big7 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα! Έχω εδώ και ένα μήνα που έχω ενεργοποιήσει το φοιτητικό internet της vodafone στο σπίτι. Router δεν πήρα γιατί είχα ένα παλιό της hol. Από τότε που ενεργοποιήθηκε όμως παρατηρώ σοβαρά προβλήματα στη σύνδεση. Μερικές φορές μπορεί να μην ανοίγει καμία σελίδα (DNS PROBE FAILED NXDOMAIN) (ειδικά στο facebook το βγάζει πολύ συχνά αυτό), άλλες μπορεί να ανοίγει όλες τις σελίδες εκτός από το facebook, άλλες φορές θα φορτώνει τις σελίδες χωρίς τις εικόνες, άλλες φορές θα φορτώνει τα εικονοστοιχεία της σελίδας σε λάθος διάταξη. Πρόβλημα ταχύτητας δεν θα έλεγα ότι υπάρχει, τουλάχιστον όχι σημαντικό, μιας και όποτε είναι στα καλά του τις φορτώνει σχετικά γρήγορα τις σελίδες. Στο torrent βέβαια δεν πιάνω τις ταχύτητες που έπιανα στο άλλο σπίτι με wind, έπιανα >1mbps και τώρα πιάνω με το ζόρι 500kbps. Έχει κανείς vodafone φοιτητικό και αντιμετωπίζει κανείς πρόβλημα? Τι λέτε να κάνω? Να αναφέρω ότι έχω ήδη κάνει κάποια πράγματα που είδα στο internet όπως reset στο modem, το βγαλα απ'τη πρίζα 2-3 λεπτά και το ξανάβαλα, έκανα flush dns στον υπολογιστή, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Θα τους πάρω και τηλέφωνο αλλά συνήθως με αυτούς δεν βγάζω άκρη για αυτό ήθελα να μου πείτε καμία συμβουλή τι να τους πω στοχευμένα (κάτι διάβασα να μειώσουν το snr αλλά δεν κατάλαβα αν θα βοηθήσει στην περίπτωσή μου αυτό) και αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω μόνος μου.
bill2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέερα φιλε εβαλα εφω φοιτιτικο οτε μια χαρα ειναι τωρα βεβαι στην ιδια πολη περασα και μενω απο πανω απο το σπιτι των γονιων μου αλλα οκ
big7 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Κι εγώ στην ίδια πόλη πέρασα και μένω μόνος μου κέντρο. Αλλά πριν ήμουν δίπλα πολύ κοντά στα γραφεία που φεύγει το σήμα, τώρα μετακόμισα κέντρο (που έχει και περισσότερο κόσμο) και είμαι πιο μακρυά από τα γραφεία που φεύγει το σήμα στο κέντρο. Δεν νομίζω να φταίει μόνο αυτό όμως, το σήμα είναι απαράδεκτο ώρες ώρες και δεν είναι θέμα ταχύτητας μόνο, απλά αρνείται να φορτώσει σελίδες ώρες ώρες και απ'ότι κατάλαβα το σφάλμα σχετίζεται με το dns. Το pc δεν φταίει γιατί και από λάπτοπ που μπήκα τα ίδια έκανε. Έχω δοκιμάσει και άλλους browser, πάλι τίποτα... Επίσης όταν έκανα reset το modem, μου έβγαλε μήνυμα το malware antibytes για περίεργη επίθεση από την ip 192.168.2.1 (rps attack ή κάπως έτσι) αλλά επειδή έλεγε υποσημείωση αν η ip αντιστοιχεί σε εκτυπωτή ή modem πατήστε ότι είναι ασφαλείς, πάτησα ότι είναι ασφαλές. Δεν νομίζω να σχετίζεται αυτό με τα προβλήματα έτσι? Εξάλλου με την επαναφορά και που το έβγαλα από τη πρίζα λογικά σβήστηκαν όλα από τη μνήμη του modem άρα δεν γίνεται να είχε ιο μετά.
l337 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Μέσα στο log του router σου έχεις δει να αναγράφεται SYN FLOOD TO HOST <κάτι>;
big7 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Όχι αλλά βλέπω κάτι περίεργα alert την ώρα που εγώ δεν ήμουν σπίτι. Όλο το πρωί ήμουν σχολή, γύρισα το μεσημέρι, κι αυτό έχει όλη μέρα, ειδικά 9-11 τέτοια logs. βάζω ένα: Dec 7 11:36:05 user alert kernel: Intrusion -> IN=ppp0 OUT= MAC= SRC=115.231.222.40 DST=5.54.101.167 LEN=40 TOS=0x08 PREC=0x00 TTL=95 ID=256 PROTO=TCP SPT=64316 DPT=8080 WINDOW=15500 RES=0x00 SYN URGP=0 λέει και intrusion... Τους πήρα τηλέφωνο πάντως στη hol και μου είπαν να βάλω χειροκίνητα dns στον υπολογιστή και να δω αν λυθεί το πρόβλημα. Μέχρι τώρα όλα κομπλε, αλλά παρατηρώ ότι αργεί ελάχιστα παραπάνω μέχρι να αρχίσει να φορτώνει τη σελίδα, ανεπαίσθητο βέβαια δεν πειράζει. Τους είπα και για την ταχύτητα και μου είπαν είναι θέμα καλωδίωσης. Για αυτό το θέμα δεν τους είπα τίποτα... φοβήθηκα μην τους μπερδέψω , λέτε να με χακάρει κανείς? Γι αυτό τα έχουν όλοι κλειδαμπαρωμένα τα δίκτυα ? Ένα δίκτυο με τον προεπιλεγμένο κωδικό δεν πέτυχα... Βέβαια δοκίμασα κι εγώ από το κινητό να δω αν υπάρχει ο κωδικός του modem μου στη γνωστή εφαρμογή και δεν υπάρχει άρα πως να μπήκε κανείς, πρέπει να είναι αρκετά τζιμάνι... Αυτό θα εξηγούσε πάντως γιατί χθες αφού έκανα reset στο modem έπεσαν τα πάντα. Μόλις ήρθε το internet μετά από κάνα μισάωρο δεν μπορούσα να μπω πουθενά, είχε κολλήσει το σύμπαν. Μάλλον ο τύπος έχασε την πρόσβαση και προσπαθούσε να ξαναμπει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα