Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Xmorsx ευχαριστω πολυ φιλε για τον χρονο σου και την άποψή σου , γιατι προτεινεις συγκεκριμενα αυτην την eizo και οχι και τις αλλες που προτεινει ο φιλος limenikos πιο πανω; δεν αξιζουν εκεινες ; η dell που αναφερεις καλη φαινεται αλλα με προβληματιζει αυτο που λες για την αναλυση της ,μη βγουμε χαμενοι στο τελος , εσυ ποια θα επαιρνες απο τις παραπανω αυτην την στιγμη; (εως 24 ιντσες) , ευχαριστω.

edit για τον ηχο δεν με ενδιαφερει η ενταση και η ποιοτητα ,απλα θελω ν ακουω το τι γινετε στο pc εκεινει την στιγμη και τιποτε αλλο, εχω κοντα το home cinema

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

H Eizo EV2336W εχει καλυτερο PLS panel απο τις αλλες 24" 1080p IPS, με ελαφρυτερο coating και ακριβεστερα και ζωντανοτερα χρωματα. Η FS2434 ειναι μια καλη αλλα υπερτιμημενη 1080p IPS, αφου δεν εχει καλυτερο panel απο τις IPS οθονες της LG των 150 ευρω, αλλα πληρωνεις παραπανω τα gaming gimmicks και το ονομα. Η EV2450 μια απο τα ιδια, στα 200 ευρω θα αξιζε διοτι ειναι καλη οθονη, αλλα στα 350 ειναι εξαιρετικα υπερτιμημενη. Η δικαιολογια οτι πληρωνεις το ονομα-εγγυηση δεν ειναι αρκετη, και με τις Dell εχεις αριστη εγγυηση αλλα δεν εχει τετοιο καπελο.

Ολες αυτες που προτεινα ειναι καλυτερες διοτι εχουν καλυτερο panel, περα απο την μεγαλυτερη αναλυση. Η αντιστοιχη της Eizo ειναι η EV2455, η οποια ειναι πολυ καλη οθονη αλλα παλι εξαιρετικα υπερκοστολογημενη στα 450 ευρω, τιμη οπου αγοραζεις καλες 1440p οθονες με ακομη καλυτερα panels. 

Αυτα που λεω θα τα δεις και εσυ αν συγκρινεις μετρησεις απο reviews.

Εγω για την περιπτωση που δεν παιζεις παιχνιδια θα επερνα την Dell U2515H. Απο τις αλλες δυο που προτεινα ομως δε μπορω να σου πω ποια θα προτιμουσα, εξαρταται απο τον αν προτιμας μεγαλυτερη οριζοντια ή καθετη διασταση. Μαλλον η Asus VS24AHL θα σου ταιριαζε περισσοτερο, αλλα βασικα πρεπει να το αποφασισεις εσυ αυτο.

Σχετικα με τα ηχεια κανε οτι νομιζεις, αλλα μην κρινεις ποια οθονη θα αγορασεις απο το αν εχει ενσωματωμένα ηχεια ή οχι. Αγορασε μια με βαση πιο σημαντικους παραγοντες και αν δεν εχει ηχεια συμπληρωνεις με καποια φθηνα.

• Like 2
Δημοσ.

παρε eizo τι να λεμε τωρα η αλλες ειναι απλα να λες οτι εχεις οθονη . 8 χρονια εχω eizo 

και αφου εχεις 350ε εισαι οκ  

http://www.e-shop.gr/othoni-eizo-flexscan-ev2450-gy-238-ips-lcd-full-hd-grey-p-PER.162652

http://www.e-shop.gr/othoni-eizo-foris-fs2434-bk-238-ips-gaming-full-hd-black-p-PER.162644

γενικα οτι και να παρεις σε eizo θα ειναι μια χαρα για τα ματια σου εφοσον εισαι 8 ωρες για πλακα την ημερα ,μια απο τα ιδια και εγω . απο καρτα μια χαρα εισαι γιαυτο που θες.

Επειδη και εγω αν δεις ημουν σε αναζητηση Eizo,ειδικα για τις 2 Foris(αληθεια την δευτερη οθονη που την σπρωχνουν σαν gaming τι την προτεινεις σε ατομο που λεει οτι παιχνιδια δεν ξερει και αρα γιατι να τα χρυσοπληρωσει αυτα δεν καταλαβαινω)πλεον μονο η 23αρα eizo αξιζει επειδη την παιρνεις φθηνα και απο το επισημο site σε σχεση με το skroutz και τα 5χρονια εγγυηση να εχεις το κεφαλι σου ησυχο(βεβαια θελει ψαξιμο τι παιζει με εγγυηση για pixels/ποσα καλυπτει κλπ)http://www.eizo.gr/product-category/1-flexscan/

Βρηκα παντως αρκετα ατομα στο internet που ακομα και στην 2336 ειχαν αρκετα θεματα με Bleeding(κλασσικα προβληματα του panel βεβαια αλλα ψιλο απαραδεκτο για τοσο ακριβο monitor.

Οσο για τις Foris η μεν 24αρα 60hz του link σου εχει το gimmik του χειρισμου μεσω τηλεκοντρολ(σε αλλους αρεσει,σε αλλους οχι),την διαφημιση απο τους παικτες των esports παιχνιδιων,ενα απλα καλο panel οπως αναφερθηκε και 5 χρονια εγγυηση.Ολα αυτα μονο με 350ευρω.Κοινως αν αγορασεις 2 Dell με τα ιδια χρηματα(p2314)με 3 χρονια εγγυηση η καθεμια(εστω οτι εισαι τοσο γκαντεμης και σου χαλασει η πρωτη μετα τα πρωτα 3 χρονια,πιο πολυ καλυμμενο θα εχεις το κεφαλι σου για 6 χρονια και με βαρβατο service ειδικα για δεδομενα Ελλαδας.

Οσο για την προσπαθεια της Eizo να μπει στο χωρο των gaming monitor με ποσα hz(παρολο που σε εμφανιση την λατρευω σχεδιαστικα)η Eizo FG2421 ηταν δυστηχως μια μεγαλη πατατα που πηγε να πατησει πανω στο παγκοσμια δημοφιλες counter strike και τα monitor με πολλα hz. Αδικαιολογητως ακριβη(στα χρηματα της ή και με λιγοτερα βρισκεις πλεον Gsync/Freesync 144hz monitors),με υπερβολικα πολλα προβληματα και μαλιστα απο οτι διαβασα μαλλον την αποσυρουν για αυτο το λογο και η νεα οθονη θα ειναι 1440p(ελπιζουμε καλυτερη). Ακομα και να ησουν στους τυχερους που δεν θα τους παρουσιαζαν ουτε ενα προβλημα,και παλι για gaming οθονη χωρις sync ειναι πολλα τα λεφτα.

Τελος το οτι εχεις 8χρονια Eizo τι ακριβως σημαιναι και γιατι πρεπει να μας εντυπωσιαζει???Και εγω εχω μια 22αρα Lg απο το 2008που λειτουργει μια χαρα μεχρι και σημερα σε δευτερο pc και την ειχα παρει 140ευρω τοτε.

Αυτα σαν παρενθεση στα παραπανω που αναφερθηκαν για τις eizo.Αλλο το τι ονομα ειχε η εταιρια παλια και αν θελει καποιος για αποκλειστικα επαγγελματικη χρηση,και αλλο να γενικευουμε τα πραγματα οπως το παραπανω τραγικο post.

ο καλυτερος τροπος για να το καταλαβεις ειναι να πας να της δεις απο κοντα τουλαχιστον καποια κομματια θα πετυχεις .  κοιτα με 200ε δεν περνεις μονιτορ καλο ειναι της πλακας ετσι απλα !!! βαλε το χερι στην τσεπη και παρε κατι καλο και αξιολογο και να εχει και 5 χρονια εγγυηση αυτο μονο η eizo το εχει αλλιος  οπως ειπα   DELL η  Benq  αυτα καλο βραδυ  :)

Μια χαρα monitor παιρνεις με 200ή και λιγοτερα ευρω για την χρηση που θελει ο ts μην τρελαθουμε κιολας. Ips/pls panel να ειναι και εν μερη οτι να ναι.

• Like 1
Δημοσ.

μια χαρα πρωτεινα της δυο eizo γιατι ο φιλος αν ειδες μεχρι 350ε περιπου διαθετει !!  αν ηταν για παραπανω ηξερα . μην συγκρινης την foris για το game και μονο μια χαρα οθονη ειναι και οταν εχεις 8+ ωρες σε ενα μονιτορ μπροστα το λιγοτερο..., τοτε ελα πες μου αν θα κατσει καποιος αλλος με lg η samsung  τον 200ε και δεν θα του πονανε τα ματια και το κεφαλι . και υπαρχουν και αλλες eizo απλα δεν καθισα να του βρω και καποια αλλα κομματια γιαυτο του ειπα να παει να δει απο κοντα και θα καταλαβει ,οποια και να παρεις σε eizo μια χαρα ειναι . εδω ο φιλος..  XMorsX  προτεινε  την  Eizo EV2336W και αυτην  EV2455  αλλα στα λεφτα αυτα μπορει να παει σε αυτην AOC G2460PG 24  σε 144hz αλλα παει 500ευροπουλα

http://www.e-shop.gr/othoni-aoc-g2460pg-24-led-gaming-full-hd-black-p-PER.167499

η αυτην απ'εξω  http://www.ipsledmonitors.com/QNIX-QX2710-Evolution-II-Monitor-p/qni1.htm  

πολυ καλη ειναι και η  Dell U2515H που προτεινε ο XMorsX  αλλα ειπαμε στα 300 με 350 ευροπουλα καλυτερα eizo για του λογους που ειπα και οτι πλερωνεις περνεις εγγυηση !! , ουτε ματακια να τσουζουν μετα απο ωρες εργασιας ,ουτε ενα κεφαλι κουδουνι !! γιατι αλλο 2 ωρες την ημερα σε ενα μονιτορ και αλλο να εισαι 8ωρες+ ....   arma1 πανε απο ενα μαγαζι και δες ολα αυτα τα μοντελα αναμενα και θα καταλαβεις η οσα μπορεις κοντα στα λεφτα που διαθετεις !!! αν εισαι εδω αθηνα εχει στην καβαλα το media markt εχει αυτες της μαρκες που λεμε και καποια μοντελα για κανε τον κοπο και πηγαινε  γιατι ενα μονιτορ αξιζει να δοσεις και λιγα παραπανω μερικες φορες να παρεις κατι να σου μεινει και φυσικα να γραφεις και να βλεπεις ξεκουραστα !!  και οσο για τον φιλο που λεει οτι εχω 8 χρονια eizo φυσικα και δεν αλλαζω μαρκα γιατι εγω καθομαι σε ενα μονιτορ πανω απο 8+ ωρες την ημερα και εργαζομαι - γραφω (οχι να βλεπω ταινιες- fb  εχει διαφορα ) και μεχρι στιγμης στα 44χρ δεν εχω βαλει γυαλια αυτα και παντα φιλικα σε ολους .γιατι λεφτα να πεταμε ετσι δεν υπαρχουν, αλλα για τα ματια κανεις μια εξαιρεσει και περνεις κατι ποιο καλο-ακριβο .   :) 

• Like 1
Δημοσ.

Μαλιστα ,βλεπω οτι οι αποψεις διίστανται ,ειμαι επαρχια και δεν εχω την πολυτελεια  να δω ολα τα μοντελα απο κοντα που μου προτεινατε ,πιστευω να βρω δυο τρια απο αυτα, με τα λεγομενα σας μπορω να πω με λιγη επιφυλαξη οτι οποια και να παρω δε θα αντιμετωπισω καποιο ιδιαιτερο προβλημα ,πιστευω να με καλυψουν ,το τελικο συμπερασμα (αν φυσικα ισχυουν κατα μεγαλο βαθμο αυτα που λετε) ειναι πως μπορω να παω και σε αλλη μαρκα περαν της eizo που θα εχει τις ιδιες δυνατοτητες και σε καλυτερη τιμη ,ειμαι ενας απο αυτους που δεν ειμαι κολλημενος με την μαρκα αλλα και ουτε που θα σκεφτω τα 100-150 ευρω που θα δωσω παραπανω για να παρω κατι καλυτερο ,γιατι πολυ σωστα οπως αναφερατε τα χρηματα που δινουμε για οθονη να μην τα λυπομαστε, τωρα τι θα παρω; δε ξερω , εχετε πιασει σχεδον  τα δυο ακρα ,απο την μια μονοδρομος η eizo, απο την αλλη με μισα λεφτα αγοραζεις ισαξια η και καλυτερη απο αυτην  

Δημοσ.

μια χαρα πρωτεινα της δυο eizo γιατι ο φιλος αν ειδες μεχρι 350ε περιπου διαθετει !!  αν ηταν για παραπανω ηξερα . μην συγκρινης την foris για το game και μονο μια χαρα οθονη ειναι και οταν εχεις 8+ ωρες σε ενα μονιτορ μπροστα το λιγοτερο..., τοτε ελα πες μου αν θα κατσει καποιος αλλος με lg η samsung  τον 200ε και δεν θα του πονανε τα ματια και το κεφαλι . και υπαρχουν και αλλες eizo απλα δεν καθισα να του βρω και καποια αλλα κομματια γιαυτο του ειπα να παει να δει απο κοντα και θα καταλαβει ,οποια και να παρεις σε eizo μια χαρα ειναι . εδω ο φιλος..  XMorsX  προτεινε  την  Eizo EV2336W και αυτην  EV2455  αλλα στα λεφτα αυτα μπορει να παει σε αυτην AOC G2460PG 24  σε 144hz αλλα παει 500ευροπουλα

http://www.e-shop.gr/othoni-aoc-g2460pg-24-led-gaming-full-hd-black-p-PER.167499

η αυτην απ'εξω  http://www.ipsledmonitors.com/QNIX-QX2710-Evolution-II-Monitor-p/qni1.htm  

πολυ καλη ειναι και η  Dell U2515H που προτεινε ο XMorsX  αλλα ειπαμε στα 300 με 350 ευροπουλα καλυτερα eizo για του λογους που ειπα και οτι πλερωνεις περνεις εγγυηση !! , ουτε ματακια να τσουζουν μετα απο ωρες εργασιας ,ουτε ενα κεφαλι κουδουνι !! γιατι αλλο 2 ωρες την ημερα σε ενα μονιτορ και αλλο να εισαι 8ωρες+ ....   arma1 πανε απο ενα μαγαζι και δες ολα αυτα τα μοντελα αναμενα και θα καταλαβεις η οσα μπορεις κοντα στα λεφτα που διαθετεις !!! αν εισαι εδω αθηνα εχει στην καβαλα το media markt εχει αυτες της μαρκες που λεμε και καποια μοντελα για κανε τον κοπο και πηγαινε  γιατι ενα μονιτορ αξιζει να δοσεις και λιγα παραπανω μερικες φορες να παρεις κατι να σου μεινει και φυσικα να γραφεις και να βλεπεις ξεκουραστα !!  και οσο για τον φιλο που λεει οτι εχω 8 χρονια eizo φυσικα και δεν αλλαζω μαρκα γιατι εγω καθομαι σε ενα μονιτορ πανω απο 8+ ωρες την ημερα και εργαζομαι - γραφω (οχι να βλεπω ταινιες- fb  εχει διαφορα ) και μεχρι στιγμης στα 44χρ δεν εχω βαλει γυαλια αυτα και παντα φιλικα σε ολους .γιατι λεφτα να πεταμε ετσι δεν υπαρχουν, αλλα για τα ματια κανεις μια εξαιρεσει και περνεις κατι ποιο καλο-ακριβο .   :) 

Προφανως και τα παραπανω τα ανεφερα για να σου αποδειξω οτι οι Eizo δεν ειναι πλεον τοσο θεεικες,ουτε καν οι gaming οθονες,εκει ακριβως πηγαινε και η Aoc που ανεφερα σε σχεση με την Foris.

Επισης το παραπανω που γραφεις ειναι και αυτο οτι να ναι δυστηχως αλλα βγαινουμε εκτως θεματος αν αναλυθουμε.

Δεν πολυ εχει νοημα η προσπαθεια κουβεντας καθως οπως παραδεχεσαι εισαι ας πουμε ''fanboy''της Eizo(και για τον Mors που εγραψες ηταν συγκεκριμενος για την Eizo αν ξαναδιαβασεις.

Για μενα ας δει και παλι τις προτασεις της προηγουμενης σελιδας και ας αποφασισει ο ts τι θελει.

H Eizo EV2336W εχει καλυτερο PLS panel απο τις αλλες 24" 1080p IPS, με ελαφρυτερο coating και ακριβεστερα και ζωντανοτερα χρωματα. Η FS2434 ειναι μια καλη αλλα υπερτιμημενη 1080p IPS, αφου δεν εχει καλυτερο panel απο τις IPS οθονες της LG των 150 ευρω, αλλα πληρωνεις παραπανω τα gaming gimmicks και το ονομα. Η EV2450 μια απο τα ιδια, στα 200 ευρω θα αξιζε διοτι ειναι καλη οθονη, αλλα στα 350 ειναι εξαιρετικα υπερτιμημενη. Η δικαιολογια οτι πληρωνεις το ονομα-εγγυηση δεν ειναι αρκετη, και με τις Dell εχεις αριστη εγγυηση αλλα δεν εχει τετοιο καπελο.

Ολες αυτες που προτεινα ειναι καλυτερες διοτι εχουν καλυτερο panel, περα απο την μεγαλυτερη αναλυση. Η αντιστοιχη της Eizo ειναι η EV2455, η οποια ειναι πολυ καλη οθονη αλλα παλι εξαιρετικα υπερκοστολογημενη στα 450 ευρω, τιμη οπου αγοραζεις καλες 1440p οθονες με ακομη καλυτερα panels. 

Αυτα που λεω θα τα δεις και εσυ αν συγκρινεις μετρησεις απο reviews.

Εγω για την περιπτωση που δεν παιζεις παιχνιδια θα επερνα την Dell U2515H. Απο τις αλλες δυο που προτεινα ομως δε μπορω να σου πω ποια θα προτιμουσα, εξαρταται απο τον αν προτιμας μεγαλυτερη οριζοντια ή καθετη διασταση. Μαλλον η Asus VS24AHL θα σου ταιριαζε περισσοτερο, αλλα βασικα πρεπει να το αποφασισεις εσυ αυτο.

Σχετικα με τα ηχεια κανε οτι νομιζεις, αλλα μην κρινεις ποια οθονη θα αγορασεις απο το αν εχει ενσωματωμένα ηχεια ή οχι. Αγορασε μια με βαση πιο σημαντικους παραγοντες και αν δεν εχει ηχεια συμπληρωνεις με καποια φθηνα.

• Like 1
Δημοσ.

ο φιλος arma1 καλα ειναι να παει να δει απο κοντα ,και δεν ειπα μονο eizo αλλα μακρια απο lg και samsug τον 200 -250e και κατω ! απο εκει και περα ο καθενας με την τσεπη του περνει αυτο που μπορει και εγω αυτη που εχω την ειχα παρει το 2007 800ε περιπου και αν ειχα τα λεφτα θα επερνα αυτη τωρα ποτε δεν θα επερνα μια τον 200 η 300ε σε 24 για δουλεια για game ποσταρα ποιο πανω 144hz και η αλλη στα 120hz αλλα για game .

FlexScan EV3237 4k  

http://www.eizo.gr/product/flexscan-ev3237-31-5/    

Aoc g2460pg αντι για τις foris που κοιταζα.

μια χαρα ειναι και φυσικα 500ευροπουλα κοιτα οσο ανεβαζεις το μπατζετ τοσο ποιο καλες βρισκεις για την δουλεια που την θελει καποιος 

Δημοσ.

ο φιλος arma1 καλα ειναι να παει να δει απο κοντα ,και δεν ειπα μονο eizo αλλα μακρια απο lg και samsug τον 200 -250e και κατω ! απο εκει και περα ο καθενας με την τσεπη του περνει αυτο που μπορει και εγω αυτη που εχω την ειχα παρει το 2007 800ε περιπου και αν ειχα τα λεφτα θα επερνα αυτη τωρα ποτε δεν θα επερνα μια τον 200 η 300ε σε 24 για δουλεια για game ποσταρα ποιο πανω 144hz και η αλλη στα 120hz αλλα για game .

FlexScan EV3237 4k  

http://www.eizo.gr/product/flexscan-ev3237-31-5/    

μια χαρα ειναι και φυσικα 500ευροπουλα κοιτα οσω ανεβαζεις το μπατζετ τοσο ποιο καλες βρισκεις για την δουλεια που την θελει καποιος 

Βασικα δεν ειναι αυτο το θεμα.Το ξαναλεω οτι και εγω γουσταρα 5 χρονια εγγυηση και μου αρεσε και το design τους.Εκει που ξενερωσα απιστευτα ειναι οταν αρχισα να διαβαζω σχολια κατοχων στο εξωτερικο.Μιλαμε για πολλα ελλατωματικα μοντελα,ειδικα η FG αλλος ειχα διαβασει οτι πρεπει να ειχε στειλει πισω 4-5 φορες το monitor,ειτε για bleeding,ειτε για Doa κλπ.

Δημοσ.

σιγουρα υπαρχουν και αυτα σπανια αλλα αυτη που εχουν μερικα μοντελα της eizo ενοειτε μαζι σου σε αυτο που λες .αλλα εχεις την εγγυηση 5χρονια χωρις πιξελ και βλεπεις τα μοντελα απο 500ε και πανω ειναι διαμαντια ,τεσπα εχω περασει και σε lg και samsu στην δουλεια ολο παραπονα απο τα κοριτσια με προβληματα και τσουξιμο στα ματια με σχεσει 4 μονιτορ της beng η 2 dell που εχουμε γιατι eizo δεν εχουμε μονο εγω στο σπιτι κοιτα το καθε μονιτορ ειναι και τη χρηση του κανεις !! 

Δημοσ.

Οι οθόνες που προτείνω δεν έχουν pwm dimming οπότε είναι ξεκούραστες στη χρήση (ή ev2336w έχει από 20% brightness και κάτω, αλλά είναι άνετη στη χρήση και με υψηλότερο brightness).

Πως είναι ή νέα οθόνη fulgore?

Δημοσ.

ωραια ,πολλες αποψεις και σωστες θα ελεγα ,κοιτωντας αυτα που μου προτεινατε δυο ξεχωριζω προς το παρων, οχι προς την ποιοτητα μονο αλλα και το μεγεθος που εχουν  (μαζι με την βαση) , καποιες απο αυτες μου φανηκαν τεραστιες οσο αφορα το υψος, ισως και να μου φαινεται ,απλα εχω ενα μετρο και βλεπω τις διαστασεις  :-D  

ειμαι αναμεσα στην 

α) http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=40451&cat=10αυτην που με προτεινε ο XmorsX και στην 

β) http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=42272&cat=10 που με προτεινε ο limenikos

η αποσταση θεσης ματιων μου με monitor ειναι περιπου 80cm 

τωρα αν αλλαξω γνωμη θα σας το πω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...