Georzin0 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 καλησπερα θελω να ρωτισω αμα ξερετε virtual basic γιατι εχω ασχολιθη μονο με scratch δηλαδη java περιπου και θα ηθελα να εχω καπιες βασεις και να μου μιλησετε λιγο για το virtual basic απο scratch σκιζω περασα και στο8 μαθητικο συνεδριο πληροφορικης με scratch προγραματισμο ειχα φτιαξει animation 3 μηνες project και ναι θελω βοηθεια για virtual basic
Moderators Kercyn Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Μάλλον εννοείς Visual Basic. Όταν λες "scratch δηλαδή java περίπου" τι ακριβώς εννοείς; Visual Basic γιατί; Στην πρότεινε κάποιος ή την είδες και είπες θ' ασχοληθώ μ' αυτή;
Lanike71 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Χωρίς παρεξήγηση, προσπάθησε να διορθώσεις το γραπτό λόγο σου.Πιθανό να είσαι μικρός στην ηλικία και να λες "σιγά τα ωά", αλλά όσο τσακάλι και να είσαι, δε θα πας πολύ μακριά.
M2000 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Visual γλώσσες είναι αυτές που ανήκουν στο Visual Studio, μια σουίτα γλωσσών της Μιcrosoft. Ακολούθησαν αρκετά πακέτα visual, με το χαρακτηριστικό της ασυμβατότητας. Η λέξη visual δεν μεταφράζεται είναι εμπορικό σήμα. Όμως μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τα πακέτα Visual ως γλώσσες με σύνδεση με γραφικό περιβάλλον όπου στον διορθωτή υπάρχουν σειρά προσφερόμενων στοιχείων, όπως ένα κουμπί, μια ετικέτα, ένα πλαίσιο κειμένου, τα οποία βάζουμε στη φόρμα, το παράθυρο που θα φτιάχνει η εφαρμογή, ίσως περισσότερα στο τέλος, και μας παρουσιάζει στοιχεία του κώδικα έτοιμα για να προσθέσουμε εντολές, δηλαδή λογική. Αυτή η ανάπτυξη, και με τα εργαλεία εκσφαλμάτωσης, λέγεται και είναι ταχεία ανάπτυξη και έτσι δηλώνονται οι visual γλώσσες ως γλώσσες εφαρμογών, και τα εργαλεία τους ως RAD, rapid application development. Εδώ χρειάζεται να δούμε το αντίθετο. Οι γλώσσες έχουν μια γενική διατύπωση, όπως η Basic, και κυκλοφορούν υλοποιήσεις, ώστε να μιλάμε για το πακέτο της τάδε εταιρείας, όπου η σχέση της γενικής με την ειδική, του πακέτου, γλώσσας είναι μικρή ή μεγάλη. Σε μια γλώσσα, σε ειδικό πακέτο, ή σουίτα, που δεν είναι χαρακτηρισμένη από τον προμηθευτή της ως RAD, βλέπεις την τελική εικόνα μετά τη μεταγλώττιση. Δεν έχεις οπτική αναφορά όπως όταν σχεδιάζεις τις φόρμες σαν να ζωγραφίζεις. Σε αυτά λοιπόν, τα μη visual τύπου πακέτα γλωσσών, φτιάχνεις φόρμες με νούμερα, με κείμενο, οπότε για να το δες πρέπει να το τρέξεις. Οπτικά στο visual περιβάλλον βλέπεις το τραπέζι και βάζεις πιάτα και άλλα στοιχεία, σε απλό περιβάλλον,βλέπε έναν επεξεργαστή κειμένου, περιγράφεις θέσεις..Πιάτο στο 2,5, πιρούνι στο 2,4 κ.ο.κ. Άρα δεν βλέπεις τι κάνεις αλλά φαντάζεσαι..
AlexHello Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Πιο εύκολη ειναι η Java, scratch ειναι C++ επιπεδο με μπόλικο template metaprogramming.. (sarcasm) Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2015 από AlexHello
M2000 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Υπάρχει το ενδιάμεσο: http://www.jabaco.org/ Συνδυάζει Visual IDE και Basic αλλά εξάγει java.......... http://www.jabaco.org/wiki/Main_Page Σου δείχνει εδώ πως μια εφαρμογή γίνεται από vb6 σε jabaco (μια μόνο κλήση σε λειτουργικό την κάνεις σε java) Και δείχνει ακόμα πως η εξαγωγή παίζει οπουδήποτε..εδώ δείχνει σε Ubuntu http://www.jabaco.org/index.php?page=webcast
M2000 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Και εγώ νομίζω ότι η Scrtatch είναι παιδική γλώσσα αλλά δεν έχω ασχοληθεί ...μια φορά την έβαλα σε ubuntu και ήταν σαν παιχνίδι....δεν μπορείς να γράψεις κώδικα εκτός και αν σου αρέσει να τον ζωγραφίζεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα