Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τους πελάτες Wind, μπορούν να αναβαθμίσουν σε VDSL στη γραμμή τους

με έξτρα 5€ το μήνα για τους 6 πρώτους μήνες, και μετά 10€ το μήνα για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα (7-24 μήνες).

Μπορείς όμως να διακόψεις το VDSL χωρίς υποχρέωση μόλις συμπληρωθούν οι 6 μήνες:

• * Η προσφορά ισχύει για τους πρώτους 6 μήνες. Για το επόμενο διάστημα έως και τη συμπλήρωση 24 μηνών η τιμή διαμορφώνεται στα 10,00 €. Απαιτείται ελάχιστη υποχρεωτική παραμονή 6 μηνών στην υπηρεσία.

Δίνουν δωρεάν το ZyXEL VMG1312-B10A VDSL2 (αποστολή με ACS κούριερ όταν είναι να ενεργοποιηθεί η σύνδεση). Μπορείς να κρατήσεις το router ακόμα και αν αποφασίσεις να διακόψεις στους 6 μήνες.

Review: http://www.insomnia.gr/review/_/hardware/various/zyxel-vmg1312-b10a-vdsl2-wireless-n-modem-review-r487

Αυτό το 20€ για την ενεργοποίηση είναι για τους τεχνικούς που θα μεταφέρουν το χάλκινο καλώδιο του σπιτιού από το κέντρο προς κάποια γειτονική καμπίνα VDSL κοντά στο σπίτι (αν υπάρχει).

v1a1WZ6.jpg

Πηγή: http://fttxgr.eu/faq.html

Στα αριστερά είναι το νέο είδος καμπίνας με VDSL (έχει οπές για εξαερισμό στο επάνω μέρος). Στα δεξιά είναι μια παλιά καμπίνα (που δεν έχει οπές εξαερισμού).

Από τη Wind δεν έχουν ιδέα που είναι οι νέες καμπίνες και πόσο κοντά σου υπάρχουν. Αρκεί μια βόλτα στη γειτονιά για να δεις αν υπάρχουν. Μπορεί κάποιος να έχει βάλει ήδη τα στοιχεία στο χάρτη στο http://fttxgr.eu/

Στο τηλέφωνο υποσχέθηκαν ότι μετά τους 6 μήνες, όταν ακυρώσεις, θα παραμείνει το χάλκινο καλώδιό σου συνδεδεμένο στην κοντινή καμπίνα VDSL αλλά θα έχεις γυρίσει σε ταχύτητες ADSL. Εδώ δεν ξέρω αν ισχύει. Ξέρει κανείς; edit: αν διακόψεις, γυρίζεις πίσω στην εποχή του χαλκού (πηγή: #4).

Πηγή: https://www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/statheri-internet/wind-vdsl/

Επεξ/σία από philae
  • Like 3
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο χάρτης βγάζει ότι έχω νέου τύπου καμπίνα στην γωνία του τετραγώνου μου. Στο Site της Wind που βάζω το τηλεφωνό μου λεει ότι "... Βάσει των μετρήσεών μας* το WIND VDSL δεν είναι διαθέσιμο για τη γραμμή σου..."

Θα πάρω τηλέφωνο για επιβεβαίωση.

edit: Και στο τηλέφωνο μου είπανε ότι δεν είναι διαθέσιμο στην περιοχή μου. @@ δηλαδή...

Δημοσ.

Δηλαδή 50ευρώ για να το δοκιμάσεις για ένα εξάμηνο.

Ψήνομαι να το δοκιμάσω. Ξέρει κανείς τι παίζει με vdsl ανατολικά στη θεσ/νικη; Στο site που παραθέτεις μόνο μερικά dslam έχει ταγκαρισμένα. Και όσο το σκέφτομαι δε μπορώ να θυμηθώ "κουτιά" σαν της φωτογραφίας πουθενά.

Δημοσ.

Το χάλκινο καλώδιο από το σπίτι σου μέχρι την καμπίνα (KV ή "ΚΑΦΑΟΥ") υπάρχει ήδη. Είναι αυτό που χρησιμοποιείς και τώρα για τηλέφωνο/ADSL. Η διαφορά είναι στο κύκλωμα από το KV μέχρι το τοπικό κέντρο του ΟΤΕ στο οποίο υπάγεται το KV.

Αν έχεις σύνδεση ADSL, από το KV μέχρι το κέντρο του ΟΤΕ πάει χάλκινο καλώδιο με ότι συνέπειες μπορεί αυτό να έχει λόγω της απόστασης & της ποιότητας του καλωδίου.

Αν έχεις σύνδεση VDSL, από το KV μέχρι το κέντρο του ΟΤΕ πάει Οπτική Ίνα. Γι' αυτό και στο VDSL στο 99% των περιπτώσεων πιάνεις φουλ ταχύτητα (30 ή 50, ανάλογα με το πακέτο σου).

Αν στο 6-μηνο κόψεις το VDSL και γυρίσεις ξανά σε ADSL θα σε αποσυνδέσουν από την Οπτική Ίνα και θα σε βάλουν πάλι στο χαλκό.

Δηλαδή 50ευρώ για να το δοκιμάσεις για ένα εξάμηνο.

Ψήνομαι να το δοκιμάσω. Ξέρει κανείς τι παίζει με vdsl ανατολικά στη θεσ/νικη; Στο site που παραθέτεις μόνο μερικά dslam έχει ταγκαρισμένα. Και όσο το σκέφτομαι δε μπορώ να θυμηθώ "κουτιά" σαν της φωτογραφίας πουθενά.

Αν δε βλέπεις κουτιά σαν το αριστερό αλλά μόνο σαν το δεξί, μάλλον δεν έχει μπει ακόμα VDSL στην περιοχή. Εκτός από τα κουτιά θα το καταλάβεις και από τα έργα στους δρόμους, καθώς το VDSL προϋποθέτει πως ο ΟΤΕ θα σκάψει και θα περάσει οπτικές ίνες από τα KV μέχρι το τοπικό κέντρο του.

Κανονικά, ο wizard στο site της Wind, που βάζεις διεύθυνση ή τηλέφωνο και σου βγάζει διαθεσιμότητα θα πρέπει να σου δείξει αν υπάρχει υποδομή στην περιοχή σου.

• Like 6
Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα..Εγώ μένω Ζωγράφου και έχω βάλει το Wind VDSL εδώ και ένα χρόνο και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.Ταχύτητες download στο utorrent 5,5Mbps και upload 500kbps.Τον πρώτο χρόνο η τιμή ήταν στα 25 ευρώ και τον δεύτερο θα πάει στα 30.Πιστεύω ότι ήταν μία πολύ τίμια προσφορά και αξίζει πραγματικά,θα δείτε τεράστιες διαφορές..

Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα..Εγώ μένω Ζωγράφου και έχω βάλει το Wind VDSL εδώ και ένα χρόνο και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.Ταχύτητες download στο utorrent 5,5Mbps και upload 500kbps.Τον πρώτο χρόνο η τιμή ήταν στα 25 ευρώ και τον δεύτερο θα πάει στα 30.Πιστεύω ότι ήταν μία πολύ τίμια προσφορά και αξίζει πραγματικά,θα δείτε τεράστιες διαφορές..

Εδώ εννοείς 5,5 MB/s στο download και 500KB/s στο upload σε VDSL.

Αυτές οι τιμές προσεγγίζουν το μέγιστο στα 50Mbps (5,5MB/s * 8 = 44Mbps).

Η καμπίνα VDSL πρέπει να είναι δίπλα στο σπίτι σου.

• Moderators
Δημοσ.

Απο ο,τι θυμαμαι επειδη ειχα σκεφτει να το επιλεξω, πριν 1.5-2 χρονια ειχαν το vdsl τους αντι για adsl με 5ευρω επιπλεον, χωρις να υπαρχει τελος ενεργοποιησης. Τωρα λενε 10€, 5€ για το πρωτο εξαμηνο μονο ΚΑΙ ενα 20αρικο ενεργοποιηση.

Χαλια μου φαινεται!

Οπου να'ναι κλεινω 2ετια και μαλλον θα κοιταξω μηπως την κανω...

Στο "κανονικο" vdls δεν παιζει ρολο η αποσταση απο την καμπινα. ;)

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

O ξαδερφός μου συγχρονίζει 50/5 με την υπαίθρια καμπίνα στην οποία υπάγεται να βρίσκεται σχεδόν στα 500m...

Ταχύτητες κατεβάσματος μέχρι και 5.6-5.7MΒ/s κι ανεβάσματος 500ΚΒ/sec (και κάτι ψιλά)...

Μελλοντικά βέβαια σε 100αρι πακέτο, λογικά, δεν θα μπορεί να πάει...

• Like 1
Δημοσ.

Με το που είδα νέου τύπου καμπίνα στα 50 μέτρα από το γραφείο μου έκανα αίτηση στο windtriple play1 που έχει (και καλά) δωρεάν το VDSL.

Στην αρχή είχα συχνές διακοπές και μετά συνδεόταν μόνο ADSL για κάποιο λόγο (έχω fritz box αλλά το ίδιο έκανε και με το δικό τους router).  Μετά από 3 μήνες το κάνει πολύ σπάνια αυτό αλλά το κάνει.  Αν κόψει η σύνδεση πρέπει να κάνω μερικά reset για να συνδεθεί VDSL.

Αυτό που είδα είναι ότι βελτιώθηκε το ADSL (πριν κλείδωνε από 10 έως 11.5 τώρα κλειδώνει στο 18.5 kbps).  Είμαι 600μ από το κέντρο του ΟΤΕ και ο χαλκός μου είναι τα μαύρα του τα χάλια (κομμένος ανά 5 - 10 μέτρα με λαδόκολλα για μονωτικό, του 1970 κλπ)

Σαν ταχύτητα VDSL δεν μπορώ να πω ότι έχω μείνει ευχαριστημένος.  Ειδικά ΣΚ όχι μόνο το KODI δεν τραβάει αλλά και απλό youtube έχει θέμα.  Στα speed test πάει άριστα ακόμα και εκείνη την ώρα.  Και αρκετά απογεύματα ακόμα και το απλό browsing είναι αργό με αποτέλεσμα η κοπέλα της γραμματείας να παραπονιέται - που μόνο web μπαίνει. 

Πάντως στις αναβαθμίσεις των windows (πελατών) που κάνουμε αρκετές μέσα στην εβδομάδα μας έχει σώσει.  Σίγουρα έχει διαφορά από το ADSL και το νιώθεις.

Περιοχή Γέρακας Αττικής.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Με το που είδα νέου τύπου καμπίνα στα 50 μέτρα από το γραφείο μου έκανα αίτηση στο windtriple play1 που έχει (και καλά) δωρεάν το VDSL.

Στην αρχή είχα συχνές διακοπές και μετά συνδεόταν μόνο ADSL για κάποιο λόγο (έχω fritz box αλλά το ίδιο έκανε και με το δικό τους router).  Μετά από 3 μήνες το κάνει πολύ σπάνια αυτό αλλά το κάνει.  Αν κόψει η σύνδεση πρέπει να κάνω μερικά reset για να συνδεθεί VDSL.

Αυτό που είδα είναι ότι βελτιώθηκε το ADSL (πριν κλείδωνε από 10 έως 11.5 τώρα κλειδώνει στο 18.5 kbps).  Είμαι 600μ από το κέντρο του ΟΤΕ και ο χαλκός μου είναι τα μαύρα του τα χάλια (κομμένος ανά 5 - 10 μέτρα με λαδόκολλα για μονωτικό, του 1970 κλπ)

Σαν ταχύτητα VDSL δεν μπορώ να πω ότι έχω μείνει ευχαριστημένος.  Ειδικά ΣΚ όχι μόνο το KODI δεν τραβάει αλλά και απλό youtube έχει θέμα.  Στα speed test πάει άριστα ακόμα και εκείνη την ώρα.  Και αρκετά απογεύματα ακόμα και το απλό browsing είναι αργό με αποτέλεσμα η κοπέλα της γραμματείας να παραπονιέται - που μόνο web μπαίνει. 

Πάντως στις αναβαθμίσεις των windows (πελατών) που κάνουμε αρκετές μέσα στην εβδομάδα μας έχει σώσει.  Σίγουρα έχει διαφορά από το ADSL και το νιώθεις.

Περιοχή Γέρακας Αττικής.

2 περιπτώσεις:

Είτε η εσωτερική σου καλωδίωση είναι χάλια, είτε δεν παίζεις από την καινούρια καμπίνα...

• Like 1
Δημοσ.

Ο χάρτης βγάζει ότι έχω νέου τύπου καμπίνα στην γωνία του τετραγώνου μου. Στο Site της Wind που βάζω το τηλεφωνό μου λεει ότι "... Βάσει των μετρήσεών μας* το WIND VDSL δεν είναι διαθέσιμο για τη γραμμή σου..."

Θα πάρω τηλέφωνο για επιβεβαίωση.

edit: Και στο τηλέφωνο μου είπανε ότι δεν είναι διαθέσιμο στην περιοχή μου. @@ δηλαδή...

Βάλε τη διεύθυνσή σου στο https://www.cosmote.gr/fixed/en/check-availabilityγια τελική επιβεβαίωση.

Δημοσ.

Εγω δεν καταλαβα αν ειναι 35ααρι η 50αρι αυτο που δινει σαν προσφορα.

Στην Cyta που πηγα εχθες με συν 6 ευρω δινει το 35αρι και με συν 9 ευρω το 50αρι.

Τα πακετα της για μεχρι 24mbps ειναι 18 ευρω για 2 χρονια συμβαση και 21 ευρω για ενα χρονο συμβαση.

Δινει και απεριοριστα σε κινητα και σταθερα Cyta

Εγω τωρα για 4mbps πληρωνω 17 ευρω (ηταν 16 πρωτα) και αν κανω νεο συμβολαιο για 2 χρονια στο 35αρι vdsl ειναι 24 ευρω.

Βάλε τη διεύθυνσή σου στο https://www.cosmote.gr/fixed/en/check-availabilityγια τελική επιβεβαίωση.

Τι πατατα ειναι αυτο το Περιστερι δεν το εχει.

Δημοσ.

Ναι έχεις απόλυτο δίκιο.Δεν ξέρω αν βρίσκεται δίπλα στο σπίτι μου η καμπίνα και κατά πόσο επηρεάζει το VDSL αυτό..

Η ταχύτητα που δίνει η Wind είναι 50Mbps.

Edit:Ναι έχεις δίκιο,παίζει ρόλο να είσαι κοντά στο καφάου(KV)..Σε απόσταση 300μ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...