Rage_unseen Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) οσοι βαλατε 10ρια καντε τα debloat με αυτα τα scriptακια κ κρατηστε μονο το store, τον edge κ ισως k το photo app που ειναι καλο επειδη πολλα απο τα modern app τρεχουν στο παρασκηνιο κατα διαστηματα, θα παρατηρησετε οτι τα 10αρια γινονται πιο αναλαφρα επισης μπορειτε να πεταξετε το one drive αν δεν το χρησιμοποιειτε τα scriptακια θελουν edit και πολυ προσοχη στο τι βγαζετε η ρυθμιζετε https://github.com/W4RH4WK/Debloat-Windows-10 για video player θα συνιστουσα cccp codec pack με media player home cinema, παναλαφρος κ αποδοτικος http://www.cccp-project.net/ Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2016 από Rage_unseen 3
geokarbou Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Με ποιο συνδυασμό μπαίνουμε στο bios του lenovo? πατας το κουμπακι στην αριστερη πλευρα του λαπτοπ οταν ειναι σβηστο και επιλεγεις
teo20net Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Έχω το HP όπως έχω γράψει και σε προηγούμενα posts. Το χτησιμοποίησα περίπου 2 μήνες με 4gb ram και απο χθες το χρησιμοποιώ με 8gb ram και δίσκο ssd (της crucial και τα 2). Για εμένα η προσθήκη 8gb ram και ssd δίσκου είναι απλά πεταμένα λεφτά. Συγκριτικά με πριν που είχα μόνο 4 ram και τον εργοσταστιακό hdd, απο χθές έχω ένα .... 10-20% επιπλέον απόδοση κι αυτό μπορεί να οφείλεται και σε ψυχολογικούς λόγους για να μην αρχίσω να βρίζω για το 100άρικο που έσκασα χωρίς λόγο. Δυστυχώς δεν είχα δεί τα προηγούμενα Posts όπου ανέβηκαν benchmarks απο άλλο μέλος, οπότε έχασα την πληροφορία ότι πρόκειται για sata II σύνδεση, πράγμα που κάνει τον ssd να λειτουργεί στην μισή του ταχύτητα (write/read) Η ram δεν λέει να πάει με τίποτα πάνω απο 50-55% ενώ με την 4άρα έφτανε max 65-80%. Βέβαια τώρα έβαλα 64bit λειτουργικό ενώ πριν είχα τα 32bit. Γενικά με το νέο Setup, ram και ssd υπολειτουργούν έχοντας πλάι τους έναν Cpu που είναι μονίμως στο 95-100%. Ναι μεν τον βοηθούν λιγάκι αλλά η αύξηση της απόδοσης δεν είναι το λεγόμενο vfm για τα 100-120 ευρώ που δίνεις. Για εμένα όσοι το αγοράσανε, βάλτε απλά μια ram 4gb και μέχρι εκεί. Μην πειράξετε κάτι άλλο.
dali13gr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Σε ποιες εργασίες είναι μονίμως στο 100% η CPU; Γιατί αν είναι μόνο από το λειτουργικό κάτι κάνεις λάθος.
iganiats Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 πατας το κουμπακι στην αριστερη πλευρα του λαπτοπ οταν ειναι σβηστο και επιλεγεις Εννοώ με ποιό συνδυασμό πλήκτρων αφού προφανώς πατήσεις το power on
Prof_Chaos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Κι εμένα μου φαίνεται περίεργο να μην υπάρχει αισθητή διαφορά με τον SSD . Ακόμη και σε SATA II θα έπρεπε να υπάρχει μεγάλη διαφορά σε ταχύτητα απο τον μηχανικό. Για τα 8 GB συμφωνώ και το έγραψα 2-3 φορές οτι τα 4 gb ειναι υπεραρκετα . Εντάξει δεν πειράζει οσοι αγοράσατε τα 8 gb θα τα έχετε για μελλοντική ενδεχομένως χρήση. Επίσης για το 100% χρήσης της cpu στα windows μήπως τρέχει κάτι απο πίσω που επιβαρύνει το σύστημα;
dali13gr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Εννοώ με ποιό συνδυασμό πλήκτρων αφού προφανώς πατήσεις το power on Δεν έχει συνδυασμό κουμπιών και δεν εννοεί το power button. Έχει άλλο ένα κουμπί που δεν έχεις δει. 1
Rage_unseen Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Έχω το HP όπως έχω γράψει και σε προηγούμενα posts. Το χτησιμοποίησα περίπου 2 μήνες με 4gb ram και απο χθες το χρησιμοποιώ με 8gb ram και δίσκο ssd (της crucial και τα 2). Για εμένα η προσθήκη 8gb ram και ssd δίσκου είναι απλά πεταμένα λεφτά. Συγκριτικά με πριν που είχα μόνο 4 ram και τον εργοσταστιακό hdd, απο χθές έχω ένα .... 10-20% επιπλέον απόδοση κι αυτό μπορεί να οφείλεται και σε ψυχολογικούς λόγους για να μην αρχίσω να βρίζω για το 100άρικο που έσκασα χωρίς λόγο. Δυστυχώς δεν είχα δεί τα προηγούμενα Posts όπου ανέβηκαν benchmarks απο άλλο μέλος, οπότε έχασα την πληροφορία ότι πρόκειται για sata II σύνδεση, πράγμα που κάνει τον ssd να λειτουργεί στην μισή του ταχύτητα (write/read) Η ram δεν λέει να πάει με τίποτα πάνω απο 50-55% ενώ με την 4άρα έφτανε max 65-80%. Βέβαια τώρα έβαλα 64bit λειτουργικό ενώ πριν είχα τα 32bit. Γενικά με το νέο Setup, ram και ssd υπολειτουργούν έχοντας πλάι τους έναν Cpu που είναι μονίμως στο 95-100%. Ναι μεν τον βοηθούν λιγάκι αλλά η αύξηση της απόδοσης δεν είναι το λεγόμενο vfm για τα 100-120 ευρώ που δίνεις. Για εμένα όσοι το αγοράσανε, βάλτε απλά μια ram 4gb και μέχρι εκεί. Μην πειράξετε κάτι άλλο. κατι κανεις λαθος με τον ssd ,υποθετω κανεις καθαρη εγκατασταση και ειναι ahci απο το bios επισης 95-100% σημαινει ειτε οτι τρεχουν πολλα αχρηστα απο πισω ειτε οτι κανει κατι που δεν απλα δεν σηκωνει το λαπτοπ για αρχη δες τι τρεχει στο start up https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx γενικοτερα με τετοια μηχανακια, ssd εναν οποιονδηποτε vfm ,οχι 850 evo γιατι θα χαραμιστει πχ κ μετα 4gb ram επισης tweekαρισμα στα windows 10 οσο παιρνει εχω ποσταρει κατι παραπανω κλεισιμο services οπως το indexing ,αφαιρεση metro apps ,υπαρχουν οδηγοι ,με προσοχη ομως κ πειραζουμε μονο αν καταλαβαινουμε τι συμβαινει http://www.askvg.com/master-tutorial-to-make-windows-10-super-fast/ 1
iganiats Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δεν έχει συνδυασμό κουμπιών και δεν εννοεί το power button. Έχει άλλο ένα κουμπί που δεν έχεις δει. Εκεί που το κρύψανε που να το δω! 1
IKARIWTHS Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 δηλωνω χαζος ,δε καταλαβα πως να κανω debloat τα windows 10
Rage_unseen Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 δηλωνω χαζος ,δε καταλαβα πως να κανω debloat τα windows 10 κατεβαζεις το zip το αποσυμπιεζεις τρεχεις το power shell ως administator δινεις αυτες τις εντολες στην κονσολα Set-ExecutionPolicy Unrestricted ls -Recurse *.ps1 | Unblock-File ls -Recurse *.psm1 | Unblock-File οπου χρειαζεται πατας y για yes η Α για All κανεις edit το remove-default-apps.ps1 με notepad και βαζεις # μπροστα απο οτι θες να κρατησεις η το σβηνεις για να αφαιρεσεις το αντιστοιχο app τρεχεις το remove-default-apps.ps1 μεσα στο powershell me to path του ,πχ C:\Users\user\Desktop\Debloat-Windows-10-master\remove-default-apps.ps1 με πολυ προσοχη ολα αυτα
teo20net Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Σε ποιες εργασίες είναι μονίμως στο 100% η CPU; Γιατί αν είναι μόνο από το λειτουργικό κάτι κάνεις λάθος. Κι εμένα μου φαίνεται περίεργο να μην υπάρχει αισθητή διαφορά με τον SSD . Ακόμη και σε SATA II θα έπρεπε να υπάρχει μεγάλη διαφορά σε ταχύτητα απο τον μηχανικό. Για τα 8 GB συμφωνώ και το έγραψα 2-3 φορές οτι τα 4 gb ειναι υπεραρκετα . Εντάξει δεν πειράζει οσοι αγοράσατε τα 8 gb θα τα έχετε για μελλοντική ενδεχομένως χρήση. Επίσης για το 100% χρήσης της cpu στα windows μήπως τρέχει κάτι απο πίσω που επιβαρύνει το σύστημα; Δεν είναι 100% ενώ το pc είναι idle και τις backround διεργασίες τις έχω ρυθμίσει. Απλά ενώ ήμουν εδώ και 2-3 μήνες με μια 4αρα ram, η προσθήκη ssd και 8άρας ram ειλικρινά έκανε σχεδόν ανεπαίσθητη βελτίωση. Με τίποτα δεν αξίζει 100+/- ευρώ αυτή η αύξηση απόδοσης. Έπεσα στην παγίδα να βάλω ssd, διαβάζοντας προηγούμενα post όπου κάποια μέλη ισχυρίζονται ότι προηγείται η αναβάθμιση του δίσκου απο την αναβάθμιση της ram, ενώ εγώ πρότεινα το αντίθετο (πρώτα ram και αν.....ssd). Στην πράξη πλεόν επιμένω ότι το μηχανάκι αυτό θέλει κυρίως ram. Ο δίσκος βελτιώνει την απόδοση, αλλά ελάχιστα, ίσως και απειροελάχιστα.
TheDevilMayCare Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Εχμμ κι ομως, καλως-κακως αυτη ειναι δικη σου αντιληψη -ορμωμενη [ενδεχομενως] και απο την πικρια του: "αλλη μας δειξανε..κι αλλη μας μπηξανε!" Αλλα η λαπτοποπραγματικοτητα(sic), επι το γενικοτερον εστω & παλι καλως ή κακως, ειναι οπως την αναφερουμε εγω κι ο haHa: "πρωτα ssd μετα ram!"~*~Τσεκαρε + με ενα Cinebench τι scores σου δινει o cpu -> μηπως παιζει σε εξοικονομηση ενεργειας mode 1
vadergr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 μηπως εβαλες καποιον sandisk v300 ? Αυτον εχω βαλει εγω.Μια χαρα πεταει το λαπτοπάκι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις