sys Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα, παρατήρησα ότι ο υπολογιστης μου (ΗP) χρησιμοποιει τα integrated γραφικά της Intel Intel ® HD graphics 530 αντι για την αυτόνομη NVIDIA GeForce GTX 950M. Δοκίμασα στο NVIDIA control panel στο manage 3d settings να βάλω αντί για autoselect κατευθειαν την NVIDIA αλλά τίποτα... Και έχω ήδη παρατηρήσει lagging και freeze της οθόνης σε βίντεο κτλ.. με τα ενσωματωμένα έχετε καμιά ιδέα;
TheELF Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δοκίμασε με το laptop συνδεδεμένο στο ρεύμα. Δες και στης ρυθμίσεις ενέργειας να μην έχει περιορισμό. Τελευταία, συχνά στα laptop δεν κάνει να βάζεις driver των εταιριών (intel/nvidia) αφού δημιουργούν κάτι τέτοια προβλήματα αλλά πρέπει να βάλεις τους driver του κατασκευαστή του laptop (hp)
sys Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Ειναι μόνιμα στο ρεύμα - έχω βγάλει την μπαταρία, λες να εχει σημασία αυτο; Updates στους driver κανω μέσα από το hp support assistant, αυτά δεν είναι ελεγμένα από τον κατασκευαστή; Να αναφέρω ότι σε παιχνίδια χρησιμοποιεί την NVIDIA αλλά σε άλλα απαιτητικα προγράμματα ή αν βλέπω ταινία και έχω ανοιχτά πολλά χρησιμοποιεί τα ενσωματωμένα που απ' ότι φαίνεται δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν
Acepower Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Στο δεξί κλικ, επάνω στο πρόγραμμα που θέλεις να τρέξεις, δεν σου έχει κάποια υποεπιλογή, όπως Run with advanced graphics ή κάπως έτσι;
sys Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Στο δεξί κλικ, επάνω στο πρόγραμμα που θέλεις να τρέξεις, δεν σου έχει κάποια υποεπιλογή, όπως Run with advanced graphics ή κάπως έτσι; στο start menu όχι ναι, αν ανοιξω το file location του κάθε προγράμματος δεν το είχα προσέξει Επίσης στο Nvidia Control Panel αν πας σε κάθε πρόγραμμα να διαλέξεις τα default γραφικά, πήγα πχ στο vlc δεν επιτρέπει nvidia, μόνο intel
Euclides Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Και έχω ήδη παρατηρήσει lagging και freeze της οθόνης σε βίντεο κτλ.. με τα ενσωματωμένα Αποκλείεται τα lags που παρατηρείς σε video να οφείλονται στο ότι χρησιμοποιείς την Intel αντί της Nvidia. Αλλού να ψάξεις για την λύση του προβλήματος. Αφού ισχυρίζεσαι ότι οι drivers της GPU δεν έχουν πρόβλημα (εγώ δεν θα εμπιστευόμουν κανένα πρόγραμμα που υποτίθεται ότι φορτώνει μόνο του τους σωστούς drivers), μπορεί να φταίει ο δίσκος (κάνε έλεγχο με το HDsentinel), ή ακόμη PUPs και Bloatware που τρέχουν στο background και απασχολούν πόρους του υπολογιστή. Κάνε έναν καθαρισμό με το Malwarebytes, ή το HitmanPro, ή και με τα δύο. Επίσης τρέξε το ESET online scanner, ρυθμισμένο να βρει και να διαγράψει τα PUPs. Τέλος απεγκατέστησε ότι bloatware έχει φορτώσει η ΗΡ στο σύστημά σου, και έλεγξε με το autoruns τι προγράμματα ξεκινάνε αυτόματα και διέγραψε ότι δεν είναι απαραίτητο. ....έχω βγάλει την μπαταρία, λες να εχει σημασία αυτο; Σημασία δεν έχει για τα lags που λες ότι έχεις, αλλά είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για να καταστρέψεις τον σκληρό σου δίσκο (και όχι μόνο) σε διακοπές και ανωμαλίες ρεύματος. Η μπαταρία δουλεύει σαν ένας τεράστιος πυκνωτής που προστατεύει τον υπολογιστή σου.
sys Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Αποκλείεται τα lags που παρατηρείς σε video να οφείλονται στο ότι χρησιμοποιείς την Intel αντί της Nvidia. Αλλού να ψάξεις για την λύση του προβλήματος. Αφού ισχυρίζεσαι ότι οι drivers της GPU δεν έχουν πρόβλημα (εγώ δεν θα εμπιστευόμουν κανένα πρόγραμμα που υποτίθεται ότι φορτώνει μόνο του τους σωστούς drivers), μπορεί να φταίει ο δίσκος (κάνε έλεγχο με το HDsentinel), ή ακόμη PUPs και Bloatware που τρέχουν στο background και απασχολούν πόρους του υπολογιστή. Κάνε έναν καθαρισμό με το Malwarebytes, ή το HitmanPro, ή και με τα δύο. Επίσης τρέξε το ESET online scanner, ρυθμισμένο να βρει και να διαγράψει τα PUPs. Τέλος απεγκατέστησε ότι bloatware έχει φορτώσει η ΗΡ στο σύστημά σου, και έλεγξε με το autoruns τι προγράμματα ξεκινάνε αυτόματα και διέγραψε ότι δεν είναι απαραίτητο. Σημασία δεν έχει για τα lags που λες ότι έχεις, αλλά είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για να καταστρέψεις τον σκληρό σου δίσκο (και όχι μόνο) σε διακοπές και ανωμαλίες ρεύματος. Η μπαταρία δουλεύει σαν ένας τεράστιος πυκνωτής που προστατεύει τον υπολογιστή σου. ευχαριστώ, θα δοκιμάσω αυτά που μου ειπες και ελπίζω να λυθει το πρόβλημα Θα το δω κ αυτο για την μπαταρία, γιατί μετά απ' το σχόλιο σου το έψαξα λίγο παραπάνω και δεν εχει μεγάλη διαφορά στο προσδόκιμο ζωής
Kostas93 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 αν δε γινει κατι με τα παραπάνω, ξαναπέρνα μια τους drivers, δεν είναι φυσιολογικό να έχεις τέτοια θεματα (lag και freeze).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα