Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα συνforumίτες. Υψηλές θερμοκρασίες στο laptop είναι το πρόβλημα μου. Σημείωση ότι δεν υπάρχουν καθόλου σκόνες οι αεραγωγοί έχουν επαρκή αέρα. Οι θερμοκρασίες idle είναι στους 50C μετά από κανένα 2ώρο, χωρίς βάση ψύξης. Σε παιχνίδι (cod black ops) είδα στο cpuid ότι πήγε μέχρι και 99 σε μία φάση αλλά ήταν στου 85-90C συνήθως. Επισυνάπτω ενα print screen σε idle κατάσταση.

Επίσης η πάστα έχει αλλαχτεί σχετικά πρόσφατα και έβαλα αυτή. Λέτε να δημιουργεί τόσο πρόβλημα που είναι no-named? Πριν την αλλαγή της πάστας οι ίδιες θερμοκρασίες έπαιζαν πάντα.

Το λειτουργικό είναι windows 10 και ο driver της nvidia είναι ο 353.54.

Processor Name: Intel Core i7-2630QM

Graphics Card: Nvidia GeForce GT 540M

• Έχω σκοπό να αλλάξω πάστα. Η καλύτερη ποιά είναι; artic silver 5?
  • Υπάρχει πιθανότητα να φταίει ο driver ή τα windows?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

post-76386-0-40298100-1449506398_thumb.png

Δημοσ.

Καλησπέρα συνforumίτες. Υψηλές θερμοκρασίες στο laptop είναι το πρόβλημα μου. Σημείωση ότι δεν υπάρχουν καθόλου σκόνες οι αεραγωγοί έχουν επαρκή αέρα. Οι θερμοκρασίες idle είναι στους 50C μετά από κανένα 2ώρο, χωρίς βάση ψύξης. Σε παιχνίδι (cod black ops) είδα στο cpuid ότι πήγε μέχρι και 99 σε μία φάση αλλά ήταν στου 85-90C συνήθως. Επισυνάπτω ενα print screen σε idle κατάσταση.

Επίσης η πάστα έχει αλλαχτεί σχετικά πρόσφατα και έβαλα αυτή. Λέτε να δημιουργεί τόσο πρόβλημα που είναι no-named? Πριν την αλλαγή της πάστας οι ίδιες θερμοκρασίες έπαιζαν πάντα.

Το λειτουργικό είναι windows 10 και ο driver της nvidia είναι ο 353.54.

Processor Name: Intel Core i7-2630QM

Graphics Card: Nvidia GeForce GT 540M

• Έχω σκοπό να αλλάξω πάστα. Η καλύτερη ποιά είναι; artic silver 5?
  • Υπάρχει πιθανότητα να φταίει ο driver ή τα windows?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

μήπως έβαλες πολύ γιατί έχει τα αντίθετα αποτελέσματα  μήπως στην gpu έβαλες θερμοαγωγιμη και  δεν εβαλες thermal pad?

Δημοσ.

cpu και gpu έβαλα την ίδια. Λάθος;

Η ποσότητα ένα ρεβύθι δεν είναι η σωστή; στη μέση και το άπλωσα ελάχιστα για να είμαι σίγουρος ότι θα καλύψει την επιφάνεια ολόκληρη.

Δημοσ.

Αν είχε pad στη gpu και έβαλες πάστα, η ψύκτρα δεν θα κάνει καλή επαφή με το τσιπακι.

Δημοσ.

cpu και gpu έβαλα την ίδια. Λάθος;

Η ποσότητα ένα ρεβύθι δεν είναι η σωστή; στη μέση και το άπλωσα ελάχιστα για να είμαι σίγουρος ότι θα καλύψει την επιφάνεια ολόκληρη.

η ποσότητα σωστή είναι άλλα πρέπει να δεις έναν  είχε thermal pad ή πάστα η γραφικών εάν είχε thermal pad πάρε   αυτό και θα είσαι εντάξει 

Δημοσ.

Δεν βρίσκω τι είχε, αλλά είμαι ένα 100% σίγουρος ότι είχε πάστα. Βλέπω αναφορές για την εν λόγω κάρτα Το thermal pad είναι καλύτερο της πάστας για gpu?

Από ότι παρατηρώ για αυτό το laptop το idle του είναι 50 και καλό μέγιστο 80?

Μπορώ να το μειώσω με κάτι τέτοιο;  Γιατί η βάση στο laptop με δύο φαν 8αρια δε μου κάνει και πολύ δουλειά αν και το laptop έχει λίγες εισαγωγές για να πάρει αέρα και μακριά από το φαν.

corsair04 σε ευχαριστώ πραγματικά για το χρόνο σου.

Δημοσ.

Στην CPU βάλε αυτό:

http://www.e-shop.gr/coollaboratory-liquid-metalpad-1xcpu-p-PER.813121

Είναι ότι καλύτερο υπάρχει.

Στην GPU, όπως σου προτείνανε, βάλε thermal pad.

Ίσως όμως χρειαστεί να ανατρέξεις στο service manual του υπολογιστή σου για το σωστό πάχος (0,5 - 1,0 - 1,5 mm).

Aν δεν βρεις πληροφορίες, ξεκίνα βάζοντας pad 0,5 mm:

http://www.e-shop.gr/arctic-thermal-pad-50x50x05mm-p-PER.815241

Αν συνεχίσεις να έχεις προβλήματα, ίσως χρειαστεί να δοκιμάσεις και pad 1,0 mm:

http://www.e-shop.gr/arctic-thermal-pad-50x50x10mm-p-PER.815243

Δημοσ.

Δεν βρίσκω τι είχε, αλλά είμαι ένα 100% σίγουρος ότι είχε πάστα. Βλέπω αναφορές για την εν λόγω κάρτα Το thermal pad είναι καλύτερο της πάστας για gpu?

Από ότι παρατηρώ για αυτό το laptop το idle του είναι 50 και καλό μέγιστο 80?

Μπορώ να το μειώσω με κάτι τέτοιο;  Γιατί η βάση στο laptop με δύο φαν 8αρια δε μου κάνει και πολύ δουλειά αν και το laptop έχει λίγες εισαγωγές για να πάρει αέρα και μακριά από το φαν.

corsair04 σε ευχαριστώ πραγματικά για το χρόνο σου.

όχι δεν μπορείς να βάλεις κάτι άλλο από αυτό που έχει ο κατασκευαστής εάν είχε thermal pad θέλει thermal pad τώρα μπορείς να μειώσεις την θερμοκρασία με κάποια καλή βάση ψύξη,Εάν θες για να είμαστε πιο σίγουροι βγάλε μια foto το headsink

Δημοσ.

Εδώ είναι ένα βίντεο

Μου φαίνεται πως έχει πάστα.

Γενικά, από όσα έχω διαβάσει τα thermal pads δεν έχουν καλή απόδοση, ισχύει;

Επανέρχομαι λοιπόν στο θέμα της πάστας, Μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα αυτή; και να χρειαστεί να την αλλάξω με μία artic silver 5 ?

Δημοσ.

Εδώ είναι ένα βίντεο

Μου φαίνεται πως έχει πάστα.

Γενικά, από όσα έχω διαβάσει τα thermal pads δεν έχουν καλή απόδοση, ισχύει;

Επανέρχομαι λοιπόν στο θέμα της πάστας, Μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα αυτή; και να χρειαστεί να την αλλάξω με μία artic silver 5 ?

oxi thermalpad θέλει τώρα το ότι είναι βίντεο δεν σημαίνει να είναι και σωστό  όχι δεν νομίζω να φταίει η θερμοαγωγιμη  

Δημοσ.

oxi thermalpad θέλει τώρα το ότι είναι βίντεο δεν σημαίνει να είναι και σωστό  όχι δεν νομίζω να φταίει η θερμοαγωγιμη  

• Γιατί θέλει thermalpad? Δεν διαφωνώ απλά προσπαθώ να καταλάβω το γιατί, εφόσον όσο διαβάζω ακόμα όλο το internet αναφέρει χαμηλές θερμικές αποδώσεις.
  • Συμφωνώ, αλλά υπάρχει και αναφορά απο το overclockers.net, όπου πάστα υπήρχε και πάστα χρησιμοποίησαν.
  • Αρα η υπόθεση είναι να δοκιμάσω thermalpad, μπας και πατάει καλύτερα το σύστημα ψύξης με την cpu&gpu?
Δημοσ.

• Γιατί θέλει thermalpad? Δεν διαφωνώ απλά προσπαθώ να καταλάβω το γιατί, εφόσον όσο διαβάζω ακόμα όλο το internet αναφέρει χαμηλές θερμικές αποδώσεις.
  • Συμφωνώ, αλλά υπάρχει και αναφορά απο το overclockers.net, όπου πάστα υπήρχε και πάστα χρησιμοποίησαν.
  • Αρα η υπόθεση είναι να δοκιμάσω thermalpad, μπας και πατάει καλύτερα το σύστημα ψύξης με την cpu&gpu?

εδώ  είναι ένα σχετικό θέμα που είχα ανοίξει μπορείς να το διαβάσεις και θα λυθούν οι απορίες σου 

Δημοσ.

εδώ  είναι ένα σχετικό θέμα που είχα ανοίξει μπορείς να το διαβάσεις και θα λυθούν οι απορίες σου 

όντως τώρα καταλαβα! σύμφωνα με αυτά που λέει ο συνforumίτης με τους τύπους των heatsink δε πρέπει να βάλω πάστα και στα δύο εφόσον είναι έτσι;

Δημοσ.

όντως τώρα καταλαβα! σύμφωνα με αυτά που λέει ο συνforumίτης με τους τύπους των heatsink δε πρέπει να βάλω πάστα και στα δύο εφόσον είναι έτσι;

oxi στην cpu πάστα στην gpu thermalpad

Δημοσ.

oxi στην cpu πάστα στην gpu thermalpad

Δίαβασα το manual, δεν λέει τίποτα για thermalpad. Θα δοκιμάσω να βάλω το thermal pad (0,5mm) στη gpu και artic silver 5 στην cpu. Μόλις βρω χρόνο θα ανεβάσω και αποτελέσματα. Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...