xaniared Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Η διαφορά είναι μικρή και αντιληπτή μόνο σε απαιτητική χρήση. Αλλά αφού πας για αναβάθμιση καλύτερα να πας σε skylake για αντοχή στο χρόνο. H διαφορά στην τιμή είναι αστεία για επεξεργαστές 2ετίας
John-lamia Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Λογικά με αυτά στην υπογραφή του και θα πάθει κάνα σοκ με τα νέα. Είναι από το κινητό και δεν μου την βγαζει. Τι σοκ να πάθει με τα νέα ; Με την αναβάθμιση που θα κάνει ; Θα δει μεγάλη διάφορα ;
TheELF Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Asrock P45TurboTwins2000 - Core2Duo E7500 3,6Ghz OC - Kingston HyperX DDR2 4GB Dual - MSI R7 260 1GB - Sandisk Ultra Plus 128GB WD 500GB Blue - Thermaltake Smart SE 630W Αυτά έχει στην υπογραφή του οπότε όσο νάνε.
alldaynews Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Οσο θα δω και γω από 8370 στα 5 αν πάω σε 6600κ.Ο 6700Κ είναι σε άλλη κατηγορία.Μόνο σε benchmarks θα δει ίσως διαφορά 4
trujillo2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 το νου σου με τα aftermarket coolers στους skylake....λυγιζουν http://www.insomnia.gr/topic/591879-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-intel-skylake-%CE%BB%CF%85%CE%B3%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-third-party/ 6
Dennisbest Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Οσο θα δω και γω από 8370 στα 5 αν πάω σε 6600κ.Ο 6700Κ είναι σε άλλη κατηγορία.Μόνο σε benchmarks θα δει ίσως διαφορά Μα δεν έχει haswell τώρα , core 2 duo έχει . Η διαφορά θα είναι τεράστια.
Orpheas1992 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Μια και ο τιτλος ειναι πιασαρικος, σχετικα με το θεμα DDR3 με skylake επεξεργαστη γνωριζει κανεις κατι παραπανω; Μπορει οντως μια μνημη με 1.5v ταση να κανει ζημια σε εναν skylake (υποτιθεται θελουν απο 1.35v και κατω επισημα); Μου φαινεται πολυ τραβηγμενο για τον ντορο που εχει γινει. Ειδικα οταν αντιστοιχες μητρικες 1151 με DDR3 εχουν στην λιστα με τις μνημες που υποστηριζουν επισημα, μεχρι και ram με 1.8v (οκ αυτοι εγγυωνται για την λειτουργια της μητρικης βεβαια αλλα μου φαινεται λιγο κουλο).Εκανε προσφατα φιλος συνθεση με skylake και ddr3 λογω μπατζετ και σκεφτεται μηπως εχει κανει πατατα...
Fulgore Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Μια και ο τιτλος ειναι πιασαρικος, σχετικα με το θεμα DDR3 με skylake επεξεργαστη γνωριζει κανεις κατι παραπανω; Μπορει οντως μια μνημη με 1.5v ταση να κανει ζημια σε εναν skylake (υποτιθεται θελουν απο 1.35v και κατω επισημα); Μου φαινεται πολυ τραβηγμενο για τον ντορο που εχει γινει. Ειδικα οταν αντιστοιχες μητρικες 1151 με DDR3 εχουν στην λιστα με τις μνημες που υποστηριζουν επισημα, μεχρι και ram με 1.8v (οκ αυτοι εγγυωνται για την λειτουργια της μητρικης βεβαια αλλα μου φαινεται λιγο κουλο). Εκανε προσφατα φιλος συνθεση με skylake και ddr3 λογω μπατζετ και σκεφτεται μηπως εχει κανει πατατα... Γιατι τι νομιζεις θα του εδιναν οι ddr4. Στο μελλον ουτως ή αλλως(σε αρκετα χρονια)ναι μεν θα μπορουσε να κρατησει τις ddr4 αλλα θα εχουν βγει αλλες καλυτερες με καλυτερα Cas βλεπε στις ddr3. Το ιδιο ισχυει και στην περιπτωση skylake vs haswel. Δυστηχως ειναι κακη περιοδος για Haswell μιας και ολο και λιγοτερα καταστηματα εχουν πλεον τους επεξεργαστες αυτους,γιαυτο και ανεβηκαν οι τιμες στο skroutz. Δεν βοηθαει βλεπεις το γεγονος οτι μπορεις να παρεις skylake με ddr3 κατι που στην ουσια καταστρεφει την αγορα τους. Αν πχ ο φθηνοτερος i5 4440 κοστιζε 179ευρω+τις φθηνοτερες ram ηταν μια καλη διαφορα που μπορουσες πχ να αγορασει ενα μεγαλυτερο ssd(ή γενικα ssd αν δεν ειχες)και αρα αξιζε περισσοτερο. Στην παρουσα ομως φαση και με βαση τις τωρινες τιμες,ειναι μονοδρομος η αγορα skylake και συγκεκριμενα του i5 6500. Ειναι η χρυση τομη με βαση τιμης και αποδοσης. 1
8elwADSL Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Οντως έχουν χαλάσει και οι τιμές των haswell (200€) ο 4460 οπότε η μόνη διαφορά τιμής ανάμεσα στις 2 πλατφόρμες βγαίνει από τη μητρική κανά 20αρικο και τη ram κανα 10αρικο. Μου φαίνεται όντως δεν αξίζει να πάω για haswell τώρα. Τον 6400 μου φαίνεται τον έβγαλαν τόσο χαμηλά χρονισμένο ώστε να σε αναγκάσουν να τα σκάσεις για τον 6500 ξέρουν ότι πολλοί θα κολλήσουν σε αυτό το 2.7ghz.
xaniared Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Μην κοιτάτε τα Ghz. Πριν 20 χρόνια το μόνο που μέτραγε ήταν τα Ghz. Τώρα αι επεξεργασταί ενσωματώνουν πολλαπλές τεχνολογίες που καθορίζουν την αποδοτικοτητά τους.
8elwADSL Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δεν θα πρεπε αλλά μου κάθεται κάπως άσχημα το 2,7ghz,σε τέτοια ghz έπαιζαν οι επεξεργαστές αρκετά χρόνια πριν.
xaniared Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Έχεις το κόλλημα να κρίνεις την τεχνολογία με ένα νούμερο. Τα ghz είναι μαρκετινγκ. Οπως στις φωτογραφικές είναι τα Mpixels. Εγώ έχω μια Dslr με 12Mp. To nokia 1520 με 20mp βγάζει καλύτερες φωτογραφίες? Εχει τις δυνατοτητες που έχω με την Dslr? Οταν βγήκαν οι Haswell σχεδόν όλοι οι mobile επεξεργαστές της σειράς έπεσαν σε Ghz μέχρι και 50%. Σε απόδοση όμως ανέβηκαν 5-10%.......... Αν αγοράσω ένα αμερικάνικο αυτοκινητο 30ετιας με 5 λίτρα κινητήρα θα είναι καλύτερο απο ενα 1800 τουρμπο 5ετιας?
Bender83 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Πηγαινε σε φθηνοτερο cpu και καλυτερη καρτα γραφικων. Ο skylake ειναι μια γελιοτητα κατα την γνωμη μου. Το 10% δεν ξερω που θα το δεις, πολλοι τον δειχνουν σε πραγματικο περιβαλλον σε +5% με τους 2χχχ και 3χχχ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα