NT1G Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 αν δεν δημοσιευτει η πατεντα δεν πιστευω τιποτα. ACTIVE SUBSTANCE FOR ELECTRODE FOR A SODIUM ION BATTERY Αν και δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 ολοκαινουργιο ακρινο ισχυροτατο λαπτοπ με 3η αποφορτιση με i7 4710mq..και ισχυρη gtx καρτα 40 λεπτα με σωστη φωτεινοτητα και πληρη εργασια. φυσικα και δεν επεξεργαζομαι και βιντεο αλλα δεν εχω κι ενα word μονο ανοιχτο.. ρε ανθρωπε τι δεν καταλαβες πιο πριν επελεξες ισχυ vs αυτονομιας αν θες σωνει και καλα αυτονομια ειναι αρκετη η ενσωματωμενη της cpu κι ουτε θα πας να βρεις τον ισχυροτερο i7 τη αγορας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efstratios Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Πολύ σωστή επισήμανση από BadIron Tree και Inuyasha. Η καινοτομία αφορά τα κοινά υλικά, και τους αυξημένους κύκλους φορτίσεων σε συνδυασμό με επιδόσεις εφάμιλλες των μπαταριών λιθίου. Εφόσον ισχύουν τα παραπάνω και η τεχνολογία κατασκευής και τα υπόλοιπα στοιχεία συμβαδίζουν, στο μέλλον θα έχουμε μπαταρίες με πολύ μικρότερο κόστος, άρα πολύ πιο εκτεταμένη χρήση τους σε οχήματα και οικιακή χρήση, για αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, νυχτερινό ρεύμα κλπ. Ουσιαστικά η ηλεκτρική ενέργεια θα γίνει πιο αποθηκεύσιμη και διαθέσιμη όταν τη χρειαζόμαστε. Συν τη μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την ανακύκλωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oldnew Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Το έχετε παρει χαμπαρι οτι η παραπάνω πατεντ ΔΕ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ αλλα πιθανοτατα θα μειωσει το κόστος.. Οπότε γράφετε αλλα αντ άλλων.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
plpapadopoulos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Το έχετε παρει χαμπαρι οτι η παραπάνω πατεντ ΔΕ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ αλλα πιθανοτατα θα μειωσει το κόστος.. Οπότε γράφετε αλλα αντ άλλων.. ΟΚ δεκτό. Προσωπικά θέλω να βγάζω επαγγελματική δουλειά ή να δουλεύω VMs και training on the go. Οπότε λοιπόν με ενδιαφέρει η αυτονομία και χέστηκα για το κόστος. Αν είναι να δώσω και 200 και 300 ευρώ και 400 ευρώ στην έσχατη περίπτωση για μια μπαταρία που να ξέρω ότι θα μου βγάζει όλη τη μέρα σε χρήση σε μηχάνημα και θα μου βγάλει και 2-3 χρόνια (άρα μιλάμε για το πολύ 1000 κύκλους συνολικά), τότε ναι να τα δώσω. Το προτιμώ από το να δώσω 50 αντί για 100 ευρώ για μπαταρία και να έχω αυτονομία 3-4 kai σε ιδανικότατες συνθήκες 6 ωρών σε δυνατό μηχάνημα και όχι σε μπρίκι που κάνει μόνο για παρουσιάσεις και word. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 ΟΚ δεκτό. Προσωπικά θέλω να βγάζω επαγγελματική δουλειά ή να δουλεύω VMs και training on the go. Οπότε λοιπόν με ενδιαφέρει η αυτονομία και χέστηκα για το κόστος. Αν είναι να δώσω και 200 και 300 ευρώ και 400 ευρώ στην έσχατη περίπτωση για μια μπαταρία που να ξέρω ότι θα μου βγάζει όλη τη μέρα σε χρήση σε μηχάνημα και θα μου βγάλει και 2-3 χρόνια (άρα μιλάμε για το πολύ 1000 κύκλους συνολικά), τότε ναι να τα δώσω. Το προτιμώ από το να δώσω 50 αντί για 100 ευρώ για μπαταρία και να έχω αυτονομία 3-4 kai σε ιδανικότατες συνθήκες 6 ωρών σε δυνατό μηχάνημα και όχι σε μπρίκι που κάνει μόνο για παρουσιάσεις και word. υπαρχουν τετοια λαπτοπς χωρις τεχνολογικα mumbo-jumbo απλα κοστιζουν πανω απο χιλιαρικο και φορανε ssd ουτε hdd ουτε υβριδικο ουτε dvd drive, ουτε external gadgets τη καλυτερη και μεγαλυτερη μπαταρια να βρεις αν το hardware ειναι ενεργειακη ρουφηχτρα θα εχεις το ιδιο fail πχ. ενας mobile i5 paired με εναν ssd ειναι ιδανικη λυση για μεγιστη αυτονομια και ισχυ, κι οχι οι αλχημειες και οι επικλησεις σε μπαταριες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dchatz Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Ας σημειωθεί ότι υπάρχουν πράγματα που εκτιμώνται αλλιώς από το συνηθισμένο. Αν π.χ. το λίθιο είναι ένα στοιχείο που παράγεται σε χώρες της Αφρικής όπου δουλεύουν στα ορυχεία σκλάβοι και παιδιά για να καταλήξει φθηνό σε εμάς έχει διαφορά από το νάτριο που το παίρνεις και από τη θάλασσα. Επίσης έχει σημασία αν η κυριότητα των ορυχείων περνάει μέσα από πολέμους που και καλά στο όνομα θεών κάποιοι ξεκοιλιάζουν απίστους και μετά μας πουλάνε το προιόν φθηνα για να χρηματοδοτήσουν την περιφρούρηση των κεκτημένων τους. Το νάτριο μου ακούγεται πολύ πιο χαλαρό στο θεμα αυτό αφού άλατα νατρίου είναι παντού. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
plpapadopoulos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 υπαρχουν τετοια λαπτοπς χωρις τεχνολογικα mumbo-jumbo απλα κοστιζουν πανω απο χιλιαρικο και φορανε ssd ουτε hdd ουτε υβριδικο ουτε dvd drive, ουτε external gadgets τη καλυτερη και μεγαλυτερη μπαταρια να βρεις αν το hardware ειναι ενεργειακη ρουφηχτρα θα εχεις το ιδιο fail πχ. ενας mobile i5 paired με εναν ssd ειναι ιδανικη λυση για μεγιστη αυτονομια και ισχυ, κι οχι οι αλχημειες και οι επικλησεις σε μπαταριες ΟΚ λοιπόν, είμαι κάτοχος HP ZBook 17 που το συγκεκριμένο configuration κοστίζει 6000+. (17.3" Full HD Dreamcolor, i7-4930MX, 32GB DDR3L, 2x 1TB SSDs + 1x 512GB mSATA, Quadro K3100M). Από υπερφορητούς έχω ThinkPad Helix 2nd generation με 2 μπαταρίες (μια στο main tablet unit και μια στο Keyboard Dock). Οπότε έχει και παραέχει νόημα αυτό που αναφέρω για τη χωρητικότητα μιας μπαταρίας, για τις δικές μου ανάγκες. Δε με ενδιαφέρει το κόστος, όσο η χωρητικότητα και η αξιοπιστία σε συνδιασμό με το βάρος και τον όγκο μιας μπαταρίας. Οπότε για εμένα αυτό αποτελεί τεχνολογική εξέλιξη. Το να κατασκευάζεται φτηνότερα μια μπαταρία ίδιας χωρητικότητας δε το βλέπω καινοτομία όταν πάλι έχω το ίδιο αποτέλεσμα. Ο κερδισμένος είναι η εταιρία και όχι ο κάθε αγοραστής στην παρούσα φάση από την καινοτομία που αναφέρει το κείμενο. Ή νομίζετε ότι οι εταιρίες θα έχουν το μισό κόστος και θα λανσάρουν και αντίστοιχα μισή τιμή στις μπαταρίες? Την τσέπη τους θα κοιτάξουν και θα μειώσουν πολύ ελάχιστα (εως καθόλου) το κόστος απόκτησης μιας τέτοιας μπαταρίας Νατρίου, γιατί θα τη λανσάρουν ως πιο green ή με "περισσότερα" άχρηστα features με σκοπό να τη λανσάρουν και να δικαιολογήσουν τη μή μείώση της τιμής. Οπότε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε κοινώς. ΆΧΡΗΣΤΗ καινοτομία τεχνολογικά για τον τελικό αποδέκτη που πληρώνει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 δεν αναφερομαι αποκλειστικα στις μπαταριες.. την τελευταια 5ετια τουλαχιστον εχουμε κουραστει να διαβαζουμε πως ολοι οι επεξεργαστες προσανατολιζονται στο να ειναι οσο το δυνατο περισσοτερο low powered και energy efficient χωρις τραγικες βελτιωσεις σε αποδοση οποτε αντι να κοιτας σκετα τα mah μιας μπαταριας ενος λαπτοπ υπολογιζε την αυτονομια συμφωνα και με το TDP του εκαστοτε επεξεργαστη το surface pro για παραδειγμα οπως και αλλα πχ Asus Zen κλπ εχουν αυτονομια 10 περιπου ωρες χωρις να εχουν τερατα μπαταριες ή πολυτελεια χωρου επαναλαμβανω δεν ειναι μονο θεμα εξελιξης ογκου και χωρου μπαταριας αλλα συνολικα ολου του hardware & software (drivers) που την καταναλωνει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Σας εχει κακομάθει η μικροηλεκτρονική και θεωρείτε οτι οποιαδήποτε τεχνολογία πρεπει να εχει εκθετική αναπτυξη. Η εξέλιξη των ημιαγωγών ειναι η εξαίρεση, οι τεχνολογίες δεν αυξάνονται συνηθως με τέτοιους ρυθμούς. Απαιτείται εξοντωτική έρευνα, μεγάλες επενδύσεις και πολλές ανθρωποώρες για την τεχνολογική πρόοδο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimarass Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Η λύση είναι μπροστά μας. Δείτε τον ανθρώπινο οργανισμό, πόση λίγη ενέργεια παίρνει και πόση δίνει πίσω! 2000 θερμίδες αρκούν για να λειτουργήσει ένα 24ωρο και παράλληλα να κάνει δουλειές που απαιτούν τρομακτική πυκνότητα ενέργειας (πχ να κόψω ένα δέντρο, να τρέξω κτλ) Άρα η χημική ενέργεια (πρόσβαση σε μοριακό επίπεδο) αρκεί προς το παρόν και εφόσον η φύση (δηλαδή ο κανένας) το κατάφερε, μπορούμε και εμείς. Για διαγαλαξιακά ταξίδια, ναι θέλουμε πρόσβαση στο πυρηνικό επίπεδο του ατόμου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheAccountant Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 ολοκαινουργιο ακρινο ισχυροτατο λαπτοπ με 3η αποφορτιση με i7 4710mq..και ισχυρη gtx καρτα 40 λεπτα με σωστη φωτεινοτητα και πληρη εργασια. φυσικα και δεν επεξεργαζομαι και βιντεο αλλα δεν εχω κι ενα word μονο ανοιχτο.. Ντάξει μιλάμε για desktop replacement φάση... βεβαια και πάλι θα επρεπε να αντέχει παραπάνω. Το δικό μου ειναι στις 10-11 ώρες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gagarin Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 @odyss3us Δεν μπορείς να καταλάβεις το σκεπτικό μου αρα δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη...Η τεχνολογία των μπαταριών δεν εχει αλλάξει δυστυχώς...θες να το δεχτείς ή όχι ετσι ειναι...μπαταρίες ιόντων λιθίου ακούω απο το 2000...Ασχολούμαι με τα κινητά απο το 97 και με τους υπολογιστές απο το 90 αν σου λέει κάτι αυτό μπορείς να καταλάβεις τοσο την ηλικία όσο κ τις γνώσεις μου....Αναφέρεις πιο πριν οτι όλες οι εταιρείες προσπαθούν να φτιάξουν επεξεργαστές με καλύτερη διαχείρηση ενέργειας, κάνουν χρήση ssd για τον ίδιο λόγο, φτιάχνουν "έξυπνα" λογισμικά....δεν είπες όμως για έξυπνες μπαταρίες η με την τάδε τεχνολογία...αρα λέμε το ίδιο πράγμα!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 δε λεμε ακριβως το ιδιο η καμπη στο energy efficiency εχει γινει τα τελευταια χρονια λες οτι η τεχνολογια στις μπαταριες ειναι στασιμη.. και ρωταω εγω τωρα: ιδια ισχυ ειχε ενα λαπτοπ το 2000 και ιδια τωρα; μπορει ο χρονος αυτονομιας να μην εχει εκτιναχθει απο τις 4-5 ωρες στις 10+ αλλα η επεξεργαστικη ισχυς εχει τουλαχιστον 10πλασιαστει απο τοτε ειναι επιτευγμα να διατηρεις τοση αυτονομια με τετοιες επιδοσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 πριν 15 χρονια ειχες ενα sony ericsson με το πορτακι και τη θρυλικη νοκιαν παντοφλα με μονοχρωμη dot matrix οθονη που δε μετριοταν καν σε pixel και για να κρατησει σε βαρια χρηση πανω απο μερα επρεπε να αγορασεις εξτρα μπαταρια την οποια φορτιζες και κουβαλουσες στο τσεπακι ναι διαολε με τις συγχρονες μπαταριες εκεινο το κινητο σημερα θα κραταγε 3 βδομαδες με 1 μηνα με μια πληρη φορτιση αν δεν ειχαν εξελιχθει σε υπολογιστες τσεπης προφανως μεγαλωσες σε εποχη οπου τα smarphones ηταν δεδομενα γιαυτο προτου ξαναγκρινιαξεις ξανασκεψου τί ακριβως ειναι τεχνολογικη εξελιξη αντι να περιμενεις καποιοι να κανουν παπαδες Είσαι τελείως λάθος, από το πρώτο κινητό μου (ericsson 172) μέχρι σήμερα η εξέλιξη στις μπαταρίες είναι ελάχιστη, ο λόγος που σήμερα βλέπουμε στα κινητά διαφορά είναι το ότι οι κατασκευαστές δίνουν προσοχή στην διαχείριση της ελάχιστης ενέργειας που δίνουν οι μπαταρίες, επεξεργαστές, οθόνες, ραμ, όλα γίνονται λιγότερο ενεργοβόρα (συγκριτικά) η μόνη εξέλιξη στις μπαταρίες είναι η διαδρομή, καδμίου- νικελίου-λιθιου- και τέλος πολυμερούς λιθιου..... έτσι όμως κατάφεραν μόνο να μειώσουν τον όγκο δλδ να έχουν μια αύξηση χωρητικότητας περίπου 50-60% και να επιτρέπουν την συχνότερη φόρτιση χωρίς φαινόμενο μνήμης (ή έστω μηδαμινό), κάπου εκεί η εξέλιξη τελείωσε.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα