georgeus Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Ξέρω καλά τη ποιότητα της apple και οι υπολογιστές είναι ένα από τα καλύτερα της προϊόντα. Αλλά όταν σκέπτομαι να αγοράσω ένα από αυτά πάντα διστάζω. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η τιμή αλλά και η περιορισμένη ελευθερία. Δηλαδή αν πάρεις ένα mac έχεις αυτό που έχεις και τίποτα άλλο. Ίσως έχεις και λίγα πράγματα παραπάνω από αυτό που σου έρχεται πακέτο αλλά δεν έχεις την ελευθερία και τι δυνατότητα επιλογής που προσφέρουν τα άλλα λογισμικά και υλικά(windows & Linux). Σπασμένα λογισμικά, υποστήριξη gia gaming, χαμηλό επίπεδο διαχείριση όλα αυτά με χαλάνε λίγο. Άσε το άλλο που μου φαίνεται ότι όσοι παίρνουν mac δεν το χρησιμοποιούν. Δηλαδή με όλο αυτό το θηρίο που αγοράζουν το μόνο που κάνουν είναι να βλέπουν ταινίες και να τσεκάρουν το μαιλ τους. Αυτό ίσως είναι ένα καλό σημείο να πω ότι είμαι πλιροφορικαριος, νομίζω ότι θα εξηγήσει αρκετούς από τους προβληματισμούς μου. Εσείς τι λέτε??
d_gkal Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 παιρνεις mac. κανεις dual/triple/quad/etc boot με αλλα λειτουργικα και αναλογως την περισταση "παιζεις"
atheatos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 για υπολογιστή (hardware) ρωτάς ή λειτουργικό? Στο hardware έχεις δικιο, αλλα στο λογισμικο έχεις λαθος. Γιατί δεν το δουλευεις σε ένα virtual machine να δεις?Ειναι σαν linux. ΥΓ. Μια χαρά υπαρχουν σπασμενα λογισμικά και σε Μac. 1
InspectoR95 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Προσωπικά πήρα ενα mac mini late 2012 και από τότε δεν υπάρχει γυρισμός.. Αν θες υπολογιστη για παιχνιδι, ναι οκ δεν πας σε mac.. αλλα ειναι τρομερα μηχανηματα που αντεχουν στο χρονο.. ναι μεν στα χαρτια οι δυνατοτητες δεν ειναι σε καμια περιπτωση αντιστοιχες με αυτες υπολογιστων που μπορεις να "χτισεις", αλλα στην πραξη αξιζουν! Πολυ αξιοπιστα μηχανηματα και αν σε απασχολει το λογισμικο υπαρχει δυνατοτητα να περασεις και windows με bootcamp. Για μενα αξιζουν τα λεφτά τους. Είναι πανέμορφα με αψογη ποιοτητα κατασκευης και πιστευω πως δεν θα σε απογοητευσουν! 1
iobelika Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Ναι μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ mac, δεν είναι κακό (και για αυτό πολύ καλά κάνεις και ρωτάς).... Πλέον υπάρχουν τα πάντα πληρωμένα και "μην πληρωμένα" προγράμματα. Και δεν είναι σαν linux, είναι linux λόγο του οτι και τα macintosh ειναι unix. π.χ. μπορείς να βάλεις προγράμματα όπως το homebrew για παράδειγμα http://brew.sh/και να κάνεις install-uninstall-update-clean και αλλα πολλά όπως και απο το terminal των linux 'η ακόμα ssh ή ότι άλλο θέλεις πολύ πιο εύκολα απο ότι στα windows. Και αν θελήσεις windows απλά τα περνάς εύκολα και γρήγορα... Και εγώ προσωπικά ξέρω άλλα 10+ άτομα που τους βγάζουν το λάδι και δεν τα κλείνουν ποτέ , μόνο σε sleep το βράδυ και είμαστε όλοι ΗΜΜΥ (επειδή είπες ότι είσαι πληροφορικάριος). Και για εμένα επειδή είναι η δουλεία σου πρέπει να πάρεις κάτι που να σου αρέσει και να αντέχεις πολλές ώρες μπροστά του ,δεν μιλάω μόνο για τα mac , αλλά και για άλλα λαπτοπ, ότι πληρώνεις παίρνεις πιστέυω. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Τα επιχειρήματα που φέρνεις για το "όχι" ανήκουν σε προηγούμενη δεκαετία. Πλέον δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο,τι λένε οι παραπάνω χρηστες, του βγάζεις το λάδι και δεν το κλείνεις ποτέ, και όλα τρέχουν ρολόι, αυτό συμπυκνώνει και τη δική μου εμπειρία. (προφανώς δε μιλάω για χρήση "facebook και ταινίες") Windows στο VirtualBox για μια στο τόσο, να μη χάσω επαφή Και είσαι άρχοντας
iMarilina Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Ξέρω καλά τη ποιότητα της apple και οι υπολογιστές είναι ένα από τα καλύτερα της προϊόντα. Αλλά όταν σκέπτομαι να αγοράσω ένα από αυτά πάντα διστάζω. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η τιμή αλλά και η περιορισμένη ελευθερία. Δηλαδή αν πάρεις ένα mac έχεις αυτό που έχεις και τίποτα άλλο. Ίσως έχεις και λίγα πράγματα παραπάνω από αυτό που σου έρχεται πακέτο αλλά δεν έχεις την ελευθερία και τι δυνατότητα επιλογής που προσφέρουν τα άλλα λογισμικά και υλικά(windows & Linux). Σπασμένα λογισμικά, υποστήριξη gia gaming, χαμηλό επίπεδο διαχείριση όλα αυτά με χαλάνε λίγο. Άσε το άλλο που μου φαίνεται ότι όσοι παίρνουν mac δεν το χρησιμοποιούν. Δηλαδή με όλο αυτό το θηρίο που αγοράζουν το μόνο που κάνουν είναι να βλέπουν ταινίες και να τσεκάρουν το μαιλ τους. Αυτό ίσως είναι ένα καλό σημείο να πω ότι είμαι πλιροφορικαριος, νομίζω ότι θα εξηγήσει αρκετούς από τους προβληματισμούς μου. Εσείς τι λέτε?? Ποιος είπε ότι δε μπορείς να βάλεις σπασμένα λογισμικά? Για gaming ναι δεν είναι τόσο, γιατί δεν είναι ο κυρίαρχος σκοπός του (αν και εγώ κάνω gaming, όχι hardcore, με εξομοιωτή windows μια χαρά). Δεν το αγοράζει καλέ μου ο κόσμος μόνο για μαιλ και ταινίες. Κάνει τρομερό editing ταινιών, ήχου, έχει προγράμματα που χρησιμοποιούν dj και επαγγελματίες, κάνεις μεγάλο λάθος όσον αφορά τη χρήση του. Άσε που είναι πολύ πιο σταθερό σύστημα από οποιαδήποτε windows και απροβλημάτιστο. 3
sariil Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Μπορείς να έχεις πολλές εμπειρίες με άλλα "λειτουργικά" ή "hardware", αλλά τα Mac τα παντρεύεσαι. Σταθερός σύντροφος, έτσι μπορώ να τα χαρακτηρίσω. 1
CyberCr33p Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Έχω ένα Imac και ένα Macbook Air από το 2010. Το μόνο πρόβλημα που μου έβγαλε ήταν χαλασμένος δίσκος στο iMac πριν 2 μήνες που τον αντικατέστησα με SSD. Kαι οι δύο υπολογιστές είναι μόνιμα ανοιχτοί μέρα και νύχτα μιας και τους έχω για επαγγελματική χρήση. 1
Makis38 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Έχω ένα παλιό, πλέον, λάπτοπ και του έβαλα 10άρια...(και με τα 7άρια pro) όλη την ώρα με τα θεματάκια του, πήρα ένα MBA i7 από το Αμέρικα το ᾽13 σε τιμή "χώμα" τότε, 1.40+ το δολάριο, από λειτουργικό με σήμα το λιοντάρι μέχρι τον καπετάνιο, δεν έχει κάνει κιχ ποτέ. Ίδια χρήση το ένα με το άλλο.... 1
georgeus Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Έχω ένα Imac και ένα Macbook Air από το 2010. Το μόνο πρόβλημα που μου έβγαλε ήταν χαλασμένος δίσκος στο iMac πριν 2 μήνες που τον αντικατέστησα με SSD. Kαι οι δύο υπολογιστές είναι μόνιμα ανοιχτοί μέρα και νύχτα μιας και τους έχω για επαγγελματική χρήση. Αν επιτρέπεται με τι ασχολείσαι. θέλω να έχω μια ιδέα για το φόρτο εργασίας που τους βάζεις. Γιατί άλλο είναι να τσεκάρεις mail όλη μέρα και άλλο να επεξεργάζεσαι για data mining J
groot Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Εάν είσαι πληροφορικάριος, τίποτε ένας λίγος παραπάνω να πάρεις MAC. Να μην πω για το πολύ ωραίο SequelPro.... Θα πω για: By default έρχεται με: - vim - git - svn - nano - bash - ftp - ssh - rsync - pbcopy - awk - js και στο terminal - php - θαρρώ nmap - Python - ps2pdf και ips2pdf - Apache Επίσης, είναι UNIX based, πότε ξεχνάς τα σπασμένα και όχι γιατί δεν μπορείς να τα έχεις, αλλά γιατί είσαι πλέον μέλος της μεγαλύτερης κοινότητας. Αυτής των Λ. Σ. *NIX. Οπότε, ό,τι χρειαστείς θα υπάρχει στην κοινότητα. Τέλος, εάν κάνεις data mining τότε απλά πάρε μοντέλο με GPU που να σου κάνει το cuda version και τα άλλα θα τα φροντίσει το library που θα χρησιμοποιήσεις. Π.χ. Theano είναι μια χαρούλα σε MAC.
kilon Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Ξέρω καλά τη ποιότητα της apple και οι υπολογιστές είναι ένα από τα καλύτερα της προϊόντα. Αλλά όταν σκέπτομαι να αγοράσω ένα από αυτά πάντα διστάζω. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η τιμή αλλά και η περιορισμένη ελευθερία. Δηλαδή αν πάρεις ένα mac έχεις αυτό που έχεις και τίποτα άλλο. Ίσως έχεις και λίγα πράγματα παραπάνω από αυτό που σου έρχεται πακέτο αλλά δεν έχεις την ελευθερία και τι δυνατότητα επιλογής που προσφέρουν τα άλλα λογισμικά και υλικά(windows & Linux). Σπασμένα λογισμικά, υποστήριξη gia gaming, χαμηλό επίπεδο διαχείριση όλα αυτά με χαλάνε λίγο. Άσε το άλλο που μου φαίνεται ότι όσοι παίρνουν mac δεν το χρησιμοποιούν. Δηλαδή με όλο αυτό το θηρίο που αγοράζουν το μόνο που κάνουν είναι να βλέπουν ταινίες και να τσεκάρουν το μαιλ τους. Αυτό ίσως είναι ένα καλό σημείο να πω ότι είμαι πλιροφορικαριος, νομίζω ότι θα εξηγήσει αρκετούς από τους προβληματισμούς μου. Εσείς τι λέτε?? Εγώ λέω ότι το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει, όπως είπε και ο φίλος παραπάνω το MacOS έρχεται μια πληθώρα open source projects και γλώσσες προγραμματισμού και μάλιστα η Apple τα υποστηρίζει σθενερα. Πχ η Apple εχει φτίαξει βιβλιοθήκες για να επιτρέπει στον python, ruby , pearl etc nα έχουν πρόσβασει σε όλες τις βιβλιοθήκες του λειτουργικού. Για το λειτουργικό τι να πώ που δεν έχει ειπωθεί ακόμα. Απο θέμα κόστους ο Mac είναι ότι πιο οικονομικό , μια και έχει πολύ υψηλη μεταπωλητική αξία πχ ένα iMac που πήρα 1300 8 χρόνια πρίν μπορώ να τον πουλήσω και 500 ευρώ. To pc απο την άλλη είναι μια τεράστια σπατάλη χρημάτων μιας και σε δίαστημα 3 χρόνων χάνει την μισή αξία του εύκολα. Εγω επι της παρούσης έχω έναν iMac 27'' το οποίο χρησιμοποιώ για 3d graphics , και προγραμματίζω μια πλατφόρμα ανάπτυξης και γλώσσα ανάπτυξης παραμετροποιήσιμων γραφικών που ονομάζω ΗΦΑΙΣΤΟ ( Ephestos) . Τέσσερες πυρήνες στα 3 ghz , η κάρτα γραφικών είναι μέτρια αλλά η οθόνη μαμάει. Υπάρχει φυσικά το μειονέκτημα της ελειπής δυνατότητα αναβάθμισης αλλά προσωπικά προτιμώ να αγοράζω καινούργιο. Και φυσίκα δεν αγοράζεις μνήμες και αλλά εξαρτήματα απο Apple μια και υπάρχουν διαθέσιμα σε πολύ χαμηλότερη τιμή απο τρίτους. Απο εκέι και πέρα διαλέγεις και παίρνεις, μια χαρά και τα pc με τα γνωστά τους πλεονεκτήματα. Πειρατικά βρίσκεις τα πάντα , για παιχνίδια Steam engine και ξερώ ψωμί. Αλλά έτσι και αλλίως υπάρχουν τόσα δωρεαν παιχνίδια, και τόσα ανοιχτού κώδικα εφαρμογές που πλέον δεν έχω τίποτα πειρατικό στον δίσκο μου. Ακόμα και τα παιχνίδια τα αγοράζω πάμφτηνα απο Steam μια και κάνει τρελές προσφορές απο 1-10 ευρώ. Παίζω Elite Dangerous, Dota 2, XCOM, Alien Isolation , ένα σωρό άλλα που δεν μου αρέσαν και τόσο (Marvel Heroes 2015, endless sky etc) και τώρα κατεβάζω το Elder Scrolls Online που με έχει μουρλάνει στο download 40 GB και ακόμα κατεβάζει , αλλά απο τι είδα φοβέρο παιχνίδι.
groot Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Επίσης, να συμπληρώσω, πως στην δουλειά χρησιμοποιώ ένα PC με Redhat Enterprise Edition (τσίτα GPU support, τσίτα cores και memory κάποια δεκάδες GB). Το οποίο όμως το διαχειρίζεται το κατάλληλο division για ό,τι αφορά εργασίες που θέλουν admin access αλλά και back up. Εάν έχεις όρεξη να κάνεις tweak τον Η/Υ σου, να πειράζεις τα πάντα, να βάζεις skins/themes κτλ... τότε πήγαινε δαγκωτό σε Linux. Με ένα debian ή Arch έχεις ένα πολύ καλό λειτουργικό και σταθερότατο. Εάν δεν θες/δεν έχεις όρεξη να πειράζεις τα πάντα, τότε δαγκωτό για MAC. Κάθε μία επιλογή έχει τα καλά και τα κακά της. Αλλά σταθμίζεις την όρεξή σου, τα χρήματά σου και το τι θες. Το μόνο που είναι κοινό και στις δύο είναι ότι ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΣΑΙ το άθλιο λειτουργικό που λέγεται Windows και απεγκλωβίζεσαι από την μικρή κοινότητα ανθρώπων που δεν είναι σε UNIX ή *NIX περιβάλλοντα. Ειδικά για ανθρώπους που κάνουν εργασία στον Η/Υ (όπου εργασία δεν εννοούμε spreadsheets και VB scripts) είναι ότι χειρότερο το να μην είσαι μέλος της κοινότητας των UNIX ή *NIX Λ.Σ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα