Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια!

Ειμαι καινουργιος στο forum.

Θα ηθελα να σας ρωτησω αμα γινετε να βαλω δυο routers σε ενα DSL καλωδιο.

Το DSL ειναι χωρισμενο στα δυο.

Το ενα παει σε ενα δωματιο και το αλλο σε ενα αλλο δωματιο.

Προσπαθησα να συνδεσω και τα δυο με αποτελεσμα να μην εχω σε κανενα απο τα δυο ιντερνετ.

Μολις εβγαλα το καλωδιο απο το ενα router στο αλλο router το ιντερνετ δουλευει κανονικα.

Θα μπορουσατε να με βοηθησετε?

Ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

Σοβαρα; 

πφφ κριμα..

Μπορεις να μου προτηνεις κατι για να εχω ιντερνετ στο αλλο δωματιο αλλα χωρις wifi;

Δημοσ.

μπορώ να σου απαντήσω εγώ σε αυτό που ζήτησης άκου έχω φτιάξη μια πανεύκολη πατέντα που μπόρις να τη κάνης και εσύ kai na pianis πάνο 500 μέτρα wifi πως?
όπως όλοι ξέρουμε το αλουμίνιο είναι παραπολυ καλώς αγωγός για ρεύμα και για δίκτυα οπότε πήρα ένα χαρτόνι κολησα καλά ένα αλουμινόχαρτο το έκανα κυρτό για καλύτερο σημa και ανιxα μια τρύπα στη μέση και εκεί εμπενε το αντένα δηλαδή η κεριά του ρούτερ

post-371484-0-52178500-1449515930_thumb.jpg

post-371484-0-61828800-1449515939_thumb.jpg

post-371484-0-01709900-1449515947_thumb.jpg

Δημοσ.

Μ' αρέσει που δίνεις λύση σε αυτό ακριβώς που δεν θέλει, δηλαδή το WiFi.

Εκτός του ασύρματου, οι μόνες επιλογές είναι καλώδιο δικτύου ή χρήση powerlines.

Δημοσ.
  Στις 7/12/2015 στις 7:05 ΜΜ, Philodox είπε

Σοβαρα; 

πφφ κριμα..

Μπορεις να μου προτηνεις κατι για να εχω ιντερνετ στο αλλο δωματιο αλλα χωρις wifi;

Αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα σου ενας repeater θα σου κάνει δουλειά (αρκεί να έχουν ίδια γραμμή ρεύματος τα δωμάτια).

Μπαίνει στην πρίζα, βάζεις ethernet καλώδιο απο το ρουτερ στον repeater και στον αλλον repeater βγαίνει ενα αλλο καλώδιο ethernet και εχεις ιντερνετ.

Υπάρχουν και repeater με μόνο ethernet αλλα και με wifi. Το πρώτο είναι αυτό που θες.

Δημοσ.
  Στις 7/12/2015 στις 7:32 ΜΜ, jkoukos είπε

Μ' αρέσει που δίνεις λύση σε αυτό ακριβώς που δεν θέλει, δηλαδή το WiFi.

Εκτός του ασύρματου, οι μόνες επιλογές είναι καλώδιο δικτύου ή χρήση powerlines.

Ναι το ξερω αλλα ετσι και αλλιος θα το κανω

Στις 7/12/2015 στις 7:36 ΜΜ, epir21 είπε

Αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα σου ενας repeater θα σου κάνει δουλειά (αρκεί να έχουν ίδια γραμμή ρεύματος τα δωμάτια).

Μπαίνει στην πρίζα, βάζεις ethernet καλώδιο απο το ρουτερ στον repeater και στον αλλον repeater βγαίνει ενα αλλο καλώδιο ethernet και εχεις ιντερνετ.

Υπάρχουν και repeater με μόνο ethernet αλλα και με wifi. Το πρώτο είναι αυτό που θες.

Φιλε μου, ναι νομιζω ειναι αυτο που θελω.

Αλλα εξηγησε μου καλυτερα πως δουλευει.

Δημοσ.
  Στις 7/12/2015 στις 7:46 ΜΜ, Philodox είπε

Ναι το ξερω αλλα ετσι και αλλιος θα το κανω

Φιλε μου, ναι νομιζω ειναι αυτο που θελω.

Αλλα εξηγησε μου καλυτερα πως δουλευει.

Είναι δυο τέτοια (αυτά νομίζω είναι για wifi, όπως σου είπα υπάρχουν και μόνο για ethernet):

http://www.tp-link.com/res/images/products/gallery/TL-WA850RE-02.jpg

Βάζεις και τα 2 στην πρίζα (ίδια γραμμή/πίνακας), το ενα στο δωμάτιο που έχεις το ρουτερ και το άλλο στο αλλο δωμάτιο που θες ιντερνετ.

Παίρνεις απο το ρουτερ ενα καλώδιο ethernet (όπως αυτό που βάζεις στον υπολογιστή) και το βάζεις στο μαραφέτι αυτό. Μέσω του ρεύματος το ιντερνετ μεταφέρετε στο άλλο δωμάτιο. Στο άλλο δωμάτιο εχεις το αλλο μαραφέτι. Πάλι βάζεις σε αυτό ενα καλώδιο ethernet το οποίο το συνδέεις στον υπολογιστή και είσαι κομπλέ.

Έχει δουλέψει σε απόσταση 2 ορόφων οπότε δεν θα εχεις θεμα πιστεύω.

Δημοσ.
  Στις 7/12/2015 στις 7:54 ΜΜ, epir21 είπε

Είναι δυο τέτοια (αυτά νομίζω είναι για wifi, όπως σου είπα υπάρχουν και μόνο για ethernet):

Βάζεις και τα 2 στην πρίζα (ίδια γραμμή/πίνακας), το ενα στο δωμάτιο που έχεις το ρουτερ και το άλλο στο αλλο δωμάτιο που θες ιντερνετ.

Παίρνεις απο το ρουτερ ενα καλώδιο ethernet (όπως αυτό που βάζεις στον υπολογιστή) και το βάζεις στο μαραφέτι αυτό. Μέσω του ρεύματος το ιντερνετ μεταφέρετε στο άλλο δωμάτιο. Στο άλλο δωμάτιο εχεις το αλλο μαραφέτι. Πάλι βάζεις σε αυτό ενα καλώδιο ethernet το οποίο το συνδέεις στον υπολογιστή και είσαι κομπλέ.

Ευχαριστω πολυ φιλε! 

Δημοσ.

Το WA850RE που αναφέρθηκε δεν δημιουργεί δίκτυο μέσω του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ένας απλός ασύρματος αναμεταδότης είναι, που απλά κουμπώνει απευθείας στην ηλεκτρική πρίζα μόνο για τροφοδοσία.

Μέσω ηλεκτρικού ρεύματος χρειάζεται powerline, τουλάχιστον ένα ζεύγος. Το 1ο θα συνδεθεί ενσύρματα με το modem/router και το 2ο με τον υπολογιστή που θα λαμβάνει.

Δημοσ.
  Στις 8/12/2015 στις 8:15 ΠΜ, jkoukos είπε

Το WA850RE που αναφέρθηκε δεν δημιουργεί δίκτυο μέσω του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ένας απλός ασύρματος αναμεταδότης είναι, που απλά κουμπώνει απευθείας στην ηλεκτρική πρίζα μόνο για τροφοδοσία.

Μέσω ηλεκτρικού ρεύματος χρειάζεται powerline, τουλάχιστον ένα ζεύγος. Το 1ο θα συνδεθεί ενσύρματα με το modem/router και το 2ο με τον υπολογιστή που θα λαμβάνει.

Δεν θυμόμουν ακριβώς πως λέγονταν για αυτό και έβαλα αυτό για να δει περίπου πως είναι.

Τελικά είχα χρησιμοποιήσει ενα σχεδόν σαν αυτό http://www.plaisio.gr/ProductImages/1000x1000/1947249.JPG που έχει και πρίζα για να κουμπώσεις κάτι πάνω και για να μην βγαίνει άκυρη η πρίζα που θα χρησιμοποιήσει το powerline.

Ευχαριστώ για την διόρθωση :P 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
  Στις 7/12/2015 στις 7:19 ΜΜ, Georzin0 είπε

μπορώ να σου απαντήσω εγώ σε αυτό που ζήτησης άκου έχω φτιάξη μια πανεύκολη πατέντα που μπόρις να τη κάνης και εσύ kai na pianis πάνο 500 μέτρα wifi πως?

όπως όλοι ξέρουμε το αλουμίνιο είναι παραπολυ καλώς αγωγός για ρεύμα και για δίκτυα οπότε πήρα ένα χαρτόνι κολησα καλά ένα αλουμινόχαρτο το έκανα κυρτό για καλύτερο σημa και ανιxα μια τρύπα στη μέση και εκεί εμπενε το αντένα δηλαδή η κεριά του ρούτερ

οτι κανεις κατευθυντικο το σημα ναι μεν θα κερδισεις αλλα λιγο διοτι πρεπει να γινει κατευθυντικη και η αλλη πλευρα.αλλιως απο την μια θα εχεις omni απο την αλλη κατευθυντικη και ο πιο αδυναμος κρικος θα ειναι η omni.

Στις 7/12/2015 στις 7:36 ΜΜ, epir21 είπε

powerlines ειναι αυτα.το repeater παιρνει ασυρματα και δινει ασυρματα.

Στις 7/12/2015 στις 7:54 ΜΜ, epir21 είπε

το 850 re ειναι repeater απλα το εχουν κανει compact για να μην εχει ξεχωριστο μετασχηματιστη.στην πραξη μοιαζει με powerline αλλα δεν ειναι .οποτε θελει ενα repeater.

Στις 7/12/2015 στις 6:54 ΜΜ, Philodox είπε

Καλησπερα παιδια!

Προσπαθησα να συνδεσω και τα δυο με αποτελεσμα να μην εχω σε κανενα απο τα δυο ιντερνετ.

Μολις εβγαλα το καλωδιο απο το ενα router στο αλλο router το ιντερνετ δουλευει κανονικα.

Ευχαριστω πολυ!

μπορεις να κανεις 2-3 διαφορετικες λυσεις.

α.παιρνεις repeater=παιρνει ασυρματα δινει ασυρματα αλλα συνηθως δινουν και με καλωδιο.θα χασεις λιγο σε ταχυτητα.

β.παιρνεις powerline.αν εχεις τριφασικο προτιμησε τα devolo και καλο ειναι να ειναι Passthrough δηλαδη να εχουν και πριζα ρευματος πανω ωστε να μπει το Powerline στον τοιχο και πανω σε αυτο το πολυπριζο για λιγοτερες απωλειες.στο τελος του powerline μπορεις να βαλεις ενα access point ή ενα παλιο adsl router που θα το κανεις access point για να δινει wireless.

γ.οτι και το β.αλλα παιρνεις powerline με wifi πανω.

δ.ριχνεις καλωδιο διακριτικα μεσα σε ενα καναλι και εχεις μηδεν απωλειες.

Δημοσ.
  Στις 7/12/2015 στις 6:54 ΜΜ, Philodox είπε

Καλησπερα παιδια!

Ευχαριστω πολυ!

2 router συνδεδεμενα το δευτερο σεταρισμενο bridged με διαφορετικη ip π.χ το 1ο 192.168.1.1 και το 2ο 192.168.1.254

.Δουλευουν κανονικα.Επιδη εχω προβλημα με το σημα στο σπιτι,δουλευει κανονικα. Ενοητε οτι προβλεψα στην ανακαινηση που εκανα προσφατα,εχω βγαλει πριζες utp σε ολους τους χωρους για την αποφυγη καλωδιον.

Δημοσ.
  Στις 29/12/2015 στις 5:39 ΠΜ, iliasleon είπε

2 router συνδεδεμενα το δευτερο σεταρισμενο bridged με διαφορετικη ip π.χ το 1ο 192.168.1.1 και το 2ο 192.168.1.254

.Δουλευουν κανονικα.Επιδη εχω προβλημα με το σημα στο σπιτι,δουλευει κανονικα. Ενοητε οτι προβλεψα στην ανακαινηση που εκανα προσφατα,εχω βγαλει πριζες utp σε ολους τους χωρους για την αποφυγη καλωδιον.

ναι ετσι παιζει γιατι το δευτερο γινεται access point.αυτο βεβαια οπως ειπες προυποθετει οτι θα ριξεις utp απο το ενα δωματιο στο αλλο ή οτι θα βαλεις powerline.σε καθε περιπτωση δεν μπορεις αν δεν ριξεις utp καλωδιο να παιξει.δηλαδη δεν θα παιξει ποτε μεσα απο το ραζιμ καλωδιο το τηλεφωνικο που υπαρχει στο σπιτι εκτος αν αντι για ραζιμ εχει utp ή αν εχει 2 ζευγαρια ραζιμ και τα κανεις Utp.σε ολες τις περιπτωσεις θα πρεπει να παιξει με utp το ενα με το αλλο και οχι με τηλεφωνικη γραμμη που εννοει ο τοπικ σταρτερ.και δεν ξεχναμε στο δευτερο ρουτερ να κλεινουμε τον dhcp γιατι αλλιως θα εχεις θεμα στο δικτυο λογω 2 dhcp.ο ενας θα δινει gateway που δεν θα βγαινει στο ιντερνετ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...