Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, εγώ και ένας φίλος έχουμε μια απορία στη C

Όταν αποθηκεύουμε έναν ακέραιο, δηλώνουμε int, όταν πραγματικό, float, όταν χαρακτήρα char. Τι γίνεται στην περίπτωση που θέλουμε να αποθηκεύσουμε abc123; Αυτό λογικά δημιουργεί πίνακα που βάζει μέσα το string αλλά αν θέλουμε να το τυπώσουμε τι θα πούμε; Ευχαριστώ :)

Δημοσ.

DevC++??

Fuck!!!

Γιατί το αρχείο σας έχει κατάληξη .cpp;

Στη C μπορείτε να το κάνετε αυτό που θέλετε. Στη C++ υπάρχει το θέμα. Βέβαια στη C++ δε θα χρησιμοποιήσεις c-strings.

Δημοσ.

Ρε παιδιά τι να κάνω; Στο netbeans και το Visual Studio ψάχνω να βρώ compile & run και δεν έχει. Άσε που το έχω συνηθίσει από το εργαστήριο. Αλλάζοντας τον τύπο σε char const* έτρεξε κανονικά

Δημοσ.

Codeblocks;

Δεν ξέρω γιατί δεν το κοίταξα από την αρχή. 

Το visual studio 2015 enterprise μου το έδωσαν από dreamspark. Αξίζει να κάτσω να το μάθω ή με το codeblocks θα είμαι gg;

• Moderators
Δημοσ.

Αλλάζοντας τον τύπο σε char const* έτρεξε κανονικά

Πρόσεχε. Είναι διαφορετικό το char const * και διαφορετικό το const char * (τουλάχιστον στη C++, αλλά φαντάζομαι και στη C).

• Like 1
Δημοσ.

Λένε, ότι το VS είναι το καλύτερο IDE. Απ' όσο θυμάμαι όμως, παίζει να παιδευτείς αν θες C. Οπότε θα πρότεινα ένα Codeblocks για να τελειώνει η υπόθεση. Όταν έχεις παραπάνω χρόνο παίξε και με το VS.

• Like 1
Δημοσ.

Πρόσεχε. Είναι διαφορετικό το char const * και διαφορετικό το const char * (τουλάχιστον στη C++, αλλά φαντάζομαι και στη C).

Technically δεν ξέρουμε ακόμα τι είναι το char const* πόσο μάλλον η διαφορά του με το const char*

Λένε, ότι το VS είναι το καλύτερο IDE. Απ' όσο θυμάμαι όμως, παίζει να παιδευτείς αν θες C. Οπότε θα πρότεινα ένα Codeblocks για να τελειώνει η υπόθεση. Όταν έχεις παραπάνω χρόνο παίξε και με το VS.

Καλή φάση!

Ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

const char * : δείκτης σε σταθερούς χαρακτήρες

char const * : σταθερός δείκτης σε χαρακτήρες δείκτης σε σταθερούς χαρακτήρες

const * char : σταθερός δείκτης σε χαρακτήρες

Επεξ/σία από gon1332
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...