμενα σε σειρα για χριστουγενιατικο δεντρο σαν κερακια που ειναι πολυ ομορφα. Μια διακοπη ρευματος μου εκαψε το κυκλωμα που τα τροφοδοτει. Οι πληροφοριες για τα λεντακια στο χαρτι τους ειναι : 20 λεντ 3ν --- (πανω απο τις διακεκομενες γραμμες εχει και μια μη διακεκομενη) 0,06W και φυσικα 230ν 50 Hz 1,05W. Θα μπορουσε καποιος να μου πει τι χρειαζεται να κανω...τι τροφοτικο ,καμια αντισταση κλπ. Δεν κατεχω πραμα που λενε απο ηλεκρολογικα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !
nick#18 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Το τροφοδοτικο σου εχει ετικετα πανω? Αν ναι βγαλτη και αυτη μια φωτο!
leonidastria Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 To trofodotiko δεν εχει ετικετα .Μηπως θα ηταν καλυτερα να τα συνδεσω παραλληλα γιατι ψιλιαζομαι οτι θα θελει πολλα βολτ για να δουλεψουν σε σειρα.Τα στοιχεια που λενε οτι ειναι τα λεντ δεν μπορουν να μας καθοδηγησουν τι αντισταση ή τι αλλο θελει για να συνδεθουν παραλληλα; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
jimzak Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Αν σου έχει κάψει το τροφοδοτικό όπως λές υπάρχουνε στο εμπόριο τροφοδοτικά μεταβαλώμενης τάσης όπως αυτό,αλλά απο ότι βλέπω στην φωτογραφία που έχεις παραθέσει νομίζω και με έναν φορτιστή κινητού τηλεφώνου μπορείς να κάνεις την δουλειά σου. Μόνο προσοχή στην πολικότητα μιας και μιλάμε για led έχουμε + και - οπότε πρέπει να γίνει σωστά η συνδεσμολογία. Το 230v~50Hz 1.05w είναι το ρεύμα που τραβάει το τροφοδοτικό σου απο το δίκτυο (πρίζα) Το 3volt 0.06w είναι αν κατάλαβα καλά απο την εικόνα το ρεύμα που σου δίνει το τροφοδοτικό στην έξοδο του.
leonidastria Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Εφ οσον ειναι στην σειρα και ειναι 20 λεντ των 3 βολτ δεν χρειαζεται καποιο τροφοδοτικο το οποιο να βγαζει 20χ3 βολτ ?Ειδαλως θα πρεπει να τα συνδεσω παραλληλα συν οτι αλλο χρειαζεται. ?
jimzak Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Εφ οσον ειναι στην σειρα και ειναι 20 λεντ των 3 βολτ δεν χρειαζεται καποιο τροφοδοτικο το οποιο να βγαζει 20χ3 βολτ ?Ειδαλως θα πρεπει να τα συνδεσω παραλληλα συν οτι αλλο χρειαζεται. ? Είναι λίγο πιο πολύπλοκο απο ότι το έχεις στο μυαλό σου,το led είναι δίοδος και όχι αντίσταση.Δεν νομίζω να χρειάζεσαι 60v μετασχηματιστή για να ανάψεις 20 Led. Δηλαδή αν βάλουμε 2 led σε σειρά τών 3volt με έναν 3volt μετασχηματιστή αυτό δεν σημαίνει ότι το πρώτο θα αποροφήσει τα 3volt και στο δεύτερο θα πάει 0. Σου τα λέω <μπακαλίστικα> τώρα μιας και σίγουρα έχουμε μια πτώση τάσεως,εγώ στην θέση σου θα δοκίμαζα πάντως με έναν απλό μετασχηματιστή εώς 12volt.Εάν εφόσων λες είναι σε σειρά και δέν έχουμε κάποιο καμμένο led να μας διακόπτει το κύκλωμα πιστεύω θα κάνεις την δουλεία σου.
leonidastria Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Ευχαριστω πολυ θα το δοκιμασω και θα σας πω το αποτελεσμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα