redplanet8 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 γεια σας εχω μια άσκηση για γραφους και θέλω κάποιον να με βοηθήσει να την καταλάβω και να την λύσω και οχι να μου την λύσει μπορεί να βοηθήσει κάποιος?
gon1332 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Αν έβαζες την άσκηση θα ήταν πιο εύκολο να το κουβεντιάσουμε. 1
redplanet8 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 (10%) Να δημιουργηθεί ένα δίκτυο N κόμβων (N ≤ 100) με τυχαία διάταξη αυτών στο επίπεδο [0, 1] × [0, 1]. Το πρόγραμμα θα πρέπει να μπορεί να παίρνει ως είσοδο οποιοδήποτε αριθμό κόμβων N ≤ 100. 2. (10%) Καθορίζεται παράμετρος r τέτοια ώστε αν η ευκλείδια απόσταση δύο κόμβων είναι μικρότερη ή ίση του r, τότε ανάμεσα στους εν λόγω κόμβους να υπάρχει ζεύξη βάρους ίσου με την ευκλείδια απόσταση. 3. (40%) Το πρόγραμμα θα πρέπει να βρίσκει την ελάχιστη τιμή του r, συμβολιζόμενη ως rc, για την οποία το δίκτυο είναι συνεκτικό1. 4. (50%) Το πρόγραμμα θα πρέπει να μπορεί να υπολογίζει τη διάμετρο D του δικτύου2. ΄Οταν το δίκτυο δεν είναι συνεκτικό τότε ως διάμετρος του δικτύου θα ορίζεται η μεγαλύτερη διάμετρος των υποδικτύων που αποτελούν το δίκτυο
gon1332 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Τι είναι το επίπεδο [0, 1] × [0, 1]; Έχει ξαναρτηθεί αυτή η άσκηση στο forum. Ποτέ όμως δε μάθαμε τί είναι αυτό για να βοηθήσουμε.
defacer Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Υποθέτω δεν είναι "επίπεδο" αλλά απλά θέλει να πει ότι για κάθε κόμβο οι συντεταγμένες του είναι 0 <= x <= 1, 0 <= y <= 1.
gon1332 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Αν είναι όπως το λέει ο defacer, που μου φαίνεται πολύ λογικό, τότε τα δύο πρώτα ερωτήματα πρέπει να σου είναι πολύ εύκολα. Κατάλαβες τί είπε ο defacer;
redplanet8 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 ενα απο βασικα το προβλημα μου ειναι ποιες ειναι οι βιβλιοθηκες που πρεπει να φορτωθουν? υπαρχει βιβλιοθηκη για την ευκλειδια αποσταση? Υγ παρακαλώ σε καμια περίτωση δεν θέλω να γραφτεί κώδικας h math.h lynei to θεμα σωστα?
gon1332 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Ξέρεις να υπολογίζεις ευκλείδια απόσταση στο χέρι; Δεν είναι τίποτα. Ύλη γυμνασίου. Αυτό θα το προγραμματίσεις. Ένας τύπος είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις