vicky82 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, θα ηθελα τα φωτα σας στο εξης θεμα: εστω οτι νοικιαζεις ενα σπιτι. στην αρχη ο ιδιοκτητης συμπληρωνει μαζι τα συμβολαια, και σου λεει θα τα καταθεσω στη εφορια σε χ μερες και θα σου δωσω επικυρωμενο αντιγραφο. Για την ωρα κρατας μια κοπια μη επικυρωμενη στο μεταξυ δινεις την εγγυηση και το πρωτο ενοικιο, σου δινει αποδειξη, τα κλειδια, ολα οκ Μπαινεις στο σπιτι, κανονικα, πας στη ΔΕΗ και συνδεεις το ρευμα με το μη επικυρωμενο συμβολαιο και τον προηγουμενο λογαριασμο. Περναει λιγος καιρος, πουθενα συμβολαιο. Το θεμα που προκυπτει ειναι οτι θελει ενεργειακο πιστοποιητικο, το οποιο θελει αντιγραφο του συμβολαιου του σπιτιου, το οποιο ο συμβολαιογραφος το χρεωνει Χ χρηματα τα οποια ο ιδιοκτητης δε θελει να δωσει. Και αρχιζει να τα μασαει "σε λιγο καιρο, τον αλλο μηνα κλπ" Αφου εχει περασει καμποσος καιρος και τα ενοικια πεφτουν κανονικα μεσω καταθεσης σε τραπεζα με δικαιολογια παντα "πληρωμη ενοικιου χ μηνα". Ταυτοχρονα εχει δηλωθει και στην εφορια, με ονομα, αφμ ιδιοκτητη κλπ Μη τα πολυλογω, εχει περασει πανω απο ενας χρονος και συμβολαιο πουθενα. Τι κανεις? Ο ενοκιαστης εχει προβλημα, εφοσον πληρωνει τα ενοικια μεσω τραπεζας και δηλωνει στην εφορια το σπιτι? Ο ιδιοκτητης υποτιθεται οτι και αυτος τα δηλωνει στην εφορια. Χωρις συμβολαιο πως? Στο μεταξυ υπαρχει και μια υπευθυνη δηλωση, επικυρωμενη, οτι για τον χ λογο ο ιδιοκτητης δε μπορει να κανει συμβολαιο τωρα και με την δηλωση πιστοποιει οτι νοικιαζει το χ σπιτι στον ταδε τι κανουμε? Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2015 από vicky82
Joshua21 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Πρώτα από όλα ο τίτλος είναι λάθος, υπάρχει μισθωτήριο. Από κει και πέρα η επικύρωση του μισθωτηρίου στην εφορία ήταν υποχρέωση του ιδιοκτήτη, όχι δική σου. Όπως και δική του υποχρέωση ήταν να πληρώσει/κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για βγει ενεργειακό πιστοποιητικό ώστε να μπορέσει να κάνει την επικύρωση Δεν κάνεις απολύτως τίποτα, αν ο ιδιοκτήτης μπλέξει με την εφορία είναι δικό του πρόβλημα. 1
vicky82 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Πρώτα από όλα ο τίτλος είναι λάθος, υπάρχει μισθωτήριο. Από κει και πέρα η επικύρωση του μισθωτηρίου στην εφορία ήταν υποχρέωση του ιδιοκτήτη, όχι δική σου. Όπως και δική του υποχρέωση ήταν να πληρώσει/κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για βγει ενεργειακό πιστοποιητικό ώστε να μπορέσει να κάνει την επικύρωση Δεν κάνεις απολύτως τίποτα, αν ο ιδιοκτήτης μπλέξει με την εφορία είναι δικό του πρόβλημα. ευχαριστω, διορθωσα και τον τιτλο αυτος, αν υποθεσουμε ότι οντως δηλωνει το ενοικιο που εισπραττει στην εφορια, δεν εχει ηδη πρόβλημα? από τη στιγμη που δεν εχει καταθεσει μισθωτηριο και πιστοποιητικο? και αν υποθεσουμε ότι αυριο θελει να βγω. εκει τι γινεται? πως είμαι εγω καλυμμενη?
Joshua21 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 ευχαριστω, διορθωσα και τον τιτλο Δεν εννοούσα πως κακώς είχες γράψει "συμβόλαιο" αντί για "μισθωτήριο", ένα είδος συμβολαίου/συμφωνητικού είναι και αυτό. Το "χωρίς" είναι λάθος. αυτος, αν υποθεσουμε ότι οντως δηλωνει το ενοικιο που εισπραττει στην εφορια, δεν εχει ηδη πρόβλημα? από τη στιγμη που δεν εχει καταθεσει μισθωτηριο και πιστοποιητικο? Όχι απαραίτητα. Μόνο αν τον "τσακώσουν" μετά από έλεγχο ή καταγγελία, αλλά και πάλι απλά θα κάνει εκπρόθεσμη επικύρωση πληρώνοντας αν θυμάμαι καλά 40€ πρόστιμο. Για την έλλειψη πιστοποιητικού δεν ξέρω τι ποινές υπάρχουν. Όπως και ναχει, δεν σε αφορά. και αν υποθεσουμε ότι αυριο θελει να βγω. εκει τι γινεται? πως είμαι εγω καλυμμενη? Είσαι καλυμμένη με το μισθωτήριο που έχεις στα χέρια σου, δεν μειώνει την ισχύ του η έλλειψη επικύρωσης από την εφορία.
gregdel Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Τα μισθωτήρια πλέον δεν κατατίθενται στην εφορία αλλά δηλώνονται ηλεκτρονικά... δεν ξέρω αν η ενοικίαση έγινε πριν την υποχρεωτική ηλεκτρονική καταβολή... Η ΔΕΗ δέχτηκε να περάσει το ρεύμα στο όνομά σου χωρίς επικυρωμένο μισθωτήριο ή εκτύπωση από το ΤΑΧΙΣ? Πολύ περίεργο μου φαίνεται! Όταν λες ότι έχει δηλωθεί στην εφορία, τι εννοείς? Στη φορολογική δήλωση? Επίσης τι εννοείς ότι ο ιδιοκτήτης έκανε υπεύθυνη δήλωση ότι δεν μπορεί να κάνει συμβόλαιο? Τι τον εμποδίζει... το ενεργειακό πιστοποιητικό μου φαίνεται αστείος λόγος για κάτι τέτοιο και ο συμβολαιογράφος που ανέφερες δεν έχει καμμία σχέση με αυτό... Κάτι δεν μου ακούγεται καλά!
Joshua21 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Τα μισθωτήρια πλέον δεν κατατίθενται στην εφορία αλλά δηλώνονται ηλεκτρονικά... δεν ξέρω αν η ενοικίαση έγινε πριν την υποχρεωτική ηλεκτρονική καταβολή... Μα το αναφέρει, έγραψε πως έχει περάσει πάνω από χρόνος, όπως επίσης ότι έχει προλάβει να δηλώσει μισθώματα στην εφορία(προφανώς στη φορολογική του 2015 για αυτά που πλήρωσε για το 2014). Η ΔΕΗ δέχτηκε να περάσει το ρεύμα στο όνομά σου χωρίς επικυρωμένο μισθωτήριο ή εκτύπωση από το ΤΑΧΙΣ? Πολύ περίεργο μου φαίνεται! Περίεργο θα μου φαινόταν αν ΔΕΝ δεχόταν. Ο Ιδιοκτήτης βάση νόμου έχει περιθώριο 30 ημέρες να πάει να θεωρήσει το μισθωτήριο, στο μεταξύ ο ενοικιαστής θα μείνει χωρίς ρεύμα? Την ΔΕΗ την ενδιαφέρει μόνο το αν έχεις δικαίωμα να πάρεις ρεύμα για το συγκεκριμένο ακίνητο, και αυτό φαίνεται από το μισθωτήριο. Η επικύρωση έχει να κάνει με την εφορία και μόνο. 1
gregdel Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 @Joshua, η ΔΕΗ δέχεται μόνο επικυρωμένα συμβόλαια... και πλέον μόνο εκτυπώσεις απο το ΤΑΧΙΣ. Απλά θυμάμαι ότι η ηλεκτρονική υποβολή ισχύει απο 1-1-2014 δλδ σχεδόν 2 χρόνια πριν... το googlαρα και αυτό βγήκε... ίσως βέβαια να κάνω λάθος και να είχε πάρει παράταση... EDIT: Όντως ισχύει απο 1-1-2014 http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Help/FAQsPages/FAQs_misthwsewn.html
Joshua21 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 @Joshua, η ΔΕΗ δέχεται μόνο επικυρωμένα συμβόλαια... και πλέον μόνο εκτυπώσεις απο το ΤΑΧΙΣ. Απλά θυμάμαι ότι η ηλεκτρονική υποβολή ισχύει απο 1-1-2014 δλδ σχεδόν 2 χρόνια πριν... το googlαρα και αυτό βγήκε... ίσως βέβαια να κάνω λάθος και να είχε πάρει παράταση... EDIT: Όντως ισχύει απο 1-1-2014 http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Help/FAQsPages/FAQs_misthwsewn.html Ναι? Είχα την εντύπωση ότι από 01/01/15 έγινε η υποχρεωτική η ηλεκτρονική επιβολή, μάλλον λάθος έκανα. Όσο για την επικύρωση, εγώ ο ίδιος τον Αύγουστο του 2013 πήρα ρεύμα δείχνοντας μη επικυρωμένο μισθωτήριο.
gregdel Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Σε πιστεύω ρε συ... απλά εδώ ή ΔΕΗ έχει σκίσει τον κόσμο και για αυτό πάντα οι ιδιοκτήτες βιαζόντουσαν για το ενεργειακό πιστοποιητικό... ώστε να μπορέσουν να σφραγίσουν για να παρουν ρεύμα.,,
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Το μισθωτηριο το κανει και ηλεκτρονικη υποβολη ο διοκτητης και ο ενοικιαστης πρεπει να μπει στο δικο του taxis να κανει αποδοχη .Μονο ετσι ολοκληρωνετι η ηλεκτρονικη υποβολη .Δεν καταργειται και το γνωστο χειρογραφο συμφωνητικο . Το ενεργειακο πιστοποιητικο υποχρεωτικο μεν για πανω απο 50τμ αλλα μεχρι προτεινος μπορουσες χωρις να το γραψεις να το παρακαμψεις στο taxis . Εχω ομως την εντυπωση οτι ισως αλλαξε τον Νοεμβριο 2015 Τον Οκτωβριο 2015 σιγουρα το παρεκαμψα εγω χωρις προβλημα .
Joshua21 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Σε πιστεύω ρε συ... απλά εδώ ή ΔΕΗ έχει σκίσει τον κόσμο και για αυτό πάντα οι ιδιοκτήτες βιαζόντουσαν για το ενεργειακό πιστοποιητικό... ώστε να μπορέσουν να σφραγίσουν για να παρουν ρεύμα.,, Από τη μία με πιστεύεις, αλλά από την άλλη με διαψεύδεις! Μπερδεύτηκα Το μισθωτηριο το κανει και ηλεκτρονικη υποβολη ο διοκτητης και ο ενοικιαστης πρεπει να μπει στο δικο του taxis να κανει αποδοχη .Μονο ετσι ολοκληρωνετι η ηλεκτρονικη υποβολη .Δεν καταργειται και το γνωστο χειρογραφο συμφωνητικο . Το ενεργειακο πιστοποιητικο υποχρεωτικο μεν για πανω απο 50τμ αλλα μεχρι προτεινος μπορουσες χωρις να το γραψεις να το παρακαμψεις στο taxis . Εχω ομως την εντυπωση οτι ισως αλλαξε τον Νοεμβριο 2015 Τον Οκτωβριο 2015 σιγουρα το παρεκαμψα εγω χωρις προβλημα . Αυτό Γιάννη, η δυνατότητα να κάνεις υποβολή χωρίς να βάλεις στοιχεία πιστοποιητικού, ισχύει από τότε που έγινε υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή. Παλιότερα που η θεώρηση γινόταν στην εφορία, δεν μπορούσες να θεωρήσεις χωρίς να δείξεις το πιστοποιητικό. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 . Περναει λιγος καιρος, πουθενα συμβολαιο. Το θεμα που προκυπτει ειναι οτι θελει ενεργειακο πιστοποιητικο, το οποιο θελει αντιγραφο του συμβολαιου του σπιτιου, το οποιο ο συμβολαιογραφος το χρεωνει Χ χρηματα τα οποια ο ιδιοκτητης δε θελει να δωσει. Δεν απαιτειται συμβολαιο για ενεργειακο πιστοποιητικο. Εβγαλα περυσι για κληρονομικο σπιτι της γυναικας μου χωρις να εχει κανει καν αποδοχη κληρονομιας. Από τη μία με πιστεύεις, αλλά από την άλλη με διαψεύδεις! Μπερδεύτηκα Αυτό Γιάννη, η δυνατότητα να κάνεις υποβολή χωρίς να βάλεις στοιχεία πιστοποιητικού, ισχύει από τότε που έγινε υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή. Παλιότερα που η θεώρηση γινόταν στην εφορία, δεν μπορούσες να θεωρήσεις χωρίς να δείξεις το πιστοποιητικό. Ναι για αυτη Από τη μία με πιστεύεις, αλλά από την άλλη με διαψεύδεις! Μπερδεύτηκα Αυτό Γιάννη, η δυνατότητα να κάνεις υποβολή χωρίς να βάλεις στοιχεία πιστοποιητικού, ισχύει από τότε που έγινε υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή. Παλιότερα που η θεώρηση γινόταν στην εφορία, δεν μπορούσες να θεωρήσεις χωρίς να δείξεις το πιστοποιητικό. Ναι για αυτη την περιπτωση ειπα . Παλια το κατεθετα μαζι με το μισθωτηριο στην εφορια για να παρω πρωτοκολο .
gregdel Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Γιάννη, συμβόλαιο εννοεί το συμφωνητικό μίσθωσης... Καμμιά σχέση με κληρονομικά, συμβολαιογράφους κλπ
epir21 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Επειδή αυτές τις μέρες κάνω ανανέωση συμβολαίου ο ιδιοκτήτης μου είπε αν κατάλαβα καλά για <50τ.μ το ενεργειακό πιστοποιητικό είναι απαραίτητο για συμβόλαια μετά την 1/1/16. Στην αρχή μου είχε πει οτι ίσχυε απο 1/11/15 και θα έπρεπε να πληρώσει κάποια λεφτά για να κάνει την μελέτη αλλα τελικά δεν ισχύει για τώρα αλλα για το νεο έτος όπως εγραψα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Γιάννη, συμβόλαιο εννοεί το συμφωνητικό μίσθωσης... Καμμιά σχέση με κληρονομικά, συμβολαιογράφους κλπ Γραφει : Το θεμα που προκυπτει ειναι οτι θελει ενεργειακο πιστοποιητικο, το οποιο θελει αντιγραφο του συμβολαιου του σπιτιου, το οποιο ο συμβολαιογραφος το χρεωνει Χ χρηματα Λαθος καταλαβα ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα