Προς το περιεχόμενο

Έξοδα αυτοκινήτου?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μακριά απο focus 1.4 '03 '04 αξιόπιστο αμάξι δε μουχει βγάλει ποτε προβλημα. η μαλακία έιναι οτι καίει όσο το 1.6 και έχει 25 άλογα λιγότερα.

δες κανα 1000άρι 1300αρι το πολύ. να πληρώνεις λίγα τέλη και ναναι και οικονομικό.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα πάρω κάποιο με 2000 ευρώ θα περιμένω λίγο καιρό για καμία ευκαιρία. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι οι δικοί μου δουλεύουν εξωτερικό δλδ 0 ελληνικό εισόδημα και έχω ακούσει ότι δε γίνεται γτ σε κυνηγάει ή εφορεία υσχει κάτι τέτοιο?

δεν έχει να κάνει το εισόδημα. Τα τεκμήρια κάνουν.

Αν αγοράσεις το αυτοκίνητο από μάντρα και κοπεί τιμολόγιο θα πρέπει οι γονείς σου στην εφορία να πληρώσουν το 10% της αξιας του τιμολογίου για να δικαιολογηθεί σαν δώρο.

Απο εκει και περα αν το πάρεις απο ιδιώτη θα γραφτεί στο χαρτι στο κεπ το ποσό, και πρεπει να κάνεις την διαδικασια με την εφορια παλι. Απο εκει και περα μπορείς ειτε να μπει στο ονομα καποιου γονεα είτε να δηλωσεις χαμηλοτερη τιμη, κατι το οποιο δεν το συνηστω καθως μπορει να εχεις προβλήματα με το νομο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μισό για να καταλάβω. Αυτό που λες είναι ότι θα πληρώσουν το 10% δηλ 200 ευρω όπως και να γίνει είτε γραφτεί στο δικό μου είτε στου γονέα είτε έχουν μηδενικό εισόδημα στην Ελλάδα είτε όχι?Δηλ με το τεκμήριο το εισόδημα θα ειναι 1000 ευρω και θα φορολογουνται με 20%?  

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Μισό για να καταλάβω. Αυτό που λες είναι ότι θα πληρώσουν το 10% δηλ 200 ευρω όπως και να γίνει είτε γραφτεί στο δικό μου είτε στου γονέα είτε έχουν μηδενικό εισόδημα στην Ελλάδα είτε όχι?Δηλ με το τεκμήριο το εισόδημα θα ειναι 1000 ευρω και θα φορολογουνται με 20%?  

Θα πληρώσουν 10% για την δωρεά μία φορά (νομίζω σε διάστημα 6 μηνών από την ημερομηνία αγοράς). Μετα για την εφορία κάθε χρόνο πρέπει να βάζεις αποδείξεις για να είναι μηδενική η φορολογική σου δήλωση. Ένας φοροτεχνικός θα σου απαντήσει με σιγουριά και θα σου κάνει και τη φορολογική δηλωση (συνήθως 30€ παει η ταριφα για την δήλωση).

Τώρα για πολίτες εξωτερικού δεν ξέρω ακριβώς να σου πω. Στο φοροτεχνικό για να είσαι ήσυχος.

Δημοσ.

Θα πληρώσουν 10% για την δωρεά μία φορά (νομίζω σε διάστημα 6 μηνών από την ημερομηνία αγοράς). Μετα για την εφορία κάθε χρόνο πρέπει να βάζεις αποδείξεις για να είναι μηδενική η φορολογική σου δήλωση. Ένας φοροτεχνικός θα σου απαντήσει με σιγουριά και θα σου κάνει και τη φορολογική δηλωση (συνήθως 30€ παει η ταριφα για την δήλωση).

Τώρα για πολίτες εξωτερικού δεν ξέρω ακριβώς να σου πω. Στο φοροτεχνικό για να είσαι ήσυχος.

Βασικά τις αποδείξεις τις μαζεύεις για για να πάρεις την έκπτωση φόρου, το ύψος των εισοδημάτων που δηλώνεις δεν αλλάζει.

Όσο για τη δωρεά που γράφεις, δεν υπάρχει λόγος. Το αφορολόγητο των 9.550€ καλύπτει όλων των ειδών τα τεκμήρια, δεν αφήνει απέξω το τεκμήριο αγοράς όπως αφήνεις να εννοηθεί.

Δημοσ.

πχ στα 2500 + μεταβιβαση αν παρεις ενα τετοιο : http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7249328/

λογικα θα εισαι κομπλε μεχρι να αποφασισεις να παρεις κατι νεοτερο !!!

To αμάξι κάνει 2850 + μεταβίβαση η κάνω λάθος? 

Δημοσ.

To αμάξι κάνει 2850 + μεταβίβαση η κάνω λάθος? 

μην κοιτας τι γραφει ο μαντρας !!!!

επισης, το να εχει παραμεινει αυτο το αμαξι εκει τοσο καιρο μαλλον εχει καποιο λακκο η φαβα...

Δημοσ.

μην κοιτας τι γραφει ο μαντρας !!!!

επισης, το να εχει παραμεινει αυτο το αμαξι εκει τοσο καιρο μαλλον εχει καποιο λακκο η φαβα...

εχει κανει ανανέωση πριν  3 ωρες. Εσυ λες να κανω παζαρια αυτο???? Δε καταλαβα για πιο λογο το ειδες 2500 το Yaris

Δημοσ.

εχει κανει ανανέωση πριν  3 ωρες. Εσυ λες να κανω παζαρια αυτο???? Δε καταλαβα για πιο λογο το ειδες 2500 το Yaris

το αυτοκινητο για να ειναι εκει τοσο καιρο εκει ή δεν υφισταται και ειναι κραχτης ή εχει προβλημα και δεν το εχουν παρει !!!

προφανως εννοω οτι θελει παζαρι ! ο τυπος το πιθανοτερο εινα να το εχει παρει 1000 με ανταλλαγη καποιο μεγαλυτερο !!!!

επισης, ρωτας απ'το τηλ και για τις πινακιδες...ειναι φαινομενο τριετιας να ζητουν να πληρωσεις ΚΑΙ για πινακιδες..

Δημοσ.

Βασικά τις αποδείξεις τις μαζεύεις για για να πάρεις την έκπτωση φόρου, το ύψος των εισοδημάτων που δηλώνεις δεν αλλάζει.

Όσο για τη δωρεά που γράφεις, δεν υπάρχει λόγος. Το αφορολόγητο των 9.550€ καλύπτει όλων των ειδών τα τεκμήρια, δεν αφήνει απέξω το τεκμήριο αγοράς όπως αφήνεις να εννοηθεί.

Το αφήνει καθώς το έψαξα (μιλάω για το 2011 βέβαια).

Δημοσ.

Το αφήνει καθώς το έψαξα (μιλάω για το 2011 βέβαια).

Δεν ξέρω τι ακριβώς έψαξες, αλλά είναι σίγουρο πως κάνεις λάθος. Ούτε υπάρχει ούτε υπήρχε ποτέ τέτοια διάκριση μεταξύ των δαπανών διαβίωσης.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι ακριβώς έψαξες, αλλά είναι σίγουρο πως κάνεις λάθος. Ούτε υπάρχει ούτε υπήρχε ποτέ τέτοια διάκριση μεταξύ των δαπανών διαβίωσης.

Αν εχεις μηδενικο εισοδημα και αγοράσεις αυτοκίνητο κάπως πρέπει να δικαιολογηθεί. Και πρεπει να δικαιολογηθει, εφοσον δεν εχεις εισοδημα. Αρα η λυση ειναι η δωρεα, όπου και αυτο συμβαινει. Χανω κατι;

Δημοσ.

Αν εχεις μηδενικο εισοδημα και αγοράσεις αυτοκίνητο κάπως πρέπει να δικαιολογηθεί. Και πρεπει να δικαιολογηθει, εφοσον δεν εχεις εισοδημα. Αρα η λυση ειναι η δωρεα, όπου και αυτο συμβαινει. Χανω κατι;

Αν έχεις μηδενικό εισόδημα και αγοράσεις αυτοκίνητο, τότε το ποσό αγοράς θα θεωρηθεί τεκμήριο. Το τεκμήριο αυτό θα προστεθεί στα υπόλοιπα τεκμήρια που σε επιβαρύνουν, εφόσον όλα μαζί δεν ξεπερνούν τις 9.550€ και εφόσον έχεις μαζέψει τις απαιτούμενες αποδείξεις θα πληρώσεις μηδέν φόρο.

Δημοσ.

το αυτοκινητο για να ειναι εκει τοσο καιρο εκει ή δεν υφισταται και ειναι κραχτης ή εχει προβλημα και δεν το εχουν παρει !!!

προφανως εννοω οτι θελει παζαρι ! ο τυπος το πιθανοτερο εινα να το εχει παρει 1000 με ανταλλαγη καποιο μεγαλυτερο !!!!

επισης, ρωτας απ'το τηλ και για τις πινακιδες...ειναι φαινομενο τριετιας να ζητουν να πληρωσεις ΚΑΙ για πινακιδες..

Πήρα τηλ και λέει 2850+ 300 ευρω μεταβίβαση πινακίδες τέλη και κτεο του 2015. Το αμάξι είναι εισαγωγής λέει μαλακιες θα λέει η όχι; Αν κάνει καμμία έκπτωση 300 ευρω εντάξει θα είναι η μηπως δε γουστάρουν παζάρια
Δημοσ.

Πήρα τηλ και λέει 2850+ 300 ευρω μεταβίβαση πινακίδες τέλη και κτεο του 2015. Το αμάξι είναι εισαγωγής λέει μαλακιες θα λέει η όχι; Αν κάνει καμμία έκπτωση 300 ευρω εντάξει θα είναι η μηπως δε γουστάρουν παζάρια

μην ασχοληθείς ! ψάξε για άλλα...& αν μπορείς μετά το νέο έτος για να μην πληρώσεις εσύ το κράτος.. :mellow:

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7205209/

αν ισχυουν οι οικονομικες δυσκολιες και αν εξαιρεσουμε το αστειο χρωμα...μπορεις να το πας 2800 + τελη + μεταβιβαση παιρνεις απο ιδιωτη αμαξακι με 3000 !!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...