Προς το περιεχόμενο

Επίσημη ανακοίνωση του Android 6.0.1 Marshmallow

Perambulator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Google ανακοίνωσε επίσημα την έκδοση 6.0.1 του Android Marshmallow. Βέβαια, δεν πρόκειται για major αναβάθμιση, γεγονός που γίνεται εμφανές και από τον αριθμό 0.1 της έκδοσης. Παρόλα αυτά, διαθέτει υποστήριξη για πολλά καινούρια emoji, τα οποία βασίζονται στο Unicode 8.0.

Η καινούρια αναβάθμιση υποστηρίζει τα καινούρια emoji σε όλες τις εφαρμογές και επίσης, το Google keyboard (το προεγκατεστημένο πληκτρολόγιο των συσκευών Nexus, που διατίθεται και μέσω του Google Play για άλλες συσκευές) λαμβάνει επίσης αναβάθμιση. Για την ακρίβεια, οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν την αναβάθμιση για το Google keyboard από το Play Store μόλις γίνει διαθέσιμη, η οποία προσθέτει τα νέα emoji.

Μέχρι να γίνει διαθέσιμη η αναβάθμιση του πληκτρολογίου, ορισμένοι χαρακτήρες (όπως λόγου χάρη σημαίες χωρών) που υπήρχαν ήδη στο σύστημα αλλά δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μέσω του πληκτρολογίου, γίνονται άμεσα διαθέσιμοι.

Επιπλέον, η έκδοση διαθέτει ένα νέο χαρακτηριστικό αποκλειστικά για tablets. Συγκεκριμένα, αλλάζουν θέση τα software buttons, εφόσον πριν εντοπίζονταν και τα τρία στο κέντρο του κάτω μέρους της οθόνης, ενώ τώρα το «Πίσω» και το «Home» βρίσκονται στην αριστερή άκρη της οθόνης και το κουμπί «Multitasking» βρίσκεται στη δεξιά άκρη της οθόνης. Με την αλλαγή αυτή καθίσταται ευκολότερη η χρήση συσκευών που διαθέτουν μεγάλη οθόνη, όταν ο χρήστης την κρατάει με τα δύο χέρια και χρησιμοποιεί τους αντίχειρες για το πάτημα των software buttons.

Ακόμη, επιστρέφει η επιλογή ενεργοποίησης της λειτουργίας «Μην Ενοχλείτε» μέχρι να χτυπήσει το επόμενο ξυπνητήρι που έχει οριστεί. Πρόκειται για μια επιλογή που είχε κάνει την εμφάνισή της στην έκδοση 5.1 του Lollipop, η οποία όμως αφαιρέθηκε κατά την πρώτη κυκλοφορία του Marshmallow.

Επιπλέον, η εν λόγω αναβάθμιση διαθέτει και βελτιώσεις όσον αφορά την ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος. Οι χρήστες συσκευών Nexus μπορούν να εγκαταστήσουν ήδη χειροκίνητα τη νέα αναβάθμιση, η οποία αναμένεται να γίνει διαθέσιμη over-the-air σύντομα.

Link.png Site: GSMArena

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άστο google...φύγαμε από το Android...όταν βάλεις σε τάξη τους κατασκευαστές και συγχρονιστείτε όλοι μαζί στο θέμα των updates...τότε το ξανασυζητάμε.

• Like 12

Καινούργια emoji.... ακριβώς αυτό που μου έλειπε !

:D :D :D

Επειδή μερικά πράγματα μπορεί να μην είναι κατανοητά, η εξέλιξη του Android έχει απόλυτη λογική και γίνετε σε επίπεδα ενοποίησης.

Το android 5 ήταν το λειτουργικό της "οπτικής ενοποίησης" με την εισαγωγή του material design.

Αν κάποιος πάει και δει την λεπτομέρεια με την οποία έχουν οριστεί τα πάντα στο material design θα καταλάβει γιατί πράγμα μιλάμε.

Στόχος η ενοποίηση της εμφάνισης ΌΛΩΝ των εφαρμογών που τρέχουν κάτω από το λειτουργικό.

Το επόμενο βήμα ήταν το optimization του Material design που ουστιαστικά γίνετε στο v6

Το να είναι διαθέσιμα emoji στο πληκτρολόγιο, ΓΙΑ ΟΛΕΣ τις εφαρμογές, είναι πιο σημαντικό από ότι νομίζεις. 

Πέρα από τα κλασσικά emoji , που έχουν τυπικούς text συνδυασμούς και είναι κατανοητά από όλες τις εφαρμογές , για επιπλέον φιγούρες κάθε εφαρμογή χρησιμοποιεί ότι νάναι, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η επικοινωνία μεταξύ εφαρμογών (ούτε σε απλό copy paste).

Επίσης μεγάλη είναι η βελτίωση του google now, και γενικά του tap and go στο v6.

Αυτό που περιμένω στις επόμενες εκδόσεις, είναι ακόμη μεγαλύτερη χρήση AI features, με δεδομένη την τεράστια επένδυση της google στον τομέα αυτό.

Φαντάζομαι οτι σύντομα η αναγνώριση ήχου και εικόνας θα γίνετε τοπικά στα κινητά και όχι με upload στους σέρβερς (πχ....)

Υ.Γ Μην γκρινιάζετε χωρίς λόγο.

• Like 7

Φαντάζομαι οτι σύντομα η αναγνώριση ήχου και εικόνας θα γίνετε τοπικά στα κινητά και όχι με upload στους σέρβερς (πχ....)

Αδύνατον...

AI σημαίνει μηχανική μάθηση και χρησιμοποιήση δεδομένων του παρελθόντος που ανέρχονται σε πολλά TBs σε τέτοιες εφαρμογές. Δεν μπορούν να υπάρξουν τοπικά...

Άστο google...φύγαμε από το Android...όταν βάλεις σε τάξη τους κατασκευαστές και συγχρονιστείτε όλοι μαζί στο θέμα των updates...τότε το ξανασυζητάμε.

Χμμμ... Και για το ότι οι εταιρίες θέλουν δικιά τους εμφάνιση και αργούν να κάνουν update φτιαει η Google... Οοοοκ. Πες απλά ότι δεν είχες μυαλό να πάρεις το κινητό της Google! Nexus

• Like 6

ναι μονο το 85% των συσκευν ειναι android

• Like 3

Επειδή μερικά πράγματα μπορεί να μην είναι κατανοητά, η εξέλιξη του Android έχει απόλυτη λογική και γίνετε σε επίπεδα ενοποίησης.

Το android 5 ήταν το λειτουργικό της "οπτικής ενοποίησης" με την εισαγωγή του material design.

Αν κάποιος πάει και δει την λεπτομέρεια με την οποία έχουν οριστεί τα πάντα στο material design θα καταλάβει γιατί πράγμα μιλάμε.

Στόχος η ενοποίηση της εμφάνισης ΌΛΩΝ των εφαρμογών που τρέχουν κάτω από το λειτουργικό.

Το επόμενο βήμα ήταν το optimization του Material design που ουστιαστικά γίνετε στο v6

Το να είναι διαθέσιμα emoji στο πληκτρολόγιο, ΓΙΑ ΟΛΕΣ τις εφαρμογές, είναι πιο σημαντικό από ότι νομίζεις. 

Πέρα από τα κλασσικά emoji , που έχουν τυπικούς text συνδυασμούς και είναι κατανοητά από όλες τις εφαρμογές , για επιπλέον φιγούρες κάθε εφαρμογή χρησιμοποιεί ότι νάναι, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η επικοινωνία μεταξύ εφαρμογών (ούτε σε απλό copy paste).

Επίσης μεγάλη είναι η βελτίωση του google now, και γενικά του tap and go στο v6.

Αυτό που περιμένω στις επόμενες εκδόσεις, είναι ακόμη μεγαλύτερη χρήση AI features, με δεδομένη την τεράστια επένδυση της google στον τομέα αυτό.

Υ.Γ Μην γκρινιάζετε χωρίς λόγο.

οντως ενω το memory leaking ειναι ενα minor flaw ας πουμε

Εγώ πάντως σε Nexus 5 με το Marshmallow 6.0 έχω 2 σοβαρά bugs που με αναγκάζουν να γυρίσω στο 5.1.1.

1ον το Wifi δεν συνδέεται αυτόματα όταν πάω σε άλλο μέρος με wifi που είναι ήδη αποθηκευμένο στο τηλέφωνο και δεν ανοίξω την οθόνη του κινητού έστω για να τσεκάρω την ώρα (μόνο τότε εμφανίζεται το εικονίδιο του wifi στην μπάρα των ειδοποιήσεων και συνδέεται στο Internet)

2ον αφήνω αρκετές ώρες το τηλέφωνο στο γραφείο δίπλα μου όσο δουλεύω οπότε μπαίνει αρκετά συχνά σε doze mode. Τότε τα push notifications καθίστανται άχρηστα π.χ. μπορεί να πάρει από 20 λεπτά ως 3 ώρες μέχρι να εμφανίσει ειδοποίηση το gmail ότι έχω mail ή τελειώνει ο αγώνας της ομάδας μου και το Google now μου λέει ότι το ματς είναι ακόμα στο 10ο λεπτό...

3ον (αυτό δεν το έχω εγώ αλλά πολύ κόσμος με Nexus 5) το ρολόι του κινητού μένει πίσω με αποτέλεσμα να χάνουν ραντεβού στο ημερολόγιο ή να μην χτυπάει στην ώρα του το ξυπνητήρι και να καθυστερούν στην δουλειά τους.

Αν δεν φτιαχτούν αυτά με το 6.0.1 με βλέπω να μένω για πάντα στο 5.1.1

Γενικά η Google μου "κατάστρεψε" το τηλέφωνο με το 6.0.0

• Like 1

Και στο nexus 5 του κολλητού μου μια από τα ίδια. Εγώ που έχω το 4 σκέπτομαι πολύ σοβαρά για custom rom ή να γυρίσω στο 4,4,4. Γενικά από ότι έχω παρατηρήσει από το 5 και μετά πολλά bugs και η google σφυρίζει αδιάφορα. Στο nexus 4 μας έκανε ομελέτα το κινητό με το lollipop (memory leak, restarts κάθε μέρα τουλάχιστον μια φορά και πολλά κρασαρισματα. Και ναι έχω κάνει factory reset και έχω ξανά κατεβάσει τη stock rom από την αρχή.) και μετά μας λέει α ξέρεις δεν θα πάρεις το επόμενο γιατί το κινητό σου πάλιωσε. (4 cores 2 gb ram) Επίσης ούτε άλλα bug fixes θα πάρεις γιατί έτσι. Ελπίζω μόνο να μην πάθετε τα ίδια οι κάτοχοι το nexus 5.

• Like 1

Όχι ρε dstilio!!

Ξανασκέψου το ρε γαμωτο!!

για το samsug s4 pote??

Τι να το κανεις το update???Να το πεταξεις μετα το κινητο στα σκουπιδια???Εδω με το Lollipop και πολλα ατομα ειδαν τρελο lag στο κινητο τους,φαντασου με το Android 6 τι θα γινει. Αλλωστε τα παραπονα σου στην κυρια Samsung με τα 800000 διαφορετικα μοντελα που δεν εχει αξιωθει να βγαλει ακομα επισημη ανακοινωση για το ποια κινητα θα παρουν αναβαθμιση σε Android 6(και βεβαια μετα και το ποτε ετσι.Σιγα σιγα 1 βημα καθε φορα μην παθει τιποτα η Samsung).

Χμμμ... Και για το ότι οι εταιρίες θέλουν δικιά τους εμφάνιση και αργούν να κάνουν update φτιαει η Google... Οοοοκ. Πες απλά ότι δεν είχες μυαλό να πάρεις το κινητό της Google! Nexus

Ας μην ηταν το Nexus 6p phablet/παντοφλα αλλα στις 4.7-5ιντσες και θα ηταν φοβερη αγορα.Αλλα δυστηχως η google μετα το 5ρι nexus το εριξε και αυτη στα phablet.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...