Dinos_12345 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα, εγώ και ένας φίλος έχουμε μια απορία στη C Όταν αποθηκεύουμε έναν ακέραιο, δηλώνουμε int, όταν πραγματικό, float, όταν χαρακτήρα char. Τι γίνεται στην περίπτωση που θέλουμε να αποθηκεύσουμε abc123; Αυτό λογικά δημιουργεί πίνακα που βάζει μέσα το string αλλά αν θέλουμε να το τυπώσουμε τι θα πούμε; Ευχαριστώ
Moderators Kercyn Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 char *VodkaPutinBalalaika = "abc123"; printf("%s\n", VodkaPutinBalalaika); Κάτι τέτοιο;
Dinos_12345 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 5:32 C:\Users\Dinos\Desktop\Untitled12.cpp [Warning] deprecated conversion from string constant to 'char*' [-Wwrite-strings] char *VodkaPutinBalalaika = "abc123";
Moderators Kercyn Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Θέλει const μάλλον αλλά το ίδιο το warning σου λέει ποιο είναι το πρόβλημα.
gon1332 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Ρε 'σεις δεν γράφετε σε C; Σε C++ φαίνεται πως γράφετε. Με g++ κάνετε compile;
Dinos_12345 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Ρε 'σεις δεν γράφετε σε C; Σε C++ φαίνεται πως γράφετε. Με g++ κάνετε compile; Όχι με gcc κάνω complie. Στο Devcpp δουλεύω.
Moderators Kercyn Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Στο Devcpp δουλεύω. Παναγία μου! 3
gon1332 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 DevC++?? Fuck!!! Γιατί το αρχείο σας έχει κατάληξη .cpp; Στη C μπορείτε να το κάνετε αυτό που θέλετε. Στη C++ υπάρχει το θέμα. Βέβαια στη C++ δε θα χρησιμοποιήσεις c-strings.
Dinos_12345 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Ρε παιδιά τι να κάνω; Στο netbeans και το Visual Studio ψάχνω να βρώ compile & run και δεν έχει. Άσε που το έχω συνηθίσει από το εργαστήριο. Αλλάζοντας τον τύπο σε char const* έτρεξε κανονικά
Dinos_12345 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Codeblocks; Δεν ξέρω γιατί δεν το κοίταξα από την αρχή. Το visual studio 2015 enterprise μου το έδωσαν από dreamspark. Αξίζει να κάτσω να το μάθω ή με το codeblocks θα είμαι gg;
Moderators Kercyn Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Αλλάζοντας τον τύπο σε char const* έτρεξε κανονικά Πρόσεχε. Είναι διαφορετικό το char const * και διαφορετικό το const char * (τουλάχιστον στη C++, αλλά φαντάζομαι και στη C). 1
gon1332 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Λένε, ότι το VS είναι το καλύτερο IDE. Απ' όσο θυμάμαι όμως, παίζει να παιδευτείς αν θες C. Οπότε θα πρότεινα ένα Codeblocks για να τελειώνει η υπόθεση. Όταν έχεις παραπάνω χρόνο παίξε και με το VS. 1
Dinos_12345 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Πρόσεχε. Είναι διαφορετικό το char const * και διαφορετικό το const char * (τουλάχιστον στη C++, αλλά φαντάζομαι και στη C). Technically δεν ξέρουμε ακόμα τι είναι το char const* πόσο μάλλον η διαφορά του με το const char* Λένε, ότι το VS είναι το καλύτερο IDE. Απ' όσο θυμάμαι όμως, παίζει να παιδευτείς αν θες C. Οπότε θα πρότεινα ένα Codeblocks για να τελειώνει η υπόθεση. Όταν έχεις παραπάνω χρόνο παίξε και με το VS. Καλή φάση! Ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις
gon1332 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) const char * : δείκτης σε σταθερούς χαρακτήρες char const * : σταθερός δείκτης σε χαρακτήρες δείκτης σε σταθερούς χαρακτήρες const * char : σταθερός δείκτης σε χαρακτήρες Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2015 από gon1332 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα