Προς το περιεχόμενο

Proximity sensor (Sony)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

Κατ' αρχάς δεν βρήκα κάποιο ανάλογο thread και ανοίγω καινούργιο. Αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο που μου διαφεύγει, ας μεταφερθεί η συζήτηση εκεί.

Έχω το Sony Xperia E4 (E2105) και από τότε που τοποθέτησα screen protector τρίτου κατασκευαστή έχω θέμα με τον αισθητήρα εγγύτητας. Όταν πλησιάζει το τηλέφωνο στο αυτί ο αισθητήρας λειτουργεί μια χαρά και η οθόνη σβήνει κανονικά. Μόλις όμως τελειώσει η συνδιάλεξη και απομακρυνθεί το τηλέφωνο από το αυτί, η οθόνη παραμένει σβηστή και η συσκευή δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, παρά μόνο με forced restart. H προστασία που έχω είναι tempered glass 9H 0.3mm.
Υπόψιν πως πήγα τη συσκευή για service, αλλά το πρόβλημα δεν διορθώθηκε, ούτε όμως μου συνέστησαν και αφαίρεση του screen protector.

Σκέφτηκα να αντικαταστήσω την προστασία οθόνης, αλλά και να βάλω άλλη, ποιος με βεβαιώνει ότι δεν θα έχω το ίδιο θέμα. Κι εξάλλου δεν είμαι 100% βέβαιος ότι αυτή ευθύνεται για το πρόβλημα.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν είναι δυνατόν να καλιμπραριστεί ο proximity sensor της συσκευής ώστε να δουλεύει σωστά. Ψάχνοντας στο internet βρήκα (για άλλη συσκευή όμως) ότι πληκτρολογώντας έναν κωδικό μπαίνεις στο κρυμμένο μενού για προγραμματιστές και service και εκεί υπάρχει επιλογή καλιμπραρίσματος ή επαναφοράς του proximity sensor.

Υπάρχει αυτή η επιλογή στα Sony Xperia E4; Και αν ναι, πώς αποκτώ πρόσβαση σε αυτή;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Σε ολα υπαρχει το hidden menu!

Η ψαξε των.κωδικο στο ιντερνετ η κατεβασε εφαρμογη anycut λεγεται νμζω και απο εκει.μεσα κανε δραστιριοτητα για μα το βρεις!

Αμα βγαλεις το screen protector παλι το ιδιο σημβενει??

Αλλα και ο σενσορας να εχει προβλημα μετα πατωντας το power button θα επρεπε να ξανανοιγε!

Δημοσ.

Μπορεί και να μην έχει καν σχέση με τον σένσορα. Η οθόνη σβήνει αμέσως μόλις πατήσω το πράσινο πλήκτρο (κλήση ή απάντηση κλήσης) και πριν ακόμα μετακινήσω το ακουστικό προς το αυτί. Όταν η κλήση είναι εισερχόμενη, τότε ναι, η οθόνη επανέρχεται με το start button μόλις ο καλών τερματίσει την κλήση. Όταν είναι εξερχόμενη, ούτε το start button ούτε τα volume buttons δεν επαναφέρουν την οθόνη, ακόμη κι αφού ο καλούμενος συνομιλητής κλείσει. Πιθανώς γιατί η κλήση πρέπει να τερματιστεί από εμένα που κάλεσα (αλλά δεν μπορεί λόγω απενεργοποιημένης οθόνης). Εκτός αν λόγω screen protector ο σένσορας είναι διαρκώς on, και γι' αυτό μόλις ξεκινήσει μια κλήση κλείνει άμεσα η οθόνη.

Το hidden menu το βρήκα. Ο pass code είναι *#*#7378423#*#* . Αλλά δεν έχει επιλογή για καλιμπράρισμα του αισθητήρα, μόνο για test.

Έλεγα να μην βγάλω το screen protector και να εξαντλήσω πρώτα τις υπόλοιπες εναλλακτικές. Αλλά μάλλον δεν θα το αποφύγω.

Δημοσ.

Αφαίρεσα το προστατευτικό οθόνης και πλέον φαίνεται πως η συσκευή δουλεύει σωστά. Μάλλον εκεί ήταν το πρόβλημα. Θα την παρακολουθήσω για λίγες μέρες, και αν υπάρξει κάποια μεταβολή στην κατάσταση, θα ενημερώσω.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

BTW, υπάρχει κάποιο προστατευτικό οθόνης που να είναι δοκιμασμένο και να γνωρίζουμε ότι δεν δημιουργεί θέματα στο Ε4;

(Εκτός αν πάρω οποιοδήποτε και το κόψω στην περιοχή του αισθητήρα)

Δημοσ.

Αφαίρεσα το προστατευτικό οθόνης και πλέον φαίνεται πως η συσκευή δουλεύει σωστά. Μάλλον εκεί ήταν το πρόβλημα. Θα την παρακολουθήσω για λίγες μέρες, και αν υπάρξει κάποια μεταβολή στην κατάσταση, θα ενημερώσω.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

BTW, υπάρχει κάποιο προστατευτικό οθόνης που να είναι δοκιμασμένο και να γνωρίζουμε ότι δεν δημιουργεί θέματα στο Ε4;

(Εκτός αν πάρω οποιοδήποτε και το κόψω στην περιοχή του αισθητήρα)

Μα αυτο που λες ειναι bug του software!

Ξανα λεω και να μπλοκαρε τον σενσορα οταν πατουσες το Power button επρεπε απλα να ανοιγει!

Χωρις να ξανακανεις restart η τπτ τετοιο!

Το screenprotector απλα "ενοχλουσε" την λειτουργια του αυτο που περιγραφεις εσυ δν ειναι απλα κακη λειτουργια του σενσορα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...