Προς το περιεχόμενο

Mini Review - ΕLEPHONE M1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ενα mini review elephone m1

20151120_103959.jpg

Design
Ας αρχίσουμε από την εξωτερική εμφάνιση του τηλέφωνου. Το Μ1 είναι ενα πολύ μοντέρνο και κομψο τηλέφωνο το οποίο είναι συσκευασμένο σε ένα πολύ καλο αλουμινένιο body το οποίο δινει μια premium αισθηση. Όταν επιασα για πρωτη φορα το τηλεφωνο στα χερια μου, αμεσως καταλαβα πως εχω να κανω με μια πολύ solid και premium συσκευη η οποια επισης είναι ωραια εμφανισιακα. Ο σχεδιασμους του Elephone M1 εχω να πω πως μοιαζει αρκετα με το Huawei P8 αλλα διαθετει επισης καποια από τα εξωτειρκα χατακτηριστικα του iPhone 6.

Button Placement
Εχουμε φτασει στο 2015 οπου τα τηλεφωνα συνεχιζουν να μεγαλωνουν και μερικα από αυτά η τοποθετηση των κουμπιων τους είναι κακη. Το Μ1 παρολου που είναι ένα μεγαλο τηλεφωνο 5.5ιντζων εχει πολύ καλη τοποθετηση των κουμπιων. Μπορεις ανετα  να χρησιμοποιεις το τηλεφωνο με ένα χερι. Επισης παρατηρησα πως το power button εχει διαφορετικη υφη από τα volume buttons , αυτό συνηθως το κανουν εταιρίες για να αναγνωριζεις στα τυφλα ποιο είναι το κουμπι το οποιο μπορει να κλειδωσει την οθονη σου.

Display and resolution
Θα ηθελα πολύ να εβλεπα μια Full HD οθονη σε αυτό το τηλεφωνο αλλα δυστυχως διαθετει μονο HD οθονη. Παρολα αυτά όμως η οθονη κανει εξαιρετικη δουλεια και εχει φανταστικα χρωματα, δυσκολευτηκα να πιστεψω πως αυτή η οθονη είναι μονο 720p ειδικα με τοσο καλες γωνιες θεασης χαρης στο IPS Panel. Ένα πολύ καλο χαρακτηριστικο της οθονης είναι το MiraVision TM , εμπνευσμενο από την MediaTek που προσαρμοζει τα χρωματα αναλογα με την επιλογη σας, θα νομιζεται πως κοιταται σε μια Full HD τηλεοραση.

Perfomance
Η αποδοση του τηλεφωνου είναι πραγματικα απστευτη. Κατά από το καπακι διαθετει έναν τετραπυρηνο επεξεργαστη κλοκαρισμενο στα 1.3Ghz,  μπορει να σας φαινεται χαμηλο αλλα με τη βοηθεια της 64-bit τεχνολογιας θα κανει ολες τις λειτουργίες να φαινονται παιχνιδακι, προσωπικα δεν εχω δει ιχνος λαγκαρισματος μεχρι τωρα. Συγκρινοντας το με το Note 4 μερικες λειτουργιες όπως ξεκλειδωμα οθονης, εναρξη μερικων εφαρμογων κτλπ φαινονται να εκτελουνται πιο γρηγορα στο M1. Ωστοσο όμως δεν θα σας δωσει την ιδια επιδοση που θα σας εδινε και ενας Snapdragon επεξεργσατης στα 2.7Ghz όπως του Note 4.

Camera
Το Elephone M1 διαθετει μια καμερα 13MP με f2.0 στο πισω μερος του κινητου και άλλη μια καμερα στο μπροστινο μερος του κινητου στα 2MP. Θα ηθελα όμως να επισημάνω πως η πισω καμερα κανονικα είναι στα 8MP και εχει αναβαθμιστει στα 13MP μεσο software. Υπαρχουν διαφορα εφέ που μπορειτε να διαλεξετε κατευθειαν μεσα από την εφαρμογη της καμερας αλλα και διαφορα   modes όπως το Picture in Picture και αλλα πολλα. Η μπροστινγ καμερα δεν είναι τοσο καλη οσο την περιμενα, ωστοσο όμως η πισω κανει την δουλεια της.

Battery Life
Όπως αναφεραμε και πριν η οθονη του ειναι 720p , αυτό σημαινει πως η οθονη καταναλωνει λιγοτερη ενεργεια αρα θα εχει και καλυτερη αυτονομια. Η μπαταρια του είναι πολύ καλη, καταφερα να το κρατησω 3 μερες αφορτιστο μαζι με 2.5 ωρες SOT ( Screen On Time). Διαθετει επισης 2 ειδων battery savers, intelligent power saving standby το οποιο λειτουργει όταν το τηλεφωνο βρισκεται σε καταστασεις idle αλλα και το Battery Saver Mode το οποιο ριχνει το ρολοι του επεξεργαστη,φωτεινοτητα και απενοργοποιει καποιες background λειτουργειες για μεγιστη αυτονομια.

Conclusion
Συνοψιζοντας τα παραπανω το Elephone M1 είναι ένα καταπληκτικο smartphone με πολα καλα χαρακτηριστικα όπως την οθονη,ηχειο, εμφανιση, ποιοτητα κατασκευης, finger scanner (πολύ καλο), αλλα και η αποδοση του. Τα μονα αρνητικα που μπορεσα να βρω σε αυτό το τηλεφωνο είναι η καμερα του και η ελλειψη customizations στο συστημα. Επισης δεν υπαρχει τροπος ακομη για root και δεν υπαρχει μεγαλη κοινοτητα για development. Παρολα αυτά όμως είναι ένα πολύ καλο κινεζικο κινητο με δυνατότητα DUAL SIM πολύ καλο UI και πολύ καλη αποδοση. Μπορει ανετα να ικανοποιησει τις αναγκες ολων αλλα όχι heavy απαιτησεων. Πιστευω πως αξιζει τα λεφτα του εφοσον κοστιζει μονο 130$.

αν θελετε να διαβασετε ολοκληρο το ριβιου γραψτε απο κατω η ζητησε μου μεσω PM δεν θελω να φανει ως διαφιμηση το ποστ

Δημοσ.

Ποιον επεξεργαστη φοραει;;gpu;;Απο που αγοραστηκε ;

Quad-core Cortex-A53 at 1.3GHz

Mali-T720 MP1

Αγοραστηκε απο www.geekbuying.com 

Σορρυ παραλειψη μου.. υπαρχει πινακας με αναλυτικα specs εδω : http://goo.gl/JTYcmW

Οτι αλλες αποριες εχετε πειτε μου, αν θελετε καποια συγκεκριμενα τεστς στο τηλεφωνο μπορω να τ κανω

Δημοσ.

Quad-core Cortex-A53 at 1.3GHz

Mali-T720 MP1

Αγοραστηκε απο www.geekbuying.com 

Σορρυ παραλειψη μου.. υπαρχει πινακας με αναλυτικα specs εδω : http://goo.gl/JTYcmW

Οτι αλλες αποριες εχετε πειτε μου, αν θελετε καποια συγκεκριμενα τεστς στο τηλεφωνο μπορω να τ κανω

Antutu?

Δημοσ.

Γνωρίζεις άμα θα κυκλοφορήσει Ελλάδα, ή πρέπει να το πάρω από Κίνα;;

φιλε δεν νομιζω να κυκλοφορησει ελλαδα και ΑΝ κυκλοφορησει δεν νομιζω συντομα οποτε καλυτερα παρε ενα απο geekbuying και θα ερθει σε 2-3 βδομαδες οπως εκανε και μενα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...