Animation Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Έχω κλείσει λίγο λιγότερο από 10 μήνες στο Insomnia. O λόγος που έκανα εγγραφή ήταν για τις αγγελίες στα Console Games, και ειδικότερα στα PS4 Games. Είτε να πάρω είτε να δώσω. Είτε να βοηθήσω αν θέλετε κάποιο από τα μέλη που μπορεί να ήθελε κάποιο παιχνίδι σε αρκετά φτηνή τιμή. Έχω κάνει συναλλαγές με παιδιά για παιχνίδια που με ενδιέφεραν. Μέχρι τώρα όλα τα παιδιά ήταν ευγενικότατα. Επίσης έχω πει και σε παιδιά που μπορούν να βρουν αρκετά φτηνά κάποιο παιχνίδι που ζητούσαν. Έτσι πιστεύω λειτουργεί μια κοινότητα. Βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Και πάμε τώρα στο ζουμί. Τις τελευταίες μέρες παρατήρησα (και ευτυχώς δεν ήμουν ο μόνος) πως κάποιοι "έξυπνοι" πάνε να βγάλουν κέρδος μεγαλύτερο από αυτό που τους αναλογεί. Πήγαν να μετατρέψουν τις αγγελίες σε "ebay". ΑΓΓΕΛΙΑ/ΑΓΓΕΛΙΕΣ : Until Dawn (Extended Edition) ΖΕΛΑΤΙΝΑ/ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ - 45€ Την ίδια μέρα το είχαν βγάλει σε ΠΡΟΣΦΟΡΑ σχεδόν όλες οι μεγάλες αλυσίδες (Seven, Public, ...) στα 30€. Δεν κρύβω πως εκνευρίστηκα αρκετά. Η αλήθεια είναι πως ΔΕΝ έκανα κάτι. Ευτυχώς βρέθηκε ένα παιδί (να 'ναι καλά) και ανέβασε αγγελία από μια συγκεκριμένη αλυσίδα (Πλαίσιο) που το είχε πάρει στα 30€. Τότε μπήκα και εγώ στο τρυπάκι και είπα πως ότι μαθαίνω θα το ανεβάζω και εγώ. Την επόμενη μέρα έβγαλε σε προσφορά μια μεγάλη αλυσίδα (Κωτσόβολος) το Halo Master Chief Collection στα 10€. Αν και κάτοχος του PS4 πήγα κατευθείαν στις αγγελίες του XBOXone και το ανέβασα. Ήθελα να αποτρέψω να ξαναγίνει το ίδιο συμβάν όπως με το Until Dawn. Επίσης ήξερα εδώ και 3 μέρες (τουλάχιστον έτσι ακουγόταν, δεν ήταν επίσημο) πως ο Γερμανός σήμερα θα έβγαζε κάποια παιχνίδια (Second Son, Until Dawn (Extended Edition), The Last Of Us Remastered, Drive Club) στα 18€. Ανέβασα μια αγγελία σήμερα γιατί μέχρι και χτες δεν υπήρχε σε κανένα απ' αυτά τα παιχνίδια η τιμή των 18€. Η "χαζομάρα" μου ήταν ότι δεν το έγραψα στο Forum των προσφορών όταν το έμαθα για να είναι προετοιμασμένοι όσοι το έβλεπαν. Δεν μπορούσα να το ανεβάσω στις αγγελίες εφόσον οι τιμές δεν είχαν αλλάξει στο site γιατί μπορεί να ήταν απλά μια φήμη. Και θα κλείσω λέγοντας : Εγώ προσωπικά όταν μαθαίνω ή βλέπω κάποια προσφορά (από ελληνικό κατάστημα) για κάποιο παιχνίδι θα την ανεβάζω σαν αγγελία. Και θα ξαναπώ πως θεωρώ ότι ήμαστε μια κοινότητα και σε μια κοινότητα πρέπει ο ένας να βοηθάει τον άλλον. Τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι. Το κομμάτι των προσφορών. Με εκτίμηση στα μέλη του Insomnia, #Ο_Πιο_Έξυπνος 6
Fulgore Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δυστηχως ελευθερη αγορα εχουμε και ο καθενας πουλαει οσο θελει. Εσενα σε πειραξε αυτο.Τοσο καιρο που καποιοι πχ πουλαγαν Tomb Raider για ps4 used 20ευρω και καινουργιο ειχε 19.50 δεν σε πειραζε??ή και αλλα παιχνιδια Used σε τιμες πολυ κοντα σε αυτες των καινουργιων. Το Driveclub παιζει αυτη την στιγμη πχ στα 17.5 ευρω αλλα αν ψαξεις στις αγγελιες μπορει να βρεις καμια αγγελια να το πουλανε στα 20. Τα παραπανω που γραφεις στην θεωρια ειναι ωραια και σωστα,αλλα στην πραξη ολοι κοιταζουν το ευκολο χρημα και να η καταλληξη. 2
Animation Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δυστηχως ελευθερη αγορα εχουμε και ο καθενας πουλαει οσο θελει. Εσενα σε πειραξε αυτο.Τοσο καιρο που καποιοι πχ πουλαγαν Tomb Raider για ps4 used 20ευρω και καινουργιο ειχε 19.50 δεν σε πειραζε??ή και αλλα παιχνιδια Used σε τιμες πολυ κοντα σε αυτες των καινουργιων. Το Driveclub παιζει αυτη την στιγμη πχ στα 17.5 ευρω αλλα αν ψαξεις στις αγγελιες μπορει να βρεις καμια αγγελια να το πουλανε στα 20. Τα παραπανω που γραφεις στην θεωρια ειναι ωραια και σωστα,αλλα στην πραξη ολοι κοιταζουν το ευκολο χρημα και να η καταλληξη. Καταρχήν να σου πω πως δεν διαφωνώ πως ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Όπως δεν διαφωνώ πως και ο καθένας μπορεί να βλέπει πως θα βγάλει εύκολο χρήμα. Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά (για 'μένα) όταν θες να πουλήσεις κάτι καινούργιο ή όταν θες να πουλήσεις κάτι μεταχειρισμένο. Ας πάρουμε το παράδειγμα του Drive Club που έδωσες. Μεταχειρισμένο εδώ μπορεί να το βάλει κάποιο παιδί στα 20€. Πες ότι ενδιαφέρεσαι να το πάρεις. Βλέπεις πως το δίνει 20€. Πας μια βόλτα από το skroutz και βλέπεις πόσο έχει καινούργιο. Το βλέπεις στα 18€. Οπότε λες πως η αγγελία είναι "άκυρη" μιας και στην ίδια τιμή το βρίσκεις καινούργιο. Πάμε να δούμε τώρα τι λέω εγώ. Οι τιμές παρακάτω είναι ενδεικτικές. Μαθαίνω πως θα υπάρξει προσφορά στο Until Dawn ή βλέπω πως υπάρχει προσφορά στο Until Dawn και αντί να την μοιραστώ αυτή την πληροφορία με την κοινότητα πηγαίνω το αγοράζω στα 30€ και έρχομαι εδώ να το παίξω "έξυπνος" και το βάζω αγγελία στα 45€. Πρόσεξε να δεις τώρα. Μπορεί και εδώ ο αγοραστής να ψάξει στο skroutz να δει τι τιμή έχει καινούργιο. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις όμως όταν υπάρχει προσφορά από μεγάλες αλυσίδες είτε το skroutz θα σου δείχνει την παλιά τιμή είτε δεν θα υπάρχει το κατάστημα μέσα στο skroutz. Έγινε με το HMC: Collection (Δεν εμφανιζόταν στο skroutz το κατάστημα, ήταν ο Κωτσόβολος). Άρα πιστεύω πως υπάρχει μεγάλη διαφορά σε κάποια αγγελία μεταχειρισμένου με κάποια αγγελία καινούργιου που το έχει πάρει ο άλλος σε προσφορά. 1
panossar95 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Πολυ ευστοχο το θεμα σου φιλε animation, και ειναι κατι που ολοι οσοι ασχολουμαστε με αγγελιες εχουμε παρατηρήσει. Για μενα οι ευθυνες ειναι μοιρασμενες 50-50 στον πωλητη και τον αγορστη. Εαν πουλας παιχνιδι στα 20 και καινουργιο εχει 15 φταις σαν πωλητης γιατι προσπαθεις να βγαλεις λεφτα αλλα και σαν αγοραστης που δεν κανεις ερευνα. Επιπλεον εχει γινει χαμος με πωλησεις ps3 που σε κάποιες περιπτωσεις η διαφορα τους ειναι μεχρι και 80 ευρω απο αγγελιες για ps4. Για μενα οταν θελω να αγορασω κατι και το βλεπω υψηλα με τα δικα μου κριτήρια το προσπερναω, και αναζητω την καλυτερη τιμη. Παραδειγμα προσφατο, εδωσα 60gb ps3 τσιπαρισμενο 130 ευρω με 2 μοχλους καλωδια και 3 παιχνιδια περασμενα, την ωρα που εβλεπα playstation3 ακομα και τωρα 180-200 ευρω με εναν μοχλο και 4-5 τιτλους της πλακας. Απλα αναζητουμε την καλυτερη προσφορα και ενημερωνομαστε, ο καθενας πουλαει ναι μεν οσο θελει αλλα με λογικη, αν οχι αφηστε τον να περιμενει αγοραστή 1
woolfy Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Παιδιά ο καθενας εχεις δικαιωμα να πουλάει στην τιμη που θελει κ ο εκάστοτε υποψήφιος αγοραστής εχει δικαιωμα να κανει παζαρια κ να ψαχνει για αυτον την καλυτερη τιμη. Απο θεμα ηθικής αυτο που λεει ο φιλος πιο πανω εχει δικιο, ομως που υπαρχει ηθική στις αγοροπωλησιες για να υπαρξει εδω;;!!! Οπως ενοχλουν οι τύποι που πανε να βγαλουν το κατι παραπανω, ετσι με ενοχλουν προσωπικα κ οι αλλοι που θελουν να παρουν πραγματα επειδη ειναι μεσω αγγελίας στο τσαμπα! Ασχετο αλλα με ενεδιαφερει κ μενα , ελπιζω η φήμη για 12 μηνη σύνδεση να βγει αληθινή..
Paralizer Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Προτείνω να γίνεται εδώ ένα Copy-Paste του link με την αγγελία που φαίνεται ότι κάποιος πάει να κοροϊδέψει και να γίνεται η σύγκριση με το τι τιμή παίζει κανονικά στην αγορά ώστε να υπάρχει και το ανάλογο κράξιμο. Ε, μια-δυο-τρεις, θα το κόψουν στο τέλος 1
Alex21121988 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Αν γίνει αυτό που λες θα γίνει πανικός. Γιατι σκέψου ότι σε κάποιον θα φαίνεται μη λογική μια λογική (για παράδειγμα) τιμή ενός προϊόντος που είναι στις αγγελίες και θα τον εκθέσει/κραξει για τους δικούς του λόγους εδώ. Είναι ελεύθερη η αγορά, ο κάθε ένας αγοράζει/πουλαει όσο θεωρεί αυτός σωστό. Άσχετα αν υπάρχει μια λογική και ένα όριο και κάποιοι όντως το *αμανε. 2
khr1s Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Iσως φταιει οτι αντιθετα με το PC section εδω δεν εχουμε thread για προσφορες παιχνιδιων :/ Ετσι θα ενημερωνομασταν ολοι για μια νεα προσφορα και θα αποφευγαμε ευκολοτερα τους "εξυπνους" των αγγελιων. 1
comfuzio Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Το ότι κάποιος πουλάει κάτι σε ότι τιμή θέλει δεν σημαίνει ότι το αγοράζει και κάποιος. Για μένα αν κάποιος μπορεί να μπει στο insomnia τότε μπορεί να μπει και στο skroutz και να κάνει μια έρευνα. Anyway καλή η σκέψη σου και μακάρι να είχαμε πιο συχνά προσφορές στα games για ps4/xbone 1
Paralizer Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Μην ξεχνάμε ότι πολλές είναι και οι περιπτώσεις όπου ο "πωλητής" έχει το σκεπτικό...το αγόρασα 70 άρα θα το πουλήσω 45. Χωρίς έρευνα αγοράς χωρίς τίποτα. Πρόσφατα ένα παλικάρι είχε βάλει μια αγγελία για ένα παιχνίδι 55 ευρώ και εντελώς καλοπροαίρετα του έστειλα μήνυμα να τον ειδοποιήσω ότι το βρίσκεις καινούριο φθηνότερα. Αμέσως μετά από αυτό άλλαξε την τιμή σε νορμαλ για χρησιμοποιημένο παιχνίδι. Θέλω να πω ότι υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις και δεν είναι όλοι "έξυπνοι", απλά δεν το ψάχνουν πολύ 3
gRim Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Εφόσον δεν πρόκειται για είδη ανάγκης ο καθένας μπορεί να πουλήσει και σε 10πλάσια τιμή από ότι τα πήρε... Εάν κάποιος είναι καθυστερημένος και παίρνει πράγματα από αγγελίες στο insomnia χωρίς πρώτα να αφιερώσει μισό λεπτό να δει πόσο έχουν στο skroutz ή να ρίξει μια γρήγορη ματιά στο τόπικ με τις προσφορές δεν του φταίει κανένας. Ειλικρινά εφόσον πρόκειται για παιχνίδια τα οποία είναι ένα είδος πολυτελείας και όχι ανάγκης δεν μπορώ να καταλάβω τι ζόρι τραβάτε με την τιμή που τα δίνει κάποιος. Το μόνο που με εκνευρίζει εμένα είναι ότι οι συγκεκριμένοι τύποι θα δούνε μία προσφορά και θα τρέξουν να αγοράσουν μία δεκαριά προϊόντα για να τα πουλήσουν με καπέλο. Εδώ όμως ευθύνεται και το κατάστημα και ευτυχώς κάποια καταστήματα έχουν βάλει όριο 1 προϊόν ανά πελάτη όταν πρόκειται για προσφορές.
gRim Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δεν είναι το ίδιο να εκμεταλλεύεσαι έναν που δεν έχει να φάει πουλώντας του ένα κομμάτι ψωμί 10 ευρώ με το να πουλάς ένα παιχνίδι σε κάποιον που πάει σαν το πρόβατο να αγοράσει επειδή βαριέται να αφιερώσει μισό λεπτό στο skroutz. Στην 2η περίπτωση δεν τον λυπάμαι καθόλου.. Εννοείτε βέβαια καλά κάνουν τα παιδιά που φροντίζουν να ενημερώσουν για καλύτερες τιμές δεν το συζητάω..
panossar95 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Για μενα ειναι εντελως υποκειμενικο. Ως αγοραστης ψαχνω το φθηνοτερο οπως ολοι μας. Αν δω κατι υψηλές τιμες απλα γελαω και περιμενω κατι καλο. Σημερα ενας στο fb μου έστειλε οτι θελει 50 ευρω για το bloodborne, εχω βρει να το παρω απο ενα παλικαρι αλλα μονο απο περιεργια εβαλα στο fb σε ενα γκρουπ, ειδα το πμ γελασα και απαντησα οκ
ikaruga24 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Εφόσον πρόκειται για ελεύθερη αγορά ο καθένας πουλάει όσο θέλει. Αν θέλει να κάνει κανονικό εμπόριο αγοράζοντας από προσφορές και μετά να τις πουλάει ακριβότερα είναι δικαίωμα του. Εσύ σαν αγοραστής από την άλλη έχεις δικαίωμα να κάνεις παζάρι (εφόσον στο επιτρέπει) ή να ψάξεις για αυτό που σε συμφέρει εσένα. Το αν είναι σωστό ή όχι αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Δεδομένου όμως του πως λειτουργεί η αγορά δεν υπάρχει κάτι "κακό" σε αυτό που κάνει κάποιος. 1
Fulgore Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Ακου λοιπον προσωπικο περιστατικο που ειχα πετυχει με το Watch Dogs .Βλεπω σε αγγελια καποιον και το πουλαγε στα 45ευρω το απλο.Μπαινω σκρουτζ και του λεω''ρε συ γιατι το δινεις 45ευρω ενω η Special edition(του βαζω και το link απο το σκρουτζ)κοστιζει 30ευρω στα Public(τοτε τιμη). Μου λεει ''εγω πουλαω το κανονικο original παιχνιδι δεν ξερω τι εκδοση ειναι αυτη η Special edition(το κανονικο παιχνιδι κοστιζε τοτε 52ευρω)''.Του στελνω δευτερο Link με το τι ειναι η Special edition(στην ουσια το κανονικο παιχνιδι με καποια Dlc μαζι). Αφου μου ξαναγραφει οτι αυτος πουλαει την κανονικη εκδοση και οχι καποια ''περιεργη εκδοση'' στο τελος μου πεταει και την ατακα''αντε στο αφηνω 35ευρω'' Και αυτο το εχω πετυχει απειρες φορες βεβαια οπως και στο Driveclub και στο Tomb raider σαν πιο κλασσικα παραδειγματα.Το δε Tomb raider ακομα και τωρα το βρισκεις Used 19-20ευρω και καινουργιο κοστιζει 19.5ευρω. Αλλος πουλαγε ενα παιχνιδι 3ευρω φθηνοτερα used απο καινουργιο του αναφερω τα σκρουτζομαγαζα και την διαφορα τιμης τους και μου λεει''ναι μεγαλε αλλα δεν υπολογιζεις τα μεταφορικα που εχουν τα σκρουτζομαγαζα για καποιον που μενει επαρχια''λες και αν το εστελνε αυτος το παιχνιδι σε καποιον δεν θα υπηρχαν μεταφορικα.... Κοινως ναι μεν υπαρχουν ατομα που δεν γνωριζουν τα περι τιμων στο skroutz και δεν κοιταζουν συχνα σε αυτο,αλλα οι περισσοτεροι ειναι η εννοια της νυφιτσας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις